X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מה שמים בקערת ליל הסדר, איך עורכים אותה, ואיך הגיעה לשם ביצה?
▪  ▪  ▪
קערת ליל הסדר [צילום: פלאש 90]

1. לפני תחילת ליל הסדר יש להכין קערה שבה מונחים כל המאכלים המיוחדים של ליל הסדר. כל מאכל נועד להזכיר רעיון מסוים ועל-ידי עריכתם בקערה אנחנו מדגישים את המשמעויות המיוחדות של ליל הסדר.
2. הקערה מכילה שלוש מצות, מרור (חסה או חזרת), כרפס וחרוסת. כשבית המקדש היה קיים היו מניחים גם את בשר קורבן פסח על השולחן, ומאז נחרב המקדש תיקנו חכמים להניח בקערה שני תבשילים, אחד זכר לקורבן פסח והשני זכר לקורבן חגיגה שהיו מקריבים בכל יום טוב.
3. המנהג הוא שהתבשיל לזכר קורבן פסח יהיה זרוע (רגל קדמית של בהמה לספרדים, וכנף עוף לאשכנזים) והתבשיל לזכר קורבן חגיגה יהיה ביצה מבושלת.
4. למה דווקא ביצה זכר לקורבן חגיגה? ראשית, ביצה היא מאכל שמגישים לאבלים לרמוז ש'גלגל חוזר בעולם', ואף אנו מתנחמים שבמהרה ייבנה בית המקדש ונוכל להקריב את קורבן הפסח וקורבן החגיגה. הסבר נוסף לביצה: שמה של הביצה בארמית 'ביעא', כלומר בקשה, והיא רומזת בקשתנו שהשם ישוב ויגאלנו.
5. ברוב קהילות ישראל נהוג שלא לאכול את הזרוע בליל הסדר.
6. יש הנוהגים לקחת למרור רק חסה, ויש הנוהגים לקחת גם חסה וגם חזרת: את החסה אוכלים ב'מרור', ואת החסרת - ב'כורך'.
7. הספרדים וחלק מהאשכנזים מסדרים את הקערה לפי מנהג האר"י הקדוש: הזרוע מימין, הביצה משמאל והמרור תחתם באמצע, החרוסת תחת הזרוע, הכרפס תחת הביצה, החזרת - למי שנוהג - מתחת המרור.
8. לדעת הרמ"א, יש להניח קרוב יותר לעורך הסדר את הדברים שמגיעים אליהם מוקדם יותר בסדר. הנוהגים לפי הרמ"א יניחו את הכרפס ואת מי המלח במקום הקרוב ביותר לעורך הסדר, אחריהם יניחו את המצות, אחריהן יניח את המרור והחרוסת, ולבסוף את הזרוע והביצה.
9. המצות בקערה צריכות להיות מכוסות במפית בזמן הקידוש ובזמן הגבהת הכוס השנייה, וגלויות בכל שאר הזמן. הנוהגים לפי האר"י גם מפרידים במפית בין מצה למצה בשלוש המצות שבקערה.
10. אין צורך להניח קערת סדר לפני כל אחד מהמשתתפים, או אפילו לפני הילדים הנשואים המשתתפים בסדר בבית ההורים. יש הנוהגים להניח שלוש מצות לפני כל אב משפחה, אבל קערת הסדר מונחת רק לפני עורך הסדר.

פורסם במקור: הידברות - אתר היהדות הגדול בעולם
תאריך:  18/03/2015   |   עודכן:  18/03/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
מיטל עזר
פסח הינו חג ארוך וכמו כל חג יהודי, הוא מתאפיין בארוחות רבות - ארוחת ערב חג וארוחה ביום החג    עוד לפני שמספיקים להתאושש, מגיע סוף השבוע וחוזר חלילה בחג השני    בעצם, במקום יומיים של יציאה מהשגרה, שמונה ימים בשבועיים אנו מבלים סביב השולחן בארוחות משפחתיות
יאשיהו יוסף פינטו
חג המצות ניתן לנו כדי שניזהר, נישמר ונקפיד בביעור החמץ, משום שכוח שמירה זו משמר את האדם ומונע ממנו ליפול לנ' שערי טומאה
ריקי כהן
לאלו החוששים מאפקט דרמתי שהצבע השחור יצור על שולחן החג, שלבו את הצבעים בצורה מאוזנת    כמו שאומרים, הכל בחיים הוא עניין של איזון
שושי גל
מארחים בפסח? זכרו שהדרך לליבו של האורח אינה עוברת (רק) דרך קיבתו - אלא בעיקר דרך הרגשתו    כך תתכננו מראש סדר פסח מההגדות, שישאיר את האורחים עם טעם של עוד
משה שפריר
רשימות נוספות
הידברות  / מי ומי    | 
השמות הפופולריים בניו-יורק - שמות יהודיים  /  שיפי חריטן
בעד או נגד הקקאו?  /  אליהו שכטר
10 עובדות מעניינות על אלכוהול  /  מעיין כפיר
"התהליך יימשך כל חיי"  /  אתי דור-נחום
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il