X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
דוכן צ'יינג' בצ'ילה [צילום: אסטבן פליקס, AP]
הדולר החזק מסייע ל"פד" במאבקו באינפלציה
הייבוא לארה"ב נעשה זול יותר, מה שמפחית את הלחצים האינפלציוניים - מסביר וושינגטון פוסט מצד שני, ייפגעו רווחיהן בחו"ל של חברות בינלאומיות; ובמדינות אחרות ההשלכות פחות חיוביות

העלאות הריבית בידי הפדרל ריזרב הזניקו את הדולר לרמתו הגבוהה ביותר מזה עשרות שנים, עם הזדמנויות קורצות לתיירים האמריקנים באירופה ובאסיה, הנחות במכירת סחורות בארה"ב וצמצום בגרעון הסחר של ארה"ב עם חלק מן המדינות. עם אינפלציה של 9.1% ב-12 החודשים שהסתיימו בחודש יוני, ה"פד" מאותת על העלאה נוספת של הריבית ב-27 בחודש.
התחזקות הדולר מלמדת שהפעולות האנטי-אינפלציוניות של ה"פד" מתחילות לתת את אותותיהן, אם כי המחירים ככלל ממשיכים להעלות. אבל זהו סיפור שונה מחוץ לארה"ב, מסביר וושינגטון פוסט, שם היחלשות האירו והליש"ט מקשה על המאבק באינפלציה. שנים של אינפלציה נמוכה וריבית נמוכה פינו את מקומן לעידן פחות יציב, והמטבעות נסחרים בטווח רחב יותר. המלחמה באוקראינה, אשר טלטלה את שוקי המזון והדלק, היכתה באירופה ובמדינות המתפתחות יותר מאשר בארה"ב, מה שמסייע להסביר את התחזקות הדולר.
הדולר החזק מקשה על התקציבים של מדינות התלויות בייבוא נפט, המתומחר בדולרים, כמו הודו, קוריאה הדרומית ותאילנד. כמה מדינות מתפתחות, הזקוקות להזרקות פיננסיות כדי לכסות את תשלומי חובותיהן – כמו אקוודור וטוניסיה – נפגעות גם הן כאשר הדולר מטפס. התחזקותו גם משקפת את העובדה שההתאוששות האמריקנית מן הקורונה מהירה מאשר זו שבאירופה וביפן. וגם שאנשי ה"פד", לאחר שטעו בפענוח מגמת המחירים אשתקד, ביצעו את ההתאמה מהר יותר מאשר עמיתים בפרנקפורט וטוקיו.
ה"פד" העלה את הריבית השנה שלוש פעמים בשיעור מצטבר של 1.5 נקודת האחוז וצפוי להעלותה לפחות בעוד 0.75 נקודה בשבוע הבא. הבנק המרכזי האירופי צפוי להעלות את הריבית השבוע, לראשונה מזה 11 שנים – אבל רק ב-0.25 נקודה. הריבית האירופית צפויה להישאר בסביבת האפס עד ספטמבר, למרות שהאינפלציה בגוש האירו הגיע ביוני ל-8.6% לשנה. ואילו הבנק המרכזי של יפן אותת בחודש שעבר שהריבית תישאר שלילית ברמה של 0.1% אחוז.
הדולר החזק אינו כולו בשורות טובות לארה"ב, מדגיש הפוסט. המוצרים האמריקנים מתייקרים לצרכנים בחו"ל, מה שפוגע ביצואנים מובילים כמו בואינג. הרווחים בחו"ל של חברות אמריקניות בינלאומיות מצטמצמים בעת ההמרה לדולרים, מה שפוגע בערך מניותיהן היורד ממילא. מיקרוסופט, למשל, דיווחה בחודש שעבר שהתחזקות הדולר תגרע 250 מיליון דולר מרווחיה ברבעון הנוכחי. 30% מרווחי החברות האמריקניות מגיעים מחו"ל, וירידת ערכם הדולרי עלולה לפגוע בהשקעותיהן בארה"ב ובכך לתרום להאטה אותה מנסה ה"פד" למנוע. הנשורת של התנודות הפיננסיות מאתגרת במיוחד את מקבלי ההחלטות האירופים. האירו המוחלש מחמיר את האינפלציה בכך שהמוצרים המיובאים מתייקרים.

