X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
חיילים נלחמים מכמה סיבות [צילום: AP]
המרד ברוסיה לא משפיע על החזית באוקראינה
מתקפת-הנגד האוקראינית מתקדמת לאט מן הצפוי, ואקונומיסט מעריך שאם יהיו השלכות לנסיון ההפיכה של פריגוז'ין – הן יורגשו רק בצמרת הרוסית ובטווח הארוך

תושבי אוקראינה צפו בצהלה ברוסיה הגולשת לעבר מלחמת אזרחים (24.6.23). הם קיוו שהצעדה של יבגני פריגוז'ין לעבר מוסקבה תתפשט לכוחות הצבא ותערער את משטרו של ולדימיר פוטין. אבל ההפיכה הייתה קצרת ימים. בימים האחרונים, מדווח אקונומיסט (29.6.23) רשם הצבא האוקראיני הישגים צנועים בחזית המזרחית, אבל מתקפת הנגד שהחלה ב-4 בחודש אינה צפויה לשבור בקרוב את קווי ההגנה הרוסיים – מה שגורם לעצבנות במערב.
אוקראינה רשמה כמה הצלחות, במיוחד בעיר בחמוט אותה כבשו אנשיו של פריגוז'ין בחודש שעבר לאחר כמעט שנה של קרבות. כוחותיה מאיימים כעת לכתר את הרוסים מצפון ומדרום. מטרת המתקפה נראית פחות להיכנס לעיר ויותר להקיף אותה, ובכך לנתק את האספקה לכוחות הכובשים.
קווי החזית זזו במקומות נוספים. חשובה במיוחד הייתה תפיסת שטחים ממערב לעיר דונצק: האוקראינים נכנסו לשטח בו מחזיקה רוסיה מאשר הפלישה לקרים ב-2015. מערבה משם, באזור חרסון, ביססו האוקראינים ראשי גשר קטנים ליד סכר כאחובקה ההרוס, וייתכן שיצליחו להעביר יותר כוחות בשבועות הבאים.
השאלה היא האם לטלטלה ברוסיה יהיו השלכות מאריכות ימים בשדה הקרב. סוגיה אחת היא עתידו של כוח וגנר, שאנשיו נוהגים להסתער קדימה בכל מחיר מתוך חשש לגורלם אם יימנעו מכך. הכוח עזב את בחמוט בסוף מאי ואת מקומו תפסו חיילים סדירים ברמה נמוכה, אך האוקראינים צופים שאנשי וגנר יחזרו.
חלק מאנשי וגנר אכן שבו לאוקראינה ואמורים להיקלט בשורות הצבא. 5,000-2,500 אנשי וגנר אשר נטלו חלק במרד עשויים להצטרף לפריגוז'ין בבלארוס. הנשיא אלכסנדר לוקשנקו הציע להם להתיישב בבסיס צבאי נטוש. עדיין מדובר בחיילים מקצועיים שניתן להשתמש בהם למגוון משימות, כולל פלישה לאוקראינה מתוך בלארוס – גם אם הסיכויים לכך נראים קלושים.
המורל בשטח לא יושפע ממשית
סוגיה שנייה היא ההשפעה על המורל, ממשיך אקונומיסט. חיילים אוקראינים מחוץ לבחמוט מדווחים על "רמות חדשות של בלבול" בקרב אויביהם מאז 23 בחודש. זה מובן. פריגוז'ין אומנם טוען כעת שלא התכוון להפיל את פוטין, אך ערב המרד הוא יצא בפומבי נגד עילות המלחמה של הקרמלין וטען שהיא באה לעולם לטובתה של "האליטה האוליגרכית".
אנתוני קינג, סוציולוג צבאי מאוניברסיטת וורוויק, מזהיר מפני הגזמה בהשפעת המרד. חיילים נלחמים מכמה סיבות, הוא מסביר; מטרה פוליטית היא רק אחת מהן. האחרות כוללות את קשרי האחווה בתוך יחידות קטנות ואת החשש מפני התוצאות של סרבנות והססנות. קינג מסופק לגבי האפשרות שלטלטלות פוליטיות תהיה השפעה של ממש על הכוחות ברמה הטקטית.
השאלה השלישית היא ההשפעה על הפיקוד הגבוה בצד הרוסי והיא עשויה להיות חמורה יותר. חילוקי הדעות והתככים בצמרת הרוסית נעשים ברורים יותר. ניו-יורק טיימס דיווח השבוע, כי הגנרל סרגיי סורובקין, שהיה מפקד הכוחות באוקראינה עד ינואר השנה, ידע מראש על המרד. וול סטריט ז'ורנל מסר, כי פריגוז'ין התכוון לחטוף את שר ההגנה, סרגיי שויו, ואת הרמטכ"ל, הגנרל ואלרי גרסימוב. חילוקי דעות כאלו ישפיעו בטווח הארוך על הביצועים בשדה הקרב, צופה קינג.
נכון לעכשיו, אוקראינה מתקדמת לאט מכפי שקיוו רבים בארה"ב ובאירופה. מפקד הצבא הבריטי, הגנרל פטריק סנדרס, אמר השבוע שמוקדם מכדי לדעת עד כמה התקפת-הנגד תצליח; "רוסיה היא ארץ של קמבקים", הוסיף. אוקראינה טרם הפעילה את רוב החטיבות החדשות המצוידות בנשק מערבי. ההתקפות הראשונות על קווי ההגנה הרוסיים הערוכים היטב, חשפו את רמת האימון המוגבלת של כוחותיה, אשר ספגו אבידות קשות.
המפקדים האוקראינים רוצים להגן על כוחותיהם; יועצים מערביים מזהירים שהימנעות כעת מהתקפה עזה ומהירה תעלה ביותר אבידות בטווח הארוך. מקור אוקראיני אומר, שארצו מתקדמת מהר ככל שמאפשרים לה הכלים שבידיה – והללו מוגבלים לסיוע שמעניק לה המערב.

