X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
חשובה, עד מאוד הקמתה ותפקודה של נציבות הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות, שכן אחת ולתמיד יוכל ציבור אזרחי המדינה להשתחרר מהתדמית שדבקה לפרקליטויות השונות ולמערכת התביעה המשטרתית של מי "התופרים תיקים", למי שאין השלטון חפץ ביקרו
▪  ▪  ▪
מנדלבליט. קשוב לרגשות הציבור [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]

הפרסום שפרסם אתמול העיתונאי, איתמר לוין ("מחלקה ראשונה" - 3.7.2016) עם פרסום לוח הזמנים של היועץ המשפטי לממשלה, ברבים לפיו בשלושת חודשי תקופת כהונתו הראשונה הקדיש היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט 16 שעות לטיפול בענייני נציבות הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות (הנבת"ם).
מתברר ומסתבר, כי לענייני ביטחון הקדיש הוא 15 שעות, כמו-גם 10 שעות לפגישותיו עם ראש-הממשלה, בנימין נתניהו ו-9 שעות לפגישות עם שרת המשפטים, איילת שקד, מוכיח כי היועץ המשפטי לממשלה קשוב לרגשות הציבור ולרצונו, כי עניין הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות, יוסדר אחת ולתמיד באופן ראוי ומשביע רצון.
הציבור אינו נכון עוד לקבל, כמו-גם להסכין ולהסכים לכך, כי עניין ניהול הביקורת על אנשי הפרקליטות והתביעה המשטרתית, במערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות, יוסדר ויתבצע בכל הכבוד הראוי כלאחר יד ורק כדי לצאת ידי חובה, כפי שחש ומרגיש הציבור, באשר לטיפול בכל הקשור לביקורת המתמדת והבלתי פוסקת, המוטחת מזה שנים הרבה במערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות.
הדברים נכונים, הן באשר למייצגי המדינה, בהליכים אזרחיים והן באשר למייצגי המדינה, בהליכים פליליים, כאחת. עם זאת קיים פן של חומרה ומשנה של תוקף באשר לטענות המועלות, כלפי מייצגי המדינה בהליכים פליליים, במיוחד, לאור העובדה, כי ניהול הליך פלילי - בכל הכבוד הראוי - שלא כראוי (גם אם לא בכוונת מכוון, אלא ברשלנות קלה, עד רשלנות רבתי), עלול לגרום לאדם לשבת בכלא, לשנים מרובות, על לא עוול בכפו.
פרופ' בועז סנג'רו, מפרט בספרו: "הרשעת חפים מפשע בישראל ובעולם - גורמים ופתרונות", כי "עיקרון התאונות הנסתרות" של המשפט הפלילי אינו מאפשר ברר אל נכון ולדעת מה הן כלל הרשעות השווא.עם זאת מצליח פרופ' בועז סנג'רו - על סמך ובהתבסס על תחשיבים תיאורטיים ועל סמך ובהתבסס על מחקרים אמפיריים - אשר חלק מהם מבוססים על השוואות גנטיות בין דגימות מזירות הפשע לבין דגימות מגופם של אסירים שהורשעו בטעות - כי היקף הרשעות השווא בעניינים פלילים אינו נופל מהיקף של לפחות 5% הרשעות שווא. במצב דברים זה, שעה שבבתי הסוהר והכלא בישראל, כלואים ומרצים עונשם, כ-20,000 האסירים בישראל, הרי לפחות 1,000 אסירים הכלואים בבתי-הכלא הינם בגדר ובמצב דברים של חפים מפשע, בכל מועד ובכל זמן נתון.
פרופ' בועז סנג'רו מסביר הרשעתם של חפים מפשע ושליחתם לכלא - על לא עוול בכפם - בשפע רב של סיבות וגורמים דוגמת: התפישה המוטעית לפיה החשוד וודאי אשם ונותר, אך ורק להוכיח זאת; הודאות שווא; עדויות ראייה מוטעות; עדויות שקר; ראיות מדעיות מוטעות ומטעות; "כשל החלפת ההתניות", המוליך להרשעה מוטעית על בסיס ראיה יחידה; טעויות של שופטות ושופטים; תפישות בלתי נכונות של חוקרים ותובעים, תפקידם; הסתרת ראיות הפועלות לזיכוי; בידוי ראיות; ייצוג גרוע של נאשמים, בידי סנגורים; עסקות טיעון; חוסר אפקטיביות של הליך הערעור; נדירות הליך המשפט החוזר, כמו-גם גורמים וסיבות נוספים. ועוד.
