X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
נוהרים לאיסטנבול ולרפובליקות באסיה - מתוך התנגדות לפוטין או מתוך חשש לעתידם הכלכלי והמקצועי בשל העיצומים ניו-יורק טיימס שוחח עם כמה מן העוזבים ומתאר כיצד הם מתחילים להתארגן כדי לסייע זה לזה
▪  ▪  ▪
הפגנה נגד המלחמה באיסטנבול [צילום: פרנסיסקו סקו, AP]

הם עומדים בתור ליד כספומטים, נואשים למזומן אחרי השעיית פעילות ויזה ומסטרקארד ברוסיה, ומחליפים מידע על מקומות בהם ניתן להשיג דולרים. בבתי קפה באיסטנבול הם יושבים בשקט ובוחנים טלגרם ומפות גוגל בטלפונים הסלולריים שלהם. הם מארגנים קבוצות סיוע כדי לעזור לגולים רוסים אחרים למצוא דיור. רבבות רוסים עברו לאיסטנבול מאז הפלישה לאוקראינה – זועמים על מה שהם רואים כמלחמה נפשעת, חוששים מפני סגירת הגבול או מודאגים מהעדר מקורות מחיה במולדתם, מדווח ניו-יורק טיימס.
זהו רק קצה הקרחון. רבבות אחרים עברו לארמניה, גאורגיה, קזחטסן, אוזבקיסטן וקירגיסטן. בגבול עם לטביה, הפתוח רק לבעלי ויזות לאירופה, יש תורים של שעות. יש כבר המשווים את גל ההגירה הנוכחי לזה של 1920, בו 100,000 רוסים מלוכנים נטשו את בריה"מ הבולשביקית; בזמני שלום (וברוסיה אין כעת מלחמה), הוא חסר תקדים בהיקפו.
חלק מן היוצאים הם בלוגרים, עיתונאים או פעילים החוששים ממאסר תחת החוק הדרקוני החדש, האוסר מסירת "מידע כוזב" על המלחמה. אחרים הם מוזיקאים ואמנים שאינם רואים עתיד מקצועי במדינתם. ויש עובדי היי-טק, משפטים וענפים אחרים שראו כיצד בן-לילה נעלמת האפשרות לחיים נוחים של מעמד הביניים, שלא לדבר על הסתייגות מוסרית ממעשי ממשלתם. הם הותירו מאחוריהם משרות, בני משפחה וכספים התקועים בבנקים רוסים. הם חוששים שמא יתויגו כרוסים כאשר המערב מבודד את המדינה.
המהירות וההיקף של היציאה משקפים את ההשלכות העצומות של הפלישה בתוך רוסיה, טוען הטיימס. גם תחת משטר הדיכוי של ולדימיר פוטין, עד החודש שעבר רוסיה הייתה מדינה בעל קשרי תעבורה נרחבים ליתר חלקי העולם, אינטרנט שברובו היה חופשי ואִפשר מדיה חופשית, ענף היי-טק משגשג וחיי אמנות ברמה עולמית. חלקים מחיי מעמד הביניים המערבי – איקאה, סטארבקס ומכוניות זרות – היו בהישג יד. אבל כאשר התעוררו ב-24 בפברואר, רוסים רבים הבינו שכל זה נעלם. מאז הפלישה השתיק פוטין את שרידי המדיה החופשית. הוא הוביל דיכוי אלים של מחאה נגד המלחמה ויותר מ-14,000 בני אדם נעצרו ברחבי המדינה.

