X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
מיכל רוזין וגלעד קריב [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
תקופת ההתיישנות בעבירות מין תוארך גם לתביעות צד ג'
ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה: הארכת תקופת ההתיישנות להגשת תובענה אזרחית בשל עבירות מין הארכת תקופת ההתיישנות לא תוגבל רק לתביעה כנגד הפוגע אלא תחול גם כנגד צד ג' שהתרשל או הסתיר את הפגיעה
רקע להצעת החוק
לצד ההליך הפלילי, עומדת לנפגע עבירה הזכות לתבוע את הפוגע בו בהליך אזרחי – באמצעות תביעת נזיקין בשל נזקי העבירה או בתביעה אזרחית נגררת לפלילים. עם זאת, קיימים חסמים משמעותיים בפני הנפגעים ולפי מידע מהנהלת בתי המשפט, למרות שבכל שנה יש כ-1,000-800 הרשעות בפלילים לנאשמי עבירות מין, מספר התיקים האזרחיים שנפתחו הן במסגרת תביעת נזיקין "רגילה" והן בתביעה נגררת עומד על 58 תיקים ב-2021. הצעות החוק מאריכות את תקופת ההתיישנות כדי להפחית את החסמים ולהעלות את מספר התובענות האזרחיות לפיצוי בגין עבירות מין.
היום, חוק ההתיישנות קובע כי תובענות אזרחיות בעבירות מין יתיישנו בתוך 7 שנים מיום הפגיעה, או כאשר לנפגע ימלאו 25 שנים ואילו תובענות כנגד הפוגע בגין עבירות מין שנעשו בקטין יתיישנו רק כאשר לנפגע ימלאו 35 שנים. גם במישור הפלילי ישנה הארכה של תקופות ההתיישנות, ונקבע שעבירות מין יתיישנו לאחר 15 שנים ועבירות מין בקטינים יתיישנו בהגיעם לגיל 33 ובנסיבות מסוימות בגיל 43.

ועדת החוקה מיזגה ואישרה (יום ד', 9.2.22) לקריאה ראשונה את הצעות חוק ההתיישנות (תיקון - תביעה בגין אחריות לפגיעה מינית בקטין), התשפ"ב-2022 – שיזמו חברות הכנסת מיכל רוזין ועאידה תומא סלימאן ואת הצעת חוק ההתיישנות (תיקון - תביעה בגין אחריות לפגיעה מינית בקטין), התשפ"ב-2022 שיזמה ח"כ מיכל שיר סגמן.
הצעת החוק של חברות הכנסת רוזין ותומא סלימאן נועדה להאריך את תקופות ההתיישנות החלות על הזכות להגיש תובענות אזרחיות כנגד צדדים שלישיים בגין תקיפות מיניות של קטינים (או, בנסיבות מסוימות, עד גיל 21), או עבירות התעללות בקטין בידי בן משפחה או אחראי. ההצעה קובעת שהארכת תקופת ההתיישנות עד לגיל 35 לא תוגבל רק להגשת תביעה כנגד הפוגע עצמו כפי שקובע חוק ההתיישנות היום, אלא תחול גם על תביעות כנגד צד ג', דוגמת מוסד שידע על הפגיעה ולא מנע אותה.
הצעת החוק של שיר סגמן נועדה לקבוע כי חריג הקיים היום בחוק, לפיו ההתיישנות לא תוארך עד גיל 35 אם הוגש כתב אישום בעניין העבירה - יחול רק אם כתב האישום הוגש לאחר שמלאו לנפגע 18 שנים.
בנוסף, כאשר ההתיישנות האזרחית מסתיימת במועד מוקדם יותר – היא תוארך עד חלוף שנה מהמועד שבו פסק דין פלילי המרשיע את הפוגע נעשה חלוט, גם ביחס לעבירות מין שנעברו בבגירים.
הצעות החוק אושרו כפוף לרביזיות שהגיש היו"ר ח"כ קריב כדי לאפשר לממשלה להגיע להסכמות עם יוזמות החקיקה, נוכח היעדרה של עמדת ממשלה ביחס להצעתן של ח"כ רוזין ותומא סלימאן.
יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב פתח את הדיון בהתייחסות להתפתחויות בפרשת NSO: "על-פי המידע המסתמן, לרבות זה שדווח בוועדות הכנסת, יש הכרח בהקמת ועדה בראשות שופט עם סמכויות חקירה לבדיקת התנהלות המשטרה והגופים האמורים לפקח עליה . יש להקדים ולא להתעכב עם העניין. ללא קשר לממצאי התחקיר האחרונים שפורסמו, התגלו די פרטים המחייבים את הבדיקה המקיפה. ככל שהקמת הוועדה תוקדם - ניתן יהיה למצות את הבדיקה באופן מהיר יותר, להגיע אל שורש האמת ולהשיב בכך את אמון הציבור".
בהתייחסו להצעות החוק, אמר כי "הן מעלות סוגיות לא פשוטות בנוגע למדיניות ההתיישנות כאשר הצורך מובן, ומצד שני רוצים שלא תצא תלה תחת ידינו עם תוצאה חריפה מדי בדיני ההתיישנות שיש בהם גם היגיון. שתיים מההצעות לא נוגעות לעבודת הצוות שהקים שר המשפטים לכן נקיים בהן דיון ויתכן שנאשר אותן לקריאה ראשונה מתוך הבנה שבכל מקרה נדרש תיאום לקבל את תמיכת הממשלה והקואליציה במליאה. ההצעות מחייבות דיון רציני, והדרך הנכונה להבין את עמדת הממשלה היא להחזיר את ההצעות לוועדת השרים".

סוגיות נפרדות אבל דומות
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ח"כ מיכל רוזין על הצעתה להארכת תקופת ההתיישנות גם ביחס לתובענות כלפי צד ג': "צריך לצאת מסר ברור מהבית הזה שיש אחריות למי שמסתיר, משתיק ובעצם משתף פעולה עם הפגיעה"

ח"כ רוזין: "הפסיקה והחקיקה הבינו לאורך השנים שיש משמעות לשנים שעוברות מרגע הפגיעה. ההשעיה בדיווח, בתלונה ובהליכה להליכים לפלילים לא נעשית כי הנפגע/ת לנים על תלונתם. כל דיני ההתיישנות מלבד בעיקר בנושאים הללו, נועדו לוודא שאדם לא ילון על תלונתו וכן יאפשר לצד שעליו מתלוננים להגן על עצמו. במקרים של פגיעה מינית הבינו גם הפסיקה והחקיקה שהשהות בדיווחים ובהליכים היא חלק ממורכבות הפגיעה וכן שככל שהפגיעה נעשית בגיל צעיר יותר כך יש השהייה ארוכה יותר בדיווח. מכאן הגיעה חקיקה שהאריכה את ההתיישנות בעבירות מין בעיקר בקטינים ובמשפה מתוך הבנה שככל שהאדם הפוגע היה במעגל קרוב הפגיעה קשה יותר גם באמון וכן היציאה מול הפוגע לוקחת יותר שנים.
"הצעתי דנה בשתי סוגיות נפרדות אבל דומות - בני משפחה - לצערנו במקרים רבים מדי במקרים אלו, למרות שיש חובת דיווח, יש כמעט אפס העמדות לדין. אולי היה כתב אישום אחד בעשר השנים האחרונות בעקבות חובת דיווח ואנחנו יודעים שהסביבה יודעת. בין אם המשפחה, רופא המשפחה ואחרים. פה לוועדת החוקה הגיעו 5 בנות של אותה משפחה שנפגעו מילד, בן-דודן, והסיפור הושתק במכוון על-ידי האימהות 30 שנה. במקרה כזה צריכה להיות אחריות לא רק על הבן-דוד הפוגע אלא גם על בני המשפחה שהסתירו. שומעים הרבה שהפצע והכאב ממי שידע ולא הגן עליהן הוא מהשתיקה עצמה. הפצע שהילדה כבר העיזה לספר מה עובר עליה והמשיכה להיפגע שנים הוא לעיתים משבר אמון יותר גדול מהפגיעה עצמה.
"סוגיה נוספת כמו בבני ציון ומעלה כרמל יש אחריות למוסדות ואחריות למדינה- אנחנו מכירים מקרים מאוד קשים של בתי אומנה, פנימיות, מוסדות שמטפלים בחסרי ישע וצריך לצאת מסר ברור מהבית הזה שיש להם אחריות על חיי אדם והיא צריכה לבוא לביטוי גם בחוק הישראלי ולא רק בפסיקה ולומר להם- יש לכם אחריות לילד שהרבה פעמים הוצאתם אותו מבית מתעלל והעברתם אותו לבית מתעלל או מוסד מתעלל ולא פיקחתם. אני מבינה את הקושי להוכיח אחרי הרבה שנים אך המסר של האחריות כלפי מי שמסתיר, משתיק ובעצם משתף פעולה, חייב לעבור".

