X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
מגמה רצופה ופער גדול [צילום: AP]
יתרון משמעותי לטראמפ בחמש מתוך שש מדינות המפתח
סקר ניו-יורק טיימס מעניק לטראמפ יתרון של 12-3 נקודות האחוז במדינות בהן ניצח ביידן בהפרשים קטנים ב-2020 ביידן מאבד תמיכה חיונית של צעירים, שחורים והיספנים בשל המצב הכלכלי ומלחמת חרבות ברזל
סקרים לקראת הבחירות לנשיאות, מאי 2024
המדינה
אלקטורים
פער לביידן, 2016
טראמפ – מצביעים רשומים
ביידן – מצביעים רשומים
טראמפ – צפויים להצביע
ביידן – צפויים להצביע
אריזונה
11
0.3%
49%
42%
49%
43%
ג'ורג'יה
16
0.23%
49%
39%
50%
41%
ויסקונסין
10
0.63%
45%
47%
47%
47%
מישיגן
16
2.78%
49%
42%
46%
47%
נבאדה
6
2.39%
50%
38%
51%
38%
פנסילבניה
20
1.17%
47%
44%
48%
45%

דונלד טראמפ מוביל על פני ג'ו ביידן בפער גדול בחמש מתוך שש מדינות המפתח בהן יוכרעו הבחירות לנשיאות בתחילת נובמבר. כך מעלים (13.5.24) סקרים של ניו-יורק טיימס, Siena College ופילדלפיה אינקוויירר. ההובלה של טראמפ במדינות אלו היא רצופה, המגמה אינה משתנה והפער שהוא פותח גדול במיוחד לנוכח העובדה שבכל המדינות הללו ניצח ביידן ב-2020 בהפרשים שנעו בין עשיריות נקודות האחוז לבין פחות משלוש נקודות.
בשל שיטת האלקטורים, אין למעשה חשיבות להכרעה במספר הקולות הארצי; ג'ורג' בוש הבן ניצח ב-2000 את אל גור למרות שקיבל פחות קולות, וכך גם טראמפ את הילרי קלינטון ב-2016. מבין 51 מחוזות ההצבעה (50 המדינות והעיר וושינגטון), 45 נחשבים למעוזים של אחת משתי המפלגות - כמו למשל ניו-יורק וקליפורניה של הדמוקרטים, ופלורידה וטקסס של הרפובליקנים. לכן, ההכרעה בפועל תיפול גם השנה בשש מדינות מפתח: אריזונה, ג'ורג'יה, ויסקונסין, מישיגן, נבאדה ופנסילבניה.
ביידן ניצח בכל המדינות הללו ב-2020, כאמור - בפערים קטנים מאוד: בין 0.23 נקודה בג'ורג'יה לבין 2.78 נקודות במישיגן. וושינגטון פוסט חישב ומצא בזמנו, כי 300,000 קולות הכריעו למעשה לפני ארבע שנים, וכי די היה במעבר של 81,000 מהם לצידו של טראמפ כדי שינצח אז. נכון להיום, טראמפ פתח כאמור פערים משמעותיים מאוד בחמש מבין שש המדינות, וביידן לא רק שאינו מצליח לסגור אותו - מצבו אף הולך ומחמיר. יתרונו של טראמפ זהה בעיקרו בין בוחרים בכלל ובין מי שצפויים להצביע.
לדברי הטיימס, הסקרים מלמדים על חוסר שביעות רצון נרחב מן המצב בארה"ב וחוסר אמון ביכולתו של ביידן לשפר את חייהם של האמריקנים. התחושה שביידן עשה מעט מדי כדי לשפר את מצבה של המדינה פגעה במצבו בקרב קהלי מפתח חיוניים מבחינתו: צעירים, שחורים והיספנים. בקבוצות אלו שורר רצון לשינויים עמוקים ותפיסה לפיה ביידן מסוגל לבצע לכל היותר שינויים מינוריים. גורם נוסף הפוגע בביידן בקבוצות אלו הוא מדיניותו במלחמת חרבות ברזל.
רוב הבוחרים רוצים לחזור לנורמליות אותה הבטיח ביידן לפני ארבע שנים, אך במדינות המפתח עדיין יש שאיפה עמוקה לשינוי. קרוב ל-70% מן המצביעים בהן אומרים שיש צורך לשנות בצורה משמעותית את המערכות הפוליטית והכלכלית, וחלקם אף תומכים בהריסתן עד היסוד. בהקשר זה נראה, כי אזהרותיו של ביידן מפני האיום שמציב טראמפ על הדמוקרטיה, אינן מרתיעות את הבוחרים ואולי אפילו מושכות חלק מהן לעבר טראמפ. רוב הבוחרים סבורים שיש סיכוי טוב יותר שטראמפ יוביל לשינוי, אם כי אין רוב מוצק לאלו הסבורים שיהיה זה שינוי לטובה.
המצב הכלכלי ויוקר המחיה ממשיכים להיות הנושאים החשובים ביותר מבחינת רבע מן הבוחרים, והסקרים האחרונים מלמדים שביידן אינו מצליח לשכנע את האמריקנים שמצבם הכלכלי טוב - כפי שמלמדים הנתונים האובייקטיביים. למעלה ממחצית מן המצביעים סבורים שהמצב הכלכלי גרוע - וזאת למרות ההאטה באינפלציה, העלייה בשכר הריאלי ושבירת השיאים בשוק המניות.

