X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הפקידות השמאלנית חיבלה בתפקודה של הממשלה בכל התחומים זו הייתה בעיה של כל ממשלות הליכוד, שתמיד היו שוכחות את הכלל הבסיסי: סמכויות אף פעם לא נותנים, סמכויות לוקחים
▪  ▪  ▪
וינשטיין. שומעים על כל ציוץ [צילום: יוסי זליגר]

לא, לא צועקים על זה ברחוב, גם ב"אמצעי התקשורת" האמורים לדווח על האירועים החשובים לא מזכירים את זה. אולי בחירת היועץ המשפטי לממשלה היא אירוע זניח? אז למה יום יום אנו שומעים על כל "ציוץ" של אדון ווינשטיין? איך קורה שיש לו מה להגיד בכל נושא שממשלתנו עוסקת בו - הרי הוא סתם פקיד שבמקרה הטוב צריך לייעץ, אם מבקשים ממנו, ובמקרים אחרים - פשוט לבצע הוראות של הדרג המיניסטריאלי. הרי ככה זה בכל העולם, רק לא במדינת החלמאים.
את הבחירות שהיו לפני כחצי שנה כבר כמעט שכחנו. ממשלתנו שקמה לאחר הבחירות ואושרה על-ידי הכנסת (המוסד הריבוני העליון במדינתנו),ו היא - הגוף הביצועי העליון במדינת ישראל - מנסה לבצע את מדיניותה על-פי הבטחתה לבוחר - עם ישראל - ופתאום מקבלת פקודות מ"היועץ": "הוא לא מאשר את החלטת הממשלה!" - והממשלה מתקפלת, ואף יותר מזה: הידעתם שליועץ המשפטי יש גם שישה משנים בתחומים שונים של "ייעוץ"? אז ממשלתנו היקרה התקפלה לא פעם גם בפני המשנה ליועץ המשפטי לממשלה [את אחד מהסיפורים הכואבים של התקפלות הממשלה תוכלו לקרוא בפוסט "אלה שליטך, ישראל!" שפרסמתי בשנת 2012].
איך הגענו למצב שהפקיד מסובב ממשלה ריבונית סביב האצבע הקטנה שלו? זה היה קורה לממשלה נורמאלית? לא, רק לממשלת הנמושות. ועוד יותר מעניין: כל הממשלות האלה הן ממשלות הליכוד (הימניות, כאילו), בממשלות השמאל תמיד היועץ המשפטי היה ונשאר פקיד המבצע את ההוראות של הדרג המדיני (הוא גם היה תמיד באותו צד הפוליטי).
לא פלא שאף ממשלת ליכוד לא הייתה יכולה למשול כי הפקידות הבכירה הייתה מחבלת בתפקודה ולאף ראש הממשלה לא היה האומץ לשלוח אותם לכל הרוחות.
מי ממנה את היועץ?
אז דיברנו על החיפוש של היועץ החדש במקום ווינשטיין שמסיים את הקריירה המזהירה שלו, מה הבעיה במציאת איש מתאים ומינויו?
הבעיה שאסור לממשלה וגם לראש הממשלה לבחור את היועץ המשפטי על-פי רצונה. מי אסר? הוועדה בראשות שופט שמגר שהוקמה בעקבות "פרשת בר-און - חברון" (לפני כעשרים שנה), הסיפור שגרם בזמנו לזעזוע במערכת הפוליטית הישראלית. אז ועדת שמגר המליצה (בשנת 2003) שבחירת מועמדים לתפקיד תימסר לוועדה מיוחדת בה לממשלה יהיו רק נציג אחד או שתיים (מתוך חמישה) ובראשה יהיה שופט עליון (איך יכולתם בכלל לחשוב אחרת?), היא תבחר את המועמדים ותמליץ עליהם. ממשלות הליכוד בלעו את הגלולה, קיבלו את המסקנות - והיועצים המשפטיים שמונו מאז היו כולם בעלי דעות דומות מאוד לדעות של שופטנו העליונים היקרים.
