X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
יכולות לחסום יישומונים [צילום: AP]
שימו לב להשפעה של גוגל ואפל על טוויטר
יואל רות, שהיה מנהל האמון והאבטחה בחברה, מסביר בניו-יורק טיימס: אלון מאסק יתקשה לשחרר את חופש הביטוי בפלטפורמה מכל המגבלות

  • יואל רות היה מנהל האמון והאבטחה בטוויטר, עד לפרישתו ממנה באמצע נובמבר 2022 בעקבות רכישת השליטה בידי אלון מאסק. מאמרו בניו-יורק טיימס נכתב בגוף ראשון וכך מובאים כאן עיקריו.
החודש בחרתי לעזוב את תפקידי במוביל האמון והאבטחה בטוויטר של אלון מאסק. הצוותים שלי היו אחראים על ניסוח כללי הרשת ועל הדרך ליישם אותם על מאות מיליוני ציוצים ביום. בשבע שנותי בחברה חשפנו טרולים ממשלתיים שהתערבו בבחירות, יצרנו כלים למאבק בדיסאינפורמציה מסוכנת והרחקנו את דונלד טראמפ. העבודה בתברואה מקוונת הייתה חסרת מנוח.
ואז נכנס אלון מאסק. בהודעה על רכישת החברה, הוא הציג תזה פשוטה: "חופש הביטוי הוא עמוד השדרה של דמוקרטיה מתפקדת, וטוויטר היא כיכר השוק הדיגיטלית בה נדונים נושאים חיוניים לעתידו של המין האנושי". הוא אמר שבכוונתו לעצב מחדש את טוויטר באמצעות מחיקת ספאם ושינוי דראסטי במדיניות כך שיוסרו רק התבטאויות בלתי חוקיות.
מאז סגירת העסקה ב-27.10.22, רובם של השינויים שביצעו מאסק וצוותו היו פתאומיים ומדאיגים מבחינת העובדים והמשתמשים גם יחד, כולל פיטורים נרחבים והתערבות הרסנית במערכת האימות של טוויטר. גל של פיטורים עורר מחאה נרחבת, לצד שאלות על יכולתו של הסגל השלדי שנותר להותיר בחיים את החברה. אבל ככל שמדובר בסינון התוכן, הרוב נותר כשהיה מאז ההשתלטות של מאסק. הכללים ממשיכים לאסור מגוון רחב של תוכן כשר אבל מסריח. מאסק הכריז שהכללים והמדיניות לא השתנו. האם אנחנו רק בימים הראשונים או שמאסק שינה את דעתו?
האמת היא, משיב מאסק, שיש מגבלות אפילו לשינויים הרדיקליים של מאסק. עד כה, המפרסמים מילאו את התפקיד המרכזי בריסון שאיפות חופש הביטוי שלו. כל עוד 90% מהכנסות החברה מגיעות מפרסום, אין לטוויטר ברירה אלא לפעול בדרך שלא תייבש זרם זה. המשימה אינה קלה. מיד לאחר סגירת העסקה, הוצפה טוויטר בגל של טרולים גזעניים ואנטישמיים. מפרסמים מודאגים האטו או עצרו את הוצאות הפרסום בפלטפורמה.
בתגובה לכך (מגלה רות), מאסק הסמיך את הצוות שלי לפעול בצורה יותר תוקפנית להסרת תכני שטנה; צנזרנו יותר תוכן, לא פחות. וזה עבד: לפני פרישתי פרסמתי נתונים אשר לימדו, כי טוויטר בידי מאסק בטוחה יותר מאשר לפני כן. המפרסמים עדיין לא השתכנעו, ואולי בשל כך אמר מאסק שהוא רוצה לשנות את המצב בו הפרסום הוא מקור ההכנסה העיקרי של טוויטר.
אבל אפילו אם מאסק יצליח לשחרר את טוויטר מהשפעתם של מפרסמים חזקים, כלל לא ברור הנתיב שלו לחופש ביטוי חסר מגבלות. טוויטר עודנה כפופה לחוקים ולאסדרה של המדינות בהן היא פועלת. בעקבות גל הגזענות אחרי הרכישה, האיחוד האירופי הזכיר למאסק שחופש ביטוי בלתי מוגבל לא יעבור אצלו. בארה"ב הביעו דאגה ועדת הסחר הפדרלית וחברי קונגרס. במדינות אחרות טוויטר אף עלולה לצנזר עוד יותר, כולל התבטאויות פוליטיות, לאור הכרזתו של מאסק על כוונתו לציית לחוקים מקומיים.