כמו ההגירה של 1920

שיהיה ברור: רוסים רבים תומכים במלחמה וחלק ניכר מהם אינם ערים לברוטליות הרוסית משום שהם ניזונים בלעדית מאמצעי התקשורת הממלכתיים. אבל אחרים נוהרים למקומות כמו איסטנבול, אשר כמו ב-1920 היא גן עדן למהגרים. טורקיש איירליינס המשיכה לטוס למוסקבה, ויחד עם חברות אחרות – מספר הטיסות מבירת רוסיה הגיע לעיתים ל-30 ביום. כמו לפני למעלה מ-100 שנה, גם כעת דור של רוסים מתמודד עם הצורך להתחיל מאפס במדינה זרה. וכולם ניצבים בפני מציאות בה הם נתפסים כנציגים של מדינה המנהלת מלחמה תוקפנית, למרות שרבים מהם טוענים שהם מתנגדים לפוטין כל ימיהם.
20,000 רוסים עברו לגאורגיה מאז פרוץ המלחמה, והם נתקלים באווירה עוינת, גרפיטי אנטי-רוסי והערות עוינות במדיה החברתית. רבים מתושבי גאורגיה רואים הקבלה בין הפלישה כעת לאוקראינה לבין הפלישה לארצם ב-2008. בעוד הרוב מקדמים בברכה את המהגרים, חלקם אינם מבחינים בין הרוסים שברחו מרוסיה מסיבות ביטחוניות או מוסריות לבין אלו התומכים בפוטין. הבנק המרכזי של גאורגיה דרש מן הבאים לחתום על גינוי לפוטין ועל הכרה בכך שהוא כבש חלקים מהמדינה – דרישה בעייתית מבחינת מי שמקווה לחזור לרוסיה. בארמניה, אליה מגיעים כמה אלפי רוסים מדי יום, הבאים אומרים שהם זוכים ליחס טוב יותר.
פולינה בורודינה, מחזאית בת 31, הגיעה לאיסטנבול לפני עשרה ימים וכבר הספיקה להזמין סיכות בדגל אוקראינה עבור חבריה הרוסים. לדבריה, זהו חלק מן המאמץ שלה לנתק את הזהות הרוסית מפוטין; טבעי שהאוקראינים ישנאו את כל הרוסים, אך חשוב שבמערב יבחינו ביניהם, היא מסבירה. רוסים גולים אחרים מנסים לארגן סיוע הדדי ולהתמודד עם הרגשות האנטי-רוסיים. העיתונאי דמיטרי אלשקובסקי וכמה מחבריו מארגנים את מה שקרוי "OK Russians" כדי לסייע למי שרוצים או נאלצים לעזוב וכדי לייצר תכנים באנגלית וברוסית.
מיכאיל חודורקובסקי, איל נפט לשעבר שעבר עשר שנות מאסר ברוסיה, מממן פרויקט בשם Kovcheg ("הקשת") המספק מגורים באיסטנבול וביֶרֶבָאן (בירת ארמניה) ומאתר פסיכולוגים שיספקו תמיכה נפשית. מאז החל המיזם לפני חמישה ימים, הוא קיבל 10,000 פניות. ארינה לובנובסקיה, שהייתה מנהלת השיווק בחברה לבינה מלאכותית, השיקה בטלגרם קבוצת צ'אט על הגירה; היא התחילה עם עשרה משתתפים וכיום יש למעלה מ-106,000.
עזיבת הכל מאחור גורמת סבל מיוחד, מדגיש הטיימס – לצד רגשי אשמה על כך שאולי לא עשו די הצורך כדי להיאבק בפוטין. אָלֶבְטינָה בוֹרוֹדוּלינה, אנתרופולוגית בת 30, הייתה אחת מ-4,700 מדענים שחתמו על מכתב גלוי נגד המלחמה. כאשר הלכה עם חברים במרכז מוסקבה ואחד מהם הוציא תיק עליו נכתב "לא למלחמה", הוא נעצר מיד. בורודולינה טסה לאיסטנבול ב-3 במרס, פגשה רוסים הסבורים כמותה וכעת פעילה בקבוצת Kovcheg כדי לסייע לגולים אחרים.

תאריך:  15/03/22   |   עודכן:  15/03/22
+פוטין על המו"מ: ספק אם נגיע לפשרות בקרוב
23:14 15/03/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

נשיא רוסיה טוען שאוקראינה אינה מגלה מחויבות רצינית למציאת פתרונות  ▪  השליח האוקראיני: המו"מ קשה ואכזרי, אבל בהחלט יש מקום לפשרה  ▪  גורמים בירושלים: רוסיה ויתרה על דרישות, גם האוקראינים

פוטין. מאשים את האוקראינים [צילום: ספוטניק/באמצעות הקרמלין]
+רוסיה ביקשה את עזרת קוריאה הצפונית
23:04 15/03/22  |  עידן יוסף

רוסיה ביקשה סיוע בלחימה מקוריאה הצפונית וזכתה לתגובה מפתיעה מהנשיא קים ג'ונג און. קים דחה את הבקשה בטענה ש"זה מטורף מדי עבורה"כך מדווח בתקשורת הבריטית.

