X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
יו"ר ועדת החוקה דחה הצבעה בנושא דורש ממשרד הביטחון להגיע להבנות עם משרד הכלכלה כדי לוודא שאין פגיעה נוספת בתעשיה הישראלית בעיצומו של משבר הקורונה היו"ר ח"כ גלעד קריב: "ברגע שיש מגנון להעדפה לתעשיה ישראלית קטנה ובינונית והיא תלויה במנגנון המכרזי, ואתם הולכים להגדיל ב-100% את מספר ההתקשרויות הפטורות ממכרז - זה לא ייעשה בלי דיון. יכול להיות שהכיוון צריך להיות הבנות על פיצוי התעשיות הקטנות והבינוניות על אובדן ההעדפה באמצעות המנגנון המכרזי"
▪  ▪  ▪
בניית ממ"ד [צילום: משרד הביטחון]

ועדת החוקה דנה (יום ג', 18.1.22) בתקנות חובת המכרזים (התקשרויות מערכת הביטחון) (הוראת שעה), התשפ"ב-2021. בתקנות מוצעים, בהוראת שעה לשנתיים, שני תיקונים עיקריים: תיקון ראשון הוא העלאת סכום הפטור ממכרז בעסקה של חברה ממשלתית שמחזור העסקות השנתי שלה עולה על 1.1 מיליארד שקל, כאשר סכום העסקה אינו עולה על 2 מיליון שקל במקום 660,000 ;שקל התיקון השני הוא קביעה כי בעסקות של חברות ממשלתיות בהן נדרש אישור מנכ"ל למתן הפטור או לבחירה בהצעה יחידה - יידרש אישור רק בעסקות שהיקפן עולה על 5 מיליון שקל ולא על 1.8 מיליון שקל.
התקנות חלות על משרד הביטחון ועל חברות ממשלתיות ביטחוניות ששר הביטחון אחראי עליהן. ככל תאגיד ממשלתי, גם חברות אלו מחויבות בעריכת מכרז בטרם התקשרות לביצוע עבודה, לקבלת שירותים או לרכש. על-פי דברי ההסבר לתקנות המוצעות, אחד המאפיינים של החברות הממשלתיות הוא פעילותן בשוק תחרותי ודינאמי, כך שלחברות נדרשת גמישות מחשבתית, חופש פעולה וניצול הזדמנויות עסקיות. זאת בייחוד כאשר מול החברות ניצבות, בישראל ובעולם, חברות שאינן מחויבות בקיום מכרזים. העדר חובת המכרז של חברות מתחרות מהווה פעמים רבות יתרון מובנה משמעותי מול החברות הממשלתיות, שקשה להתעלות עליו, ובכלל זאת בשים לב להשקעת המשאבים הנדרשת ולעיכובים בניהול מכרז. כל זאת, כאשר החברות הממשלתיות פועלות בסביבה עסקית, המחייבת אותן, כך על-פי דברי ההסבר, להבטיח מקסום רווחים, המפחיתה במידה מה את החששות שבקביעת פטור ממכרז או הרחבתו.
יהושע זוסמן, רפרנט חברות ביטחוניות במשרד האוצר: "בסוף החבורות הממשלתיות הביטחוניות הגדולות הן חברות גלובליות תחרותיות שמתמודדות בשוק תחרותי ודינמי מול חברות מתחרות בארץ ובעולם, מדובר בשוק שמחייב תגובתיות מהירה, גמישות מחשבתית וחופש פעולה בניצול הזדמנויות עסקיות. הרגולציה על החברות הממשלתיות מקנה יתרון משמעותי למתחרותיה בארץ ובעולם ולא מאפשרת להן לפעול בצורה ראויה וטובה. על בסיס הבנות אלו נעשתה ברשות החברות עבודת מטה משמעותית עם משרד האוצר והביטחון על-מנת לבחון מקרים שונים שניתן להמעיט רגולציה המקשה על יכולת חברות להתחרות בשוק התחרותי והתועלת הציבורית מקיום הרגולציה קטן משמעותית מיתרון המופק מביטול ולפעמים היתרון הציבורי אפילו גדל.
