X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
האריס בגבול מכסיקו ב-2021 [צילום: ז'קלין מרטין, AP]
גבול מקסיקו וההסתננות הם נטל פוליטי על האריס
כשלונו של ממשל ביידן בתחום ההגירה, החשוב מאוד לרבים מן הבוחרים, יקשה על האריס - צופה אקונומיסט היא תצביע על הצעדים הדרקוניים של טראמפ ותנסה להציג תוכנית משלה להתמודד עם הבעיה

קאמלה האריס הזריקה מרץ למה שהיה התמודדות בין שני זקנים, אך כסגניתו של ג'ו ביידן היא למעשה רצה בתור המועמד המכהן. היא תירש את חולשותיו של הממשל הנוכחי, והרפובליקנים ישמחו לנצל זאת. הבולטת שבהן היא ההגירה. הרפובליקנים בבית הנבחרים (וחמישה דמוקרטים) גינו אותה בשבוע שעבר על כשלונה באבטחת גבול מקסיקו. דונלד טראמפ מאיים שהיא "תהפוך את הפלישה להרבה יותר גרועה והמדינה תיהרס".
ב-2016 יצר טראמפ משבר מלאכותי בגבול, אבל הפעם הוא אמיתי: ההסתננות זינקה תחת ביידן והגיעה אשתקד לשיא של 2.5 מיליון בני אדם. השיעור צנח במחצית מאז דצמבר הודות לאכיפה מוגברת וצמצום הזכות למקלט, אבל סקר של אקונומיסט מראה ש-14% מהמצביעים סבורים שזוהי הבעיה החשובה ביותר שבפני ארה"ב – מקום שני אחרי האינפלציה.
בשנת 2021 הטיל ביידן על האריס לבחון את גורמי היסוד של ההגירה ממרכז אמריקה; הרפובליקנים פירשו זאת כהטלת אחריות על הבעיה כולה. אחד האתגרים המרכזיים שלה כעת יהיה לשכנע את הבוחרים שלא כך היה, ושיש לה תוכנית לפתור את הבעיה. נכון לעכשיו, התמונה לא ברורה, אם כי הרקורד של האריס מספק כמה רמזים.
כמו בנושאים אחרים, האריס שינתה את עמדתה לגבי ההגירה כך שתעלה בקנה אחד עם שאיפותיה. כאשר הייתה פרקליטת מחוז סן פרנציסקו, היד הקשה שלה נגד הפשיעה התרחבה למסתננים. כתובעת הכללית של קליפורניה היא עבדה עם הממשל הפדרלי נגד מבריחי סמים. אבל כאשר התמודדה על המועמדות לנשיאות, אימצה האריס מדיניות פרוגרסיבית יותר, ובין היתר אמרה שיש לבחון לעומק את רשות ההגירה וכנראה להקים אותה מחדש. היא תמכה בביטוח רפואי ממלכתי למסתננים ובענישה אזרחית ולא פלילית שלהם. הצהרות אלו כבר משמשות את הרפובליקנים נגדה.
כסגנית נשיא, הרקורד שלה בתחום ההגירה זעום. רונלד קליין, שהיה ראש המטה של ביידן, אמר שהיא לא התלהבה מהמשימה בנושא. כאשר סיירה בגואטמלה, היה לה מסר חד למהגרים: "אל תבואו". אבל כאשר נשאלה מדוע לא סיירה בגבול, היא השיבה בתוקפנות: "לא הייתי גם באירופה".
האריס יכולה להצביע על התקדמות מסוימת. היא גייסה 5.2 מיליארד דולר מחברות פרטיות לקידום הפיתוח במרכז אמריקה, הממשלות באזור יותר יציבות וההגירה ממדינות אלו פחתה. אבל הסיבות שונות. נשיא אל-סלבדור, נאיב בּוּקֶלֶה, הכניס לכלא אחוז אחד מאזרחיו. ארה"ב הצליחה אשתקד להביא לבחירתו של ברנרדו ארוואלו, הלוחם בשחיתות, לנשיא גואטמלה, אבל לא ברור מה היה חלקה של האריס. בכל מקרה, התחום לא היה מרכזי עבורה: היא ביקרה באזור רק פעם אחת, בעוד ביידן ביקר בו 14 פעמים כאשר קיבל את אותה משימה כסגן נשיא.
במובן מסוים, המדיניות של חיפוש השורשים היא ירושה מן העבר – מציין אקונומיסט. בשנת 2020, מהגרים ממקסיקו ו"המשולש הצפוני" (גואטמלה, אל-סלבדור והונדורס) היו רוב המגיעים לגבול; תחת ממשל ביידן ארה"ב מתמודדת עם מהגרים גם מאקוודור, סין, הודו וטורקיה. קידום הפיתוח והדמוקרטיה לעולם אינו דרך להתמודד עם הבעיה בטווח הקצר, בוודאי לא בקנה מידה עולמי.
האריס יודעת שהגבול הוא נטל פוליטי מבחינתה. היא תנסה להזכיר לאמריקנים את הצעדים הדרקוניים שנקט טראמפ. ייתכן שהמועמד שלה לסגן נשיא יהיה הסנאטור מארק קלי מאריזונה, אשר קרא להדק את הפיקוח בגבול שנים לפני שביידן עשה זאת בחודש שעבר. היא בהחלט עשויה להמשיך את מדיניות המקל והגזר הנוכחית: הידוק האכיפה לצד מציאת דרכים חוקיות לשלב מסתננים בקהילות בהן התיישבו. הביוגרפיה שלה עשויה להוות הוכחה שהדבר אפשרי: לדבר כמו תובעת על הגבול וכבת-מהגרים על ההגירה.