+מספר הפליטים חצה את ה-3 מיליון
22:54 15/03/22  |  עידן יוסף

סוכנות הפליטים של האו"ם עדכנה שמניין האוקראינים שנמלטו מהמדינה מאז החלה הפלישה הרוסית למדינה עלה ל-3,000,381 בני אדם. מוקדם יותר דיווח דובר הצלב האדום כי בעיר מריופול אוזלים המים והמזון.

+עיתונאית נוספת נהרגה במלחמה באוקראינה
22:41 15/03/22  |  עידן יוסף

עיתונאית נוספת של רשת פוקס ניוז נהרגה באוקראינה: אולקסנדרה "סשה" קוושינובה, שהייתה חלק מצוות הרשת שהותקף היום ליד קייב. בת 24 הייתה במותה.

+נדחתה הצעת השרה מיכאלי שהחיילים בנתב"ג לא ילבשו מדים
20:34 15/03/22  |  עידן יוסף

שרת התחבורה מרב מיכאלי ומנכ"ל משרדה מיכל פרנק העלו דרישה שחיילי צה"ל שמקבלים את העולים בנתב"ג לא ילבשו מדים אלא חולצה לבנה כדי שהעולים לא "יירתעו". יתר השרים פחות התחברו לרעיון (חדשות 12).

+נאום זלנסקי לכנסת: רוסיה דורשת הבהרות
20:23 15/03/22  |  עידן יוסף

שגריר רוסיה בישראל מבקש פגישה דחופה עם יו״ר הכנסת ח"כ מיקי לוי בנוגע לנאום המקוון של נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי בפני חברי הכנסת, הצפוי להתקיים ביום ראשון בשש בערב. הפגישה צפויה מחר (כאן חדשות).

+התקדמות מסוימת במו"מ בין רוסיה ואוקראינה
20:13 15/03/22  |  עידן יוסף

גורמים ישראלים בכירים: יש תזוזה מסוימת במו"מ בין רוסיה ואוקראינה. הרוסים יצאו למו"מ עם דרישה לעזיבת זלנסקי ולפירוז, אך דרישה זו ירדה מן הפרק. גם האוקראינים ירדו מעצים עליהם טיפסו.
ישראל לא נכנסה לתיווך במטרה לארגן פסגה למצלמות בירושלים. התוצאה של המהלך היא התמתנות ניכרת של הלחץ על ישראל, שלו ישבה בחוסר מעש כבר הייתה נדרשת להתיישר עם שאר מדינות המערב, "ואם יש דרך לסייע להפסקת שפיכות הדמים זה כמובן ערך נעלה" (חדשות 12).

+האיחוד האירופי החליט להקפיא את נכסיו של רומן אברמוביץ
19:39 15/03/22  |  עידן יוסף

+שוחררה העיתונאית שמחתה נגד המלחמה
19:33 15/03/22  |  עידן יוסף

‏העורכת שהתפרצה לשידורי הטלוויזיה ברוסיה שוחררה ותשלם קנס של 30,000 רובל (920 ש"ח).

+ביידן צפוי להגיע לפסגת נאט"ו
19:17 15/03/22  |  עידן יוסף

ארה"ב מאשרת באופן רשמי שמשלחת בראשות הנשיא ביידן תצטרף לפסגת נאט"ו בשבוע הבא.
זלנסקי רומז שהוא עשוי לקבל את דרישת אי-הכניסה לנאט"ו לאחר שאמר שהמשא-ומתן הולך "די טוב". לפני פלישת רוסיה זלנסקי אמר שהוא רוצה שארצו תהפוך לחלק מהברית, אך כעת "התקרר" בנוגע לרעיון.

+דיווחים באוקראינה: ספינות קרב מתקרבות לאודסה
19:16 15/03/22  |  עידן יוסף

+צלם של פוקס ניוז נהרג סמוך לקייב
18:35 15/03/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מנכ"ל רשת החדשות האמריקנית הודיעה על מותו של פייר שרשבסקי, שנהרג בחילופי ירי סמוך לבירה האוקראינית  ▪  סיקר אזורי קרבות בעירק, באפגניסטן ובסוריה  ▪  יחד איתו נפצע כתב הרשת, בנג'מין הול

צלם הקרבות נהרג במהלך משימה עיתונאית [צילום: ואדים חירדה, AP]
+הרשויות בספרד החרימו יאכטה של אוליגרך רוסי
18:20 15/03/22  |  איציק וולף

הרשויות בספרד החרימו את היאכטה הגדולה 'ליידי אנסטסיה' שבבעלות האוליגרך הרוסי אלכסנדר מיכאיב. היאכטה עוגנת בנמל מיורקה. היא באורך 48 מטרים והיא מניפה את דגלי סנט וינסנט והגרנדינים.