תאריך:  29/06/23   |   עודכן:  29/06/23
+הגנרל הרוסי הבכיר נעצר לאחר מרד כוח וגנר
21:40 29/06/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

'גנרל ארמגדון' סרגיי סורוביקין, שעמד בראש הפלישה הרוסית לאוקראינה, נעצר ביום ראשון ומוחזק בבית מעצר במוסקבה  ▪  הקרמלין מסרב להשיב לשאלות בנושא

סורוביקין. חשוד במעורבות בקשר [צילום: פאבל גולובקין/AP]
+האיש של פוטין הוא שחשף את חולשותיו
19:15 29/06/23  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

הרוסים קיבלו הצצה על העתיד החילופי, בעוד פוטין נמנע מלהזכיר את מי שבאמת מאיים עליו: אלכסיי נבלני – מנתח אנדיי קולסניקוב בניו-יורק טיימס

המנגנון שרד, לפחות בינתיים [צילום: דמיטרי לובצקי, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המרד ברוסיה לא משפיע על החזית באוקראינה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איתמר לוין
מאמר המערכת של העיתון מציע לבסס את היחסים העתידיים בין המערב לאוקראינה על-פי היחסים בין ארה"ב לישראל: אספקת נשק עצומה בלא ערבות ביטחונית
איתמר לוין
אלכסנדר לוקשנקו הוצג כמתווך שהביא לסיום האירוע, יקלוט את מפקד שכירי החרב הרוסיים ומצליח למנוע אפקט דומינו - מסביר אקונומיסט
עידן יוסף
נשיא רוסיה אומר כי מארגני המרד בגדו בעמם ויועמדו לדין    עוד מנאומו של פוטין הערב: "אנחנו יודעים שמרבית לוחמי וגנר הם פטריוטים רוסים. מודה למפקדי וגנר שלא הובילו לשפיכות דמים בין אחים"
יאיר נבות
כך הגיב גו׳זף בורל, שר החוץ של האיחוד האירופי לאירועי סוף השבוע ברוסיה    סימן נוסף לתחושת חוסר הוודאות - היחלשות הרובל הרוסי שהגיע לרמתו הנמכה ביותר מזה 15 חודשים
אורי מילשטיין
ברב-שיח מומחים שבועי, מפגש מספר 41, על המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, נדון ה"מרד" של "כוח וגנר" בפיקוד פריגוז'ין, ומטרתו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il