X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
משבר הקורונה הינו מסוג התרחשויות תקדימיות נדירות שחותמן מעפיל ומאפיל על כל מה שהכרנו בעבר ושניהולן מחייב מערכת חשיבה פתוחה וגמישה, רב-ממדית, מבוזרת ורב-מוקדית, המשוחררת מפרדיגמות ארגוניות קבעוניות
▪  ▪  ▪
משה בר סימן טוב, יעקב ליצמן, בנימין נתניהו [צילום: פלאש 90]

אנה קארנינה של טולסטוי נפתח במשפט הידוע: "כל המשפחות המאושרות מאושרות בדרך דומה, כל המשפחות האומללות, אומללות כל אחת על-פי דרכה". בהשלכת הגיון זה למצבי חירום ניתן לומר כי "כל מצבי השגרה דומים זה לזה, כל מצבי החרום שונים זה מזה, הם מצבי חירום, כל אחד על-פי דרכו".
בניגוד לקביעה זו, ועל אף שבעשורים האחרונים התרחשו אירועים שהיו מעבר לכל תחזית של המפריזים אם לא המחמירים ביותר, מומחים המרואיינים על ניהול המשבר התקדימי של מגפת הקורונה מטיפים לניהול ריכוזי של המשבר על-ידי ארגון מדינתי סמכותי שהוכן מראש לניהול מצבי חירום. מומחים אלה מניחים כי מצבי חירום דומים זה לזה ומאופיינים במרכיבים גנריים המזמינים טיפול בידי מומחים וארגונים ייעודיים שהוכנו לכך מראש: אף במקרה של מחולל-נזק שעד 7 בדצמבר 2019 איש מהם לא שמע עליו.
מגפת הקורונה ניתנת להגדרה כאסון פתע רב נפגעים (אפר"ן) - תופעה ייחודית נפרדת ושונה מתרחישים ברצף ה"רגיעה-מלחמה" שם ממוקמת כל התרחשות כ"שוברת שגרה". אין המדובר ב"תופעה כאוטית" אקראית לחלוטין, אך במהותו מאופיין אפר"ן כאירוע תקדימי שהאנושות טרם למדה וטרם התנסתה במאפייניו החוזרים ונשנים - ולראייה, שפע הגישות והשיטות המגוונות בעשרות המדינות שמתמודדות עם המגפה.
בעוד שהחיים ברגיעה ואפילו במלחמה מתנהלים באורח סדור ויציב בגבולותיה של תבנית מוכרת ומוסדרת, הרי שאפר"ן מזמן מצבים מורכבים ביותר המתרחשים במערכות דינמיות לא-ליניאריות הכוללות מאות משתנים מהותיים בו-זמנית. לפיכך יש לחדול מהשוואתו למלחמה השונה באופן קוטבי מאפר"ן בהיגיונה המבצעי ובכלליה, בדוקטרינות, שיטות הפעולה, קצבי התגובה, והכלים לניהולה. כל ניסיון לראות באפר"ן מקרה פרטי של מלחמה שגוי מעיקרו ועתיד לגבות קורבנות רבים בהרבה מאלה שיגרמו כתוצאה מהאסון הבלתי נמנע. למרבה הצער אנשי ביטחון רבים מתקשים להפריד בין שתי התופעות וגורמים נזק ניכר למאבק בהדברת מגפת הקורונה על כל המשתמע מכך.
כאמור מאופיין אפר"ן בהיותו אירוע תקדימי. משמעות הדבר היא שעובדות יסוד, הנחות יסוד, והנחות עבודה השתבשו, כמו גם מערכת הכללים המסדירה כל פעולה, מתעלת אותה, ומעוררת/מגבילה אותה. אלה המצפים, מטיפים ו/או חותרים לתיחום המציאות במסגרות ובמתכונות מוכרות לשם התמודדות עם משבר נוכחי בעזרת כלים ואמצעים שהוכנו והופעלו בעבר מתעלמים מייחודיותו של האירוע - מתכון בטוח לכישלון (בהעדר נס כלשהו).
כך למשל מתח עוזי ארד, יועצו לביטחון לאומי לשעבר של רה"מ בנימין נתניהו, ביקורת חריפה על ניהולה של הממשלה את משבר הקורונה אותו תיאר כאלתור המאפיין לדבריו את התנהלותה של מדינת ישראל מאז ומתמיד. שם המשחק בעיניו הוא מוכנות מראש - מוכנות ארגונית, מוכנות במחסני חירום, ומוכנות תפיסתית.
קביעה זו משקפת אי-הבנה בסיסית של מהותו התקדימית של האפר"ן ודפוסי ההתמודדות עמו הנובעים מכך, ובראש וראשונה מערכת חשיבה פתוחה וגמישה, רב-ממדית, מבוזרת ורב-מוקדית, המשוחררת מפרדיגמות קבעוניות. בהתרחשות אפר"ן ההסתגלות לדרישותיו חייבת להיות דינמית, נמרצת והחלטית בתכיפות של דקות ושעות, לא שבועות, דבר המצריך מערכת המסוגלת לאבחן תמונת מצב מידית, על-אף שהתמונה העמוקה יותר תתבהר לקברניטים ולמנהלים רק לאחר שנים רבות בידי חוקרים שיתמקדו בניתוח האירוע בחכמה שלאחר מעשה. זו המערכת הניהולית הנחוצה לעת זו של מאבק במגפת הקורונה.
יש הרואים בצה"ל ובמערכת הביטחון על כישוריה השונים את הגוף המתאים ביותר למאבק בקורונה. ואולם הליכה בכיוון הזה עלולה להתגלות כמיתוס ושברו שכן אפר"ן מעקר את הרלוונטיות של מערכות ההגנה הבסיסיות השזורות בתשתית תחושת הביטחון של אזרחי ישראל: קהיליית המודיעין אינה יכולה להתריע; חיל-האוויר אינו יכול ליירט; כוחות היבשה אינם יכולים להכריע; ופיקוד העורף יתקשה מאוד להושיע.
אכן, מערכת הביטחון הוציאה לפועל מדיניות ממשלתית אזרחית יוצאת דופן בפינוי גוש-קטיף. ואולם לא היה מדובר באפר"ן אלא בהחלטה פוליטית שהעניקה צה"ל ומערכת הביטחון שולי ביטחון נרחבים למדי: כשנה להתארגנות וכחצי שנה לתרגול.
בישראל טרם התרחש אפר"ן ולפיכך אין בה ניסיון ייחודי בתחום זה, דבר המחייבה ללמוד מניסיונם של אחרים תוך הימנעות מהעתקה עיוורת. ניסיון זה עשוי להצביע בין היתר כי משמעותו המגבילה והמזיקה של סטנדרט מוכן וקבוע מראש בנסיבות אפר"ן מייתרת את הקמתה של מערכת ארגונית מוכנה מראש אם לא הופכת אותה לכזו המביאה לתוצאה ההפוכה מהמצופה. מה שמוצג לכאורה כפתרון רציני שלא הוכן כ"אלתור תוך כדי תנועה" עתיד להתגלות באפר"ן כמקור אי-הרלוונטיות של המערכות המוסדיות בעוד שמה שנוטים לתאר בזלזול כאלתור יתגלה כמענה הנכון לנסיבות. במקום זה מתחיל הוויכוח העקרוני עם אלו המבקרים את תפקידו המוביל של המל"ל במאבק בקורונה והטוענים כי המדובר באלתור שלא קיים באף מדינה מתוקנת בעלת מורשת של מל"ל מאורגן (כבריטניה או ארה"ב) בהן לא הופקד המאבק בידי גוף זה.
ראוי לפיכך להתבונן באורח ביקורתי במשמעות מושג האלתור. אין עוררין על כך שמערכות מודרניות מבוססות טכנולוגיה, כמערכות הרכבות והתעופה, נדרשות לניהול ריכוזי מאורגן ושיטתי; וכאשר מתרחשת בהן תאונה ניתן לאבחן כשל מוגדר - טכני, אנושי, או ניהולי - הנובע מליקוי בהכנה השיטתית הנדרשת. וכאן בדיוק טמון ההבדל בין ניהול תאונה מערכתית לבין טיפול באסון פתע רב ממדי שבטבעו אינו מסתכם רק בהיבטים טכניים ומחייב (בניגוד לטיפול בתאונת רכבת או מטוס) הסתגלות הוליסטית מהירה למצב שהנו כה חסר תקדים, עד שהדחף הטבעי להסתמך על המתכונת הארגונית המוכרת שהייתה מוכנה מראש מהווה את המכשול המהותי להסתגלות נכונה.