ח"כ שיר סגמן: "החוק נועד לייצר שוויון בעיוות שנוצר. ילד בן 5 שתבע פלילית נכון להיום יכול להגיש תביעה לפיצוי אזרחי רק עד גיל 25 בעוד אותו ילד אם לא תבע פלילית יכול לתבוע אזרחית עד גיל 35 כך שהחוק בא להשוות בין שני המצבים. הצעת החוק באה לתקן עיוות נוסף בחוק כך שבהליך שסיימת לתבוע פלילי- ניתן למשוך שנה נוספת לתביעה אזרחית גם אם אתה בגיר".
עוד אמרה כי "משרד המשפטים ביקש חודש ואנחנו בחריגה מהזמן הזה וכל פעם מבקשים עוד שבוע שבועיים וזה נמתח והגיע הזמן להתקדם כאשר ככל שאני מבינה יש הסכמה על הסעיפים".


קריב: "המסלול האזרחי משחק תפקיד מאוד חשוב במיצוי זכויות הנפגע, הוא שמשקם את האוטונומיה של הנפגע ויכול להעמיד לנפגע פיצוי שיסייע בשיקומו. כיום יש מצב בלתי נתפס בו דווקא מיצוי הדין הפלילי עם הנתבע שהמדינה חשבה שיש בעניינו סיכוי להרשעה, מצמצם את יכולת הנפגע לקבל סעד אזרחי. זו תקלה שיצאה מידי המחוקק"

היו"ר קריב: "המסלול האזרחי משחק תפקיד מאוד חשוב במיצוי זכויות הנפגע, זה ההליך שבו הנפגע/ת הם במרכז העניין, לא מכוח החוק בו מקבלים זכות עמידה מוגבלת בהליך הפלילי, ההליך האזרחי הוא שמשקם את האוטונומיה של הנפגע ויכול להעמיד לנפגע פיצוי שיסייע בשיקומו. בהליך הפלילי השחקן הראשי הוא המדינה והנפגע הוא שחקן המשנה. כיום יש מצב בלתי נתפס בו דווקא הנתבע שהמדינה חשבה שיש בעניינו סיכוי להרשעה, מיצוי הדין עמו בהליך פלילי, מצמצם את יכולת הנפגע לקבל סעד אזרחי. זו תקלה שיצאה מידי המחוקק".


ח"כ שמחה רוטמן הזהיר מהשלכת הארכת ההתיישנות על תובענות צד ג' ביחס למוסדות: "צריך מאוד להיזהר מחקיקה לא טובה שהיא תוצאה של מקרים רעים. כשמדובר במשטר של היפוך נטל ראיה הנזק עולה על התועלת"

ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית): "האחריות קיימת אין אף חוק שפוטר מאחריות את הפוגע או את המוסדות שידעו. כרגע דנים בהארכת תקופת התיישנות וצריך מאוד להיזהר מחקיקה לא טובה שהיא תוצאה של מקרים רעים. החקיקה עלולה להיות רעה ממנה בהקשר הזה. באשר לפוגע אני מוכן לקבל את הטענה שפגעת ותיתבע. הסכנה של לך תוכיח שאין לך אחות, אם פגעת ואין הוכחות שיראו אחרת, ניתן לבוא ולומר שתוכיח שלא פגעת, היפוך נטל הראיה הגיוני. עדיין זה מעורר שאלה לגבי כמה זמן ישמור את ההוכחות זו אך בעיה פחותה כי מדובר בפוגע. כשמדובר במעגל השני או השלישי- האמא שהשתיקה, ייתכן שבמקרים קיצוניים וחריגים ייתכן שניתן לראות אותה אפילו כמבצעת במשותף באחריות הפלילית, ואף כפוגעת ישירה בסיטואציה של סיוע. כשמדברים על מוסדות או מדינה, השאלה כמה זמן ישמרו תיעוד אם יהיה כזה. הם אחראים אבל השאלה כמה זמן תחייבי אותם מהתביעה הפוטנציאלית "לקשור" את העובדים שלהם. תחשבי על מוסד רווחה שמקבל תקציב מדינה בהיקף מסוים להעסיק עובדים. תוגש נגדו תביעה אחרי 25 שנה, הוא צריך לשמור תיעוד של כל עובדיו 25 שנה אחורה. אם התרחש נזק במוסד יש כלל נזיקין של הדבר מעיד בעדו, כלומר יש היפוך נטל ראיה כשאני אחראי בדין כלפי מישהו. המשמעות שכשהתרחש נזק במוסד אני צריך להוכיח כמוסד אקטיבית שלא התרשלתי. אלו שני סוגי אחריות שונים. כשמדובר בבן משפחה קרוב זה דיון אחר, זו אחריות אישית על אדם. כשמודבר על מוסד או מדינה העובדים מתחלפים ואין מעקב אחריהם. כשהאמא שתקה ומגיע לה עונש והיא מתה האירוע נגמר. לעומת זאת במוסד, גם כשאדם שפגע מת המוסד נשאר. התרחש אירוע פגיעה מינית במוסד שלי לפני 20 שנה. עשיתי כל מה שצריך כך שאני לא חייב בנזיקין. העובד שתחת אחריותו התרחש הדבר סיים עבודתו במוסד ומת. העובדה שהעובד מת תגרום אוטומטית לכך שאצטרך לשלם על אירוע שלא הייתה לי שום אחריות לגביו. לא מתקנים עוול בעוול. אם נחריג את הסעיף מהכלל של הדבר מעיד בעדו הוא יעורר הרבה פחות מורכבות. כשמדובר במשטר של היפוך נטל ראיה הנזק עולה על התועלת".
