X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
האם חלב צאן מקל על הרגישים לחלב פרה? איזה חלב מכיל יותר חלבון? האם תחליפי חלב מהצומח, שווי ערך תזונתי לחלב?
▪  ▪  ▪
חלב פרה מספק חלבון מעולה צילום: AP]

לכבוד החג הקרב ובא, להלן סקירה קצרה על סוגי החלב ומשקאות המהווים תחליפי חלב.
חלב פרה: הנפוץ ביותר. חלב פרה מספק חלבון מעולה בעל ערך ביולוגי גבוה, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף אינו יודע לייצר, כך שהדרך היחידה לקבלן היא דרך המזון. 100 גרם חלב פרה מכילים כ-3.2 גרם חלבון. סוגי חלב פרה נבדלים בעיקר באחוזי השומן (4%-1%) ובנוכחות לקטוז - סוכר החלב (רגיל עם לקטוז, דל לקטוז ונטול לקטוז). נוכחות לקטוז חשוב לאנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז, הגורמת לבעיות במערכת העיכול (גזים, כאבי בטן, שלשולים/עצירויות ועוד). ביתר הערכים התזונתיים, כמו חלבון, ויטמינים ומינרלים, ההבדלים בין סוגי החלב אינם משמעותיים. חשוב לדעת שוויטמין D אינו נמצא בחלב ומוצריו, אלא מוסף באופן מלאכותי, ומצוין על האריזה. השילוב של סידן, מגנזיום וויטמין B12 אשר נמצאים בחלב באופן טבעי עם תוספת ויטמין D - משפרת את בריאות וצפיפות העצם.
חלב עיזים: רבים המדווחים על רגישות לחלב פרה, מרגישים פחות תופעות לוואי בצריכת מוצרי חלב עיזים. למרות ששני סוגי החלב דומים, להלן הבדלים שעשויים לתת הסבר:
  • חלב עיזים מכיל מעט פחות לקטוז
  • מכיל מרכיבים בעלי חשיבות תזונתית וביולוגית, יותר מחלב פרה, לדוגמה, חומצות שומן קצרות-שרשרת, חלבוןA2
  • חלקיקי השומן קטנים יותר מאשר בחלב פרה
  • כל אלה מקנים כפי הנראה ספיגה טובה יותר
  • אין הבדל משמעותי לגבי הרכב ויטמינים ומינרלים.
חלב כבשים:
  • מכיל יותר שומן ומכאן המרקם הקטיפתי שלו
  • מכיל יותר חלבון ל-100 גרם: 5.4 גרם, לעומת חלב פרה ועיזים המכיל כ-3.2 גרם.
  • בדומה לחלב עיזים מכיל חלקיקים קטנים יותר של שומן, יותר חלבון A2 ויותר חומצות שומן קצרות-שרשרת, מה שכנראה משפר את ספיגתו.
  • כמות הוויטמינים והמינרלים גדולה יותר בהשוואה לחלב פרה וחלב עיזים.
חלב באפלו:
  • כמות חלבון גבוהה יותר מאשר בחלב פרה ועיזים אך נמוכה ביחס לחלב כבשים.
  • אחוז השומן הגבוה ביותר בין כל סוגי החלב - 8%, כך שמספק יותר אנרגיה.
  • כמות הכולסטרול נמוכה יותר מאשר בחלב פרה.
  • כמות קצת יותר גבוהה של לקטוז.
  • כמות סידן גבוהה יותר מאשר בכל סוגי החלב האחרים.
  • מכיל יותר חלבון A, בדומה לחלב עיזים וכבשים.
משקאות המהווים תחליפי חלב ו"מחקים" את שימושי החלב המגיע מן החי:
מלבד חלב המיוצר על-ידי בעלי-חיים (פרה, עז, כבש וכדומה), יתר המשקאות המכונים "חלב", אינם מכילים מרכיבים הדומים למרכיבי החלב. מדובר במשקאות מן הצומח כגון: אורז, שקדים, שיבולת שועל, וכדומה. במשקאות אלה אין כמעט תכולת חלבון, שהינו המרכיב החשוב ביותר בחלב: פחות מ-1 גרם לכוס משקה, לעומת שש-שבע גרם בכוס חלב. הם גם אינם מכילים את הוויטמינים והמינרלים שסוגי חלב אחרים מכילים. עם זאת, היצרנים מוסיפים מעט מהם. בחלב שקדים לדוגמה כמות השקדים קטנה, כך שאין למשקה זה משמעות תזונתית. לעומת זאת, יש הרבה מים וכמות משתנה של סוכר.
