X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
נתונים מיוחדים של מחקר אורך ונתוני קורונה עדכניים שנערך באוניברסיטת חיפה: כ-70% מהציבור חושבים שביצועי הממשלה בהתמודדות עם הקורונה לא טובים; כ-80% חושבים שניהול היציאה מהסגר לא טופל באופן יעיל; 68% חושבים שמעורבות ראש הממשלה הייתה לא מועילה - ועדיין למעלה מ-80% ימלאו את הנחיות הממשלה ויהיו מוכנים לשלם קנסות
▪  ▪  ▪
[צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]

פרדוקס הקורונה בישראל: ירידה חדה באמון ובהערכת ביצועי הממשלה בעת משבר הקורונה אך מוכנות מרשימה לציית ולשתף פעולה עם מדיניותה, כך עולה ממחקר אורך בנושאי חרום בסיוע מרכז הידע לחרום ומשרד המדע. מהנתונים עולה כי בעוד מעל ל-70% מהציבור נתנו הערכה נמוכה לביצועי הממשלה בנושא המאבק בקורונה וכ-80% חשבו שניהול היציאה מהסגר לא היה יעיל, עדיין 80% ענו כי הם מוכנים לנהוג על-פי הנחיות הממשלה. "הציבור הישראלי מוכן להתאמץ ולתרום אבל לא חושב שהממשלה ומדיניותה ראויים לאמון. ייתכן שבשלב זה הפחד מהנגיף גדול עדיין מהפחד מהממשלה. יכול להיות שקיים חשש שאם הציבור לא יציית המצב יהיה גרוע יותר. אולם בהחלט ייתכן כי אם מגמת העלייה בחוסר האמון תימשך, הנכונות לציית ולשתף פעולה תרד", אמרו החוקרים.
בעקבות התפרצות נגיף הקורונה וההשלכות הרבות על הציבור כתוצאה מהתפשטותו, ביקשו דיקן הפקולטה למדעי החברה הפרופסור ערן ויגודה-גדות, הפרופסור שלמה מזרחי והד"ר ניסים כהן מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה לבחון סוגיות של אמון, שביעות רצון, הערכת ביצועי הגופים המטפלים במשבר, כמו גם עמדות של הציבור לגבי דרכי ההתמודדות הנכונות עם המשבר, ומוכנותו לקחת חלק פעיל בהתמודדות כזאת. המחקר נערך בסיוע מרכז הידע לחירום ומשרד המדע ובו השתתפו בסוף מרץ-תחילת אפריל-679 נשאלים, באמצע אפריל - 291 נשאלים, ובמחקר הגל השני (יולי 2020) השתתפו 813 משיבים. בכל המחקרים המדגם מייצג וכולל גם ייצוג של קבוצות מיעוט בחברה הישראלית. כל הנתונים שידווחו להלן הינם על סקלה של 1-6 כאשר 1 מייצג הערכה נמוכה מאוד ו- 6 מייצג הערכה גבוהה מאוד.
כאמור, המגמה המרכזית עליה מצביעים החוקרים היא הפער בין הירידה באמון הציבור וציונים נמוכים להתמודדות הממשלה עם משבר הקורונה, אל מול ציונים גבוהים ומוכנות גבוהה לציית לממשלה. נתונים אלו חוצים סקטורים ומאפיינים דמוגרפיים וכלכליים.
כך לדוגמה, בשיא הגל הראשון (אפריל 2020) עמד הציון הממוצע לגבי היעילות והאפקטיביות של פעולות הממשלה אל מול המשבר על 3.3, ציון שירד על לממוצע של 2.69 כעבור כשלושה חודשים ביולי 2020. האמון במשרד הבריאות ירד מרמת אמון של 3.54 בחודש אפריל לרמה של 2.98 ביולי ואפילו האמון בשב"כ ירד מרמה ממוצעת של 4.89 באפריל לרמה ממוצעת של 4.32 ביולי.
בסך-הכל, רמות האמון בממשלה ובגורמי הממשלה לאור ההתמודדות שלהם עם משבר הקורונה נמוכות מאוד בחודש יולי 2020. רק כ-26% מביעים אמון (אמון די רב, אמון רב ואמון רב מאוד; המדדים 4-6 במדד) בראש הממשלה לעומת כ-74% שמביעים אמון מועט (אמון די מועט, אמון מועט ואמון מועט מאוד; המדדים 1-3 במדד) וכ-68% לא הסכימו עם הטענה כי המעורבות האישית של ראש הממשלה הייתה מועילה ואמינה (המדדים 1-3). כ-17.5% מביעים אמון בכנסת (מדדים 4-6) לעומת 82.5% שמביעים אמון מועט (מדדים 1-3). 36% מביעים אמון במשרד הבריאות לעומת 64% שמביעים בו אמון מועט.
כ-73% חשו שהמענה השלטוני לא היה יעיל ומוצלח ואותו אחוז חשבו שהפתרונות שסיפקה הממשלה לא היו טובים. כ-80% חשבו שניהול היציאה מהסגר לא היה שיטתי ויעיל.
לדברי החוקרים, ניתן היה לשער כי מדדי האמון ושביעות הרצון הנמוכים יעידו על חוסר רצון למלא אחר הוראות והנחיות הממשלה. אולם בפועל נמצא כי מוכנות זו גבוהה. כך, 83% ענו כי הם מסכימים לנהוג על-פי הנחיות הממשלה (די מסכים, מסכים ומסכים מאוד; המדדים 6-4 במדד) לעומת 17% שענו כי אינם מסכימים לפעול על-פי הנחיות הממשלה (די לא מסכים, לא מסכים וכלל לא מסכים; המדדים 3-1 במדד). כ-73% אמרו כי הם מסכימים לקבל כנס כספי אם לא ימלאו אחר ההנחיות (מדדים 6-4) בהשוואה ל-27% שלא הסכימו (מדדים 3-1). "היוצא מהכלל בהיבט זה הוא המוכנות להירתמות אקטיבית. כלומר, כששאלנו האם הציבור יהיה מוכן לשלם מיסים או היטלים ייעודים להתמודדות עם הקורונה, 66% מהציבור סירב לכך", אמרו החוקרים.
ומה חושב הציבור לגבי הדרכים להתמודד עם המגפה? באופן אולי מפתיע, כשני שלישים מהציבור מסכימים עם הטענה כי הטלת סגר הכרחית להתמודדות עם הקורונה - לעומת שליש שלא מסכים עם טענה זו. כ-91% מהציבור חושבים כי זוהי אחריות הממשלה לשלם למי שאיבד את פרנסתו בעקבות המגיפה. החוקרים מצביעים על חשיבות הבנת מגמות עיקריות בקרב הציבור כאמצעי הכרחי לקבלת החלטות מבוססת נתונים.

