X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
משרד האנרגיה בוושינגטון. מסביר פנים
המרוץ ל-800 מיליארד דולר למאבק בשינויי האקלים
סכומי העתק שהקציב הקונגרס אשתקד גורמים להסתערות של לוביסטים על הקונגרס, הבית הלבן, משרד האנרגיה ורשות המיסים - מדווח אקונומיסט

אחת ההבטחות הבולטות של דונלד טראמפ ערב בחירות 2016 הייתה "לייבש את הביצה", אך המציאות הייתה הפוכה. בתקופת כהונתו פעלו במלוא הקיטור לוביסטים של כל האינטרסים העסקיים, כדי להשפיע על ממשלו יוצא הדופן. רבים מהם נעלמו מאז, אך את מקומם תופסים מי שרוצים נתח ב-800 מיליארדי הדולרים שהוקצבו למאבק בשינויי האקלים – מדווח אקונומיסט.
ענף האנרגיה הוציא אשתקד 300 מיליון דולר על שדלנות, הסכום הגבוה ביותר שלו מאז 2013, וגם חברות התרופות הגדולות הרחיבו את פעילותן. חברות העוסקות במחזור הגדילו את הוצאות השדלנות שלהן מ-24 מיליון דולר ב-2020 ל-47 מיליון דולר ב-2022. המרוץ מתמקד בכספים שהקציבו הממשל והקונגרס במסדרת "החוק להורדת האינפלציה" (שהוא למעשה חבילה בתחומי האנרגיה והבריאות), הכולל 369 מיליארד דולר במישרין להפחתת פליטת גזי החממה, וחוק התשתיות, ובו מיליארדים רבים לתשתיות נקיות. בסך-הכל מדובר כאמור ב-800 מיליארד דולר בעשור הקרוב.
בכירה באחת מחברות התשתיות אומרת כי החברה שואפת להשיג עבודות ב-2 מיליארד דולר. איש קשרי הממשל בחברה למחזור מודה: "הפסקנו לספור ופשוט יש לנו חיוך גדול על הפנים". מנהל אחר מסכם: "יש שם הרבה כסף להרבה אנשים והמון לוביסטים מתעניינים בהוצאות הללו".
נציגי "ההשפעה הירוקה", בלשונו של אקונומיסט, נראים בכל המקומות הרגילים, החל בגבעת הקפיטול. למעלה מ-2,000 גופים הודיעו רשמית שהיה להם עניין בחקיקה אשתקד, אך הלחץ על המחוקקים נמשך גם לאחר שהחוקים הושלמו: הממשל עדיין צריך להציג את התקציב שיפרט את ההוצאות והקונגרס צריך לאשר אותו.
הבית הלבן הוא יעד נוסף, במיוחד כאשר מדובר בפרויקטים יקרים אך רגישים מבחינה פוליטית, כמו למשל התנאים לסיוע לייצור רכב חשמלי או ההגדרה המדויקת של שריפת פחמן שעדיין תיחשב ל"נקייה". ג'ון פודסטה, יועצו הבכיר של הנשיא ג'ו ביידן לענייני אנרגיה ואקלים, הוא הפוסק האחרון בסוגיות אלה ונהנה ממוניטין של מי שאוהב להיות מעשי ולדאוג שהדברים יתרחשו.
שני משרדי ממשלה מצויים במקום גבוה ברשימת היעדים של הלוביסטים. המומחים במשרד האנרגיה יחליטו אלו מגזרים וטכנולוגיות יקבלו עדיפות. קרן ההלוואות של המשרד, המיועדת לממן "יישום מסחרי של פרויקטים רחבי היקף בתחום האנרגיה", מחזיקה לבדה בסכום עתק של 400 מיליארד דולר. ואילו במשרד האוצר – ובמיוחד ברשות המיסים – נקבעים הכללים למתן הטבות המס הכלולות בשני החוקים.

דרישות למומחים ספציפיים
מטה רשות המיסים בוושינגטון [צילום: פטריק סמנסקי, AP]

