X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
לכל איש יש שם, מחשב לכל ילד ותעודת בגרות לכולם ככה זה עובד אצלנו זה הכול או כלום, אין באמצע ואיך שזה נראה כרגע זה יותר בכיוון של כלום
▪  ▪  ▪
מעסיקים מתקשים למצוא בעלי הכשרה טכנית [צילום: פלאש 90]
דרושות כיתות מקצועיות
יוסף קנדלקר
הדור שלי ראה רק את סיומה של אותה תקופה, שהתחילה הרבה שנים קודם לכן בבתי ספר, שהציגו בעיקר כיתות מקצועיות, ובכל שכבה הוקצתה כיתה אחת בקושי של תלמידים שלמדו לבגרות
לרשימה המלאה

מחשב לכל ילד זה עוד בדרך. לכל איש יש שם, אבל השמות שתופסים אלו שמות גנאי. ולפי אחוזי הבגרות, נראה שבלא מעט מקומות יש יותר כאלו שאין להם תעודת בגרות. מה בדיוק עושה תעודת הבגרות? האמת שלא הרבה. התחילו עם תעודת בגרות מורחבת והכניסו שם בגרות באומנות ופיסול, ריקוד ושירה, וגם תעודת בגרות חברתית. אלו רעיונות טובים להכנתו של הילד לחיים הבוגרים, אבל לא באמת גורמים לילד לעשות משהו עם עצמו ועם הדף הקרוי תעודה. כל הורה צריך לזכור, שהרוב המכריע של התלמידים יסיים כיתה י"ב באחד התיכונים של משרד החינוך, אבל יותר מ-50% מהתלמידים יגלו שהם לא יצליחו לעמוד ביעד האחד והיחיד של משרד החינוך - תעודת בגרות.
כבר כתבתי וציינתי שאין, וחבל שאין, ניסיון להתאים לתלמידים שלא יזכו לתעודת בגרות מסגרת חינוכית אחרת, שתתאים להם ותאפשר להם להצליח ולפרוח.
מדינת ישראל החליטה לייבש את מוסדות הלימוד המתמחים בהכשרת כוח אדם מקצועי טכני החיוני כל כך לתעשיה במשק. מחלבות טרה בשדרות לא מצליחה לגייס עובדים (לפחות מנהל כוח אדם הם כן הצליחו לגייס). בענף הבניה קיים מחסור חריף שאותו ממלאים עובדים סיניים שיכולים לדרוש וגם לקבל שכר של 15 אלף. התעשיינים מדווחים כבר כמה שנים על קושי בגיוס עובדים מקצועיים בקרב תעשייני ענפי הגומי והפלסטיק, האלקטרוניקה, המתכת והחשמל.
ד"ר שרון חדד מסביר כי בשנים האחרונה אנו עדים גם לקושי הולך וגובר של מעסיקים לאתר עובדים מקצועיים בעלי הכשרה טכנית. מדובר בהנדסאים, טכנאים, רתכים וחרטים, אנשי צנרת ואינסטלציה, מכונאים ולבורנטים. כתוצאה מכך, המעסיקים נאלצים לדחות פרויקטים, חלקם פרויקטים המיועדים ליצוא, לצמצם הזמנות ולהקטין בכך את היקף הייצור. וזה לא במקרה. מדובר בהחלטה אסטרטגית בשילוב של האדרת התארים האקדמיים ורצון של האוצר לחסוך בתקציבים.
יש אלטרנטיבה
אירית תלמוד העוסקת בתחום כבר כתבה ודיברה בנושא והיא שואלת שאלה פשוטה: לא כל האנשים בעולם זהים, ולא לכולם מתאימה אותה המסגרת. כל איש חינוך מתחיל יודע את זה. אז מדוע המערכת לא נרתמת כדי להתאים לתלמידים פתרונות טובים יותר?
האבסורד הגדול ביותר בסיפור הזה הוא שיש אלטרנטיבה. בעולם המערבי כבר הבינו שחינוך עיוני אינו האופציה היחידה. בעולם המערבי כולו, החינוך המקצועי משגשג לצד החינוך העיוני, שווה בין שווים. מי שרוצה בוחר בבי"ס עיוני (כמו של משרד החינוך) ומי שרוצה בוחר בבי"ס מקצועי.