להגיד את האמת, אריאל שרון (שהיה דווקא כן מסוגל להגיד "לא") העמידו כבר אז במצב של חוסר ברירה לקבל את "ההמלצה/פקודה" של וודת שמגר - חרב "החקירה" על מקור הכספים שזרמו אליו הייתה מונחת כבר על צווארו.
הפעולות האופייניות של מני מזוז: הובלה משפטית של פעולות Juden rein" " (ניקוי מיהודים - גרמנית) בשטחי חבל עזה ושומרון שכללו דיכוי אכזרי של כל התנגדות ל"הינתקות" הכל - בעזרה הפעילה של שרת המשפטים דאז גברת ציפורה לבני. בסוף, מבצע ההינתקות הפך למעשה להרס המשטר הדמוקרטי במדינה. פעולות נוספות שלו: סגירת תיקי "עמותות ברק" נגד בוז'י הרצוג והמושחתים האחרים ממפלגת העבודה והגשת כתבי האישום נגד בני משפחת שרון ("צדק" צריך גם להראות).
לאדון ווינשטיין, שהרקע השמאלני שלו לא היה ידוע כל-כך, המזל שיחק אחרת. מוסיף כאן קטע מהכתבה "אלה שליטך, ישראל!": "... היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין כמעט מהתחלת פעילותו ועד עכשיו (שנת 2012) נמצא תחת חקירה על העסקת עובד זר בלתי חוקי על-ידי אשתו. חקירה היא כמו גומי, נמשכת שנים - העיקר שיש אפשרות להחזיק אותו "בביצים", שלא יחשוב אפילו שהוא דווקא ראש המערכת המשפטית. כנראה, במקומו מחליט משנה לענייני הייעוץ אדון מייק בלס או מישהו אחר..."
האיש קיבל "סידרת חינוך" שלא יוכל לשכוח כל כך מהר.
בקיצור: הפקידות שמאלנית חיבלה בתפקודה של הממשלה בכל התחומים. זו הייתה בעיה של כל ממשלות הליכוד, שתמיד היו שוכחות את הכלל הבסיסי:
סמכויות אף פעם לא נותנים. סמכויות לוקחים!
הן אף פעם לא השכילו להבין את זה.
ועדת הבחירה
אחרי הפתיח הארוך אפשר כבר להתייחס לידיעות על בחירת היועץ החדש - וקודם כל על הרכב וועדת הבחירה. מי מינה את ראש הוועדה? ברור, נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור. למה? הרי כלל בסיסי בכל חברה דמוקרטית הוא הפרדת הרשויות ואי התערבות של האחת בעבודתה של האחרת. אני בטוח שגברת נאור לא הייתה רוצה שממשלת ישראל בישיבתה תמנה את נשיא בית המשפט העליון, כך גם לא מתקבלת על הדעת התערבות כלשהי של בית המשפט העליון בפעילות הממשלה - והיועץ המשפטי הוא פקיד ממשלתי העוסק בעניינים משפטיים וממשלה המאפשרת השתלטותה של המערכת המשפטית על הממשלתית פסולה מלכהן - כי זו הכרזה ברורה על וויתור משילות כלשהי.
אני נותן כאן גם מספר קישורים למאמרים (וקטעים קצרים מהם) על הנושא:
גרוניס בראש הוועדה לבחירת היועהמ"ש - איתמר לוין
הוועדה תמנה חמישה חברים והיא תמליץ בפני הממשלה על מועמד או מועמדים להחלפתו של וינשטיין המסיים את תפקידו בינואר 2016
נשיא בית המשפט העליון בדימוס, אשר גרוניס, יעמוד בראש הוועדה שתבחן את התאמתם של מועמדים לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה במקומו של יהודה וינשטיין, המסיים את תפקידו ב-31.1.16. כך החליטה (יום ה', 2.7.15) נשיאת בית המשפט העליון, מרים נאור, בהסכמת שרת המשפטים, איילת שקד.