משקה סויה עדיף על תחליפי החלב האחרים: עשוי מקטנית ולכן מכיל חלבון, פחות איכותי אומנם מחלבון החלב, אבל עדיין חשוב. היצרנים מוסיפים לרוב סידן ותוספות אחרות, וכך הופכים אותו למזין יותר מתחליפים אחרים. גם משקה סויה קיים עם תוספת סוכר ובלעדיה.
משקה קוקוס אינו מכיל חלבון כלל יש בו כמות גדולה של מים, מעט קוקוס, תוספת מועטה של ויטמינים ומינרלים, הרבה חומרי טעם, סוכר וקלוריות בכמות משתנה.
אם כך, תחליפי החלב אינם בעלי ערך תזונתי שווה ערך לחלב. למרות שימושם הנפוץ בשילובם בשתיית קפה, אפייה וכדומה.
מוצרי חלב שאינם מומלצים: חמאה, קצפת ושמנת בשל תכולת השומן הגבוהה מן החי שיש במוצרים אלו. בנוסף, בחמאה יש לא מעט שומני טראנס וכולסטרול.
המלצה לגבי עוגות גבינה ופשטידות העשירות בקלוריות, ניתן להקטין את הכמות הקלורית וזאת על-ידי שימוש במוצרי חלב 5% שומן והחלפת שמנת בלבן / אשל / יוגורט או שמנת לבישול עם 9% שומן.

תאריך:  08/06/2019   |   עודכן:  08/06/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מה מכיל חלב ומה מכילים תחליפי החלב
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
למשפט העברי יש הרבה מאוד מה לומר בכל תחומי החיים המודרניים, לצד עמידתו על עקרונות יסוד מוסריים    תרומתו הגדולה ביותר לחיינו יכולה להיות תרבות הדיון שלו
עליס בליטנטל
כן, כן, במזרח אירופה היה קיים עולם תחתון יהודי. והזעקה "הצילו" (געוואלד) שנשמעה לאחרונה - לא התייחסה רק לעולם התחתון של אז, אלא לטריק של הפוליטיקאים בבחירות האחרונות. וכמו שאמר החכם: ליהודים תהיה מדינה, רק כשיהיו בה שוטרים, פושעים וזונות יהודיים". אז ב"ה יש לנו את זה. אבל גם במזרח אירופה היה. ומהחומרים שכתבו גדולי הסופרים היהודים על העולם התחתון היהודי
עליס בליטנטל
עם מי הכי רבים? עם הקרובים ביותר. גור קורן כתב קומדיה ישראלית הנוגעת לכל אחד: נושא הצוואה. וגלעד קמחי ביים אותה, כך שהקהל צוחק ומתרגש כאחד. הצגת התיאטרון הקאמרי מעניקה בידור משובח ביותר עם מוסר שכל.
אלי אלון
ביומה השני של מלחמת ששת הימים נחת פגז שירו הסורים היישר לתוך שוחת מחסה בכניסה לראש פינה, בה שהו שמונה חילי צה"ל    השמונה נהרגו במקום    סיפור האסון שכונה לימים "אסון ראש פינה" הוצנע-יש שיגידו הוסתר, במשך עשרות שנים, ורק לפני כשלוש שנים נחשף לציבור הרחב
שרון מגנזי
"מעולם לא חשתי שיש משהו שאני לא יכולה לעשות בגלל שאני אישה וזה נעוץ בעיקר בשורשים שלי מהבית. קיבלתי את המסר שאני יכולה לעשות הכל". הפרופסור קרן אברהם, המשנה לדקאן לנושאים קדם קליניים בבית ספר לרפואה וחברת סגל במחלקה לגנטיקה מולקולרית של האדם באוניברסיטת תל אביב, עומדת בחזית מחקר הגנומיקה של חירשות ונלהבת מהקידום היישומי המסתמן בתחום זה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il