מאסק עושה את מה שהוא יוצא נגדו
משרדי טוויטר, סן פרנסיסקו [צילום: נח ברגר, AP]

למאסדרים יש כלים משמעותיים כדי לכפות את רצונם על טוויטר. אי-ציות לחוקי הדיגיטל באירופה יכול לגרור קנס של 6% מהכנסות החברה. ועדת הסחר הפדרלית הראתה שהיא מוכנה להטיל קנסות משמעותיים על אי-ציות. בהודו עלולים עובדים מקומיים להיעצר אם החברה תפר את החוק.
יש עוד מקור כוח ברשת, שלא מרבים לחשוב עליו אך הוא רב משמעות: חנויות היישומונים של אפל וגוגל. טוויטר אינה אומרת כמה משתמשים בה בטלפונים סלולריים, אבל בדוח שלה ל-2021 נאמר במפורש, כי יכולתה להשיק מוצרים חדשים תלויה במפעילי הסמארטפונים האוכפים את כללי השימוש בהם. אי-ציות לכללים אלו יהיה הרה-אסון לטוויטר ויקשה על מיליארדי משתמשים פוטנציאליים להגיע אליה. הדבר מעניק לאפל וגוגל השפעה רבה על החלטותיה של טוויטר.
ההנחיות של אפל ברורות: יש ליצור "חוויה בטוחה למשתמשים" ובמיוחד יש להגן על ילדים. בתקופתי בטוויטר (מספר רות), נציגי חנויות היישומונים הביעו שוב ושוב דאגה מהתכנים הזמינים בפלטפורמה. אפל וגוגל יכולות לעכב ואפילו למנוע אישור של יישומונים אם הבעיות אינן נפתרות לשביעות רצונן. הן יכולות לגרום משברים שיימשכו שבועות ואפילו חודשים.
ההחלטות הללו מתקבלות בידי קבוצה קטנה של מנהלים בענף הטכנולוגיה האמריקני, ומאסק צודק בטענתו שהן נעדרות לגיטימיות ובקריאתו להקים "מועצה לבקרת תוכן" בטוויטר; גוגל ואפל יעשו בשכל אם יעתיקו את הרעיון לגבי חנויות היישומונים. אבל מאסק עצמו פועל בחוסר לגיטימיות בהחלטותיו האימפולסיביות ובציוציו הארוכים לגבי כלליה של טוויטר. כאשר מינה את עצמו ל"מצייץ הראשי", מאסק הבהיר שבסופו של יום – הוא ורק הוא יהיה המחליט. בשל כך החלטתי לעזוב את החברה: טוויטר בה ההחלטות מתקבלות בידי מכור אחד, אינה זקוקה ליחידת אמון וביטחון המוקדשת להתפתחות על בסיס עקרונות.
לאן הולכת טוויטר מכאן? לחלק מהחלטותיה בשבועות ובחודשים הקרובים, כמו למשל החזרת החשבון של דונלד טראמפ, יהיו השלכות מרחיקות לכת. אבל כדי לצפות את עתידה, יש לבחון לא רק את החלטותיו של מאסק, אלא גם את דרך קבלתן. אם מועצת התוכן תקרום עור וגידים, האם היא תשקף רק את הצעקנים בארה"ב, או גם את המשתמשים האחרים ובמיוחד את 80% שמחוץ לארה"ב? האם הציוצים בהם מודיע מאסק על שינויי מדיניות יהיו פחות תכופים ופחות בוטים?
בטווח הארוך יותר, הכוח הממתן של המפרסמים, המאסדרים ובמיוחד אפל וגוגל, עשוי להתקבל בברכה אצל מי שמקווים להימנע מהסלמה בדיבור המסוכן ברשת. טוויטר תצטרך לאזן בין יעדיו של הבעלים החדש לבין החיים במציאות האינטרנטית של אפל וגוגל – משימה לא קלה לעובדים שבחרו להישאר. כאשר עזבתי את החברה, החלו להגיע שיחות מצוותי הביקורת של שתי הענקיות.

תאריך:  22/11/22   |   עודכן:  22/11/22
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שימו לב להשפעה של גוגל ואפל על טוויטר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
תחקיר ניו-יורק טיימס מגלה כיצד חברות ההימורים משיגות לגליזציה להימורי ספורט    המאסדרים אינם פועלים נגדן - בין היתר משום שהמדינות רוצות את ההכנסות ממיסים
איתמר לוין
הבנקים המרכזיים יצליחו להשתלט בשנה הבאה על האינפלציה באמצעות העלאת הריבית, אך המחיר יהיה כואב - צופה אקונומיסט
איתמר לוין
וושינגטון פוסט מנתח את המדיניות של וושינגטון באוקראינה: כיצד לסייע לקייב בלא להסתכן בעימות גרעיני עם מוסקבה
איתמר לוין
קריסת חברת FTX מלמדת גם היא שמדובר בבועה, אך אקונומיסט מציין שהטכנולוגיה הבסיסית נכונה ושיש מקום למערכת פיננסית נוספת
איתמר לוין
אוניברסיטת MIT מתריעה: אין אחסון מסודר ומלא של הציוצים, שהם ארכיון חשוב של אירועים מהאביב הערבי ועד המלחמה באוקראינה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il