תאריך:  26/08/2020   |   עודכן:  26/08/2020
+הוארכה תקופת העבירות המנהליות בעניין הפרת בידוד ואי עטיית מסיכה
16:06 26/08/20  |  

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק לתיקון פקודת בריאות העם (מס' 34), התש"ף-2020, המתייחסת לעבירות מנהליות בתקופת הקורונה, אשר תוקפן אמור היה לפוג בסוף החודש. בקריאה שלישית תמכו בהצעה 30 חברי כנסת מול 14 שהתנגדו.
הצעת החוק קובעת עבירות מנהליות לחייבים בשהייה בבידוד, בגין הפרת חובת בידוד, דיווח על בידוד למשרד הבריאות ואיסור נסיעה בתחבורה ציבורית. וכן עבירת הפרת חובת עטיית מסיכה לכלל הציבור.
על-פי הצעת החוק, עבירה על הפרת חובת בידוד, או הפרת איסור נסיעה בתחבורה ציבורית לחייב בבידוד, דינה קנס בסך 5,000 שקל. עבירה בגין אי-דיווח על בידוד למשרד הבריאות, דינה קנס בסך 3,000 שקל. עבירת הפרת חובת עטיית מסיכה (לכלל הציבור), דינה קנס בסך 500 שקל.
הצעת החוק מסמיכה את הגורמים המוסמכים לפקח ולאכוף את העבירות. ההצעה מסמיכה את המשטרה, מפקחים מוסמכים מטעם משרדי הממשלה. ולגבי עטיית מסיכה, גם פקחים עירוניים.
כמו"כ, ההצעה מסדירה את אופן ההסתייעות של חוקרים אפידמיולוגיים בגורמים מסייעים. המסייעים יעברו הכשרה מתאימה על-מנת להתגבר על החוסר בכוח אדם מיומן בביצוע החקירות. הוועדה הקפידה לשמור על האבחנה בין החוקר המוסמך, למסיע.
בשל פקיעת תוקף החוק ביום 31 באוגוסט 2020, הוחלט לפצל את הצעת החוק, ולאשר חלק מההצעה שהדיון בו בוועדה הסתיים בקריאה שנייה ושלישית. ועדת העבודה והרווחה תמשיך לדון בחלק הנותר של הצעת החוק.