"אפיינו את הנושא של המכרזים בחברות הממשלתיות, עשינו בדיקה כמותית של המכרזים השונים שהתעשיה האוירית ורפאל מבצעות בשנה וגילינו שעל אף ש-63% מהמכרזים הם בסכומים שנעים בין 600,000 ש"ח ל-2 מיליון ש"ח, רק 16% מהערך של המכרזים שהם מבצעים נמצא במכרזים האלה. מה שקורה בפועל הוא שעל אף שהערך הכספי של המכרזים עצמם הוא יחסית נמוך החברות הגדולות נדרשות כל פעם שהן רוצות לעשות התקשרות לבצע מכרז שהוא עול ועומס שמקשים משמעותית על הפעילות שלהן ומקשה עליהן להתמודד על המכרזים האלו".
ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה): "יש כאן קפיצה גדולה מאוד בהצעה שמנכ"ל או סמנכ"ל יכול לתת את הפטור ממכרז. מניתוח מהמכרזים שיש לכם - למה אנחנו לא עושים מדרג במכרזים שהם שנתיים? יש מכרזים שאפשר לדעת מראש, למה אתם לא עושים החלטה של האם המכרז הוא דחוף? חלק מהגדול מהמכרזים הם מכרזים של שלוש וחמש שנים עם אפשרות להארכה. את כל המכרזים אתם פותחים עד 2 מיליון".
עו"ד דרור גרניט, משרד המשפטים: "רוב הכסף עדיין ממוכרז, זה לא שעיקר הכסף של החברות האלה ובעצם מדברים פה על שתי חברות, שתי החברות הגדולות שנכנסות לתוך התחום של היקף המחזור. בשתי החברות האלה שאנחנו יודעים שהן חברות עסקיות, חשבנו שההקלה שמוצעת פה בביורוקרטיה הכרוכה בהליכי מכרז למול הנגיסה בסכומים שבמוצעים אחרי זה לתחרות אל מול הספקים של אותן חברות זה איזון נכון. הפגיעה בסכומים שממוכרזים היא מאוד קטנה אל מול הפגיעה בביורוקרטיה שהיא מאוד גדולה".
איתן מנדל, מנהל חטיבת תעשיות ביטחוניות בהתאחדות התעשיינים: "משרד הביטחון, החברות הממשלתיות בעיקר הגדולות, הן לקוחות מרכזיים עבור הפעילות העסקית של כ-700 תעשיות ביטחוניות שפועלות בענף. היום אותן חברות כפופות לחוק חובת המכרזים, בסופו של דבר מה שנותן למשרד הביטחון כלקוח סופי הוא מקבל מוצרים איכותיים במחירים טובים. ככה התפתח הענף הזה ובמעגל הזה שלושת התעשיות הגדולות ומעט בינוניות הן בעלות המוצרים, המערכות והשירותים וקבלני המשנה שלהן הם עובדים תחתם. אנחנו מבקשים להזכיר שאותן תעשיות יתחייבו לרכש גומלין באותה מדינת יעד שבה תתבצע העסקה ולצערנו תכולות העבודה תהיה מול ספקים באותן מדינות ולא בישראל. במצב הזה של משבר קורונה תעשיות מדברות על מחסור בכוח אדם, המון ימי מחלה שהן נדרשות לשלם, בעיות של ביקושים, על דחיית מועדי אספקה ועוד. לכן בצו השעה הנוכחי אנחנו מבקשים שממשלת ישראל כמו כל מדינות העולם תחבק את התעשיה המקומית ואנחנו מבקשים לשמור את המצב הקיים ולא לשנות. עם זאת, הצעת הפשרה שלנו היא לחלק בצורה דיכוטומית את שני השווקים שבהם התעשיות פועלות, קרי ישראל שם הלקוח הסופי הוא משרד הביטחון והשוק השני הוא השוק הבינלאומי, ובאותם מכרזים אנחנו מבקשים לשמור על הקיים ולא לשנות את תקרת הפטור. במכרזים הבינלאומיים רשות הוועדה תחליט".
יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב: "הפישוט הזה של התהליכים עובד לכמה כיוונים בו זמנית, הוא מקל גם על ספקים מחו"ל להתמודד על ההתקשרות".
