X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
אקסון. 20 מיליארד דולר ברבעון [צילום: מאט רורק, AP]
חברות הנפט בארה"ב מרוויחות ומותקפות
הזינוק במחירים מניב רווחי שיא, אך ביידן תוקף אותן והן מבטיחות בזהירות לפעול להוזלת מוצריהן - מדווח ניו-יורק טיימס

חברות הנפט מצויות בתקופה טובה, אך כאשר הכלכלה העולמית בהאטה מנהליהן נזהרים מפני חגיגות. בסוף השבוע דיווחו אקסון-מובייל ושברון, שתי חברות הנפט הגדולות ביותר בארה"ב, על רבעון רביעי רצוף של עלייה ברווחים – בין היתר בשל הזינוק במחירים לאחר הפלישה הרוסית לאוקראינה – אך ככלל הן נמצאות במגננה, מדווח ניו-יורק טיימס.
הנשיא ג'ו ביידן קורא לחברות להשקיע את רווחיהן בהגדלת התפוקה והזיקוק, כדי לסייע בהורדת המחירים המאיצים את האינפלציה, במקום ברכישת מניות מידי הציבור וחלוקת דיבידנדים – שזה מה שהן עושות אחרי עשור של תשואה נמוכה. סוכנות האנרגיה הבינלאומית צופה, כי הרווחים של כל חברות הנפט העולמיות יוכפלו השנה לשיא של 4 טריליון דולר. ברבעון השלישי הרוויחה אקסון 20 מיליארד דולר, ושברון – 11.2 מיליארד דולר. זהו המצב גם באירופה: רווחי חברות של וטוטאל עלו ביותר מ-100% ברבעון שעבר לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
המתקפה על רווחי החברות באה בהמשך לביקורת על חלקן במשבר האקלים. תומכיהן מציינים, כי הרווחים אינם צפויים להימשך ככל שהכלכלה העולמית תגלוש למיתון, שכן לרוב במצב כזה מחירי הנפט והגז הטבעי יורדים. אך ביידן, הטוען שוב ושוב שהחברות משמרות בצורה מלאכותית את מחירי הבנזין הגבוהים בארה"ב, חידש את מתקפתו לאחר הדוחות האחרונים. לדבריו, מחירי הבנזין היו נמוכים ב-40 סנט לגלון אם החברות היו מסתפקות בשולי הרווח שרשמו ב-20 השנים האחרונות.
אקסון ומובייל אומרות, כי הן נצמדות לתוכניות העסקיות שקבעו לפני הפלישה לרוסיה וכי מדובר בהתנהלות תאגידית אחראית. "אנחנו מתכננים שולי רווח נמוכים ותנאים קשים ומקווים לטוב ביותר", אומר מנכ"ל אקסון, דארן וודס, בהתייחסו למגזר הזיקוק של החברה. לצד זאת הוא הבטיח, כי אקסון "תפעל להבטיח שהלקוחות ברחבי העולם ובארה"ב יקבלו אנרגיה בטוחה ובמחיר סביר. אנחנו ערים לכאב שגורמים המחירים הגבוהים".
נכון לעכשיו, מציין הטיימס, הביקוש לדלק בארה"ב עודנו גבוה. אך כאשר עליית הריבית גורמת להאטה ומעלה את החששות מפני מיתון, מנהלי מגזר הנפט זהירים שכן הם יודעים שהמגמה עלולה להתהפך במהירות. בעת המשבר הפיננסי של 2009-2008 צנח מחיר הנפט מ-145 ל-35 דולר לחבית בתוך חמישה חודשים. בעת ההאטה של 205-2014 המחיר ירד ביותר מ-50% בתוך ארבעה חודשים, ל-45 דולר. כאשר פרצה הקורונה בתחילת 2020 התרסק המחיר מ-18 דולר אל מתחת לאפס: החברות שילמו ללקוחות כדי שיקחו נפט שלא היה להן מקום לאכסן. לעומת זאת, בחורף האחרון המחיר זינק ב-50% ל-120 דולר, בשל ההנחה שהתפוקה הרוסית – כעשירית מכלל התפוקה העולמית – תצנח. אך בחודשים האחרונים המחיר חזר לרמתו לפני המלחמה.

