כדאי לזכור, שלמרות היות החלב שנוי במחלוקת, לחלב ומוצריו הרזים יתרונות תזונתיים רבים הנתמכים מחקרית כגון: חלבון איכותי, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, זרחן, ויטמין A וויטמינים מקבוצה B כולל וויטמין B12. ואל תשכחו את מי הגבינה אשר מכילים יתרונות בריאותיים רבים, תערבבו אותם בתוך הגבינה ואל תשפכו אותם.
החלב נמצא מחקרית כמסייע להשגת מסת עצם מרבית בגיל ההתבגרות, מסייע בהפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס, מסייע על שמירת משקל גוף תקין, מניעה וטיפול ביתר לחץ דם, מניעת התסמונת המטבולית, מניעת סוכרת מסוג 2, מחלות לב וכלי דם וגם במניעת סוגים מסוימים של סרטן.
הצעה לתפריט לשולחן החג: