X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
הפצצה רוסית בעיירה צ'וכוב בסוף השבוע [צילום: יבגני מלולטקה, AP]
פוטין מהמר על התשה - אך הקלפים שלו חלשים
היתרון הגדול ביותר של המערב הוא עוצמתו הכלכלית, ונכון לעכשיו לעיצומים יש השפעה עצומה על רוסיה אם המערב יצליח לשמור על סבלנותו האסטרטגית, משימה שלרוב אינו מצטיין בה, ההימור של פוטין ייכשל - מנתח וושינגטון פוסט

ולדימיר פוטין מהמר על כך שמלחמה ארוכה באוקראינה תתיש את אויביה של רוסיה לפני שתתיש את ארצו שלו. ייתכן שהוא צודק, אך לארה"ב ובעלות בריתה יש דרכים לגבור על אסטרטגיה זו – סבור וושינגטון פוסט.
הקלף המנצח של המערב הוא עוצמתו הכלכלית – אם ימשיך להשתמש בו. הנשיא ג'ו ביידן הבטיח, ביום הפלישה, לגבות מרוסיה מחיר כלכלי כבד ביותר ולמנוע ממנה את היכולת להתמודד בכלכלת ההיי-טק של המאה ה-21. שר ההגנה, לויד אוסטין, אמר חודשיים לאחר מכן שהמטרה היא שרוסיה לא תוכל לחזור על מהלכים כמו הפלישה לאוקראינה. יו"ר המטות המשולבים, מארק מיליי, מדבר על ניצחון בעימות העשוי להימשך שנים.
אבל המערב מעולם לא הצטיין בסבלנות אסטרטגית, וניתן להרגיש בדאגה בארה"ב ובאירופה שמא הרוסים – הרגילים לסבל – יפגינו יותר סבלנות מאשר המערב בשדה הקרב ולהתחמק מהשפעת העיצומים מבית. על-פי הערכה זו, ככל שהמלחמה תתארך, כך ישתפר מצבה של רוסיה – והמערב יוכל לקוות לכל היותר לקיפאון מדמם.
התשובה הטובה ביותר היא לאכוף את העיצומים כך שיתפסו את רוסיה באגרוף ברזל, ובכך יפגעו בנקודת התורפה הבולטת ביותר שלה: כוחותיה מועטים מדי ופרוסים בשטח נרחב מדי. ההוכחה הטובה ביותר לכך שהעיצומים עובדים, גם אם לאט, באה מפיהם של פקידים רוסים. "המצב אינו קל", אמר בחודש שעבר דובר הקרמלין. הרמן גראף, העומד בראש סרבנק, הבנק הגדול במדינה, הזהיר: "ייתכן שנזדקק לעשור כדי להחזיר את המשק לרמות של 2021". ואילו שרת המסחר האמריקנית, ג'ינה ריימונדו, אמרה בסוף השבוע: "גם אנחנו משחקים משחק ארוך". היא ציינה שמכירות המוליכים למחצה לרוסיה צנחו ב-74% ובלעדיהם לא ניתן לקיים צבא מודרני.
בשל מחירי האנרגיה הגבוהים, לרוסיה עדיין יש מזומן – אך היא מתקשה יותר ויותר לרכוש את הדרוש לה, מציין הפוסט. ממשל ביידן יכול להיות אופטימי לגבי תוצאות העיצומים. מכון פטרסון לכלכלה בינלאומית בחן את הייצוא לרוסיה של 54 מדינות (המקור ל-90% מן הייבוא הרוסי אשתקד): מן המדינות שהטילו עיצומים הוא צנח ב-60%, ומן המדינות שלא הצטרפו אליהם – ב-40%. יש כמה פרצות דרך חברות קש ומתווכחים מושחתים, אך פחות מן הצפוי; אפילו סין ואירן אינן מנסות לעקוף את העיצומים, אומרת ריימונדו.
התמיכה הזרה לחברות הטכנולוגיה והתקשורת הרוסיות למעשה נפסקה – לא רק מצד חברות מערביות כמו אריקסון ונוקיה, אלא למרבה ההפתעה גם מצד Huawei הסינית. מיקרוסופט לא רק הפסיקה לפעול ברוסיה, אלא גם מסייעת בצורה פעילה למנוע ממנה לבצע התקפות סייבר. הצבא הרוסי מאבד ציוד במהירות ומתקשה למצוא תחליפים.
שר התחבורה הרוסי, ויטאלי סייבלב, הודה שהעיצומים למעשה ריסקו את הלוגיסטיקה המקומית. קחו לדוגמה את התעופה: ארה"ב ואירופה מונעות חלק מהשירותים של בואינג ואיירבס למטוסים מתוצרתן שבידי רוסיה, מה שאילץ את חברות התעופה המקומיות לקצץ בצורה חדה את פעילותן.
הבה נדמיין שאיכשהו, למרות העיצומים, רוסיה תמשיך את מתקפתה העקובה מדם על אוקראינה; מה אז? די להתבונן במפה כדי להבין את הבעיות שבפני פוטין, סבור הפוסט. רוסיה היא המדינה הגדולה ביותר בעולם, ופוטין העביר לאוקראינה כוחות מן המזרח הרחוק. יש לו מדינה המצויה בקריסה איטית ופחות אנשים להגן עליה. פוטין משחק פוקר נועז, אבל יש לו קלפים פחות חזקים מכפי שנדמה.

