כאשר הם נשאלים מה מניע את הכלכלה, אמריקנים רבים משיבים: תאוות בצע. הם מאמינים שהעשירים והחזקים מעצבים לטובתם את המשק ומותירים לאחרים מעט או כלום. תחושה זו עלתה ביותר מ-30 מפגשים עם קבוצות קטנות שערכו אנשי האקדמיה האמריקנית לאמנויות ומדעים בשנתיים האחרונות ברחבי ארה"ב.
הנתונים הלאומיים מלמדים על חוזקו של המשק האמריקני, אך רוב המשתתפים בפגישות לא התלהבו. הם אינם סבורים שהמשק תומך בהם, אלא רואים אותו כמכשול, מערכת של כוחות חיצוניים שאינם בשליטתם אך שולטים בחייהם – כותבים קתרין קריימר וג'ונתן כהן, אנשי האקדמיה, במאמר בניו-יורק טיימס.
התפיסה בדבר תאוות הבצע אינה חדשה, אך היא התעצמה בשל האינפלציה והתייקרות הדיור. האמריקנים חשים בכך לא כמשהו מופשט או טיעונים פוליטיים, אלא כאשר עליהם לשלם יותר למרכולים ולמשכירים. חוסר השוויון פחת בשנים האחרונות, אך נסו להסביר זאת למי שמתקשה לשלם שכר דירה. קיים נתק ברור בין המקרו לבין המיקרו, קובעים קריימר וכהן. שוק העבודה הניב הישגים חסרי תקדים לבעלי ההכנסות הנמוכות, אך רבים מהם עדיין אין משתכרים די הצורך כדי ליצור לעצמם רשת ביטחון.
אם יש הסבר יחיד לחוסר שביעות הרצון מן המצב הכלכלי, הרי שהוא נובע מחוסר הוודאות הפיננסי. אין ספק שהסיוע הממשלתי ב-2020 וב-2021 סייע לרבים בזמן הקורונה, אך מיליוני משקי בית עדיין התקשו להשיג מזון ומיליונים פיגרו בתשלום שכר הדירה. תחושה זו של חוסר יציבות אינה נעלמת במהירות, במיוחד כאשר ההתייקרויות הופכות את הקניות למשימה חישובית וכאשר הסכנה של תאונה או מחלה פתאומיות – על העלות הכרוכה בהן – נוכחת כל העת.
הלחץ הוא חלק בלתי נפרד מהחיים האמריקניים, ורובו נגרם בשל חוסר ביטחון פיננסי. לא צריך לחפש הרבה מעבר לנתונים המקובלים כדי לגלות את חוסר הביטחון. החובות האבודים בשל הלוואות לרכישת רכב גבוהים מאשר במשבר הפיננסי של 2008, ובכרטיסי האשראי – קרובים לשיא של כל הזמנים. העוני בקרב ילדים ירד לשפל חסר תקדים ב-2021, אך הוכפל ב-2022 כאשר פקעו הטבות המס שניתנו בשנה הקודמת. שיעור חוסר הביטחון התזונתי הגיע לפני שנתיים לשיעורו הגבוה ביותר מאז 2015.