משרד האנרגיה יותר מסביר פנים ללוביסטים, אם כי רבים מעובדיו טרם חזרו לנוכחות מלאה וקשה יותר להציג טענות ונימוקים בשיחות מקוונות. החיים פחות נוחים מול רשות המיסים, האטומה לחלוטין בפני שדלנות ישירה. משרד עורכי דין המתמחה במיסוי הצליח להשיג פגישה חסויה עם פקידים ברשות, בין היתר משום שהגיש לה ניירות עמדה רציניים ומנומקים היטב. רבים מפקידי הרשות מכירים היטב את חוקי המס אך לא את תחום האנרגיה, ומי שנהנה ממוניטין טובים אצלם יוכל להציע להם פתרונות בנושא זה.
מבחינת הלקוחות התאגידיים של הלוביסטים, זה אומר שכדאי לשלם תמורת כישורים מוגדרים. מומחים בפיננסים וחשבונאות מבוקשים במיוחד, במיוחד בתחומי נישה כמו השלכות המס של פעולות והטבות ספציפיות. החוקים החדשים סבוכים במיוחד, אך מספר המטפלים בהם בממשל ומחוצה לו לא השתנה – ולכן שווה לשלם למי שיכול לפתור בעיה בחצי שעה במקום בשמונה שעות. גם "חנונים של אנרגיה" מבוקשים במיוחד, כמו מומחים בשדרוג תחנות כוח, מניעת פליטת פחמן או שאיבתו בחזרה מן האטמוספירה.
מיליארדי הדולרים המובטחים כמענקים העלו את קרנם של המומחים בהגשת בקשות למענקים, ממשיך אקונומיסט. חברות רבות מתעצבנות מן הצורך להכין בקשה בת 30 עמודים ולהתמודד עם ההגדרות המדויקות שבתנאי המענקים. קחו לדוגמה חברה המתמודדת על שישה מענקים של משרד האנרגיה בהיקף של 10 מיליון דולר כל אחד. כדאי לה לשלם 100,000 דולר תמורת סיוע בהגשת בקשות אלו, כולל עצה למי בדיוק לפנות.
חברות ייעוץ המתמחות בתחום מציעות את כל השירותים תחת קורת גג אחת. אחת הבולטות בהן, Boundary Stone Partners, מעסיקה רבים מיוצאי משרד האנרגיה. אחד ממייסדיה, ג'ף נווין, אומר שמטרתה היא לשמש כ"מתורגמן בין קובעי המדיניות בתחום האנרגיה הנקייה לבין אנשי הטכנולוגיה והמשקיעים", שכן הללו לא דיברו עד כה באותה שפה.
מידת ההשפעה של לוביסטים אלו בוושינגטון נתונה במחלוקת. אין ספק שלקוחותיהם סבורים שהם מועילים – וכך גם חושבים חלק מאנשי הממשל. לוביסט אחד מסביר, כי אנשי מפתח בתחום האקלים פוטרו או התפטרו בזמן ממשל טראמפ, שכידוע זלזל לחלוטין בנושא, וכעת משרדי הממשלה מתקשים לתפקד – ונעזרים בלוביסטים.
ריץ' פאואל, העומד בראש קבוצת ClearPath לה יש השפעה רבה בקרב הרפובליקנים, אומר שהלוביסטים ויתר הפעילים יכולים לסייע להגיע לעסקות פוליטיות – ויהיה צורך ברבות כאלה כדי לעבור לאנרגיה נקייה. "הביצות עשויות להיות המערכת החיונית ביותר" להצלת כדור-הארץ, הוא מעיר.

תאריך:  13/04/23   |   עודכן:  13/04/23
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המרוץ ל-800 מיליארד דולר למאבק בשינויי האקלים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משבר האקלים
עידן יוסף
בעבר אמר נתניהו כי "ישראל תהיה מעצמת חלבון אלטרנטיבי", ובימים אלה מקדם משרד ראש הממשלה הצעה להחלטה שתפתור את המחסור במזון, תחזק משמעותית את הכלכלה ותהיה ידידותית לסביבה
איתמר לוין
דוח מקיף של האו"ם: ההתחממות תגיע למעלה וחצי עשרות שנים לפני ההערכות הקודמות; דרושות השקעות של טריליוני דולרים כדי למנוע עלייה של שתי מעלות
עידן יוסף
בגליל התקיימה ועידה בינ"ל במטרה לקדם את השימוש הכפול בקרקע הן לגידולים חקלאיים והן להפקת אנרגיה, במיוחד באמצעות טכנולוגיה אגרי-וולטאית    דב חנין, יו"ר פורום האקלים של בית הנשיא, הביע דאגה ממדיניות הממשלה להסתמך על יבוא מזון במקום חיזוק חקלאי המדינה    שיתוף פעולה גרמני-ישראלי יאיץ את הקמתם של מתקנים חקלאיים-וולטאיים בארץ
מירב ארד
על-פי הדוח שהוגש לאמנת האקלים של האו"ם - ישראל לא עמדה ביעד לייצור 10% מהחשמל מאנרגיות מתחדשות עד שנת 2020, ורק בסוף שנת 2022 אחוז ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות בישראל הגיע לסביבות ה-10%
ארי בוסל
יומיים של גשם, שבועיים הכנות מראש, שגעון תודעתי ואיבוד כל העשתונות    מה עושים במדינות בהן יורד גשם ללא הפסק משך חודשים רבים?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il