במרומי קומתו ה-16 של מלון "טורם", בעיירה השווייצרית באד-צורצך, ממוקמת מסעדת "פנורמה" - גן-עדן קולינרי, ששמעו יצא לפניו עד למרחוק. מלבד אורחיו הקבועים של המלון, נוהרים למסעדה שעל הגובה (תרתי משמע) גם מי שאינם מתגוררים בו.
אף שהמטבח השווייצרי ידוע כמעט אך ורק תודות ל"פונדו" (מבשר או מחלב) ול"רקלט", מפליא השף של "פנורמה" דווקא בבישולים שהם על טהרת המזון האורגני. את תבשיליו המעולים הוא מפיק מן השדות המוריקים שבשטח המלון ומן המעיינות הטרמליים המפעפעים בשטחו. ומה, לעזאזל, צריך יותר מזה?
תפריט המזנון, או א-לה-קארד, אינו יכול שלא לגרות את בלוטות התיאבון של כל אכלן מצוי. הלהיט של "פנורמה" הוא שיפוד ענק של בשר, המעוטר בין שכבותיו בירקות ובפירות, כשהשף, בטקס רב-רושם, רוכן על השולחן ולעיניו של הסועד זולף על השיפוד משקה חריף, כמו קוניאק, ויסקי או רום, ומצית אותו, בעוד "המגדל הלוהט" מפיץ בשטח ניחוחות נעימים ורבי-עוצמה.
טעם ויופי
לא נכביר במלים, אבל הטעם הוא של "שפתיים ישק". אין כמו הבשר הזה, נימוח ועסיסי, עם טעמים שמיימיים על נספחיו מן הצומח. התוספת לשיפוד מורכבת מקרוקטים של תפוחי-אדמה, שתנור שזף אותם, עם בצלצלים, ירקות ופירות מאודים.
התפריט מציע גם מכל טוב הבשר והדגה, פטריות כמהין ופסטה אלוהית, תוצרת-בית, בכל גוון וצורה. ולא שכחנו את מנת הפתיחה של סלטים עשירים מן המזנון, ואת הקינוחים, שהדומיננטית שבהם היא מרקחת של פירות-יער, למן דובדבנים, דרך אוכמניות ועד לפטל; וגם פירות טרופיים, של אננס, מנגו, קיווי וקוקוס, שיש בהם כדי ללקק את השפתיים.
תוך כדי ארוחת המלכים נשקפים מן החלון נופים עוצרי-נשימה של אגמים עם כחול עמוק, כרי-דשא מוריקים עם פרות רועות באחו, וגם טירות ומצודות, כשהעין אינה שבעה מראות. נפעם מן היופי הנגלה לנגד עיניך ומן הטעם המופלא שבא אל פיך, אתה משלם את התמורה המתבקשת: סכום הגון של 250 שקל לנפש, אבל ששווה כל אגורה.