הישג לימין: מייסד "בצלם" לא יבחר את היועמ"ש הבא
הושע בריינר, כתב לענייני משפט, וואלה!NEWS
פרופ' גבריאלה שלו, לשעבר השגרירה באו"ם, גברה על פרופ' דוד קרצמר, ממייסדי ארגון זכויות האדם. בכך הושלם הרכב הוועדה שתבחר מחליף לווינשטיין, המסיים תפקידו בינואר. מדובר בניצחון למחנה הימין, שמעוניין למנות יועץ בעל השקפה שמרנית. ומי הנציגה של נתניהו?
הסיפור הישן, המראה מי הוא הרצוי ל"חונטה המשפטית":
הוועדה לבחירת היועמ"ש החלה לבחון מועמדים; בין השמות שהועלו:
פרקליטת המדינה עדנה ארבל
עוד מועמדים המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הפרקליט הצבאי הראשי, מנחם פינקלשטיין והשופטים המחוזיים בועז אוקון, עודד מודריק ואורי שהם
ברוך קרא 24.10.2003 08:21
עוד קטע וקישור למאמר מעניין משנת 2011:
כלבי השמירה של השמאלוקרטיה
12/07/2011 מאת: עקיבא ביגמן
"... מקרה זה ממחיש את גודלו של משבר המשילות בישראל. במצב הקיים, הכוח הרב הנתון בידי פקידי ממשל האוחזים בעמדות מפתח מקשה על נבחרי הציבור למלא את תפקידם. הללו, שזכו בדבר תמוה שנקרא "אמון העם", נאלצים להתמודד עם סגל מקצועי שלא רואה בבוס החדש את התגשמות חלומותיו הפוליטיים. פקידים אלו עשויים לשבש, לטרפד או למסמס בנימוס יוזמות ורעיונות של הממונה עליהם ובכך למנוע ממנו למלא את תפקידו. הטרפוד האלגנטי של מינוי גלנט בתירוץ הנוח שלא ניתן להגן עליו, הוא רק אחת הדוגמאות לכך..."

תאריך:  23/08/2015   |   עודכן:  23/08/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מחפשים יועץ משפטי במדינת החלמאים
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
זו כתבה הגורמת עוגמת נפש
אל: מר אסתרליס  |  23/08/15 13:35
2
תירוצים
אהרון שחר  |  23/08/15 15:50
3
הקללה וינשטיין
רפרף  |  23/08/15 17:37
4
הקללה וינשטיין... סוף
רפרף  |  23/08/15 18:01
5
מאמר של רעל ושנאה
אחד הים  |  24/08/15 23:57
 
- מאמר של אדם המבחין היטב
אל: המגיב  |  25/08/15 21:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
שקיימת זילות בחיי אדם לנוכח העובדה, שהון אנושי המגיר זעה על פיגומי הבניין, מספר לא נתפס מתוכו לא חזר לביתו, כי מצא את מותו בתאונות עבודה. קשה להשלים, שהון אנושי המשכים קום לעבוד בעבודה שחורה לשם קיומו, מספר לא נתפס מתוכו לא חזר לביתו
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - גם מהמותן - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    המצאות, רעם ללא ברק, חזר לחיים וטריקולור
שמעון זיו
צריך להפעיל שיקול דעת מקדמי, מתי משתמשים בצו מינהלי, ונגד מי. צריך לשקול מה עושים במצב של שובת רעב, ולא להמתין לימים האחרונים שהחרב על הצוואר
שולמית קיסרי
הישראלים מתחלקים לשתי קבוצות. אלה שיודעים שביבי ושריו לא סופרים את האזרח הישראלי והקבוצה שבטוחה ש"הוא יודע מה הוא עושה"
רפי לאופרט
לדעתי, מבחנו העיקרי של בית דין גבוה לצדק במדינה דמוקרטית, אינו בשאלה כיצד רואים אותו ואת תפקודו אויביה או יריביה הפוליטיים, אלא באיזו מידה הוא משרת את טובת ואת צרכי ציבור האזרחים במדינתו הוא
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il