* אל"ם (מיל') ד"ר אפרים לאור הוא מנהל-מייסד של אפר"ן – מכון המחקר הלאומי להפחתת אסונות.
* אלוף (מיל') גרשון הכהן הוא עמית מחקר בכיר במרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים. שירת בצה"ל במשך ארבעים ושתיים שנים. פיקד על חיילים בקרבות מול מצרים וסוריה. לשעבר מפקד גיס ומפקד המכללות הצבאיות.
תאריך:  06/05/2020   |   עודכן:  06/05/2020
+זו רק ההתחלה: הגרעון זינק ל-4.8% תוצר
21:16 06/05/20  |  איציק וולף, איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

עלייה של 99.2% בגירעון הממשלתי לארבעת החודשים הראשונים של השנה, וזינוק של 204% בגירעון בחודש אפריל לבדו  ▪  הנתונים יחמירו משמעותית בחודשים הבאים, שכן המשק לא יחזור לפעילות מלאה והממשלה תזרים את רוב הסיוע המובטח  ▪  הנתונים מלמדים שחבילת הסיוע בסך 80 מיליארד שקל נותרה כמעט כולה בקופת האוצר

ההתאוששות תהיה איטית וחלקית [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
הסיוע טרם הגיע ליעדו [צילום: יואב ארי דודקביץ, פלאש 90]
+אושרה פתיחת חדרי הכושר וחדרי הסטודיו
21:11 06/05/20  |  איציק וולף

הממשלה אישרה הערב את התיקון המאפשר פתיחת חדרי הכושר וחדרי הסטודיו לפעילות ספורט ומחול.
על פי התקנות שאושרו ישהו מתאמנים בחדרי הכושר על פי החישוב היחסי של מתאמן אחד ל-7 מ״ר בסטודיו, ויחס של מתאמן אחד ל-10 מ"ר בחדר הכושר, במקום 15 מטרים, כפי שהופיע בפרסום הקודם.
"תיקון זה מאפשר ליותר מתאמנים להנות מחדרי הכושר והסטודיו ולהחזיר לתעסוקה לכ-150 אלף איש המועסקים בתעשיה הזו", אמרה שרת התרבות והספורט, מירי רגב.

+ל"ג בעומר ללא סגר וללא מדורות
20:41 06/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הממשלה אישרה תקנות האוסרות הדלקת מדורות בשטחים ציבוריים ובחצרות פרטיות ממחר ועד ל-13 במאי  ▪  בל"ג בעומר, שיחול ב-11 במאי, לא יהיה סגר ותיאסר עליית מאמינים להר מירון

חשש מהתקהלויות [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
סמוטריץ'. מה הבעיה בחצר? [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+מרוץ הטריליונים של השדלנים
18:54 06/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

חברות גדולות שוכרות משרדי שדלנים מקושרים כדי לקבל נתח מסיוע הענק למאבק בקורונה  ▪  טיים מגלה, כי בין הלוטשים את עיניהם אל הכסף מצויים מקורבים של טראמפ ומשפחתו

אישור חבילת הסיוע בסנאט [צילום: AP]
+250 מיליון שקל אושרו להפעלת הגנים
17:55 06/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מסגרת תקציב של 250 מיליון שקל תועמד לטובת הפעלת הגנים  ▪  לא הושג פתרון שיאפשר פתיחת הגנים הפרטיים  ▪  מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, הודיע למנכ"ל משרד העבודה והרווחה, אביגדור קפלן, על אישור החזרת הפעולה של הפעוטונים ומעונות היום כפוף לתנאי התו הסגול  ▪  ההפעלה תהיה בקבוצות של עד 17 פעוטות בכיתה  ▪  לתינוקות עד גיל שנתיים אושרו שלוש מטפלות לקבוצה ולפעוטות עד גיל שלוש - שתי מטפלות לקבוצה

שר האוצר כחלון. מסגרת תקציבית [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
הנחיות הועברו למנהלות הגנים [צילום: עבד ראחים חטיב/פלאש 90]
+מד"א: היערכות מצומצמת לאבטחת הילולת רשב"י
16:52 06/05/20  |  עידן יוסף

מגן דוד אדום הודע כי לנוכח מיעוט המשתתפים השנה בהילולת רשב"י במירון, עשרות בלבד, יעמיד שישה אמבולנסים, שתי ניידות טיפול נמרץ, רכב פיקוד ורכבי חרום ייעודיים נוספים ייפרסו בשטח, כשהחובשים והפראמדיקים של מד"א יהיו במוכנות גבוהה למתן מענה מהיר ומקצועי לכל קריאה שתתקבל.

