X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
רשות ההגירה: יש משפחות שלא מכבדות את החוק והחלטות של בית משפט ומחליטות להישאר בארץ באופן לא חוקי המרכז למדיניות הגירה ישראלית: "מדובר בהרחקה ולא בגירוש. זה פשע להפריד את הילד מהוריו. הילד צריך ללכת אחרי הוריו ולא ההפך" שפי פז הוצאה מהדיון לאחר שהתפרצה
▪  ▪  ▪
מייקל פינדה[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ילדי עובדים זרים השוהים בארץ בניגוד לחוק השתתפו (יום ב', 13.12.21) בדיון הוועדה המיוחדת לעובדים זרים שהתקיים בכנסת, ועסק בגירושם מישראל.

מייקל פינדה, תלמיד כיתה ט' מיהוד, סיפר: "נעצרתי בשעה שש בבוקר. דפקו בדלת ופחדתי. שלושה שוטרים אמרו לנו לארוז מזוודה. לא הבנתי למה זה קורה לי. לקחו אותנו לחקירה ואחר כך לתא מעצר, ישנו שם שבוע כי החליטו לגרש אותנו. אימא שלי כל הזמן בכתה. החברים שלי באו וצעקו לשחרר את מייקל. לא האמנתי שלאנשים כל כך אכפת ממני. עדיין מתנהל המשפט, אבל אני בר מזל שיש כל כך הרבה אנשים שאכפת להם. חשוב לי להישאר כאן. ישראל היא הבית שלי. כשאהיה גדול אהיה עורך דין ואעזור לאנשים כמו שעזרו לי. אני מפחד להיות מגורש למדינה שאני לא מכיר ושהיא לא המקום שלי".
גנה אנטיגו, תלמידת כיתה ט' מתל אביב: "האוכל במעצר היה דוחה. היו חרקים במיטות ולא היו מים חמים במקלחת".
אאירה, תלמידת כיתה ט': "כשהתחילו לעצור ילדים אמרו לנו לעבור למקום בטוח. כל שבוע-שבועיים שינינו מקום. באחת הפעמים, כשירדנו מהאוטובוס, איש אחד בעט בי. לא רציתי להתלונן כי פחדתי שהשוטרים יקחו את הכתובת שלנו. אני רוצה להרגיש בטוחה בבית שלי. להמשיך לחיות במקום שגדלתי בו".

שפי פז, פעילת ארגון "עוטף תחנה מרכזית", התפרצה לדברי העובדת הזרה שילה ולסקו אשר פתחה את דבריה במילים "כשעליתי לישראל" במקום "כשהיגרתי", ואמרה: "היא לא תגיד ככה". לאחר כמה התפרצויות, הורתה יו"ר הוועדה, ח"כ אבתיסאם מראענה, להוציא את פז החוצה. "אנחנו 12 שנה בעצמנו בכלא, בתוך הסיוט הזה", אמרה פז בזמן שיצאה מהאולם.
מרכזת שבט איתן בשכונת שפירא בתל אביב, נופר מירון, אמרה בקול רועד: "אני מרגישה שאני לא יכולה לעשות את התפקיד שלי כמו שצריך. כל רגע מתקשר אלי חניך שמפחד לצאת מהבית. דיברתי עם חניכה בזמן שהתחבאה בארון כי דפקו לה בדלת. הילדים לא יכולים להרגיש ככה, לא משנה מה ההורים עשו. עם כל מה שהעם שלנו עבר, ילד צריך לחיות כמו ילד לא בפחד ולא בחוסר ודאות".

ראש מינהל אכיפה ברשות האוכלוסין וההגירה, יוסי אדלשטיין: "לצערי, יש משפחות שלא מכבדות את החוק והחלטות של בית משפט ומחליטות להישאר בארץ באופן לא חוקי. אנחנו לא אוכפים בגני הילדים, לא בבתי הספר ונתנו ארכה למשפחות לצאת לפני תחילת שנת הלימודים. אני מבקש שמי ששוהה פה באופן בלתי חוקי יעזוב את המדינה על-מנת לצמצם אי-נעימויות. זה החוק, אלא אם ישתנה. אנחנו נסייע בכל מה שצריך".
היו"ר מראענה: "אבל מה בדיוק אתם מנסים להשיג בשעה שש בבוקר? מה אתם מנסים להשיג בכך? איפה שיקול הדעת?" אדלשטיין בתגובה: "אנחנו נכנסים עם צו. זאת השעה שבה כל המשפחה נמצאת בבית, לפני היציאה לעבודה וללימודים". ח"כ גבי לסקי: "למה בשעה שהילד נמצא בבית? זה יוצר טראומות קשות ומנוגד לאמנה לזכויות הילד שישראל חתומה עליה". ראש תחום יעוץ במשרד המשפטים, עו"ד אביטל שטרנברג, בתגובה: "לידה או שהות בישראל אינה מקנה מעמד".