הד"ר תמר קלהורה מייעוץ וחקיקה אזרחי במשרד המשפטים: "אין עמדת ממשלה להצעת החוק של ח"כ רוזין. כרגע אין התנגדות אך יש דעות לכאן ולכאן ומשרד הרווחה מעורב. זו סוגיה שיש ללבנה ולהגיע לעמדה אחידה של הממשלה. העניין נדון בתיקון של 2007 והשעיית מרוץ ההתיישנות כלפי מי שאינו פוגע עלה בדיונים ע"י חכ"ל תירוש ולא תמכנו בזה. זו עמדה מלפני 14 שנה שאפשר לבחון אותה מחדש. הנתונים משתנים וגם סדר הדין השתנה. ח"כ רוטמן הצביע על דברים שהכריעו את הכף בזמנו לאי-הכרה בהשעיית מרוץ ההתיישנות במקרים אלו. אפשר לבחון בנוסף את הארכת התקופה לגבי בני משפחה לעומת צד ג' שהוא זר. תקופת ההתיישנות במקרים אלו גם בגיל 25 אינה סוף פסוק. אולי התביעה כלפי הפוגע התיישנה אך ייתכן שלא ידע שיש לו עילת תביעה כלפי צד ג' ואז ילכו לסעיף, 8 של התיישנות שלא מדעת וגם לפי המשפט היום ניתן להגיש תביעה גם לאחר גיל 25".
עוד אמרה: "ההליך הפלילי משפיע על התביעה בכל מני אופנים- יש פרקטיקה שהפרקליטות מבקשת להשעות תביעות אזרחיות כדי לא לפגוע בהליך הפלילי עד שהוא מסתיים. לכן, הגשת תובענה עוצרת את מרוץ ההתיישנות עד סיום ההליך הפלילי, אבל השאלה הגדולה היא מה קורה אם לא הגשת. למי שהגיש תלונה במשטרה הדין נותן תמריץ להמתין עם תביעתו בגלל שלפי פקודת הראיות- פס"ד מרשיע פלילי מהווה ראיה בדין האזרחי ולכן זה נותן תמריץ להמתין. כרגע המצב המשפטי הוא שאם פס"ד פלילי מרשיע הוגש לאחר שהתביעה התיישנה אין לך כרגע מה לעשות איתו ולכן הצוות יושב על המדוכה האם יש הצדקה להאריך אותו בסופו. זו הצעת החוק של ח"כ סגמן שבמקרה שההליך הפלילי הסתיים, ההתיישנות לא תסתיים לפני שעוברת שנה".