המחירים עלולים לעלות שוב בקרוב
שברון. 11.2 מיליארד דולר ברבעון [צילום: פול סקומה, AP]

בצד הביקוש בולטת הירידה בסין, בשל הסגרים החוזרים ונשנים במסגרת מדיניות ה"אפס קורונה". הביקושים ירדו גם באירופה ובחלקים אחרים של העולם, בשל ההאטה. בחודש שעבר הודיעו מדינות אופ"ק+ על הפחתת התפוקה ב-2 מיליון חביות ביום, במטרה לייצב את המחירים; הם עלו לימים אחדים ושבו וירדו. במקביל, מזג אוויר מתון ומלאים גדולים של גז טבעי באירופה ובארה"ב הורידו את מחירו של הגז (בהשוואה לשיא שנרשם באוגוסט) ב-70% באירופה וב-50% בארה"ב.
מחירי האנרגיה הסבירים עלולים שלא להימשך בעתיד הקרוב. ב-5.12.22 יהדק האיחוד האירופי את העיצומים על הנפט הרוסי, עד כדי אמברגו כמעט מוחלט. המשמעות תהיה הוצאת 4-3 מיליון חביות ליום מהשוק – 3% מהיקפו הכולל. לכך יש להוסיף את האספקה הבלתי-מובטת מוונצואלה ואירן, המגבירה את חוסר הוודאות בשווקים.
אקסון ושברון מבטיחות, כי תהא מגמת המחירים אשר תהא – הן ימשיכו להגביר את תפוקת הנפט באגן פרמיין (טקסס וניו-מקסיקו) ואת ייצוא הגז הטבעי. לדברי וודס, השקעות אלו ייעשו בזהירות: "אנחנו ממשיכים להיצמד לעיקרון ולפיו ההשקעות שלנו חייבות להניב תשואה גבוהה במחיר נמוך". ההאטה בפעילות באירופה, הקורונה בסין וחוסר הוודאות בארה"ב מהווים אתגרים הניצבים בפני תוכניות אלו, הוסיף.
מנכ"ל שברון, מייק ווירת, אמר כי הביקוש לסולר ולדלק סילוני נותר גבוה וכי אין סימנים להאטה עמוקה. אולם, הוא הוסיף מילים של זהירות: "נמשיך להיות ממושמעים מאוד בשימוש בהון שלנו ולא נשקיע בכל מה שאפשר. אנחנו ממשיכים לראות סביבה מאתגרת ודינמית מבחינה מקרו-כלכלית וגיאו-פוליטית". הטיימס מציין, כי חברות הנפט האמריקניות מפיקות השנה 11.7 מיליון חביות ליום – עלייה של 4% לעומת אשתקד; התחזית לשנה הבאה היא שיא של 12.4 מיליון חביות. אולם, הגידול מוטל בספק לנוכח הזהירות שמבטאות החברות.

תאריך:  30/10/22   |   עודכן:  30/10/22
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חברות הנפט בארה"ב מרוויחות ומותקפות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
דייוויד איגנציוס טוען בוושינגטון פוסט שיש להתמקד במניעת הסלמה הרת אסון בין המעצמות; למלחמה באוקראינה אין כרגע פתרון
איתמר לוין
טראמפ, ווסט, מועמד רפובליקני בפנסילבניה - האנטישמיות מרימה את ראשה לקראת בחירות האמצע, מדווח וושינגטון פוסט
איתמר לוין
תחקיר עיתונאי בינלאומי מצביע על ההיקף הענק של הסחר בבני אדם, על השיטות האכזריות של העוסקים בו ועל כך שהתופעה מגיעה אפילו לפתחה של ממשלת ארה"ב
איתמר לוין
אקונומיסט מדווח על אובדן אמון בנשיא הכושל ומציג שמות של יורשים אפשריים - שאינם צפויים לבצע שינויים מהותיים
איתמר לוין
ההפגנות נרחבות וממושכות מאשר אי-פעם בעבר, מנתח אקונומיסט, והמשטר מתקשה לגייס את תומכיו המסורתיים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il