X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
"ליאופרד". הנשק האייקוני הבא [צילום: מינדאוגס קולביס, AP]
לא בטוח שהטנקים יספיקו כדי להעניק לאוקראינה ניצחון
הטנקים המערביים הם בהחלט רכיב היכול לשנות את התמונה, אך אקונומיסט מציין שייתכן שלא יהיה די בהם אפילו כדי לשחרר את קרים

לכל שלב במלחמה באוקראינה יש כלי נשק אייקוני משלו. בקרבות סביב קייב בחורף שעבר היו אלה טיל הנ"ט "ג'אוולין" וטיל הנ"מ "סטינגר". בחבל דונבס היו אלו תותחי 155 מ"מ. מתקפות הנגד האוקראיניות בסתיו הבליטו את משגרי הרקטות "הימאר". כעת תשומת הלב מופנת לטנקי "ליאופרד", כותב אקונומיסט.
רוסיה עדיין מחזיקה ב-17% משטח אוקראינה (כולל חצי-האי קרים), ונכון לעכשיו המלחמה מצויה במבוי סתום עקוב מדם. האביב עשוי להיות פעיל יותר, כאשר עשויים להגיע לחזית 300,000-200,000 חיילים שגייסה רוסיה. תעשיית הנשק הרוסית עובדת בשלוש משמרות ואוקראינה אינה יכולה להתחרות בכוח האש הרוסי. אוקראינה זקוקה לאסטרטגיה שתשנה את התמונה מיסודה, ולכן ארה"ב ובעלות בריתה עוברות מנשק הגנתי לנשק התקפי. המטרה היא לא רק להדוף את המתקפה הרוסית הבאה, אלא גם לשחרר חלק מן השטחים הכבושים.
המערב הבטיח תחילה מאות נגמ"שים ורכבים משורינים אחרים, אך כדי ליצור יחידות משורינות אמיתיות – אוקראינה זקוקה לטנקים מערביים ובמיוחד ל"ליאופרד" הגרמני. שלא כמו ה"צ'לנג'ר" הבריטי, יש מלאי עצום שלהם: 2,000 טנקים כאלו מצויים בשימוש. ושלא כמו ה"אברמס" האמריקני, קל יחסית לתחזק ולתפעל אותם. הקנצלר אולף שולץ התנגד להעברתם לאוקראינה, עד שלחץ גובר מבית ומחוץ הביא אותו (25.1.23) לשנות את עמדתו. גרמניה הודיעה על העברת 14 "ליאופרד" וארה"ב הבטיחה 31 "אברמס"; בריטניה תשגר 14 "צ'לנג'ר", פולין תשלח אותו מספר של "ליאופרד", וטנקים מאותו דגם יגיעו גם מפינלנד, הולנד, נורבגיה וספרד.
למרות החיזוק שקיבלה, לאוקראינה יהיה עכשיו כאב ראש בדמות ניהול מגוון של טנקים (לצד הטנקים הסובייטיים שלה). לכן, האימונים לשיפור יכולת הלחימה המשולבת שמספקת ארה"ב, חשובים לא פחות מאשר מכונות המלחמה. לחימה זו כוללת שריון, רגלים, הנדסה וכטב"מים.
הגנרל בן הודג'ס, שהיה מפקד הכוחות האמריקניים באירופה, מביע אכזבה מכך שהמערב אינו מספק לאוקראינה כלי מדויקים לטווח רחוק, הטילים של מערכת "הימארס" הם בעלי טווח של 84 ק"מ; רוסיה הסיגה לאחור את מפקדותיה ומחסניה, כך שיהיו מחוץ לטווח זה. נכון לעכשיו, ארה"ב מסרבת לספק טילי ATACMS לטווח של 300 ק"מ, מחשש שהדבר יוביל להסלמה. ארה"ב גם אינה מוכנה להעביר לאוקראינה כטב"מים חמושים מדגם "גריי איגל", שלא לדבר על מטוסי קרב.
לדברי הודג'ס, יותר רכבים משורינים באיכות גבוהה יותר, בתוספת היכולת להכות עמוק יותר, יוכלו לאפשר לאוקראינה לשאוף להכרעה בחצי-האי קרים. היא תוכל לנסות לנתק בכוח השריון את הגשר היבשתי בין רוסיה לבין קרים, וגם להרוס את הגשר מעל מיצרי קרץ בחצי-האי – מה שיערער קשות את אחיזתה של רוסיה באיזור.
תבוסה בקרים תהיה מכה פוליטית וצבאית אנושה לוולדימיר פוטין, מציין אקונומיסט, ולכן יש במערב החוששים שהדבר יוביל אותו להשתמש בנשק גרעיני. ארה"ב הכריזה ש"קרים היא אוקראינה"; האם תעזור לממש זאת בשטח – זאת שאלה אחרת. אבל וושינגטון עשויה למצוא שיש יתרון בעצם יכולתה של אוקראינה לאיים על האחיזה הרוסית בחצי-האי, כדי לכפות על הקרמלין לנהל מו"מ.
הפרשן הצבאי מייקל קופמן אומר, שמוקדם לדבר על שחרור קרים. מאז נסוגו מהערים חרקוב וחרסון, הרוסים מגנים על קו קצר יותר עם יותר חיילים ונשק. לשני הצדדים אין עליונות אווירית, שהיא מרכיב מרכזי בתפיסת הלוחמה המשולבת המערבית. אוקראינה עלולה להיכשל במתקפת נגד ואף לאבד שטחים נוספים, הוא מזהיר. הרמטכ"ל האמריקני, הגנרל מארק מיליי, אמר במפורש: "השנה יהיה מאוד מאוד קשה להוציא את הרוסים, במהלך צבאי, מכל סנטימטר של שטח אוקראיני כבוש. זו תהיה מלחמה מאוד עקובה מדם".
במוסקבה הופיעו מערכות נ"מ על גגות. סגן יו"ר המועצה לביטחון לאומי, דמיטרי מדבדב (המקורב מאוד לפוטין), סיפק אזהרה קודרת: "תבוסה של מעצמה גרעינית במלחמה קונבנציאלית עלולה לגרום מלחמה גרעינית". האזכור של הנשק הגרעיני אינו חדש, מעיר אקונומיסט; אבל ההכרה בכך שרוסיה עלולה להפסיד, היא גם חדשה וגם מפחידה.