הדולר שומר על מעמדו

הפוסט מתאר את ההשפעות של הדולר החזק והאירו החלש על מספר מדינות. כל רווח שרושמת גרמניה מהיחלשות האירו, נמחק מעליית מחירי האנרגיה בשל אובדן האספקה הרוסית הזולה יחסית. החודש דיווחה גרמניה על גרעון סחר, לראשונה מזה 30 שנה, שכן הסחורות שלה התייקרו בשל אובדן חלק מהאנרגיה הרוסית והירידה בביקושים הסיניים בשל מגבלות הקורונה. ואילו במקומות אחרים התוצאות עלולות להיות קשות עוד יותר: קרן המטבע הודיעה על הסכם עקרוני להעמדת סיוע של 1.2 מיליארד דולר לפקיסטן, תוך דרישה לקצץ את הסובסידיות לאנרגיה למרות שהאינפלציה מגיעה ל-20%.
התחזקות הדולר מפיגה את החששות שנשמעו לפני מספר חודשים, ולפיהם העיצומים האמריקנים על רוסיה עלולים לגרום למדינות אחרות להקטין את הסתמכותן על הדולר. בפועל, הדולר ממשיך להיות המטבע הבינלאומי המועדף ובגדול, עם 59% מכלל עתודות הבנקים המרכזיים. היא גם תרמה לירידה במחירים של מוצרים מיובאים לארה"ב: הם ירדו ב-0.5% ביוני, חודש שני רצוף של ירידה. בשנה האחרונה עלו מחירי הייבוא, לא כולל דלק, ב-4.6% - כמחצית בלבד משיעור האינפלציה הכללי. בכך מסייע הדולר החזק להפחתת הלחצים האינפלציוניים.
הפוסט מזכיר, כי כאשר התחזק הדולר בצורה משמעותית ב-1985, הסכימו נציגי ארה"ב, יפן, גרמניה, צרפת ובריטניה לתאם מהלכים להחלשתו כדי שהסחורות האמריקניות יהיו יותר אטרקטיביות בשווקים הבינלאומיים. ואילו כאשר האירו התקשה לייצב את עצמו ב-2000, התערבו הבנקים המרכזיים של ארה"ב, אירופה ויפן כדי להעלות את ערכו לאחר שאיבד כמעט שליש ממנו. הפעם לא צפוי מהלך כזה – הבהירה בשבוע שעבר שרת האוצר, ג'נט ילן.
פרשנים מסבירים, כי הבנקים המרכזיים ממוקדים כעת יותר בהבטחת הדולרים לזקוקים להם. ל"פד" יש הסכמים להחלפת דולרים עם הבנקים המרכזיים של קנדה, בריטניה, האיחוד האירופי, יפן ושווייץ. בתחילת הקורונה הוא הרחיב אותם לתשע מדינות נוספות ובהן ברזיל, מקסיקו וקוריאה הדרומית.

תאריך:  19/07/22   |   עודכן:  19/07/22
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הדולר החזק מסייע ל"פד" במאבקו באינפלציה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
ב-16 שנותיה בתפקיד הקנצלר, אנגלה מרקל לא רק יצרה תלות של גרמניה באנרגיה הרוסית, אלא גם קשרה את המדינה לסין – בלעדיה יהיה בלתי אפשרי לעבור לאנרגיה ירוקה, טוען סאנדיי טיימס    המורשת של מרקל סופגת כעת ביקורת קשה
איתמר לוין
השמונה בדקו את כל התביעות שהגישו טראמפ ואנשיו במדינות המפתח - ואשר נדחו למעט אחת - וקובעים שאין כל ראיה להונאות נרחבות    תוקפים בחריפות את המשך הפצת השקר בידי טראמפ
איתמר לוין
הכלכלן זוכה פרס נובל טוען בניו-יורק טיימס שאירופה משלמת את המחיר של עסקים עם שליטים סמכותנים - הגז הטבעי הרוסי והשווקים הסיניים
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס מנתח את המשבר חסר התקדים בו נתונה הכלכלה העולמית: אינפלציה מואצת, שרשרת אספקה תקולה ומלחמה מתמשכת באוקראינה    הגורם הבסיסי הממשיך להטיל את צלו הוא הנגיף, למרות שבעיות אחרות תופסות את תשומת החב
איתמר לוין
"כמה קילומטרים מורידים כמה קלוריות" - זו חשיבה שגויה מן היסוד    שמירת הבריאות והארכת תוחלת החיים הן משימה המצריכה הן תזונה נכונה והן פעילות גופנית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il