+האם האיחוד האירופי הופך למעצמת-על
18:20 15/03/22  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

התגובה האסרטיבית והמתואמת לפלישה לאוקראינה יכולה לפתוח עידן חדש בקידום הדמוקרטיה ברחבי העולם, אך כלל לא בטוח שאירופה עצמה תמשיך לצעוד בנתיב זה - מנתח ניו-יורק טיימס

פסגת האיחוד האירופי, פריז [צילום: מישל אולר, AP]
+רוסיה הטילה עיצומים על ביידן ובלינקן
17:53 15/03/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הקרמלין הודיע על עיצומים שיוטלו על שורת בכירים אמריקניים כתגובה לעיצומים הכלכליים שהוטלו על בכירי הממשל הרוסי  ▪  בין השמות: הנשיא האמריקני ביידן ובנו האנטר, מזכיר המדינה, דוברת הבית הלבן, ראש ה-CIA, שר ההגנה וראש המטות המשולבים  ▪  דיווח: הרוסים נערכים להנחתת כוחות מהים לכיבוש אודסה  ▪  זלנסקי מודה: אוקראינה תהיה חייבת להכיר בכך שלא תצורף לנאט"ו

לא ברורה היכולת של הרוסים לאכוף את העיצומים שהטילו [צילום: AP]
+נשיא צרפת הציע מקלט מדיני למניפת השלט בשידור
16:33 15/03/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

עמנואל מקרון התייחס למעצרה של מרינה אובסיניקובה שהניפה שלט נגד המלחמה ברוסיה בשידור הרשת הממלכתית הרוסית והציע לה מקלט מדיני בצרפת  ▪  הצהיר שישוחח על כך עם פוטין בשיחת הטלפון הבאה שלהם  ▪  גרמניה מזהירה את אזרחיה משימוש באנטי וירוס מתוצרת קספרסקי הרוסית

אובסיניקובה בעת ההתפרצות לשידור אמש [צילום: יוטיוב]
+2,000 כלי רכב אזרחיים עזבו את עיר הנמל מריופול
15:46 15/03/22  |  מירב ארד

גורמים רשמיים באוקראינה אומרים כי 2,000 כלי רכב אזרחיים עזבו את עיר הנמל הנצורה מריופול - כך מדווחת (יום ג') סוכנות הידיעות AP.

טנקים רוסים במריופול [צילום: יבגני מאלולטקה/AP]
+מתווה קליטת הפליטים החדש: 800 כבר אושרו
13:29 15/03/22  |  מירב ארד

ראש האגף הקונסולארי במשרד החוץ, אייל סיסו, המנהל גם את מבצע החילוץ מאוקראינה, עדכן בדיון בוועדת מיזמי תשתית לאומיים מיוחדים ושירותי דת יהודיים, כי החל מיום ראשון נרשמו 1500 איש מאוקראינה בטופס החדש של מתווה שרת הפנים איילת שקד שלפיו כל מי שיש לו קרובי משפחה בישראל יוכל להיכנס לארץ ויוחרגו ממכסת קליטת הפליטים", הוא הוסיף כי . "מתוכם 910 כמעט טופלו - 800 כבר אושרו".