תאריך:  26/01/23   |   עודכן:  26/01/23
+קייב מעוניינת במטוסי קרב מסוג F-16
21:36 26/01/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

אחרי שהשיגה טנקים מתקדמים סימנה קייב את המטרה הבאה: אספקת מטוסי קרב מתקדמים ממדינות המערב

[צילום: פלאש 90]
+זלנסקי: לא מבין מי מקבל את ההחלטות ברוסיה
10:50 26/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יועץ שר ההגנה: "אחרי הטנקים - הדרישה הבאה מהמערב: מטוסי קרב מערביים וטילים ארוכי טווח"  ▪  טילי שיוט רבים נורו הבוקר לערים באוקראינה

תושבים בקייב מוצאים מחסה בתחנת רכבת תחתית [צילום: אפרם לוקצקי/AP]
+אונסקו הודיעה: אודסה באוקראינה - "אתר מורשת עולמי בסכנה"
09:05 26/01/23  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

ההחלטה התקבלה במושב יוצא דופן של ועדת המורשת העולמית של אונסקו בפריז  ▪  המטרה - "לעזור לשמור על המורשת התרבותית של העיר"

אודסה. הפוגזה מספר פעמים מאז הפלישה הרוסית [צילום: עיריית אודסה/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לא בטוח שהטנקים יספיקו כדי להעניק לאוקראינה ניצחון
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ששמאל גלובלי נאור רודף השלום
מפליא ומוזר  |  30/01/23 10:45
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
עידן יוסף
יועץ שר ההגנה: "אחרי הטנקים - הדרישה הבאה מהמערב: מטוסי קרב מערביים וטילים ארוכי טווח"    טילי שיוט רבים נורו הבוקר לערים באוקראינה
מירב ארד
ההחלטה התקבלה במושב יוצא דופן של ועדת המורשת העולמית של אונסקו בפריז    המטרה - "לעזור לשמור על המורשת התרבותית של העיר"
איתמר לוין
נשק התקפי מערבי מתקדם יועבר לאוקראינה לראשונה מאז הפלישה הרוסית, במטרה לסייע לה להתגונן טוב יותר ואולי אף לשחרר שטחים שכבשה רוסיה
יאיר נבות
גרמניה תשלח מטוסי Leopard 2 וממשל ביידן נוטה לשנות גישה ומסכים לספק לאוקראינה טנקי אברמס    השינוי בעמדת ארה"ב בא בעקבות שיחה בין הנשיא ביידן לקנצלר גרמניה אולף שולץ, שבה הסכים ביידן לבדוק את העניין בניגוד לדעת הפנטגון
יאיר נבות
במסגרת ניסיון של הנשיא זלנסקי להמחיש כי הוא נלחם בשחיתות. זלנסקי עצמו הצהיר כי יערוך שינויים פרסונליים בהרכב הממשלה, בהנהגות של מחוזות אוקראינה השונים ובכוחות הביטחון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il