X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
ביידן ומק'ארתי (משמאל) לאחר בחירות האמצע [צילום: אנדרו הרניק, AP]
האם ביידן ומק'ארתי יצליחו לעבוד יחדיו
זוהי שאלה מכרעת לקראת דיוני החוב והתקציב, מסביר וושינגטון פוסט נראה שהנשיא ויו"ר בית הנבחרים רוצים ואף ינסו לשתף פעולה, אבל הקיצונים הרפובליקנים עלולים לטרפד זאת

ג'ו ביידן החל את נשיאותו בעלבון למנהיג המיעוט דאז והיו"ר כיום בבית הנבחרים, קווין מק'ארתי, כאשר לא הזכיר אותו בין המכובדים הדו-מפלגתיים בתחילת נאום ההשבעה. הבית הלבן טען שההשמטה לא הייתה מכוונת, אך מק'ארתי מציג אותה כהוכחה לכתף הקרה שקיבל מן הנשיא בשנתיים בהן שלטו הדמוקרטים בשני בתי הקונגרס.
שנתיים אלו עמדו בסימן מחלוקות בפומבי וקרירות בצנעה בין השניים, - מאפיין וושינגטון פוסט. מקא'רתי תמך בשקרי הבחירות של דונלד טראמפ ולגלג בפרהסיה על ביידן, בעוד ביידן תיאר אותו כסמן הקיצוני של המפלגה הרפובליקנית שמטרתה לחתור תחת נשמתה של האומה. אבל כעת ייתכן שיציבותה הכלכלית של ארה"ב תלויה ביכולתם של השניים להגיע להסכמה על העלאת תקרת החוב והתקציב.
ביידן הביע נכונות לעבוד עם היו"ר החדש, ומק'ארתי הביע תקווה שכעת – כאשר הוא השני בתור לירושת הנשיאות, בראש רוב זעיר של הרפובליקנים וביחסים טובים עם הדמוקרטים המתונים בבית הנבחרים – הם יוכלו להתפשר על חקיקה. "הבחירות נגמרו, אני יכול לעבוד עם כל אחד ורוצה לשפר את ארה"ב", אמר.
השלב הראשון במנהיגותו של מק'ארתי אינו מבשר טובות, לנוכח העובדה שנזקק ל-15 סיבובי הצבעה כדי להיבחר ולאחר ששילם מחיר כבד לקומץ הקיצוניים בסיעה. הוא סיפר על שיחה עם הנשיא לאחר בחירתו: מק'ארתי אמר לביידן שהוא רוצה להיפגש עימו ולדון על תקרת החוב שגם תגביל את הוצאות הממשל. הבית הלבן הגיב בחריפות, בטענה שמדובר בנטילת תקרת החוב כבת-ערובה והצמדת אקדח לרקתם של מיליוני עובדים פדרליים.
את המצב מסבכת מידת שליטתו הבלתי-ברורה של מק'ארתי בסיעתו. אסטרטגים דמוקרטיים ורפובליקניים כאחד אומרים, כי שיתוק ממושך של הממשל או זינוק בריבית בשל כישלון בהעלאת תקרת החוב, יפגעו בסיכוייהם של הרפובליקנים להגדיל את הרוב בבית בבחירות 2024 ולחזק את סיכוייו של ביידן בבחירות באותה שנה. השמרנים ביותר בסיעה אומרים שאינם חוששים מסגירה ממושכת ומסיכון דירוג האשראי של ארה"ב כדי להשיג את יעדיהם. ואילו חלק מן המתונים דנו על האפשרות שמספיק רפובליקנים ימרדו במנהיגות ויאפשרו הליך נדיר של קידום חקיקה בלא הסכמת היו"ר, אלא על-פי דרישת רוב חברי הבית.
הצעד הראשון מבחינת ביידן ומק'ארתי צריך להיות שיקום האמון ההדדי, סבור הפוסט. מיד לאחר בחירות 2020 הכריז מק'ארתי על נצחונו של טראמפ, הצביע נגד אשרור נצחונו של ביידן אך לאחר מכן קרא לעמיתיו להכיר בו כנשיא ומתח ביקורת על טראמפ בשל אירועי 6 בינואר. השניים לא יצרו מאז קשר אישי, אך לאחר בחירות האמצע אמר ביידן: "הוא המנהיג הרפובליקני, לא היו לי הרבה הזדמנויות לדבר איתו, אבל אדבר איתו".
קשרי העבודה הקרובים ביותר של מק'ראתי בצידו השני של הבית הם עם מנהיג הרוב לשעבר, סטני הוייר, אותו כינה "חבר טוב מאוד". הוא עבד גם עם כמה מבכירי הבית הלבן. הוייר מגדיר את מק'ארתי כמנהיג שהדמוקרטים יכולים לעבוד איתו, אם כי אין הוא בטוח האם האחרון יוכל לזכות בתמיכת הדמוקרטים, בשל הרוב הדחוק של סיעתו ודרישותיהם של הקיצוניים בה. ביידן הכריז שוב ושוב שהוא רוצה לעבוד עם הרפובליקנים, מק'ארתי מוכן לכך – אבל לא בטוח שיוכל, הוסיף.