על-רקע זה חשובה חשובה, עד למאוד מאוד הקמתה ותפקודה של נציבות הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות, שכן אחת ולתמיד יוכל ציבור אזרחי המדינה להשתחרר מהתדמית שדבקה (ואין אנו נוקטים עמדה, ככל וכלל, לעניין זה) לפרקליטויות השונות ולמערכת התביעה המשטרתית של מי "התופרים תיקים", למי שאין השלטון חפץ ביקרו. כפי שאמר וקבע, שופט בית המשפט העליון בארה"ב, לואיס דמביץ ברנדיס: "אור השמש הוא המטהר הטוב ביותר, ואור המנורה הוא השוטר היעיל ביותר". ולנו - לנו רק נותר, להנהן במנוד ראש של הסכמה מוחלטת.

הכותב הוא השותף-המייסד של ד"ר חיים שטנגר, משרד עורכי דין ומשרדו מתמחה בתחום המשפט הפלילי, דיני מעצרים, כמו-גם בתחומי המשפט העסקי, דיני חברות, פירוקים ופשיטות-רגל, דיני ירושות וסכסוכים עסקיים-משפחתיים ודיני משפחה, כמו-גם בהופעות בבג"ץ ובענייני עתירות מנהליות, קניין רוחני ומקרקעין.
תאריך:  04/07/2016   |   עודכן:  04/07/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חשיבותה של נציבות הביקורת
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
ניראה לי שהכותב מבולבל. אף
בני בנקר  |  4/07/16 16:12
2
האבחנה בין פלילי לאזרחי, שגויה
ה.א  |  5/07/16 21:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיים שטנגר
מוכן אני להסתכן בביקורת מצד "ערביסטיים" ומומחים אלה וגם/או אחרים, כמו-גם "איסלמיסטיים" מובהקים ש"יסבירו" לי כי קיים הבדל מהותי של ממש, בין אנשי דאעש לאנשי החמאס. צר לי, איני מקבל ננימוק והסבר "אידיאולוגי" זה. מבחינתי אני, מדובר בארגוני טרור של מרצחים, המקדשים רצח, כמטרה בפני עצמה
חיים שטנגר
בתי- משפט בישראלי, הכירו בעמיל המכס, המוגדר גם כסוכן מכס הישראלי, כמי שהינו ידו הארוכה של היבואן הפלשתיני והתירו לו להמציא זימון למשפט המתקיים נגד היבואן הפלשתיני. ליבואן הפלשתיני אין קשר עוד, ממילא, עם עמיל המכס הישראלי. במצב דברים זה ניתן פסק-דין נגד היבואן הפלשתיני, הסחורה מושמדת ונחסכים כספים רבים שהיו אמורים להיות משולמים עבור אחסנת טובין אלה, החשודים כמזויפים
ארי בוסל
מחכים אנו לכם, מוסלמי העולם כולו, שתעלו על גבולות מדינת היהודים ותרמסו אותם לעפר דק. לא הייתה ולא תהיה מדינה ליהודים על אדמה מוסלמית! בואו לעזרתנו, מחכים אנחנו לכם
חיים שטנגר
מדוע במאה ה-21, יכול השלטון המרכזי והריכוזי, קרי הממשלה, להטיל איפול על עניינים, שאינם עניינים ביטחוניים מובהקים, באמצעות חוק ארכאיים, שאינם הולמים מציאות מודרנית של קיומה של מרשתת ורשתות חברתיות, הפועלים במסגרתה, דוגמת חוק הארכיונים, תשט"ו-1955, המאפשר מציאות דברים חוקית וארכאית שכזו
חיים שטנגר
בעקבות ההחלטה שנתקבלה, בעניינו של השופט המכהן, שנחשד בביצוע עבירות מין בבתו הקטינה, לאפשר לו לשוב לתפקידו ולמשרתו, כשופט מכהן, הגם שההליכים הפליליים נסגרו בעניינו בנימוק של "חוסר ראיות", הרי שוב לא ניתן יהיה לפסול אדם, מלכהן במשרה ציבורית, הדורשת, מעצם טיבה וטבעה, יושרה ציבורית, אך ורק בשל העובדה שההליכים הפליליים שהתקיימו נגדו נסגרו בנימוק של "חוסר ראיות"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il