+אפריל בנתב"ג: ירידה של כמעט 100% בתנועת הנוסעים הבינ"ל
14:58 06/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

בחודש זה עמדה תנועת הנוסעים הבינלאומית על 9,413 נוסעים בלבד  ▪  בטיסות הפנים ארציות נרשמה ירידה של 96%  ▪  היעד בעל נפח התנועה הגבוה ביותר היה שדה התעופה New York - Newark

נתב"ג במשבר הקורונה [צילום: יוסי זמיר/פלאש 90]
+בדרך לבדיקת קורונה ביתית?
14:53 06/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

צוות מדענים הציג אב-טיפוס של בדיקת קורונה ביתית, הנותנת תשובות תוך שעתיים ומחירה הצפוי יהיה שישה דולרים  ▪  ניו-יורק טיימס מזכיר, שנותרה דרך ארוכה מהפיכת הרעיון לכלי מעשי

הבדיקות הנוכחיות [צילום: אייל לוין]
+זינוק תמותה חריג בבלגיה: 323 מתים ביממה
14:52 06/05/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אין מדובר בגל חדש של התפרצות הנגיף אלא בדיווח מאוחר של תמותה  ▪  שגריר ישראל בבלגיה: "האזרחים לא ממושמעים, ויש חוסר תיאום בין זרועות השלטון"  ▪  הפרופסור יורם לס: "ההשוואה לבלגיה שערך נתניהו היא מופרכת. נכון יותר להשוות ליוון"

מלכת בלגיה מתילדה בסיור במרכול מקומי [צילום: בנואה דופגן/AP]
נוסעי אוטובוס בבלגיה [צילום: וירג'יניה מאיו/AP]
+מבט אל המשבר הכלכלי שיצר נגיף הקורונה
13:47 06/05/20  |  רועי אורן   |   לרשימה המלאה

ניתן לראות כי נכון לעכשיו, המדינה כרגע לא מספקת למובטלים כלים כגון פתיחת קורסים מקצועיים או לחלופין הכשרות שיסייעו לאותם מובטלים לשפר מיומנויות הנדרשות כיום בשוק העבודה לצד הסבה מקצועית למי שחפץ בכך  ▪  זהו נתון מדאיג שייאלץ את מדינת-ישראל לחשב מסלול מחדש

יציאה מוקדמת מדי? [צילום: גרשון אלינסון/פלאש 90]
+6,000 תאי ניהוג יותקנו באוטובוסים
11:44 06/05/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בעלות כוללת של כ-40 מיליון שקל יותקנו מחיצות המפרידות בין הנהגים לנוסעים  ▪  ההפרדה - בעקבות עתירת ארגון נהגי האוטובוסים לשמירת בריאות הנהגים  ▪  חלק מהקווים יוצאים לדרך מאמצע המסלול

התקציב סוכם לפנות בוקר
+משרד הבריאות: 5,549 חולים פעילים, מתוכם 70 מונשמים
11:42 06/05/20  |  מירב ארד

משרד הבריאות מעדכן: בישראל יש 16,314 חולים מאומתים, 5,549 חולים פעילים, מתוכם 70 מונשמים. 238 מתו מנגיף הקורונה, 10,527 החלימו.

+חוזרים לים
11:35 06/05/20  |  יפעת גדות   |   לרשימה המלאה

סוף הקורונה? [צילום: שרון בריגה, חברת החשמל]
+הפרופסורים אינם עוצרים בקורונה
11:25 06/05/20  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה

עתה הכל מתחילים להבין כי הצדק היה עם הפרופסורים  ▪  לעגו להם בבורות ובערות  ▪  אך הם לא הרפו

נתניהו. תצוגת נצחון [צילום: מסך]
+הפעימה השנייה של הסיוע לעצמאים יוצאת לדרך
11:11 06/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

מאז פתיחת אפשרות הגשת הבקשה באתר - 24 אלף עצמאים כבר נמצאו זכאים למענק  ▪  בפעימה השנייה הורחבה משמעותית אוכלוסיית הזכאים והוגדלו סכומי המענקים

הפגנות הצמאים לקבלת סיוע מהמדינה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+מנכ"ל משרד החינוך: "מעריך שנגיע היום להסכמות עם האוצר בעניין הצהרונים"
09:18 06/05/20  |  מירב ארד

מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב מעריך שהיום תוסדר פתיחת הצהרונים מול משרד האוצר. בריאיון לכאן ב' אמר אבואב: "יש לי יסוד סביר להניח שהסוגייה תיפתר, ואני מעריך שבשבוע הבא כשהגנים ייפתחו, יהיה לנו גם מענה הדרגתי לצהרונים".

