X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
המערב תומך רשמית בהצטרפותה של אוקראינה לנאט"ו ולאיחוד האירופי, אך עוד לפני המשבר הנוכחי זה היה צעד מסובך שלא נראה באופק - מזכיר וושינגטון פוסט כעת דומה שאפילו בקייב מבינים שזהו חלום שלא יתממש בקרוב
▪  ▪  ▪
תקווה גלויה להצטרף למערב [צילום: יבגני מלולטקה, AP]

עוד לפני איום הפלישה הרוסי, התקרבותה של אוקראינה למערב עלתה לה ביוקר. לפני קרוב לעשור פרצה התקוממות עממית נגד התקרבותו של הנשיא ויקטור ינוקוביץ למוסקבה; הוא אומנם נאלץ לגלות מן המדינה, אך לא לפני טבח במפגינים בקייב. בתור עונש, ולדימיר פוטין פלש לאוקראינה וסיפח את חצי-האי קרים וכבש בפועל את אזור דונבס.
למרות זאת, האוקראינים דבקו בתקווה ובשנת 2019 הכניסו לחוקתם את השאיפה להצטרף למערב. ואילו המערב, למרות שמעולם לא חתם על הסכם עם אוקראינה, טיפח את תקוותיה להצטרף לנאט"ו ולאיחוד האירופי. אבל כעת – מציין וושינגטון פוסט – המערב אומנם אינו מוכן לתת לפוטין את מבוקשו ולהודיע שאוקראינה לא תצטרף לנאט"ו, אבל מנהיגיו מכירים בכך שזה לא יקרה בקרוב, בעיקר בשל בעיות של שחיתות ושלטון החוק במדינה. במצב הנוכחי, הן נאט"ו והן האיחוד האירופי אינם מחויבים להגנתה.
הנשיא ולדימיר זלנסקי התקרב השבוע להכיר במציאות באומרו, כי השאיפה ארוכת השנים להתקבל לנאט"ו יכולה להיות קצת יותר מאשר חלום. הוא אפילו שוקל משאל עם בנוגע להצטרפות לברית, כפי שדורש פוטין. זלנסקי תהה עד כמה צריכה אוקראינה לשאוף להתקבל לנאט"ו – ביטוי לתסכול של מדינה המבקשת להימלט מהעולם הרוסי וללכת בעקבותיהן של מדינות כמו פולין, שהצטרפה הן לנאט"ו והן לאיחוד האירופי. מדובר אומנם בשני ארגונים שונים, אך משמעותם אחת: הצטרפות למערב.
נאט"ו והאיחוד מפלרטטים מזה שנים עם קייב. בפסגה בבוקרשט ב-2008 הבטיחו חברות נאט"ו לצרף יום אחד את אוקראינה וגאורגיה. מאז תקפה רוסיה את שתי המדינות ושלחה אזהרות ברורות לגבי המחיר של צירוף שכזה. חוסר היכולת של שני הארגונים לצרף את אוקראינה משקפת מציאות עגומה, סבור הפוסט. נאט"ו ובמידה פחותה האיחוד מבקשים לבחון את כוחה של רוסיה ואת מימוש עקרון ההגדרה העצמית: אם אוקראינה רוצה דמוקרטיה מנותקת ממוסקבה – זו זכותה המלאה. אבל שאיפות אלו ירדו לקרקע מתוך הכרה במציאות הגיאו-פוליטית ובצורך באיזון ביטחוני באירופה, שמשמעותם היא חוסר אפשרות לעשות זאת כל עוד פוטין יושב בקרמלין.

תקוות שווא או סיוע מירבי?
פוטין חושש מדמוקרטיה משגשגת [יבגני מלולטקה, AP]

כאשר 150,000 חיילים רוסים ניצבים על גבול אוקראינה, האפשרות של הצטרפות לשתי הבריתות מתרחקת עוד יותר. אבל כל עוד לא מתנוסס בקייב הדגל הרוסי, התקווה אינה מתפוגגת לחלוטין – מציין הפוסט. "אני זוכר ששמעתי טיעון דומה, של טענות שווא, ב-1989 בהקשר של פולין", אומר דניאל פריד, לשעבר שגריר ארה"ב בוורשה. "אמרו שפולין לעולם לא תהיה חופשית. הם טעו אז ואני חושב שהם טועים כעת לגבי אוקראינה. כדאי להתנגד ולא להיכנע לפוטין"