לצד המקצועות הרגילים של מכונאות ונגרות, שאגב יש להם היום דרישה אדירה, אפשר למצוא בבתי הספר המקצועיים את כל מקצועות העתיד - מקצועות התעופה, גרפיקה ממחושבת, הנהלת חשבונות, סאונד, עיצוב גרפי, SAP, ניהול לוגיסטי, ניהול, צילום, עיצוב שיער, בישול, חשמל ועוד. בישראל זה לא כך. לתלמידים אין באמת את אופציית הבחירה. הם כלל לא יודעים על קיומם של בתי הספר המקצועיים ועל יתרונותיהם.
לעומת זאת באוניברסיטאות ובמכללות הפרטיות והמתוקצבות שיעור הסטודנטים לניהול במגמת עלייה. לפי נתוני הלמ"ס בעשור בין 1999-2008 כמות הסטודנטים לניהול כמעט שילשה את עצמה. היקף הגידול גבוה הרבה יותר מאשר שיעור הגידול הכולל במספר הסטודנטים. כולם רוצים להיות מנהלים. ומי יעבוד?
בית ספר מקצועי כהזדמנות
זה אפשרי להקים בתי ספר מקצועיים אמיתיים ברמה גבוהה שבהם במהלך הלימודים, משולבים התלמידים בעבודה במקצוע שלהם בחברות גדולות כמו בזק וחברת החשמל, ובתום הלימודים הם מקבלים תעודת סיווג מקצועי. רובם ישרתו בצבא במקצוע אותו רכשו, ויסיימו את הצבא עם ניסיון מקצועי מצטבר של כ-5 שנים. בגיל 21 יהיו מוכנים להשתלב בקלות ובהצלחה בשוק העבודה, ויתרמו תרומה אמיתית למחסור האדיר הקיים בישראל בכוח אדם מקצועי.
ובינתיים מישהו מכיר שרברב טוב? חשמלאי? רצף? צבעי? יש לי שכן שיודע לעשות את כל זה ביחד, ולא נותן לי לישון בשקט כבר שנה, דווקא בין שתיים לארבע. ניסיתי להסביר לו, רק שהוא לא מבין עברית. הוא עברית קטן. אני קצת חושש להתעורר עם מזרקה באמצע הסלון או ארון מטבח בחדר השינה שלי. יש מישהו אחר? אני מכיר מנהל טוב...

תאריך:  25/09/2012   |   עודכן:  25/09/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חינוך מקצועי
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מאמר יפה למעט:
אדם מלמד  |  25/09/12 11:11
2
הלואי והיו עוד ועוד כתבות כאלה
mikigold  |  26/09/12 13:36
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוסי ברנע
ביקורת על ספר האזרחות שנפסל - "יוצאים לדרך אזרחית" (ישראל-חברה מדינה ואזרחיה) הוצאת רכס, 2011, מעלה שמדובר בספר מגוון שהבעיות שבו נובעות בעיקר מתפיסות הקונצנזוס הדמוקרטי - ציוני
מתי דוד
קיימות שלוש שיטות ריפוי ברפואה, בכלכלה, בפוליטיקה, וכנראה גם בעיתונות: ריפוי מונע, ריפוי בעיסוק, ריפוי בהלם. כמו בערוץ 10 ובמעריב הנתונים בהלם משברי עכשווי, הזקוקים לריפוי, כך גם הארץ עלול להיקלע למצב זה
יהודה כסיף
מעשה בגיבושון ממשלתי אחד: "מה בלי קיסמים? ושאחר כך אני אראה את בני בגין מחטט בשיניים של אביגדור ליברמן... ואריאל אטיאס מחטט בשיניים של יולי אדלשטיין.... מה זה???? תאמר זאת שנית??? אלה ההסכמים הקואליציוניים???
שמחה סיאני
בסיפורו של י"ל פרץ, "אם לא למעלה מזה", לימד אותנו הסופר דרך-ארץ ויחס של כבוד לזולת באמצעות הדוגמה האישית
יוסי אחימאיר
אני מתגעגע לימים ההם, לימים בבית מעריב שבהם עבדתי, כתבתי, ערכתי, תחת מנהיגותך, הדרכתך ואישיותך, אף כי איני שוכח את התככים שהיו נחלת המערכת גם בשנים ההן, את היריבויות בצמרת, את התחרותיות הפנימית. אלא שאז הכל היה "לשם שמיים", כמו שאומרים, ואם תרצה - לשם מעריב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il