X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
הנכסים מוחבאים היטב [צילום: AP]
מדוע כה קשה לאתר את עושרו של פוטין
דיווחים לאורך השנים קישרו את נשיא רוסיה למעונות פאר, מכוניות יוקרה, מטוסים פרטיים ויאכטות ענקיות – אבל בפועל דבר אינו רשום על שמו, אלא על שמה של הממשלה. לכן סביר להניח שהעיצומים לא יפגעו בו, מסביר ניו-יורק טיימס
ארמונו של פוטין בתחקירו של נבלני / Buy Luxurious

משפט בודד קבור בתוך 421 עמודים של מסמך משפטי ומתייחס אגב אורחא לפגישה במסעדה בז'נבה, בה שני אנשי עסקים פטפטו על "יאכטה שניתן למר פוטין". משפט זה – בפסק דין של בית משפט בלונדון בשנת 2010 בסכסוך על חברת ספנות – הוא התייחסות פומבית נדירה לנכסי יוקרה שבבעלות ולדימיר פוטין. המסמך מספק גם רמז מדוע כה קשה לקשר במישרין את נשיא רוסיה לעושרו הנטען: היאכטה "אולימפיה" מנוהלת בידי חברה בקפריסין, ולפי רישומיה הבעלים הוא ממשלת רוסיה.
במשך זמן רב נקשרו נכסים מנקרי עיניים רבים לפוטין, בעוד רשמית הם שייכים למדינה – עדות לערבוב בין האינטרסים הפרטיים של הנשיא ומקורביו לבין אלו של רוסיה, מציין ניו-יורק טיימס. הרשימה כוללת אתר נופש ענק, צי של מכוניות יוקרה, מטוסים מפוארים ויאכטות נוספות. ספק אם העיצומים שהטילו ארה"ב ובעלות בריתה ישפיעו על פוטין, שמעולם לא נקשר אישית לעושר זה. רבים מהנכסים שנקשרו בתקשורת לו ולמקורביו מצויים רשמית בידי המדינה ולכן מחוץ להישג ידו של המערב.
כדי לתפוס את נכסיו של פוטין יש צורך להטיל עיצומים על כל ממשלת רוסיה – ומובן שאין אפשרות לעשות זאת, משום שהמשמעות תהיה למשל לחסום לחלוטין את גזפרום שהיא ספקית מרכזית של גז טבעי לאירופה. עם זאת, ייתכן שחברה זו עצמה מחביאה חלק מעושרו של פוטין. למרות שנדל"ן יוקרתי אינו קשור בצורה כלשהי לפעילותה, היא בנתה מעון נופש ממנו נהנה פוטין בהרי אלטאי שבסיביר.
מי שהיה סגן ראש הממשלה והפך למבקרו של פוטין, בוריס נמצוב, הזכיר מעון זה בדוח משנת 2012 ובו תיאר 20 נכסים שלטענתו שייכים לנשיא, לצד עשרות מטוסי יוקרה, ארבע יאכטות ו-11 שעונים בשווי 700,000 דולר, שלטענתו נרכשו כולם בכספי הציבור. נמצוב נרצח בירייה בצווארו בשנת 2015, כאשר חצה גשר ליד הקרמלין. פרסומים של כלי תקשורת עצמאיים ושל מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני הפכו את עושרו של פוטין לסוד גלוי, למרות שהקרמלין מתעקש ששכרו הוא 140,000 דולר בשנה ובבעלותו רק דירה קטנה במוסקבה. אבל בתגובה לדוח נמצוב אמר דוברו, כי הוא משתמש במעונות וכלי רכב של המדינה "בהתאם לחוק".

בלתי אפשרי לחשוף את הבעלים האמיתיים
הפגנה בבודפשט [צילום: פטר יוזק, AP]

