שיחת עומק שניה עם פרופ' יואב גלבר, בסדרת שיחות על ספרו: "היסטוריה, זיכרון, תעמולה". בחלק זה דנּו בבעייתיות של כתיבת היסטוריה המבוססת על עדויות של מרואיינים. ההיסטוריונים של ימי קדם הסתמכו בעיקר על ראיונות. המרואיין סומך על זכרונו והמחקר הפסיכולוגי מלמד שעל הזיכרון האנושי לא ניתן לסמוך. בתקופה המודרנית נפתחו ארכיונים, וכתיבת ההיסטוריה התבססה בעיקר עליהם, בתקופה הפוסט-מודרנית אחרי מלחמת העולם השנייה התרבו ההיסטוריונים המסתמכים על תיעוד בעל פה, כי לא היה תיעוד ארכיוני על פעולות בשטח. בתחום זה כמו חקר קרבות התברר כי יותר ניתן לסמוך על ראיונות עם זוטרים מאשר עם בכירים.
שיחות עם יואב גלבר -
[קישור]
שיחות על ירדן -
[קישור]
שיחות על פלשתינים -
[קישור]
שיחות על מהפכת ה-101 בצה"ל -
[קישור]
שיחות על הצנחנים בצה"ל -
[קישור]
הסכתים על ההפיכה המשטרית -
[קישור]
שיחות על מחדלים -
[קישור]
פודקסטים על עימותים בין שמאל לימין בישראל -
[קישור]
פודקסטים על משה דיין -
[קישור]
הסבר יסודי לנושאים הצבאיים, אפשר לקבל בספרִי "תורת הביטחון הכללית - עקרון השׂרידוּת" העוסק באבני היסוד של הוויית הצבא והמלחמה, ובספרִי "גלגל המנוף של ההיסטוריה" העוסק בהתגבשות הציונות האסטרטגית של ז'בוטינסקי. על המערך המוצנח בצה"ל כתבתי, כהיסטוריון רשמי של הצנחנים וכאיש מחלקת היסטוריה במילואים של חיל-האוויר, בסדרת ארבעת ספָרַי, "ההיסטוריה של הצנחנים": א. יחידה 101; ב. קרב המיתלה; ג. איחוד ירושלים; ד. אביב נעורים. כל מי שמעוניין לרכוש ספרים אלה, יפנה להוצאת "שׂרידוּת", המתמחה בחשיפת מחדלים וליקויים שהממסד מתאמץ להסתיר:
survival1940@gmail.com
לקטלוג הספרים
אנא עִזרו לי לקיים את
הערוץ הזה החושׂף בפניכם את האמת, ולהשלים את המפעל המונומנטלי של שלושים הכרכים "בשׂדות הקרב של מלחמת העצמאות". כל עזרה, גם הקטנה ביותר, תתקבל בברכה והעיקר שאנחנו, בנֵינו, נכדינו וצאצאינו נדע את האמת שהוסתרה בגלל מחדלי המלחמה: איך קמה מדינת ישראל ואיך היא ניצחה במלחמת העצמאות.