מחקרים שנערכו לאחרונה בטכניון בחיפה מעוררים חשש לבטיחות השימוש בתוסף המזון קרגינן המשמש כחומר מייצב בתהליך העשרת החלב בסידן. האוכלוסייה הרגישה לחומר היא קשישים ומטופלים עם בעיות מעי דלקתיות. משרד הבריאות מודע למחקרים אבל נמנע מלהזהיר את היצרנים מפני השימוש בקרגינן בגלל שרשויות המזון האמריקניות והאירופיות לא שוכנעו לעשות זאת.
קרגינן הוא חומר המופק מאצות ים שנחשב עד לאחרונה לחומר בטוח בתעשיית המזון. השימושים שעושה התעשיה בחומר זה הם מרובים בין היתר לצורך מניעת היווצרות גושים בחלב מועשר בסידן, בחלב סויה ובחלב שקדים וכן כחומר מסמיך במעדני חלב.
בשנים האחרונות מעמדו של הקרדיגן כחומר בטוח התערער לאחר שמחקרים שנעשו בחולדות הראו כי הוא גורם לכיבים במעי הגז, מגביר יצירת תאים סרטניים, גורם להגדלת הכבד ויוצר פגמים מולדים, התעורר ספק לגבי השפעותיו על בני אדם.
במחקרים שנערכו בטכניון הועלה חשש כבד להשפעת החומר בעיקר על קשישים ומטופלים עם בעיות עיכול. חוקרי הטכניון פרסמו את ממצאיהם והזהירו מפני התפישה הרווחת שקרגינן הוא חומר בטוח. למרות שהממצאים ידועים למשרד הבריאות, הוא נמנע מלפרסם אזהרה לגבי חומר זה ברשימת הרשמית של תוספי המזון שהוא מפרסם.
תגובת דובר משרד הבריאות: "לאחרונה קיימים מספר מחקרים המערערים על בטיחות השימוש שבתוסף ואולם גופי ההערכה המובילים קרי JECFA (ועדת המומחים לתוספי מזון של האו"ם וארגון הבריאות העולמי)ו EFSA לא שוכנעו לשנות קביעות קודמות. משרד הבריאות עוקב אחר ההתפתחויות בתחום תוספי המזון ככלל, ויפעל לפי הצורך. צרכנים המבקשים בכל זאת להימנע מצריכת מזון הכולל תוסף זה, יכולים להיעזר בסימון החובה של תוספי המזון על התווית . התוסף יסומן (בשם המלא - קרגינן או במספר- E407) ובצמוד יסומן תפקידו הטכנולוגי (כמסמיך, מקריש וכו.).