מנהיגי ארה"ב הביעו בפומבי ובתקיפות רבה התנגדות לרעיון לפיו רוסיה הסמכותנית יכולה לשמור על מעגל השפעה דומה לזה של בריה"מ. אבל כמה ממנהיגי אירופה מכירים מבחינה טקטית בדרישותיה של מוסקבה. זה היה נכון ב-2008 וזה נכון גם כיום. "אין ביטחון לאירופה אם אין ביטחון לרוסיה", אמר בשבוע שעבר עמנואל מקרון לאחר פגישתו עם פוטין. האיחוד האירופי ידוע בפתיחת דלתותיו בפני חברים חדשים וטריקתן לאחר מכן; תשאלו את טורקיה. נאט"ו צירף שבע מדינות קומוניסטיות לשעבר, אך צירופה של אוקראינה – שלטענת פוטין היא "עַם אחד" עם רוסיה – היא מורכבת יותר.
מעברה המבולגן של אוקראינה לדמוקרטיה הוא עדיין בעיה, אך מבחינת רוסיה הצטרפותה לנאט"ו היא שינוי מרחיק לכת. כאשר ליטא, לטביה ואסטוניה הצטרפו לברית ב-2004 הגיבה רוסיה בכעס, אך לא ריכזה כוחות בגבולן של המדינות הבלטיות. השוני הוא צורת החשיבה של פוטין, אשר הפכה להיות הרבה יותר עוינת. הדבר המפחיד אותו ביותר הוא קיומה של דמוקרטיה משגשגת בגבול רוסיה.
יש הטוענים שהמערב יצר תקוות שווא באוקראינה וגרם לה להילחם בכוחות הפרו-רוסיים בחבל דונבס ולשאוף להחזרת קרים, במקום להכיר ביתרון הרוסי עליה. לאוקראינה הייתה סיבה טובה לחשוב שהמערב יסייע לה, גם אם לא יגן עליה. אחרים סבורים, כי המערב עשה כל שביכולתו למען אוקראינה בהתחשב בהקשר הגיאו-פוליטי ושיש לשבח את סירובו להתחייב שלא לצרף אותה לנאט"ו או לאיחוד האירופי. הסכנה מפני מלחמה גרעינית הופך התערבות צבאית מערבית לבלתי אפשרית, אך המערב עושה הרבה מאוד כדי להגן עליה.
כאשר 150,000 חיילים רוסים ניצבים על גבול אוקראינה, האפשרות של הצטרפות לשתי הבריתות מתרחקת עוד יותר. אבל כל עוד לא מתנוסס בקייב הדגל הרוסי, התקווה אינה מתפוגגת לחלוטין – מציין הפוסט. "אני זוכר ששמעתי טיעון דומה, של טענות שווא, ב-1989 בהקשר של פולין", אומר דניאל פריד, לשעבר שגריר ארה"ב בוורשה. "אמרו שפולין לעולם לא תהיה חופשית. הם טעו אז ואני חושב שהם טועים כעת לגבי אוקראינה. כדאי להתנגד ולא להיכנע לפוטין".

תאריך:  18/02/22   |   עודכן:  18/02/22
+רוסיה מכינה פלישה למזרח אוקראינה במסווה "מבצע חילוץ"
20:04 18/02/22  |  יאיר נבות   |   לרשימה המלאה

משרד החוץ האוקראיני מזהיר: "אנו צופים בפדרציה הרוסית משיקה קמפיין להפצת דיסאינפורמציה המוני, להגברת ההפגזה על עמדות אוקראינה ותשתיות אזרחיות..."  ▪  פוטין נערך לפלישת צבא רוסיה מתוך הצורך "להגן על האזרחים מרצח עם"

ביקור נשיא ולדימיר זלנסקי, מריופול, ביחידה צבאית באוקראינה [צילום: AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אוקראינה איננה קרובה להצטרף לבריתות המערביות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איתמר לוין
אסור להיכנע לפוטין כי אוקראינה היא מדינה עצמאית    את גלי צה"ל צריך לסגור בשל שורה של סיבות    תזכורות בנוגע להאזנות סתר ובר רפאלי    המטרה האמיתית של חסינות הח"כים    למה כל כך קשה ללכת בתל אביב
איציק וולף
מזכיר המדינה האמריקני פנה לשר החוץ של רוסיה והציע לו להיפגש בשבוע הבא במה שנראה ניסיון אחרון לפתרון דיפלומטי למשבר באוקראינה    רוסיה מאשימה את ארה"ב בהימנעות ממתן תשובות מספקות לדרישותיה הביטחוניות
איתמר לוין
נאט"ו: רוסיה הוסיפה 7,000 חיילים בגבול אוקראינה - בניגוד לדיווחיה על נסיגה    רוסיה חוזרת על דרישותיה: הימנעות מהרחבת נאט"ו למדינות הקומוניסטיות לשעבר והוצאת חיילים ונשק מהן
יאיר נבות
ועדת החקירה הממלכתית הרוסית חוקרת אירוע לכאורה גילוי של חמישה קברי אחים עם שרידים של לפחות 295 אזרחים שנהרגו ב"הפגזות חסרות הבחנה של הכוחות האוקראינים ב-2014". חיצוניים". דהיינו האקדח מונח על השולחן, ופוטין רק צריך להחליט על עיתוי הכנסת המחסנית. יש פה בהחלט פוטנציאל ל"קאזוס בלי" מצד הרוסים אם כך יבחרו
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס מציע שלושה הסברים: איום הפלישה לאוקראינה היה בלוף כל העת, זו רק שאלה של עיתוי, פוטין הופתע מן התגובה התקיפה והאחידה של המערב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il