+משבוע הבא: יוכפל מספר התיירים ליוון
14:55 26/08/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

מספר התיירים שיורשו לבקר ביוון יעמוד על 1,200 בשבוע ללא כל הגבלות תנועה במדינה  ▪  השרה רגב הנחתה את גורמי התעופה בישראל להיערך להגדלת מספר הנוסעים

נתב"ג. הישראלים יחזרו לטוס? [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+אוקראינה אוסרת כניסת זרים לשטחה
14:27 26/08/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ההחלטה לאסור זמנית כניסה אינה חלה רק על חסידי ברסלב, אלא על כשבעים מדינות נוספות  ▪  ראש עיריית אומן הביע חשש מפני קריסת המערכת הרפואית בעירו  ▪  מתווה מיקי זוהר שהוצב בניגוד לעמדת גמזו - נפל

נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי [צילום: AP]
+ניו-יורק תחזור, במיליון אחוז
13:05 26/08/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

הקומיקאי מגיב על מאמר שדיבר על נטישת ניו-יורק בשל הקורונה: אין תחליף לעיר הזאת ולאנרגיה שלה, והיא תיבנה מחדש בידי מי שלא עזבו אותה

"קח את עצמך בידיים" [צילום: AP]
+רגע לפני שיפתח
12:56 26/08/20  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה

אפשר לגשר על הפערים, ניתן להשלים את החומר החסר בניגוד לחללים הרגשיים שנותרו ללא מענה, הבדידות, החרדה, הדאגה מהלא נודע מהבלתי ידוע

אי ודאות [צילום: בריאן אנדרסון, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אמון נמוך בממשלה; לצד מוכנות לבצע הנחיותיה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
מירב ארד
מספר התיירים שיורשו לבקר ביוון יעמוד על 1,200 בשבוע ללא כל הגבלות תנועה במדינה    השרה רגב הנחתה את גורמי התעופה בישראל להיערך להגדלת מספר הנוסעים
עידן יוסף
ההחלטה לאסור זמנית כניסה אינה חלה רק על חסידי ברסלב, אלא על כשבעים מדינות נוספות    ראש עיריית אומן הביע חשש מפני קריסת המערכת הרפואית בעירו    מתווה מיקי זוהר שהוצב בניגוד לעמדת גמזו - נפל
איתמר לוין
הקומיקאי מגיב על מאמר שדיבר על נטישת ניו-יורק בשל הקורונה: אין תחליף לעיר הזאת ולאנרגיה שלה, והיא תיבנה מחדש בידי מי שלא עזבו אותה
עמנואל בן-סבו
אפשר לגשר על הפערים, ניתן להשלים את החומר החסר בניגוד לחללים הרגשיים שנותרו ללא מענה, הבדידות, החרדה, הדאגה מהלא נודע מהבלתי ידוע
מירב ארד
הוסיף: יש לנו 2,000 חולים ביום גם בלי טיסות לאומן"    לדבריו: "גמזו לא טיפל בהפגנות בבלפור כי הוא חושש מהתקשורת"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il