אפרת רותם, איגוד העובדים הסוציאליים: "ילדים ומתבגרים זקוקים ליציבות וביטחון לצורך התפתחות תקינה. למעצר ולגירוש יש פוטנציאל טראומתי שפוגע באותם ילדים וילדות". בתגובה אמר הד"ר יוסף ברדא: "כמאה מחקרים עולמיים קובעים שטובת הילד הזר אינה בהכרח במדינה בה גדל. נמצאה פגיעה במסוגלות, תסמיני דיכאון, חרדה, עוינות, מעורבות בקטטות, סכיזופרניה, הפרעות רגשיות והתנהגויות. יש מחקרים שהציגו העדפה ברורה של ההורים שהילדים יחזרו למדינת המוצא שלהם, בסביבה שתשמור על התרבות והערכים הפטריאכליים שלהם". מראענה: "מציעה שתחקור בעצמך ותבחן את הישגי ילדי העובדים הזרים בישראל בתחומים השונים".

ח"כ יום טוב כלפון: "גם אנחנו יכולים לעשות רילוקיישן ולא נצפה מהמדינה הזרה שהילדים יישארו שם ויקבלו בה אזרחות". עו"ד יונה שרקי מהמרכז למדיניות הגירה ישראלית: "מדובר על הרחקה ולא על גירוש. אני מרחם על הילדים האלה, אבל הורה שמפר חוק ולא צריך להיות פה, צריך לשוב למדינתו ומורחק ממדינתנו. יהיה זה פשע להפריד את הילד מהוריו. הילד צריך ללכת אחרי הוריו ולא ההפך. כאשר בוחנים את טובת הילד ולא את הרצון הכלכלי של ההורים, התשובה ברורה. אם ילד נמצא במצב של חוסר יציבות, צריכים לחזור למקום שבו הילד יחוש יציבות".

לסיכום פנתה יו"ר הוועדה ח"כ מראענה אל הילדים שהשתתפו בדיון ואמרה להם: "אני לא יכולה להבטיח כלום, אבל אני מאחלת לכם חיים טובים וחלומות טובים ללא תחושת רדיפה. שתחושו מוגנים. באופן אישי אעשה הכל כדי לשמור על המדינה הזאת וגם עליכם שלא תיפגעו. נמשיך לחבק אתכם תמיד, היכן שתהיו". ח"כ מראענה הוסיפה: "אני קוראת להקים שוב ועדה בינמשרדית לבחינת מעמד ילדי מהגרות ומהגרים הלומדים במערכת החינוך ישראלית. עד שתגיש את מסקנותיה, יש להפסיק את האכיפה כלפי אותם ילדים".

תאריך:  14/12/2021   |   עודכן:  14/12/2021
+אושר מס המשקאות הממותקים
17:01 14/12/21  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

מינואר: תוספת של שקל לליטר במשקאות ממותקים ו-70 אגורות לליטר במשקאות דיאט  ▪  ועדת הכספים דחתה את בקשת החרדים לעכב את המס, אך החריגה את התירוש המשמש לקידוש

נדחתה התנגדות היצרנים [צילום: נתי שוחט, פלאש 90]
+"משרד החינוך לא מפקח על לימודי יהדות"
15:18 14/12/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

דיון סוער בוועדת החינוך בנושא לימודי יהדות בבתי ספר ממלכתיים  ▪  ח"כ מיכל רוזין, יוזמת הדיון: משרד החינוך לא מפקח על לימודי היהדות ולא נותן ניקוד עודף במבחני התמיכה לארגונים המלמדים בחינוך הממלכתי יהדות באופן פלורליסטי  ▪  ח"כ מאיר פרוש: "את רוצה לסתום את הפה לאורתודוקסים"  ▪  יו"ר הוועדה ח"כ השכל: "ארגונים חיצוניים לא צריכים ללמד בבתי ספר"