חביב קטן, רכז תעשיות ביטחוניות במשרד האוצר: "כנראה ששתי החברות האלה לא יוכלו להצליח ללא התעשיה הישראלית, פנינו אליהן ועמדתנו המקורית הייתה שהיה צריך להתקין את התקנות כדרך קבע ושזה יעזור לתעשיה המקומית. הגענו איתן להסכמה. בסופו של דבר הקלה של מכרז תתרום גם לתעשיה הביטחונית של הספקים היותר קטנים. אנחנו בטוחים בעצמנו שכשנבוא בעוד שנתיים ונראה את הנתונים הוועדה תאשר הוראות קבע".
יפעת אלון פרל, מנהלת מנהל כחול לבן במשרד הכלכלה: "משרד הכלכלה והתעשיה רואה חשיבות באיזון האינטרסים של החברות הגדולות והחברות הקטנות שהן במעגלים שמקיפים אותן. מביטול הליך מכרזי לרכישה נגזר ביטול החובה במסגרת התקנות העדפת תוצרת הארץ שנותנות העדפה עד 15% הנחה במחיר למציע ישראלי לעומת מציע זר. באופן ישיר אנחנו עלולים לראות הרעה בכושר התחרות של החברות הקטנות והבינוניות".
לשאלתו של יו"ר הוועדה, האם הייתה הדיינות עם משרד הכלכלה והתעשיה ענתה אלון פרל כי: "לא, אנחנו שמענו על הנושא לפני כמה ימים. בשביל החברות הקטנות והבינוניות לא הכסף הגדול מעניין. לפעמים הוא לא מעניין כי הוא מעבר ליכולת שלהם והכסף הקטן בשבילם הוא לא קטן".
קריב: "בעיצומו של משבר הקורונה לשמוע ממשרד הכלכלה והתעשיה שקיימים מנגנונים שמעניקים עדיפות לתוצרת הארץ אבל הם תלויים בקיום הליך מכרזי ושהמשרד לא היה מעורב בהתדיינות אני מודיע שאני לא אצביע על זה היום. אתם תלכו להתדיין עם משרד הכלכלה והתעשיה. אני לא מתכוון בעיצומו של משבר הקורונה לאפשר פגיעה נוספת בתעשיה הישראלית. ייתכן שבסוף תשבו עם המשרד ותמצאו מנגנונים אחרים של פיצוי על הפגיעה בתהליך המכרזי אבל מבחינתי די במה ששמעתי. ברגע שישנו מגנון שקיים היום להעדפה, לחיזוק, לרוח גבית לתעשיה ישראלית קטנה ובינונית והיא תלויה במנגנון המכרזי ואתם הולכים להגדיל במאה אחוז את מספר ההתקשרויות הפטורות ממכרז- זה לא יעשה בלי דיון על העניין הזה. תנסו למצוא פתרון שיפצה על הפגיעה במנגנון של העדפה מתקנת, יכול להיות שהכיוון צריך להיות הבנות על פיצוי התעשיות הקטנות והבינוניות על אובדן העדפה באמצעות המנגנון המכרזי".
ברוך שניר, מנהל מחלקת כלכלה בהתאחדות המלאכה והתעשיה: "יש חשיבות ברמה האסטרטגית לשילוב כמה שיותר עסקים קטנים במכרזים ממשלתיים ובוודאי נוכח משבר הקורונה לייצר להם עוגן של ביקוש יציב דרך השתתפות קבועה במכרזים. מובן וכולם מסכימים שספקי המשנה, קבלני המשנה של התעשיות הביטחוניות הם חלק חשוב בצמיחה של התעשיות הביטחוניות לאורך זמן אבל אנחנו חושבים שהרף של 2 מיליון שקל, בעיני חברה גדולה הוא אולי זניח אבל הוא יכול להיות מאה אחוז מהיקף הרכש של ספק קטן. הגדלת הרף לפטור ממכרז מייתרת את הצורך של מנגנון בקרה דרך הנושא של הגנה על תוצרת הארץ 15% העדפה אנחנו סבורים שבפטור במכרז כל תהליך הבקרה נהיה רצוני ותלוי באותם פקידים וגורמי ניהול בחברות הממשלתיות. בהיבט של העדפת תוצרת הארץ ופרסום מידע ונגישות לעסק היצרני הקטן שזה כשלעצמו זה גם חסם שבולט בנגישות של עסקים יצרניים למכרזים. נקודה שלישית היא שגם ברמה הציבורית מבחינת שקיפות וטוהר המידות, כל עוד אתה צמוד לתקנות של חובת מכרזים יש לך פיקוח, בקרה ונתונים גלויים. ברגע שאתה עובר לספקטרום של פטור ממכרז זה לא חד-משמעי ומזה אנחנו חוששים".