+רשות המיסים: הפעימה השנייה של מענק הסיוע לעצמאים יוצאת לדרך
08:51 06/05/20  |  מירב ארד

אתר רשות המיסים נפתח להגשת בקשות לקבלת הפעימה השנייה של מענק הסיוע לעצמאיים בעקבות התפשטות נגיף הקורונה. במסגרת הפעימה השנייה, הורחבה משמעותית אוכלוסיית הזכאים והוגדלו סכומי המענקים. בעלי שליטה יוכלו להגיש תביעה למענק החל מה-18 במאי, וזאת מאחר שנדרשת הערכות נוספת לצורך בדיקת זכאותם.

+המעונות המפוקחים יחזרו לפעילות ביום ראשון
08:44 06/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

משרדי העבודה והרווחה והאוצר הגיעו להסכם עם הארגונים המפעילים מעונות יום ומשפחתונים מפוקחים לגיל הרך  ▪  בהסכם נקבע מתווה להפעלת הפעוטונים במגבלות הקורונה ומתן פיצוי כספי

[צילום: פלאש 90]
+גל שני של תחלואה
08:31 06/05/20  |  אביתר בן-צדף   |   לרשימה המלאה

עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי  ▪  והפעם - מוטאציה, תהליך מסוכן, ספרים אסורים, קורונה, התאמות, הון לעומתי וחוסר החלטה  ▪  "אל נא רפה נא לה" (במדבר י"ב, פסוק י"ג)  ▪  הרבה בריאות, שמחה ואושר לכולנו

נפוצה ביותר [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+פיטורים לעובדים, דיבידנדים לבעלי המניות
08:08 06/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

בדיקת וושינגטון פוסט מעלה, כי חברות שפיטרו או הוציאו לחופשה אלפי עובדים, חילקו במקביל 700 מיליון דולר לבעלי המניות שלהם  ▪  אומנם רוב בעלי המניות הם מן הציבור, אך מדובר במצב צורם המעמיד בסימן שאלה את הצהרות המנהלים על מחויבותם לרווחת העובדים  ▪  חברות אחרות אכן הפסיקו את תשלום הדיבידנדים ואת הרכישה מחדש של מניותיהן

קטרפילר. חילקה 500 מיליון דולר [צילום: טד וורן, AP]
לוי שטראוס. 4,000 עובדים לחל"ת [צילום: ריצ'רד דרו, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מגפת הקורונה: אסטרטגיית ניהול ואסטרטגיית יציאה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
מירב ארד
משרדי העבודה והרווחה והאוצר הגיעו להסכם עם הארגונים המפעילים מעונות יום ומשפחתונים מפוקחים לגיל הרך    בהסכם נקבע מתווה להפעלת הפעוטונים במגבלות הקורונה ומתן פיצוי כספי
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - מוטאציה, תהליך מסוכן, ספרים אסורים, קורונה, התאמות, הון לעומתי וחוסר החלטה    "אל נא רפה נא לה" (במדבר י"ב, פסוק י"ג)    הרבה בריאות, שמחה ואושר לכולנו
איתמר לוין
בדיקת וושינגטון פוסט מעלה, כי חברות שפיטרו או הוציאו לחופשה אלפי עובדים, חילקו במקביל 700 מיליון דולר לבעלי המניות שלהם    אומנם רוב בעלי המניות הם מן הציבור, אך מדובר במצב צורם המעמיד בסימן שאלה את הצהרות המנהלים על מחויבותם לרווחת העובדים    חברות אחרות אכן הפסיקו את תשלום הדיבידנדים ואת הרכישה מחדש של מניותיהן
עידן יוסף
הישג מדעי זה הוא בעל פוטנציאל לפיתוח תרופה לחולי קורונה, אך עדיין אין מדובר בחיסון לכלל האוכלוסייה    מדובר באבן דרך חשובה, שלאחריה תחל סדרת ניסויים מורכבת ותהליך אישור אסדרתי    להערכת מדעני המכון, פריצת הדרך הטכנולוגית עשויה לקצר את התהליך, שיימשך מספר חודשים
איתמר לוין
מנהיגים מכל העולם התחייבו לתרום 8.2 מיליארד דולר למאמץ למצוא חיסון נגד הנגיף ולשתף פעולה במאבק בו    ארה"ב לא שלחה נציג רשמי, והממשל לא הסביר מדוע - מדווח וושינגטון פוסט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il