אני משוכנע, שעל שולחן הדיונים של מקבלי ההחלטות הונח השיקול שנבחן מכל בחינה אפשרית, כיצד ההתנקשות בבירות בדמות כמו פואד שוכר, והתנקשות בטהרן בראש הלשכה המדינית של החמאס, איסמעיל הנייה, עלולה להשפיע על תוצאות המשא-ומתן לעסקת החטופים והסיכויים להצלחתו.
זאת כשאנחנו כבר חוצים את היום השלוש מאות, שמאה וחמישה עשר חטופים ישראלים הרוגים בנשמותיהם נמצאים במנהרות הגיהינום בעזה. כנראה, ששליש מתוכם, ואני מקווה שלא יותר, כבר אינם בחיים והם מונחים בארונות מתים או בשקי אשפה. עובדה זו היא כתם מוסרי עלינו כחברה, שנתנו למאות ימים של אפלה להחשיך את חייהם של אזרחי מדינת ישראל.
הגם שישראל לא הודיעה שהיא נוטלת אחריות לשתי ההתנקשויות בחיי בכיר בחיזבאללה ובכיר בחמאס, אני מביע את החשש, שההתנקשויות האלו עלולות לסכל עסקת הסכם שתביא לשחרורם של החטופים, במיוחד שהחטופים נמצאים בידי החמאס וההתנקשות בוצעה בראש הלשכה המדינית של החמאס.
אני מביע את החשש, שלא לובנה ביסודיות שאלת התזמון, האם ניתן יהיה להגיע להסכם לפדות את החטופים מהיד הגרומה של המוות, העלולה כל רגע ליטול את חייהם.
בדיור המוגן בו אני חי כיום ישנן משפחות מנחל עוז, המבכות על יקירים מקיבוצם, הנמצאים שלוש מאות ימים במדמנת האופל של עזה מבלי שביב של מידע, האם הם חיים או מתים. והם שואלים את השאלה - למה דווקא עכשיו?! והם זועקים את השאלה - למה דווקא עכשיו?! חברי נחל עוז חשים שיש לנו ממשלה, המנווטת בידי כוחות שאינם רוצים שהעסקה תצא לפועל. את הניווט הזה מאמץ ללבו בחום ובאהבה רבה ראש הממשלה, בנימין נתניהו.
אנחנו בתקופת בין המֵצרים, כשלא הקשיבו לפיכחון המדיני של הנביא ירמיהו נחרב הבית הלאומי הראשון בשנת 586 לפנה"ס, וכשלא הקשיבו לפיכחון המדיני של רבן יוחנן בן זכאי נחרב הבית הלאומי השני בשנת 70 לספירה.
אני מצר על כך, שראש הממשלה אינו מאמץ את הפיכחון המדיני הקורא להפסקת אש וחתימה על עסקה. התנקשות ועוד התנקשות בבכירי הטרור לא יחלצו אותנו משרטון החיים המדמם והדומע בו אנחנו שוהים. המוצא חייב להתנהל אך ורק במישוריות החיים המדינית.
המוצא מהשרטון המדמם הוא אך ורק בהחלטה להפסקת המלחמה וכינון עסקה תוך כדי שיתוף פעולה עם ארצות הברית, עם ברית הגנה ונורמליזציה עם סעודיה. אני מביע את החשש, שאנחנו עלולים להגיע לרגע שיהיה כבר מאוחר. עלינו לשוב בהקדם למסלול המשא-ומתן המדיני ולחתור לפתרון הסכסוך הישראלי פלשתיני במשא-ומתן מדיני.
אני מודע, שמדובר בדרך שתדרוש מאתנו וויתורים כואבים, אך קדושת החיים חייבת להיות המצפן והמצפון, שמנווט את חיינו ולא עוד התנקשות, שנראית יותר כמופע ראווה.