בשנת 2010 טען סרגיי קולסניקוב, מי שהיה שותפו לעסקים של אחד ממקורבי פוטין, כי כספי ממשלה הוזרמו להקמת "הארמון של פוטין" לחוף הים השחור – פרויקט של מיליארד דולר. בשנה שעברה טען נבלני, כי הארמון מוגן בידי משמר הראש של פוטין ואסור לטוס מעליו. אנשי של המנהיג הכלוא מסרו לאחרונה, כי יאכטת הענק "שוורדנדזה" (150 מטר אורכה, 700 מיליון דולר שוויה) מאובטחת גם היא בידי המשמר של פוטין. היאכטה כוללת מנחת לשני מסוקים וצלחות לווין; כעת היא מצויה במבדוק יבש באיטליה, מציין הטיימס, האומר שלא הצליח לאמת את הקשר הנטען בינה לבין פוטין.
מדינות רבות מעניקות מזה זמן לא רק את האפשרות להחזיק נכסים דרך חברות קש, אלא גם רישום חברות ההופך את פרסום הבעלים האמיתיים לקשה אם לא לבלתי אפשרי. היו אלו הדלפות ממשרדי עורכי דין המתמחים בשירותים כאלו שאפשרו לקשר חלק מן הנכסים לאוליגרכים רוסים – ולעיתים התברר שהבעלים היא ממשלת רוסיה עצמה.
"מסמכי פנדורה" ממשרד עורכי הדין אפלבי בברמודה חשפו כמה מיזמים במקלטי מס הרשומים על שמותיהן של חברות ממשלתיות רוסיות ובהן גזפרום ובנק VTB. מטוס מנהלים תוצרת חברת בומברדיה נרכש בידי חברת Genetechma Finance
הרשומה בקפריסין, הפועלת בשמו של בנק VEB שבבעלות המדינה ובעל קשרים למודיעין הרוסי; הבנק שולט בחברה הקפריסאית דרך שלוחתו בלוקסמבורג.
חברה קפריסאית אחרת צצה כזו המחזיקה ביאכטה "אולימפיה". התביעה בלונדון עסקה בטענות לעסקות פסולות בין כמה חברות ספנות רוסיות, כולל Sovcomflot שבבעלות המדינה. בפסק דינו משנת 2010 תיאר השופט אנדרו סמית כיצד כמה מן המעורבים את עמדות ההשפעה שלהם ליחסיהם הטובים עם פוטין, והזכירו פגישה במסעדת Lipp Brasserie בז'נבה בה דובר על היאכטה שניתנה לו במתנה. היאכטה נבנתה בשנת 2002 בעלות מוערכת של 50-35 מיליון דולר, ועל-פי דיווחים יש בה אמבטיות שיש, ציפויי זהב וג'קוזי. באותה שיחה נאמר כי היא מנוהלת בידי חברת יוניקום הקפריסאית, הנשלטת בידי חברה בברמודה שחברת-האם שלה היא חברת ספנות ממשלתית רוסית. ה"אולימפיה" נראתה לאחרונה בים הבלטי ליד סנט פטרסבורג – העיר בה החל פוטין את הקריירה שלו.

תאריך:  08/04/22   |   עודכן:  08/04/22
+50 נהרגו בפגיעת טיל רוסי בתחנת רכבת בעיר קראמטורסק
13:20 08/04/22  |  יאיר נבות   |   לרשימה המלאה

אלפי בני אדם הצטופפו בתחנת הרכבת בעיר קראמטורסק שבמחוז דונייצק במזרח אוקראינה בעת שהטילים פגעו בה  ▪  האם יש הגדרה מדויקת יותר לפשע מלחמה ואף פשע נגד האנושות משיגור רקטות קטלניות לעבר תחנת רכבת אזרחית עמוסת פליטים ואזרחים שמנסים להימלט?

[צילום: רודריגו אבד, AP]
+כיצד נדע את האמת על מלחמה מרוחקת
12:44 08/04/22  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

בכל מלחמה קשה מאוד לדעת לאלו דיווחים להאמין, ובמלחמת רוסיה-אוקראינה יש עוד יותר בעיות  ▪  התפתחות ה-deep fake תחריף עוד יותר את הקושי  ▪  ההתמודדות מצריכה חקיקה, חינוך ואחריות אישית

הטריילר של הסרט ''לכשכש בכלב'' / האחים וורנר
זיהוי קורבנות הטבח, בוצ'ה [צילום: רודריגו אבד, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מדוע כה קשה לאתר את עושרו של פוטין
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
המממ...אולי כי אין לו?
הגלשנית  |  8/04/22 19:15
2
תומכים בהתלהבות בצד הנכון
חשדנית 1  |  9/04/22 08:08
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
יאיר נבות
אלפי בני אדם הצטופפו בתחנת הרכבת בעיר קראמטורסק שבמחוז דונייצק במזרח אוקראינה בעת שהטילים פגעו בה    האם יש הגדרה מדויקת יותר לפשע מלחמה ואף פשע נגד האנושות משיגור רקטות קטלניות לעבר תחנת רכבת אזרחית עמוסת פליטים ואזרחים שמנסים להימלט?
איתמר לוין
בכל מלחמה קשה מאוד לדעת לאלו דיווחים להאמין, ובמלחמת רוסיה-אוקראינה יש עוד יותר בעיות    התפתחות ה-deep fake תחריף עוד יותר את הקושי    ההתמודדות מצריכה חקיקה, חינוך ואחריות אישית
איציק וולף
איתמר לוין
קיימות נקודות דמיון רבות בין הפלישה הסובייטית לאפגניסטן לבין הפלישה הרוסית לאוקראינה    יש גם הבדלים משמעותיים, אך פוטין זוכר היטב שבריה"מ קרסה אחרי אותו כשלון
יאיר נבות
אתמול אישר הסנאט בוושינגטון פה אחד חקיקה המאפשרת לנשיא ביידן להפעיל שוב את המנגנון "השאל-החכר", שהופעל בפעם האחרונה במלחה"ע ה-2, כדי להאיץ את האספקה של ציוד צבאי לצבא אוקראינה. באופן אירוני למדי, במלחה"ע ה-2 איפשר המנגנון הזה לארה"ב לספק סיוע חשוב מאוד גם לברה"מ, ע"ב הסכם מאוקטובר 1941, שסייע לה להדוף את המתקפה הנאצית נגדה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il