קריב: "אני פחות מוטרד מתביעה כנגד המדינה. המדינה היא גוף שצריך לתעד את מעשיו. אני פחות מוטרד ממוסד שמקבל תקציבו מהמדינה ויש להטיל עליו רגולציה מאוד מחמירה אל מול סניף של תנועת נוער. אני פחות מוטרד מהכיס העמוק של המדינה. הכיוון של ח"כ רוזין מחייבת בחינה. המחשבה שבחור יוצא ממסגרת בגיל 18, או יותר חמור הפגיעה קורית במשפחה, שידוע שילד לא מתנתק ממשפחתו ופעמים רבות גם בגיל 23 הילדים עדיין סמוכים על שולחן המשפחה. הסיפור של יציאה מול בן משפחה שלא עשה חובתו מחייב כוח ועצמאות. ההגבלה של תביעות קטין לגיל 25 לא בטוח שיש לה הצדקה למול המציאות של חיי הנפגעות והנפגעים. אם בן משפחה אחד פגע- המחוקק כבר הסכים לתביעות נזיקיות עד גיל 35 אבל אם התקיים קשר שתיקה משפחתי נפשע, יש הצדקה שבמקום אחד יהיה הפוגע ובמקום שני יהיה מי שסייע לו והפר חובה חקוקה להושיט יד?"
עו"ד אתי ליבמן עפאים ממשרד המשפטים, מרכזת הצוות הבין-משרדי: "אחד הדברים שראינו כשהצוות החל לעבוד הוא שכמעט ולא נעשתה עבודת בדיקה בכל הקשור לנפגעי עבירה בהליך האזרחי, הבנו שאנחנו נמצאים בשדה לא חרוש. מתוך המקום הזה הבנו את חשיבות הדברים ואת הצורך להתמקד. להליך האזרחי יש חשיבות רבה בשיקום- גם באפשרות לשלוט הליך וגם באפשרות לקבל משאבי שיקום לקנות את הדרוש לחזרה לחיים נורמאליים.
"הצלחנו לבנות צוות בין-משרדי משרד המשפטים, משרד הרווחה הנהלת בית המשפט, האקדמיה ונציגת עו"ד רותם אלוני שמייצגת נפגעות, מהמגזר הפרטי. ביצענו שלושה הליכי שיתוף ציבור-יציאה כללית לעמדות בקשר לחסמים בהליך האזרחי, הליך נוסף - ביצוע ראיונות עומק ע"י עובדות סוציאליות ל-24 נפגעי עבירה שחצי בחרו לפתוח הליך אזרחי וחצי לא, וביקשנו להבין מאיפה הגיעה ההחלטה. יצא תוצר משמעותי ומרשים על השיקולים, שהשפיע על עבודת הצוות. במסגרת הגדרת נפגעות ונפגעי עבירה במינוי הצוות ההגדרה היא שמדובר על כאלו שסיימו הליך פלילי והשאלה למה לא המשיכו להליך אזרחי. ההליך השלישי היה פניה לאנשים שעוסקים במיצוי זכויות של נפגעי ונפגעות עבירה ובניית פורום היוועצות. פגשנו אנשי טיפול, ארגונים שמלווים נפגעי עבירה ועוד. מיפינו את החסמים והקשיים במקרים בהם הסתיים הליך פלילי ויש ללכת להליך אזרחי. השלב בו אנחנו עכשיו הוא שכ"א מהצוות חוזר חזרה לגופים שבצוות".
לשאלת היו"ר ח"כ קריב האם הצעות החוק מתכתבות עם מסקנות הוועדה המסתמנות אמרה כי היא מסכימה עם הרבה מהדברים שנאמרו.
עוד אמרה כי "נושא ההתיישנות לא ספק הוא חסם ויש מקרים בהם לקח הרבה זמן להתגייס ולהגיש תביעה אזרחית אך היו גם נפגעים שהדד ליין איפשר להם להתגייס ולקבל משאבי שיקום וטיפול בשלב יותר מוקדם. לכן התמונה שקיבלנו אינה חד-ממדית".
עו"ד רותם אלוני, מלשכת עוה"ד חברה בצוות הבין-משרדי: ההצעה של ח"כ רוזין לא נידונה בצוות והיא מעלה סוגיות חשובות המחייבות דיוק. במציאות בה למרבית נפגעי עבירות המין אין ממי לקבל פיצוי, המשמעות של צד ג' מאוד משמעותית. צריך להגיע לאיזון בין גופים גדולים יותר כמו המדינה ורשויות מקומיות שיכולות לשאת בנטל לבין אחרים שיש להם אחריות ישירה מודעת כמו אימא שהחליטה להשתיק או מישהו שמכוח התפקיד שלו כברירת מחדל נמצא אחראי. ההיגיון אומר שדווקא הגופים החזקים צריכים לשאת באי הוודאות הראייתי ככל שתהיה".