סמני חג המולד הנוצרי בבית ספר בהרצליה
+הכנסת אישרה הארכת התחרות במשק הדלק
09:02 14/12/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

66 חברי כנסת תמכו ו-50 התנגדו לחוק הקובע הארכה של שלוש שנים לסעיף החוק שלפיו חברת דלק לא תתקשר בחוזה להקמת תחנת תדלוק או בחוזה לאספקת דלק לתחנת תדלוק המעניק בלעדיות לאותה חברת דלק לאספקת הדלק בתחנה

תוקפו של הסעיף הוארך עד 31 ביולי 2024 [צילום: פלאש 90]
+בקריאה ראשונה: הפצת ערוצי עידן פלוס באינטרנט ללא תשלום
04:57 14/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק התוכנית הכלכלית (תיקוני חקיקה ליישום המדיניות הכלכלית לשנות התקציב 2017 ו-2018) (תיקון מס' 4) (הארכת תוקף הוראת מעבר), התשפ"ב-2021. 60 חברי כנסת תמכו בהצעת החוק מול 56 שהתנגדו והיא תועבר לוועדת הכנסת שתחליט איזה ועדה תדון בהצעת החוק.
מוצע בה להאריך בשנה את תוקף הוראת המעבר לעניין שידור של ערוצים במימון ציבורי במערך עידן פלוס והפצתם על גבי רשת האינטרנט ללא תשלום. בתקופת הוראת המעבר, שעתידה לפקוע ב-1 בינואר 2022, ניתן לגבות תשלום על שידור באינטרנט מכח רשיון לשידור שניתן לפני כניסת החוק לתוקף.

+בקריאה ראשונה: שוטר יוכל לבצע חיפוש בבית גם ללא צו
04:22 14/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק לתיקון פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) (עילות חיפוש בלא צו בית משפט) (הוראת שעה), התשפ"ב-2021. 60 חברי כנסת תמכו בהצעת החוק מול 58 שהתנגדו והיא תועבר לוועדת הכנסת שתחליט איזה ועדה תדון בהצעת החוק.
מוצע בה לקבוע הוראת שעה שבמסגרתה ישונו העילות הקבועות בחוק שמקנות סמכות לשוטר לערוך חיפוש בבית או במקום בלי צו מבית משפט. בין היתר, מוצע להקנות לשוטר סמכות להיכנס ולבצע חיפוש במקום בלי צו חיפוש אם התעורר חשד סביר שבמקום מצוי חפץ שיכול לשמש ראיה לביצוע עבירה חמורה בתנאי שהחיפוש דרוש מיד למניעת העלמת הראייה או הפגיעה בה.

+בקריאה ראשונה: הארכת הוראת שעה המאפשרת הצבת חיילים ביחידות של השב"ס
03:19 14/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה שתי הצעות חוק המבקשות להאריך הוראת שעה המאפשרת הצבת חיילים ביחידות של השב"ס, ובמסגרות ביטחוניות אחרות. הצעת חוק שירות ביטחון (הוראת שעה) (הצבת יוצאי צבא בשירות בתי הסוהר) (תיקון מס' 9), התשפ"ב-2021, מבקשת להאריך בשלוש שנים, עד ליום ל' בכסלו התשפ"ה (31 בדצמבר 2024), את הוראת השעה המאפשרת הצבת חיילים ביחידות מסוימות של שירות בתי הסוהר.

+בקריאה ראשונה: שמירת דגימה של נפגעי עבירת מין לצורך הפקת דנ"א
03:17 14/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק זכויות נפגעי עבירה (תיקון מס' 15) (נטילת דגימה פורנזית מנפגע עבירת מין ושמירתה), התשפ"ב-2021, של חברת הכנסת מרב בן ארי. 57 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תוחזר לוועדת חוקה.
מוצע בה להסדיר את אופן נטילת ושמירת הדגימות הביולוגיות הנלקחות מנפגעי ונפגעות עבירות מין לצרכי זיהוי התוקף בחקירה משטרתית וגיבוש ראיות למשפט והכל כתלות בהסכמתו של הנפגע. מוצע כי כלל הדגימות יועברו למשטרת ישראל באופן דיסקרטי שישמור על פרטיותו של נפגע העבירה לצורך הפקת דנ"א וישמרו שם לתקופה של 50 שנים לטובת הליכי חקירה ומשפט עתידיים.

