•
האם עובדי הבנק נוקטים עיצומים? - אין למעשה מחלוקת בין הצדדים בדבר קיומו ותוקפו של סעיף שקט תעשייתי, ואין אף מחלוקת שלא ניתנה הודעה על שביתה או עיצומים, ובכל זאת העובדים נקטו עיצומים דה-פקטו.
•
האם הדרכת עובדים חדשים חורגת מתחומי התפקיד של עובדי הבנק? - במסגרת הפררוגטיבה הנתונה למעביד, לנהל מפעלו, הוא יכול לדרוש מהעובדים, כחלק מעבודתם, אף להדריך עובדים אחרים, ולמעשה גם המשיבים לא חלקו על כך, שככל שהמדובר בהדרכת עובד חדש של המבקש, עליהם לעשות כן, והם הדריכו בעבר, הן עובדים חדשים של הבנק המבקש או עובדים שעברו לתפקיד אחר והמעבר דרש הדרכה, והן את עובדי בנק מסד. בית הדין לא קיבל הסבר מניח את הדעת מדוע הדרכה של עובד אחר של הבנק המבקש, הינה בגדר עבודתם של עובדי המבקש בעוד שבדיוק אותה הדרכה של עובד של בנק מסד או אוצר החייל, שהינם עובדי בנקים במסגרת חברות בקבוצת הבנק, אינה חלק מעבודתם, למרות התחייבותם בהסכם הקיבוצי. נפסק בעניין אחר כי העובד חייב למלא אחר הוראות הבנק ושמורה לו הזכות לערער עליהן במסגרת הליך יישוב סכסוכים שנקבע בהסכם הקיבוצי, או לפנות לבית הדין, אולם אין בפניות אלה כדי לפתור את העובד מחובתו לקיים את הוראות ההנהלה, ואין הוא רשאי שלא לבצע את הוראות ההנהלה בשל הוראות שקיבל מהארגון היציג.
•
כיצד יש לפרש את ההסכם הקיבוצי בין העובדים לבין הבנק? - העובדים התחייבו במסגרת ההסכם הקיבוצי לתת כל שרות נדרש לחברות בקבוצת הבנק, ואין זה סביר כי פרשנות מילים אלה הינה, כי המדובר אך ורק בשרות בנקאי, אלא המדובר בכל שרות במסגרת יחסי העבודה ובמסגרת עבודתו של הפקיד, לרבות הדרכת חבר למקצוע. במונח "עבודה" או "מתן שירות" כלולים מטבע הדברים הן אותן פעולות במסגרת העבודה המהוות את החלק הארי של העבודה, והן אותן פעולות נילוות לעבודה העיקרית, אשר יש והינן מבוצעות בתדירות פחותה, אך גם הן חלק מהעבודה הנדרשת (כגון השתלמות של העובד עצמו שלעיתים היא חלק מחוייב המציאות מעבודתו, הדרכת עובד אחר וכד').
•
האם רשאים העובדים לנקוט 'עיצומים חלקיים' מקום בו לטעמם המעביד אינו ממלא כלפיהם התחייבות? - כאשר מעביד מפר התחייבות משפטית קיימת, כך לטענת העובדים, והפרה כזו לא הוכחה, יכולים העובדים לאכוף התחייבות קיימת באמצעות פניה מתאימה לבית הדין, אולם אין בהעלאת טענה כי המעביד הפר הסכם קיים, משום הצדקה להמנע ממחוייבות העובדים לבצע את עבודתם על כל חלקיה, כאשר אין קשר בין שני הדברים. לאור זאת, על עובדי הבנק לקיים את ההדרכה לעובדי בנק אוצר החייל, ברם, ככל שהדבר כרוך ביציאה משטח הבנק, על ההנהלה לקבל מראש את הסכמת הועד, וזאת מתוקף ההסכם הקיבוצי.
•
האם יש מקום ליתן צו מניעה כנגד העובדים? - ככלל צווי מניעה כנגד שביתות, כאשר המדובר בשביתות כלכליות במגזר הפרטי או לכל הפחות אצל מעסיק שאינו מספק לציבור שירות חיוני, ניתנים ביד קמוצה, אולם בנסיבות העניין התקיימו מספר סייגים המצדיקים את הגבלת חירות השביתה, וזאת בהתייחס לסירוב העובדים, הן הפקידים והן המנהלים ומורשי החתימה, לבצע עבודת הדרכה של עובדי בנק אוצר החייל, בתוך סניפי הבנק המבקש.