בפומבי הם החליפו עקיצות
מק'ארתי הגיע לפגישות רבות בבית הלבן עם מנהיג המיעוט הרפובליקני בסנאט, מיץ' מקונל, ידיד ותיק של ביידן. מק'ארתי נענה גם להזמנות לשורה של אירועים חברתיים בבית הלבן, אבל רוב המגע בינו לבין ביידן במהלכם היה קצר ופורמלי. פקידים בבית הלבן אומרים שיש יסוד משמעותי לבניית היחסים: השניים יצרו לאורך הקריירות שלהם יחסים קרובים עם עמיתיהם והם גאים בכך שהם מכירים את בני משפחותיהם של עובדיהם. ולשניהם יש קשר עמוק לרשות המחוקקת.
לעומת זאת, בפומבי השניים החליפו בעיקר עקיצות. בקיץ 2021 התלוצץ מק'ארתי, על כך שבאותו יום נפגש הן עם טראמפ והן עם ביידן. "אני לא חושב שמישהו בעולם עשה דבר כזה. הבעיה היא, שרק אחד מבין שני הנשיאים זוכר את הפגישה", אמר ברמז ברור לגילו המתקדם של ביידן. בפעם אחרת השווה את ביידן לג'ימי קרטר, הנשיא הדמוקרטי האחרון שכיהן רק קדנציה אחת: לקרטר היה אחיו הבעייתי, בילי קרטר, בעוד הבעיה של ביידן היא בנו, הנטר ביידן. הנטר הגיב בכך שבסעודה לכבודו של הנשיא עמנואל מקרון, הוא ניגש ללחוץ את ידה של אמו של מק'ארתי.
עקיצות תכופות נגעו לפוליטיקה של שנת הבחירות, תוך התמקדות בענייני מדיניות ולא בנושאים אישיים. ביידן הקתולי אמר: "בפני פוקר, אמר מק'ארתי שהרפובליקנים תומכי טראמפ ישקמו את האמון בבחירות. כמו שאומרים בדת שלי: ברכני, אבי, כי חטאתי". מק'ארתי הגיב בעיר הולדתו של ביידן, סקרנטון: "ביידן אינו מבין שנשמתה של ארה"ב מצויה בעשרות מיליוני משפחות עמלות ואוהבות, אותן הוא מגנה פשוט בגלל שהן רוצות מדינה חזקה יותר, בטוחה יותר ומשגשגת יותר".
המגע הראשון לאחר בחירות האמצע היה בסוף נובמבר, כאשר ביידן הזמין לבית הלבן את מק'ארתי ומקונל למה שהממשל הגדיר כ"שיחה פרודוקטיבית" על התקציב עד סוף השנה, לו התנגד מק'ארתי בסופו של דבר. מאוחר יותר אמר מק'ארתי, כי הם שוחחו על בעיית ההגירה המטרידה מזה זמן רב את הרפובליקנים. הבית הלבן אישר, כי "הנשיא האזין בתשומת לב ובכבוד".
הפוסט חוזר ליום ההשבעה. לאחר הנאום נכנס ביידן לפגישה המסורתית עם מנהיגי הקונגרס. "בשם הרפובליקנים בקונגרס, ברכות. אנחנו מאוד גאים בכם", אמר מק'ארתי לביידן וסגניתו, קאמלה האריס. "האזנתי לנאומך היום. דיברת על מתח ופילוג. תפקידנו כמנהיגים הוא לרפא את פצעי האומה". ביידן השיב: "תודה רבה מקרב לב".

תאריך:  17/01/23   |   עודכן:  17/01/23
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האם ביידן ומק'ארתי יצליחו לעבוד יחדיו
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשל ביידן
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס טוענים שפרשת המסמכים של טראמפ חמורה בהרבה מזו של ביידן, ושהדבר ישפיע על ההשלכות המשפטיות בשני המקרים
איתמר לוין
כוחו חסר הפרופורציות של הימין הקיצוני, שבא לידי ביטוי בפארסת בחירת יו"ר בית הנבחרים, עלול לבוא לידי ביטוי בנושאי התקציב ותקרת החוב - מנתח ניו-יורק טיימס
יוני בן-מנחם
ממשל בידן העביר אזהרה לראש הממשלה המיועד נתניהו כי מבחינתו סיפוח הגדה ושינוי הסטטוס-קוו בהר-הבית הם "קווים אדומים" שאסור לחצותם. הממשל מתכוון לנצל את התלות של ישראל בקבלת אמצעי לחימה מתקדמים מארה"ב לצורך תקיפה באירן כדי להפעיל לחץ על נתניהו
איתמר לוין
הרוב הרפובליקני בבית הנבחרים ישתק את רוב היוזמות של ביידן ומפלגתו, אך הם יכולים לפעול לפחות בשלושה מסלולים אחרים
איתמר לוין
טראמפ יצר רוב מוצק לרפובליקנים בבית המשפט העליון ובבתי המשפט לערעורים; ביידן יכול רק לצמצם אותו, מנתח וושינגטון פוסט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il