השירות החשאי הגביר את השמירה סביב
דונלד טראמפ בשבועות שקדמו להתנקשות בו, בעקבות מידע על תוכנית אירנית להתנקש בחייו - מדווחת (16.7.24) רשת CNN. אין כל אינדיקציה לכך שהמתנקש, תומס קרוקס, היה קשור בצורה כלשהי למזימה האירנית; מניעיו של קרוקס בן ה-20, מצביע רשום רפובליקני שחוסל לאחר שירה לעבר טראמפ, עדיין אינם ידועים.
הרשת מציינת, כי קיומו של המידע על המזימה האירנית - אשר מקורו במקור מודיעין אנושי - מגביר את סימני השאלה סביב הכשלים באבטחתו של טראמפ. הוא נפצע באוזנו מכדור שחלף שני סנטימטרים בלבד מראשו, ואמר שאם לא היה מסובב את ראשו לפני היריות - כנראה שהיה נהרג. קרוקס ירה מגג בית במרחק של 150 מטר מהבמה בפנסילבניה עליה נאם טראמפ בעצרת בחירות - מרחק שאמנם אינו בשטח הסטרילי של העצרת, אך נקודה שאמורה להיות מאובטחת.
לא ידוע האם השירות החשאי מסר לקמפיין טראמפ את המידע על המזימה האירנית. הקמפיין אמר בתגובה, כי אינו מתייחס לשאלות אבטחה ויש להפנות אותן לשירות החשאי. השירות אמר שלשום, כי לאחרונה "הוסיף משאבים ויכולות למאבטחיו של טראמפ".
לדברי CNN, השירות החשאי הזהיר שוב ושוב את קמפיין טראמפ מפני קיום עצרות באוויר הפתוח. הסיכון בעצרות כאלה גדול יותר מאשר במתקנים סגורים, אותם קל יותר לאבטח. טראמפ הוא חובב ידוע של עצרות גדולות, המעניקות לו אנרגיה רבה, ומטבע הדברים - בשטחים פתוחים ניתן לקלוט יותר קהל. עם זאת, קמפיין טראמפ הפסיק לערוך אירועים ספונטניים בהם לא הייתה לשירות החשאי כל יכולת לבדוק את המשתתפים, וזאת משיקולי ביטחון.
לאירן יש חשבון ארוך עם טראמפ, אשר הוציא את ארה"ב מהסכם הגרעין איתה בשנת 2017 (אם כי הדבר אפשר לה להתקרב מאוד לנשק גרעיני), וב-2020 הורה לחסל את מפקד כוח אל-קודס של משמרות המהפכה, קאסם סולימאני. אירן הבטיחה לנקום את מותו של סולימאני, ובכירים לשעבר בתחום הביטחון הלאומי בממשל טראמפ מקבלים עד היום אבטחה הדוקה מהרגיל.