+אושר גידול קנביס רפואי אורגני בישראל
03:14 14/12/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכלכלה אישרה: קנביס רפואי שגדל במצע מנותק מהקרקע יוכל להיחשב כתוצרת אורגנית  ▪  בדיון עלתה סוגיית המחיר הגבוה שמשלמים הצרכנים המטופלים בקנביס הרפואי  ▪  יו"ר הוועדה הודיע כי יזמן את שר הבריאות לדיון בנושא וביקש לדעת מדוע זה הפך למוצר לעשירים בלבד

גידול קנביס רפואי [צילום: יוסי אלוני/פלאש 90]
+הוועדה לבט"פ נגד תחקיר המשטרה על פרעות תשפ"א: "זה לא תחקיר"
01:07 14/12/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בדיווח המשטרה לוועדה על הלקחים אמר סגן ראש אג"מ במשטרה: "יש החלטה לסד"כ של אלף לוחמי מילואים שמשתחררים מדי שנה ממג"ב, ויעמדו לרשות המשטרה, אבל אני חייב גם את הציוד והאימונים שלהם, אחרת נהיה מאוד חסרים גם באירוע הבא"  ▪  יו"ר הוועדה: "קוראת לשר לביטחון פנים להעלות את הנושא בקבינט המדיני ביטחוני"  ▪  אוחנה: "בזמן שאנו צריכים את השוטרים התקפיים, היועמ"ש מזמין לחקירה שוטר שלפני 6 שנים ירה במחבל"

מוריס חן מציג את התחקיר לח"כים [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ילדי עובדים זרים העידו בוועדה: "עצרו אותנו, אנחנו מפחדים"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
ועדת הכלכלה אישרה: קנביס רפואי שגדל במצע מנותק מהקרקע יוכל להיחשב כתוצרת אורגנית    בדיון עלתה סוגיית המחיר הגבוה שמשלמים הצרכנים המטופלים בקנביס הרפואי    יו"ר הוועדה הודיע כי יזמן את שר הבריאות לדיון בנושא וביקש לדעת מדוע זה הפך למוצר לעשירים בלבד
עידן יוסף
בדיווח המשטרה לוועדה על הלקחים אמר סגן ראש אג"מ במשטרה: "יש החלטה לסד"כ של אלף לוחמי מילואים שמשתחררים מדי שנה ממג"ב, ויעמדו לרשות המשטרה, אבל אני חייב גם את הציוד והאימונים שלהם, אחרת נהיה מאוד חסרים גם באירוע הבא"    יו"ר הוועדה: "קוראת לשר לביטחון פנים להעלות את הנושא בקבינט המדיני ביטחוני"    אוחנה: "בזמן שאנו צריכים את השוטרים התקפיים, היועמ"ש מזמין לחקירה שוטר שלפני 6 שנים ירה במחבל"
עידן יוסף
מי מלווה משפחות נפטרים באסונות? משרד הפנים ומרכז השלטון המקומי יפגשו ויעדכנו את נוהל חבצלת להודעה למשפחות הרוגים    ח"כ יצחק פינדרוס דרש להסדיר את הנושא הכאוב    זק"א: הרשויות המקומיות הבינו שבשעה 2 בלילה עובד סוציאלי לא יקום ויבשר למשפחה
איציק וולף
ח"כ משה ארבל העיד במליאת הכנסת שראה את שר הביטחון החייב בשלושה ימי בידוד כשהוא מדבר ללא מסכה וללא שמירת מרחק עם ח"כ יעל רון משה    סגן יו"ר הכנסת: טענה חמורה ששווה בדיקה, יו"ר הכנסת יתייעץ עם היועץ המשפטי של הכנסת
איציק וולף
60 חברי כנסת תמכו בהצעה מול 59 שהתנגדו לה    ההצעה, הכוללת הסמכת שר הביטחון להטלת עיצומים על מפעלים שיפרו את הנחיות הבטיחות, תועבר להמשך טיפול בוועדת הכנסת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il