המאמר המלא
תאריך:  30/07/24   |   עודכן:  30/07/24
+מה אמר ביידן לנתניהו כשהיו לבד
11:59 30/07/24  |  צבי גיל   |   לרשימה המלאה

"אתה גומר את המלחמה בעזה, מחזיר את החטופים, חותם הסכם עם החיזבאללה לשקט בגבול הצפוני, תומך בהקמת גוף שיהיה אחראי על ניהול הרצועה וזה לא יהיה אבו מאזן, שגם אני לא רואה בו שותף, אלא מנהיג פלשתיני אחר ועוד שותפים ערביים, עושה חוזה שלום עם סעודיה ו... אולי תקבל פרס נובל לשלום"

נתניהו וביידן. בארבע עיניים [צילום: סוזן וולש/AP]
+מסעה של משפחת נתניהו לארה"ב
10:53 30/07/24  |  יוסף אליעז   |   לרשימה המלאה

זה היה נאום "דיפלומטי" למהדרין  ▪  נתניהו דיבר בקלישאות מעל לשעה תמימה מבלי לומר דבר שיש בו לקדם במשהו את הבעיות שעל הפרק

נתניהו. אנגלית רהוטה ולא יותר [צילום: סקוט אפלוייט/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
גבול מקסיקו וההסתננות הם נטל פוליטי על האריס
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות בארה''ב 2024
איתמר לוין
ההצעה - בעקבות החסינות הרחבה שהעניק בית המשפט העליון לטראמפ על 6 בינואר    מציע גם רפורמות בבחירת שופטי העליון ובכללי האתיקה    להצעות אין סיכוי של ממש להתגשם, אך העלאתן תסייע להאריס
איתמר לוין
הסקרים מצביעים על הצטמקות יתרונו של טראמפ במישור הלאומי לנקודה או שתיים, ועל מרוץ פתוח בשלוש מדינות המפתח הצפוניות - שניצחון בהן יספיק להאריס    נקודת התורפה בסקרים: הם נערכו לאחר חשיפה תקשורתית עצומה של האריס
עידו דמבין
התחושה שהכל אבוד התחלפה באחת בהרגשה שבעצם הכל אפשרי - כי מתי ראיתם נשיא מצליח פורש מרצונו רגע לפני בחירות לקדנציה שניה?
אפרים הלפרין
השיחה של ביידן עם ונתניהו הייתה שיחה חשובה מאוד    לא הכל פורסם עליה עד כה    ואיך הקפלניסטים קשורים
איתמר לוין
סגנית הנשיא צריכה לשמור על נאמנות לביידן ולממשל, כמו גם ליצור לעצמה אישיות נפרדת כמועמדת לנשיאות    דבריה על המלחמה בעזה היו דוגמה טובה לכך, מנתח ניו-יורק טיימס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il