הפוסט מסביר, כי הדאגה מחולקת לשניים: "פצצה מלוכלכת" או נשק גרעיני טקטי. האפשרות הראשונה עלתה כאשר שר ההגנה, סרגיי שויו, ואחריו פוטין עצמו האשימו את אוקראינה שהיא מתכוונת להשתמש בנשק שכזה. במערב סבורים שמדובר בצעד ראשון במלחמת הטעיה, המלמד על כוונה של הקרמלין להשתמש בפצצה כזאת ואז לטעון שהנשורת היא תוצאה של פצצה אוקראינית. חששות אלו נוספו על האפשרות שרוסיה תשתמש בנשק גרעיני מוגבל, ובכך לא רק תטיל אימה על תושבי אוקראינה, אלא גם תערער את המאזן הגלובלי שנשמר מאז 1945.
אולם, למרות תחושת הדחיפות אותה חשים הממונים על התכנון בממשל, וושינגטון נוטה להמעיט באפשרות שפוטין יממש את איומיו. בכירים בצבא הסתייגו מדבריו של ג'ו ביידן, לפיהם "פוטין אינו מתבדח", ואמרו שלדעתם הוא בעיקר הוציא קיטור בשל הנסיגות המביכות של צבאו. ביידן עצמו חזר בו לאחר מספר ימים ואמר כי אינו סבור שפוטין ישתמש בנשק גרעיני טקטי. גם פוטין ניסה בימים האחרונות להנמיך את הלהבות וטען, כי ממשלו רק הגיב על הצהרות של מנהיגי המערב. לדבריו, רוסיה אינה צריכה להשתמש בנשק גרעיני או בפצצה מלוכלכת, וכי אין בכך היגיון מדיני וצבאי מבחינתה.
עם זאת, מדגיש הפוסט, הממשל אינו מתכוון לשקוע בשאננות. פקידים בממשל אמרו לעיתון, כי רוסיה אינה צפויה להידחק בעתיד הקרוב לנסיגה מלאה, אך דווקא עובדה זו מובילה לכך שהיא מתישה את עצמה ועלולה לפנות לשיטות קיצוניות יותר במטרה לבלום את המתקפות האוקראיניות. על-רקע זה מסרבים פקידים אמריקנים לאותת על מגבלות כלשהן בשימוש בנשק הגרעיני האמריקני, וזאת בתקווה להרתיע את פוטין. פרשנים צבאיים סבורים, כי בעימות ישיר של כוחות קונבנציונליים, לנאט"ו יש יתרון ניכר על רוסיה, ובשל כך משמיע פוטין את האיומים הגרעיניים.
הן פקידים והן מומחים סבורים, כי בסופו של דבר מה שירתיע את פוטין יהיה הסכנה שיאבד את האחרונים שבבעלי בריתו. רוסיה מצליחה להמשיך ולהניע את גלגלי מכונת המלחמה ושלה וכלכלתה, למרות העיצומים המערביים, בזכות מכירת נפט לסין והודו. מדינות אלו, מעצמות גרעיניות גם הן, שומרות על ניטראליות מול המלחמה באוקראינה, אך לא יעמדו לצידה של רוסיה אם תהפוך את המלחמה לעימות גרעיני. ואם הן ינטשו את רוסיה, המאמץ הצבאי שלה יתמוטט והיא תפסיד במלחמה – דווקא לאחר ובגלל שתשתמש בנשק העוצמתי ביותר שלה.