תאריך:  17/07/22   |   עודכן:  17/07/22
+מהפכה באופי המלחמה ומדוע רמת הצבא הרוסי ירודה
08:16 17/07/22  |  אורי מילשטיין   |   לרשימה המלאה

ארבעת החודשים הראשונים של מלחמת רוסיה-אוקראינה מלמדים כי החידושים האחרונים בארטילריה שינו את אופי המלחמה ומבהירים כי רמת הצבא הרוסי, מפקדיו וחייליו, ירודה

[צילום: יבגני מלולטקה, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פוטין מהמר על התשה - אך הקלפים שלו חלשים
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
כמה קל ללהג
באום  |  17/07/22 11:17
 
- כמה קל להיות בוט רוסי התכוונת? ל"ת
שור זועם  |  17/07/22 14:36
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איתמר לוין
וושינגטון פוסט מתאר כיצד מובילה שרת האוצר האמריקנית מזה שלושה חודשים את תוכניתה לאזן בין פגיעה במכונת המלחמה הרוסית לבין מניעת פגיעה במשקי המערב: קביעת מחיר תקרה לייצוא הדלקים הרוסיים
יאיר נבות
ההסכם בין הצדדים אמור להיחתם בשבוע הבא באיסטנבול, והוא יכלול הקמה של מנגנון בקרה משותף של בדיקת התבואה באוניות בנמלים ובטורקיה    מזכ״ל האו״ם אנטוניו: ״היום הוא צעד חשוב ומהותי, צעד בדרך להסכם כולל. אוקראינה ורוסיה הראו שהן יכולות לדבר"
יאיר נבות
בשיחות, אותן ייארח שר ההגנה הטורקי, יינסו הצדדים להסכים על מנגנון שיאפשר את הייצוא הימי מנמלי אוקראינה. כל זה מתרחש תחת לחץ זמן שהולך וגדל, שכן העומס במחסנים לא יאפשר לחקלאים לאחסן את יבול תבואת הקיץ. לכישלון במו"מ היום באיסטנבול יהיו השלכות לא רק על אוקראינה כמובן, אלא גם על מדינות התלויות בייצוא האוקראיני, וזה יביא להחרפה במשבר המזון בחלק מהן, למשל בקרן אפריקה
איתמר לוין
הנציבות עומדת להציע תוכנית בת ארבעה יסודות: להגדיל את המלאי, לגוון את המקורות, לעודד צמצום בצריכה וקיצוב    הבעיה היא שחלק מן הצעדים דורשים זמן וכולם יחדיו לא יתנו מענה מלא לאמברגו מלא - מנתח אקונומיסט
יאיר נבות
הדברים הללו צריכים לעורר גם את תשומת ליבה של ממשלת ישראל כמובן, שכן אם הם נכונים הרי שמוסקבה וטהרן, שתיהן תחת סנקציות קשות של המערב, הולכות ומתקרבות ומשתפות פעולה באופן הדוק יותר בתחום הביטחוני
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il