X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  פסיקה
בית המשפט השלום בתל אביב-יפו דן בפני השופט מנחם (מריו) קליין, בתביעה שעניינה בקשה לביטול הסכם שכ"ט עו"ד בית המשפט קבע כי מקום בו עורך הדין מסדיר את עניינו של הלקוח על הצד הטוב ביותר, ותוך פתרון כל בעיותיו, ומסכים לדחיית מועד תשלום שכר הטרחה עקב מצבו הכלכלי הדחוק של הלקוח, על הלקוח להיות מודע כי גם בהיעדר הסכם שכ"ט כתוב, עליו לשלם שכר ראוי
▪  ▪  ▪

הדס רוטשטיין (להלן: "התובעת") הגישה תביעה כנגד עו"ד יעקוב ישראלי (להלן: "הנתבע") להשבת שכר טירחה. התובעת טענה כי בעת ייצוגה בהליכים שונים חושב שכר טירחת הנתבע "במסלול שעות" וזאת מבלי לידע בכך את התובעת, ומבלי לקבל את הסכמתה לכך.
בחודש ספטמבר 2003 רכשה התובעת דירה באריאל בסך 348,305 ש"ח. לשם הרכישה לוותה התובעת יחד עם אמה הלוואה מבנק לאומי למשכנתאות. בניית הפרויקט לא יצאה אל הפועל, וזאת עקב משבר בשוק הנדל"ן. כתוצאה מכך התובעת נותרה ללא בית וללא הכסף שהועבר מהבנק לחברת הבניה. התובעת מצאה עצמה בפני שוקת שבורה שכן היא מחויבת להשיב לבנק את כספי ההלוואה, גם ללא קבלת הנכס.
בראשית שנת 2004 פנתה התובעת לנתבע כדי שייצגה בעניין. מאחר ומכתבי הנתבע לא נשאו פרי, הגיש הנתבע בחודש אוגוסט 2004 המרצת פתיחה (ה"פ 1058/04) בו נתבקש ביהמ"ש המחוזי להורות על ביטול הסכם המכר והשבת הסכומים ששולמו בגינו, וזאת בצירוף הצמדה וריבית כדין. בחודש נובמבר 2004 אישרה השופטת הילה גרסטל את הסכם הפשרה שהושג בין הצדדים שקבע כי החברה תשיב לתובעת סך של 397,961.58 ש"חבצירוף שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ש"ח. הסכומים הנ"ל לא שולמו. לפיכך, התובעת פנתה באמצעות הנתבע ללשכת ההוצאה לפועל לגבית הסכום הפסוק. במקביל החל הבנק בחודש יולי 2004 לפעול נגד התובעת בשל אי עמידה בתנאי ההלוואה. משכך הגיש הנתבע בקשה להשהיית ההליכים בהוצאה לפועל אולם בקשתו זו נדחתה על-ידי ראש ההוצל"פ.
בחודש פברואר 2005, פנה עו"ד תגר מטעם חב' לדנקו ישראל (לורם) (להלן: "החברה") לבנק בהודעה כי החברה מעוניינת לשלם לבנק את מלוא חוב התובעת. בנוסף, העבירה החברה לידי התובעת סך של 131,167 ש"ח באמצעות 14 המחאות. הנתבע נהג לנכות את שכר טירחתו מההמחאות שהתקבלו. כעת, התובעת מלינה על כך כי בין הצדדים לא נחתם כל הסכם שכ"ט וכן לא סוכם דבר בע"פ. בגין הטיפול בתיק ההוצל"פ חויבה התובעת בשכ"ט א'+ שכ"ט ב' על-ידי הנתבע בסך של 40,688 ש"ח. בגין הטיפול המשפטי הנוסף המהווה את גדר המחלוקת בין הצדדים חויבה הנתבעת בסך של 46,820 ש"ח.

טענות הצדדים

לטענת התובעת, הנתבע לא דווח באופן שוטף ובצורה מפורטת על שעות עבודתו. התובעת מלינה על אופן חישוב שכ"ט, כמו גם על אי עדכונה באשר לגובה ההמחאות אשר נתקבלו מן החברה.
משכך הגישה הנתבעת תביעה להחזר סך של 30,000 ש"ח, שלגישתה נגבו ביתר. הנתבע מודה כי התובעת אכן חויבה בגין שכ"ט מעבר לתיק ההוצאה לפועל בהתאם למסלול שעות, כפי שהדבר מקובל במשרדו, וכפי שהדבר, לטענתו, דווח לתובעת. הנתבע טען כי בעבור תיק ההוצל"פ חויבה התובעת בהתאם לשכר טירחה פסוק כפי שנקבע בלשכת ההוצאה לפועל. עוד ציין הנתבע כי הוא נהג מידי תקופה לשגר חשבון מפורט בדבר פעילויותיו בפירוט המועדים, סוג הטיפול התעריף והסכום.

