למרות העיצומים המערביים, תעשיית הנשק הרוסית פורחת. ייצור הציוד החיוני למלחמה באוקראינה גדל דרמטית מאז הפלישה לפני שנתיים – בזכות ספקים זרים חדשים, המספקים חלקים, מוצרי חשמל וכלים. מחקר של המרכז ללימודים אסטרטגיים ובינלאומיים בוושינגטון, אותו מצטט אקונומיסט, מלמד שחלק ניכר מן העקבות מובילים לאותה מדינה: סין. חברות ממדינה זו סיפקו לרוסיה מוליכים-למחצה החיוניים למערכות נשק שונות, כמו גם ציוד ניווט, חלקי מטוסים ועוד.
ניתוח עסקות מלמד, כי גם ציוד ייצור ממוחשב ומדויק, המשמש לחומרה חיונית, הגיע ברובו מסין: בין מארס ליולי אשתקד היו 10,000 עסקות כאלה מדי חודש. כל עסקה עשויה לכלול שורה של מוצרים, כך שקרוב לוודאי שהמספר בפועל היה גדול בהרבה. הייבוא מסין החל לגדול לאחר שוולדימיר פוטין הודיע (בספטמבר 2022) על גיוס חלקי, אך זינק לאחר שפוטין נפגש עם שי ג'ינפינג במארס 2023. סין טוענת שהיא ניטראלית במלחמה ואינה מספקת נשק, אך בפועל היא תורמת משמעותית למאמץ המלחמה של הקרמלין.
הסחר עם סין אינו הבעיה היחידה של מדינות המערב המבקשות להפחית את ייצור הנשק הרוסי. למרות מאמצי אכיפה ניכרים, רוסיה קיבלה אשתקד מוצרים רבים תוצרת המערב. כך למשל, סחורות מצרפת, גרמניה ויפן עשו את דרכן לרוסיה דרך מדינות שלישיות כמו טורקיה ואיחוד האמירויות שאינן שותפות לעיצומים המערביים. מחקר אחר מצא, כי חברה רוסית גדולה ייבאה כמויות עצומות של רכיבים חשמליים לא רק מהונג-קונג אלא גם מגרמניה.
אין זה קל לאכוף כללים מחמירים יותר. רוסיה משתמשת יותר ויותר בציוד פשוט יותר, בין היתר משום שמלאי הציוד המתוחכם הולך ומתדלדל. לכן, יצרני הנשק רוכשים ציוד המשמש גם למטרות אזרחיות ושאת העברתו קשה יותר למנוע. שנית, גם אוקראינה תלויה חלקית ביצרנים סינים לרכישת חלקי מכונות. מי שמעצב ואוכף את העיצומים חייב לשאול את עצמו, האם הטלת מגבלות נוספות של חברות סיניות לא תפגע גם באוקראינה.
נכון לעכשיו נראה שהזינוק בייצור הרוסי יימשך. הוצאות הביטחון שלה צפויות להגיע השנה ל-115 מיליארד דולר, עלייה של 68% לעומת אשתקד. ועדיין, גם עם הסיוע של סין ומדינות אחרות, רוסיה לא תוכל להמשיך את הגידול עד אין קץ. היא סובלת ממחסור בחומרי הנפץ הדרושים לפגזים, טילים ותחמושת אחרת. בתחומים מסוימים יאזלו בשנתיים הקרובות המלאים הסובייטיים בהם משתמשת רוסיה. בינתיים, מסיים אקונומיסט, על המערב לסגור את הפרצות בעיצומים הנוכחיים ולהגביר את הייצור שלו כדי לסייע לאוקראינה.