+קייב: הרוגים ושריפות בניינים; מנהיגים באירופה ייפגשו עם זלנסקי
12:31 15/03/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

ראש העיר של קייב הודיע על עוצר מהערב עד יום חמישי  ▪  בריבנה עלה ל-19 מספר ההרוגים בהפצצת מגדל הטלוויזיה  ▪  הרוסים הודיעו שהתשלטו על כל מחוז חרסון  ▪  מנהיגי צ'כיה ופולין יגיעו לקייב להיפגש עם הנשיא זלנסקי

בניין נשרף לאחר הפגזה בקיב [צילום: אפרם לוקצקי/AP]
+האם אנחנו ואוקראינה מדינות אחיות
12:23 15/03/22  |  רבקה שפק-ליסק   |   לרשימה המלאה

ישראל מעניקה לאוקראינה עזרה כמיטב יכולתה במגבלות הנכפות עליה בשל תלותה בפוטין בסוריה  ▪  ישראל שולחת ציוד רפואי ואחר ואף הקימה בית חולים שדה, אבל, ישראל איננה יכולה להרשות לעצמה להפקיר את גבולה הצפוני בידי אירן וחיזבאללה

זלנסקי. לוחץ [צילום: AP]
+שר החוץ האוקראיני שוחח עם יאיר לפיד
11:43 15/03/22  |  מירב ארד

שר החוץ של אוקראינה, דמיטרו קולבה שוחח עם שר החוץ יאיר לפיד: "בשיחה שלנו, הוא הבטיח לי שישראל לא תהיה הדרך שבה רוסיה תעקוף סנקציות. אני אסיר תודה על מאמצי התיווך והסיוע ההומניטרי של ישראל. דנו בדרכים לסיים את המלחמה באוקראינה. הוסכם שזכויותיהם של אוקראינים המגיעים לישראל יכובדו."

קולבה. "אסיר תודה" [צילום: אוליבייה דולירי/AP]
+"זכור את אשר עשה לך עמלק"
11:21 15/03/22  |  ארי בוסל   |   לרשימה המלאה

כמה קל להתעלם מהחלשים, מאלו שמזלם לא שפר כמזלנו, מהזקנים, מבעלי המומים או המוגבלויות, מכל מה שלא נעים לעין, ממי שלא צועק או מקים סקנדלים  ▪  מניצולי השואה  ▪  מהפליטים מאוקראינה

אוכלוסייה מוחלשת [צילום: מילנר משה/לע"מ]
+הצביעות, קווים גסים לדמותה
10:09 15/03/22  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה

המלחמה שאין לה זכר בציבוריות הישראלית, שאינה פותחת מהדורות חדשות, שאינה מעוררת אמפתיה, המלחמה שמדינת ישראל מתעלמת ממנה ולא מתגייסת להציל את יהודייה

עזרה על-פי צבע [צילום: מולוגטה איינה, AP]
+עמית סגל מבייש את ארון הספרים היהודיׁ (א')
09:56 15/03/22  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה

עמית סגל שכח, כי בימים הקשים של "שפוט השופטים" בארץ כנען משפחות עבריות ירדו מארץ המולדת עקב אימת רעב ללחם

סגל. שכח [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
רבבות רוסים עזבו את מולדתם מאז הפלישה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
מירב ארד
ראש העיר של קייב הודיע על עוצר מהערב עד יום חמישי    בריבנה עלה ל-19 מספר ההרוגים בהפצצת מגדל הטלוויזיה    הרוסים הודיעו שהתשלטו על כל מחוז חרסון    מנהיגי צ'כיה ופולין יגיעו לקייב להיפגש עם הנשיא זלנסקי
רבקה שפק-ליסק
ישראל מעניקה לאוקראינה עזרה כמיטב יכולתה במגבלות הנכפות עליה בשל תלותה בפוטין בסוריה    ישראל שולחת ציוד רפואי ואחר ואף הקימה בית חולים שדה, אבל, ישראל איננה יכולה להרשות לעצמה להפקיר את גבולה הצפוני בידי אירן וחיזבאללה
ארי בוסל
כמה קל להתעלם מהחלשים, מאלו שמזלם לא שפר כמזלנו, מהזקנים, מבעלי המומים או המוגבלויות, מכל מה שלא נעים לעין, ממי שלא צועק או מקים סקנדלים    מניצולי השואה    מהפליטים מאוקראינה
עמנואל בן-סבו
המלחמה שאין לה זכר בציבוריות הישראלית, שאינה פותחת מהדורות חדשות, שאינה מעוררת אמפתיה, המלחמה שמדינת ישראל מתעלמת ממנה ולא מתגייסת להציל את יהודייה
איתן קלינסקי
עמית סגל שכח, כי בימים הקשים של "שפוט השופטים" בארץ כנען משפחות עבריות ירדו מארץ המולדת עקב אימת רעב ללחם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il