קביעות בית המשפט

בית המשפט בהחלטתו ציין כי הנתבע בעבודה מאומצת ויסודית שנמשכה על פני חודשים רבים, הצליח להשיג בעבור התובעת את התוצאה הטובה ביותר שמשמעה השתחררות הן מחובה לבנק וכן קבלת פיצוי כספי נוסף מהחברה. עקב המצוקה הכלכלית בה הייתה נתונה התובעת הסכים הנתבע להמתין ולא לעמוד על תשלום שכר טירחתו עד להגעת הכספים מהחברה. התובעת החלה לשלם את שכ"ט רק בחודש מאי 2005 חרף העובדה כי העבודה החלה בחודש ינואר 2004. בחודש מרץ 2006שלח הנתבע מכתב שחרור לתובעת שעניינו סיום הייצוג. בין היתר הובהר כי יתרת החוב של התובעת נאמד בסך של 15,923 ש"ח, וישולם מתוך התקבולים הקרובים שיגיעו מהחברה. יצוין שלא רק שהתובעת הסכימה לתוכנו של המכתב הנ"ל, אלא היא אף אישרה אותו ביוזמתה בכתב ידה.

תוצאת ההליך

בית המשפט קבע, כי הנתבע ביצע עבודתו נאמנה ואכן ייצג את התובעת בעת משבר במספר מישורים בו-זמנית הן מול הבנק והן מול החברה והן מול בעלי השליטה שבה. אין חולק כי במצב בו היה נחתם הסכם שכ"ט הייתה נמנעת המחלוקת בין הצדדים. לדעת בית המשפט, התובעת עצמה עיניה בזמן אמת ולא שאלה או ביררה באשר לעלויות הכרוכות בטיפול, ולכן היא אינה יכולה לבוא כעת בטרוניות וטענות ללא בסיס. לאור האמור בית המשפט קבע, כי יש לסלק את התביעה על הסף. התובעת חויבה בהוצאות המשפט ובשכ"ט עו"ד בסך כולל של 1,800 ש"ח + מע"מ

פרטי ההליך

ת"א (תל-אביב-יפו) 26104/08 - רוטשטיין הדס נ' עו"ד ישראלי יעקב

הכותבים ממשרד דורון, טיקוצקי, עמיר, מזרחי, עורכי דין ונוטריון, משרד המתמחה במשפט מסחרי-מיסויי
תאריך:  26/11/2008   |   עודכן:  28/11/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חובת הלקוח לשלם שכר טירחה גם ללא הסכם כתוב
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ומי ישמור מפני השופטים..?
פליפר  |  28/11/08 16:42
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד ליאת בכר-סגל
בית המשפט העליון דחה בקשת רשות ערעור שהוגשה על החלטת בית המשפט המחוזי, שדחה בקשתו של יוסף טרוים – לו חייב גאידמק 54 מיליון ש"ח על-פי פסק בוררות - להוציא צו עיכוב יציאה מן הארץ נגד גאידמק, במסגרת בקשתו של טרוים לאשר בבית המשפט את פסק הבוררות
עו"ד ליאת בכר-סגל
בית המשפט העליון קבע, כי נוכח תכליתה של תקנה 20(4) לתקנות האגרות, ונוכח כללי הפרשנות המקלים הנקוטים בדיני האגרות, הרי שיש להחיל את הפטור מאגרה גם על הליכי ערעור על החלטה, שכוללת גם הכרעה בעניין אגרה, ערבון או ערובה, וגם הכרעה בעניין אחר.
עו"ד ליאת בכר-סגל
אלי דורון, עו"ד - יפעת גוטמן, משפטנית
השופטת שריזלי דניאלה קבעה בהחלטתה, כי על בית המשפט להתייחס למי ששולח ידו לקופה הציבורית כאל מי שגוזל ושודד כספים לא לו    על כן, יש לנקוט בענישה מרתיעה וכואבת    מדיניות הענישה אמורה לשקף, כך נפסק, את הסכנה הגדולה הטמונה בעבריינות הכלכלית לפרט ולציבור כאחד, ואת יסוד ההרתעה הנדרש ביחס לביצועה
אלי דורון, עו"ד - יפעת גוטמן, משפטנית
השופטת חנה קיציס קבעה, כי פסק דין בעניין מזונות אינו יוצר מחסום בפני התדיינות חוזרת, וניתן לפנות שוב לבית המשפט בבקשה לשינוי גובה המזונות    התנאי לשינוי סכום המזונות שנפסק, הינו הוכחת שינוי נסיבות מהותי (להבדיל משינוי של מה בכך), שהתרחש לאחר מתן פסק הדין המקורי    מעבר ילד למשמורת האב הוא שינוי מהותי שהצדדים לא צפו    גם אם הצדדים צפו בהסכם כי הילד יתארח מפעם הפעם אצל האב, צפיות זו אינה מכסה תרחיש של מעבר למשמורת האב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il