תאריך:  19/01/2022   |   עודכן:  19/01/2022
+אושר בטרומית: חילוט רווחי סרסרות
15:20 19/01/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק העונשין (תיקון - חילוט רווחי סרסרות), התשפ"א-2021 של חבר הכנסת רון כץ, אליה הוצמדה הצעה דומה של ח"כ מיכל רוזין. 31 תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת חוקה.
לפי ההצעה, אם אדם הורשע בעבירות סרסרות למעשי זנות, הבאת אדם למעשה זנות, הבאת אדם לידי עיסוק בזנות או ניצול קטינים לזנות לפי הסעיפים המצוינים בהצעה, בית המשפט יורה על חילוט רווחיו מביצוע העבירה. הרווחים שיחולטו יועברו לקרן ייעודית שהוקמה לפי החוק.

+בטרומית: איסור הצבת מכונות הימורים של מפעל הפיס
15:16 19/01/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק העונשין (תיקון - איסור הצבת מכונות משחק של מפעל הפיס), התשפ"א-2021 של חברת הכנסת אבתיסאם מראענה. 16 חברי כנסת תמכו מול 3 שהתנגדו וההצעה תועבר לוועדת הכנסת שתכריע באיזו ועדה יתקיים המשך הדיון. מוצע בה להחריג הפעלת מכונות משחק מההיתר לעריכת הימורים שניתן למפעל הפיס.

+חוק חוות הבודדים בנגב עבר בכנסת
13:40 19/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

החוק עבר עם תמיכה של האופוזיציה, ולמרות התנגדות רע"ם  ▪  ח"כ מנסור עבאס ניסה לבצע תרגיל לח"כ השכל ולהעביר את לדיון בוועדה בראשות וואליד טאהא  ▪  סמוטריץ': "ברכות לחברתי ⁦‪שרן השכל‬⁩ שהתעקשה ולא וויתרה"

ח"כ השכל במליאה. התנגדה להחלטת עבאס[צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+חוק האזרחות של ח"כ רוטמן הוסר מסדר היום של הכנסת
12:15 19/01/22  |  מירב ארד

ח"כ שמחה רוטמן הודיע על הסרת חוק הזארחות מסדר היום של מליאת הכנסת. בחשבון הטוויטר שלו כתב ח"כ רוטמן: "חוק האזרחות שלי לא יעלה להצבעה היום. חוק האזרחות הכולל מכסות ושקיפות חשוב מכדי שאתן לציניות של פוליטיקאים חסרי אחריות לסכל העברתו ברוב המבוסס על חברי קואליציה ואופוזיציה ציוניים המכירים בחשיבותו. אני סמוך ובטוח שבשבוע הבא ניתן יהיה להעלותו להצבעה ולשמור על חומת המגן של ישראל".

