מנכ"ל אמון הציבור, רונן רגב כביר, פנה לאחרונה למשרד הבריאות בבקשה ליצור תקן אחיד ומחייב לציון נוכחות סוכר במוצרי מזון תעשייתיים. זאת לנוכח תלונות של צרכנים על שימוש מטעה בשמות מקצועיים של סוכר על אריזות המזון.
כך למשל, במקום לציין בפשטות שהמוצר מכיל סוכר, חלק מהיצרנים ציינו שהמוצר מכיל "סוכר ענבים" או "דקסטרוז המופק מתירס" - שמות מקובלים בתעשיית המזון לגלוקוז, שהציבור ברובו מכיר בשם "סוכר".
מנכ"ל אמון הציבור טוען שיש צורך דחוף בהסדרת השימוש במסרים העוסקים בתכולת סוכר במוצרים, בייחוד על-רקע המודעות ההולכת ומתרחבת לנזקי השימוש בסוכר. לדבריו, שירותי המזון ומשרד הבריאות אינם ערים עד כמה השימוש במונחים מקצועיים לתיאור נוכחות סוכר במוצרים מטעה את הציבור. "אנו סבורים שיש מקום להנחיות משותפות של משרד הבריאות והרשות להגנת הצרכן, באופן שיספק הכוונה ברורה לעסקים וצרכנים כאחד, כיצד לתאר גלוקוז כרכיב במזון באופן פשוט ונגיש לכולם".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי בעקבות פניית אמון הציבור המסרים לגבי סוכר, יוסדרו במסגרת תקן 1145 - לסימון מזון ארוז מראש. דוברות המשרד הודיעה בהקשר זה כי "החל מינואר 2020, במסגרת התקנות לסימון התזונתי יהיה הסימון המפורט ומתחייב, כדלקמן: בכל מוצר מזון ארוז מראש יוכל הצרכן להיות מודע לתכולת הסוכרים שבמוצר: בגרמים-בטבלת הסימון התזונתי, מתחת לשורה זו, יכלול הסימון התזונתי את ציון מס' כפיות הסוכר (4 גר'=1 כפית סוכר), כמו-כן, במידה ותכולת הסוכרים עוברת את הסף לסימון בסמל אדום, יוכל הצרכן להבחין בסמל אדום עליו כתוב "סוכר בכמות גבוהה" בצד הפונה של האריזה בעת הקנייה".