הדמוקרטים אולי יגיעו לשוויון בסנאט
ההכרעה בידי סגן/סגנית הנשיא [צילום: שידורי הסנאט]

סקר נוסף של ניו-יורק טיימס מעלה, כי הדמוקרטים מובילים במירוצים לסנאט בארבע מדינות מפתח – אך אם טראמפ אכן ינצח בבחירות, השליטה בסנאט תהיה בידי הרפובליקנים. כיום יש לדמוקרטים רוב של 51 מול 49, אך הסנאטור הדמוקרטי ג'ו מנחין הודיע על פרישתו ומדינת מערב וירג'יניה צפויה לבחור רפובליקני במקומו. לפיכך, במקרה הטוב ביותר מבחינת הדמוקרטים, הם יצליחו להגיע לשוויון של 50 – ואז ההכרעה תהיה בידי סגן/סגנית הנשיא.
הסקר מעלה, כי ג'קי רוזן מובילה בשתי נקודות על סם בראון בנבאדה; בוב קייסי מוביל בחמש נקודות על דייוויד מק'קורמיק בפנסילבניה; תמי בולדווין מובילה בתשע נקודות על אריק הובד בוויסקונסין; ורוברט גאליו מוביל בארבע נקודות על קרי לייק באריזונה. שלושת הדמוקרטים הראשונים הם הסנאטורים המכהנים. הסקר מלמד, כי למרות שטראמפ מוביל כאמור על פני ביידן ביתרון משמעותי במדינות אלו, הבוחרים – נכון לעכשיו – מוכנים לפצל את ההצבעה בין המפלגות כאשר מדובר בבית הלבן מול הסנאט.
עם זאת, גם אם הדמוקרטים ינצחו במדינות אלו אך טראמפ ינצח בבחירות לנשיאות – הוא ישלוט גם בסנאט, הבית המאשר את המינויים הבכירים (כולל השרים, השופטים וראשי הגופים הפדרליים). ייתכן שהדמוקרטים יצליחו לחולל מהפך בבית הנבחרים (בו היתרון הרפובליקני הוא רק 218 מול 213), אך הדבר יאפשר להם לכל היותר לפגוע בחקיקה השוטפת של טראמפ ובעיקר בתקציב.

תאריך:  14/05/24   |   עודכן:  14/05/24
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יתרון משמעותי לטראמפ בחמש מתוך שש מדינות המפתח
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
טעות קטנה ואי- בהירות גדולה.
אהוד פרלסמן  |  15/05/24 13:04
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות בארה''ב 2024
זלמן שובל
השר עמיחי שיקלי הצהיר ש"לו היה אמריקני היה בוחר בטראמפ"    לא רק שאין כל משקל להעדפתנו למועמד זה או אחר אלא שגם לו היה לה משקל, היה קשה לקבוע מסמרות
איתמר לוין
"זה" - חזרתו של דונלד טראמפ לבית הלבן    ניו-יורק טיימס מדווח על בכירים בהווה ובעבר, אשר כבר הפסיקו להתבדח על עזיבת ארה"ב ומתחילים לבדוק אפשרויות לדרכונים זרים ומגורים בחו"ל
איתמר לוין
מאמר בניו-יורק טיימס מדבר על שלוש הפנים של טראמפ: העבר מתגלה במשפטו בפרשת דניאלס, ההווה מצטייר בעצרות הבחירות שלו, והעתיד - בראיון לשבועון טיים
איתמר לוין
וושינגטון פוסט מסביר: רבים סבורים שהמצב הכלכלי היה טוב יותר בימי טראמפ; במקביל, החלוקה האתנית המקובלת עשויה שלא לעבוד הפעם, וההכרעה אולי תיפול על נושא ההפלות
יואב יצחק
בנו של הנשיא לשעבר טוען: פירמות גדולות של משרדי עורכי דין ינסו "לצוד" נשיאים קודמים בגין מעורבותם בשורה של פרשות    בין היתר: יידרשו להעמיד לדין את ביידן בחשד למעורבות בפרשת הקוקאין בבית הלבן; ואת הנשיא בוש בכך שטען בכזב שעירק מפתחת נשק גרעיני והוציא את צבא ארה"ב למלחמה שבה נהרגו אלפי חיילים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il