+חוק בידוד לעצמאים: 170 מלש"ח שיחול על כ-700 אלף איש
11:55 19/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

נציג האוצר: החוק מציע פיצוי למי שהוא או ילדו נמצא בבידוד, עד שלושה ימי בידוד, לכל תקופת בידוד. הזכאות המוצעת היא 430 ש"ח לכל יום בידוד  ▪  מנכ"לית נשיאות המגזר העסקי: "אחת הבעיות המהותיות בחוק הוא ההגדרה שבידוד הוא מחלה. דבר שמוביל למחיקה עצומה של ימי מחלה"

היו"ר רייטן-מרום. "נפעל לשיפור המתווה כולו" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+רשות הגבייה: 10 מיליון שקל פיצוי
ממתינים לנפגעי עבירה שיבואו לקחתם
01:26 19/01/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

היועמ"ש עו"ד ענת הר אבן: בחודשים הקרובים ייבחן שינוי השיטה כך שנפגע עבירה יוכל ללכת לדואר הקרוב למקום מגוריו ולקבל את הכסף ישירות  ▪  אנט גבאי, נפגעת עבירה: "עברתי אונס אלים. ההתנהלות מול רשות האכיפה והגבייה מתישה ומטלטלת וההרגשה היא שאני לא חלק מהתיק. כבר 10 שנים מחכה לתשובות. הפכו אותי לחוקרת ושלחו אותי לחפש איפה האדם שאנס אותי עובד"

כ-5,000 נפגעי עבירה לא מסרו מספר חשבון [צילום: איתמר לוין]
+האם תוואי המטרו יעבור בחינה מחודשת
00:36 19/01/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ח"כים וראשי רשויות דורשים בחינה מחודשת לאחר שלטענתם לא נערך שיתוף שלהם ושל הציבור ושלא נלקחו בחשבון רעיונות מהניסיון המקומי של התושבים באזור  ▪  נת"ע: התייעצנו עם הרשויות וקיימנו עשרה מפגשי ציבור

ח"כ סמי אבו שחאדה [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בלם להרחבת הפטור ממכרז בהתקשרויות מערכת הביטחון
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
ח"כים וראשי רשויות דורשים בחינה מחודשת לאחר שלטענתם לא נערך שיתוף שלהם ושל הציבור ושלא נלקחו בחשבון רעיונות מהניסיון המקומי של התושבים באזור    נת"ע: התייעצנו עם הרשויות וקיימנו עשרה מפגשי ציבור
עידן יוסף
כך אמר יו"ר ועדת הכלכלה במענה לח"כ אקוניס, שביקש לדעת האם שיטת המדידה שנשארה כזו שהייתה נכונה למחצית שנות ה-90 - עדיין רלוונטית גם היום    מנכ"ל התאגיד: עובדים על שיטת מדידה עצמאית    מנכ"ל ועדת המדרוג: צריכה להיות רק שיטה אחת - גם הערוץ הערבי הצטרף אלינו
עידן יוסף
ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית כי ההסדר שאפשר תשלום על הפצת קשת ורשת בפלטפורמות האינטרנט - יוארך ל-9 חודשים בלבד למרות בקשת משרד התקשורת להאריך את המצב הקיים בשנה ולתת לשר סמכות להארכה בשנה נוספת    המשרד יוכל לבקש הארכה של חצי שנה, בתנאי שעד יולי יגיש לוועדה את תיקוני החקיקה לרפורמה כוללת בענף השידורים
עידן יוסף
בדיון מיוחד לציון יום ההולדת לכנסת השתתפו בכירי המשק והאקדמיה מתחומי הרוח והמעשה, שהציגו את התוכניות ליצירת כלכלה מכלילה, לצמצום אי-השוויון וצעידה לעבר חברת מופת
מירב ארד
יוזמת הדיון ח״כ קטי שטרית: "בכל יום שעובר אנחנו מפסידים במלחמה. אדמות המדינה בלב הארץ נכבשות בידי הרשות הפלשתינית במהלך מתוכנן"    נציג המנהל האזרחי: "הרישום הפלשתיני נעשה במחשכים ולכן לא ניתן למנוע אותו"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il