בעניין הצעת החוק של ח"כ שיר אמרה כי "העמדה ברורה שבחוק יש לקונה שלא מתיישבת עם ההיגיון. גם בהיבט שהמדינה החליטה להגיש הליך פלילי, לטעון שהאישה לא יכולה להגיש הליך אזרחי זה לא הגיוני. בנוגע לקטינים בגיל צעיר יותר, הרבה מהם לא רק שלא מספיקים להיערך, חלקם אפילו לא יודעים וממש תוך כדי הכנת הליך אזרחי הם מגלים שהוריהם הגישו הליך פלילי וממש חוסמים את דרכם. כל ההצדקות המתקיימות בנוגע להתיישנות לא מתקיימות במקרה הזה".
עו"ד לירון אשל, יועמ"שית המועצה לשלום הילד: "מדובר בהצעות חשובות מאוד כמי שמלווים מאות ילדים מדי שנה. ליווינו את עבודת הצוות. קטינים על-פי רוב לא הם בחרו בהליך הפלילי, יש חובת דווח והגורם האחראי הוא שיוזם את התביעה. לכן, הרציונל שאם כבר נחשפה פגיעה אין צורך להאריך את ההתיישנות, מתבטל. בנוסף ההליך עצמו דורש כוחות נפש עצומים. העדות בבית המשפט והימשכות ההליכים מוציא מהמשפחות והנפגעים את כל האנרגיה ולכן ככל שתוארך תקופת ההתיישנות בהליכים אזרחיים יוכלו הנפגעים לבחור באמת מה הם רוצים.
"חשוב שייאמר שהארכת ההתיישנות לתבוע את מי שאפשרו את הפגיעה ולא מנעו אותה מאפשרות החזרת שליטה לנפגעת שהוא חלק קריטי בהליך השיקום. הצגנו בצוות הבין-משרדי מחקר של חסמים בפני נפגעות להליך אזרחי וכל פעולה שתסיר חסמים כאלו מבורכת. ההצעה מסירה עוד חסם. הצעת החוק של ח"כ שיר מתקנת עוול ומגדילה את הצדק לנפגעות ונפגעים".
היו"ר קריב: "הצעות החוק, בעיקר של ח"כ רוזין ותומא סלימאן, דורשות עוד הרבה עבודה כי יש ראיה רחבה והרבה שיקולים לכאן ולכאן והן לא נידונות בצוות הבין-משרדי. ההצעות מונחות על שולחן הוועדה הרבה זמן ומשרד המשפטים היה צריך לומר שאם אינן רלוונטיות לצוות יש לדון בהן בגוף אחר במשרד. אני לא רואה טעם להמשיך לעכב חקיקה כשמצאנו בהן גרעין חקיקתי הדורש טיפול. נראה מה ההצעות שיגיעו מהצוות ונראה שאין בהן סתירה להצ"ח של מיכל שיר סגמן ונוכל לחדד תיקונים בקריאות הבאות. צריך להשקיע הרבה עבודה במציאת האיזונים השונים וטוב שמשרד המשפטים יאמר מה דעתו. בשביל זה בדיוק יש לנו עוד 3 קריאות במליאה. בשבוע הקרוב או שתגיעו לסיכומים עם הח"כיות המציעות או שאמשוך את הרביזיה שאגיש והחוק יועבר במליאה".

תאריך:  09/02/2022   |   עודכן:  09/02/2022
+בטרומית: שנה אחריות על עבודת קבלן שיפוצים
17:24 09/02/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק אחריות קבלן שיפוצים, התשפ"ב-2021 של חברת הכנסת מיכל שיר סגמן. 50 חברי כנסת תמכו לעומת 44 שהתנגדו וההצעה תועבר לוועדת הכלכלה.
מוצע בה לקבוע כי מבצע עבודות שיפוצים בתשלום יהיה אחראי במשך תקופת אחריות של שנה לפחות לכל אי-התאמה בעבודתו או בטובין שסיפק. עוד מוצע כי הסכם לביצוע עבודות שיפוצים ייערך בכתב, וכי אם אי-ההתאמה שהתגלתה ניתנת לתיקון, מבצע עבודות השיפוצים יתקנה בתוך זמן סביר.

+ימינה ותקווה חדשה התנגדו, ובתי ההתיישבות הצעירה לא יחוברו לחשמל
17:00 09/02/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת דחתה בקריאה טרומית את הצעת חוק חיבור בתים בהתיישבות הצעירה לחשמל, התשפ"ב-2021 של חבר הכנסת יריב לוין כאשר 48 חברי כנסת תמכו לעומת 59 שהתנגדו. מוצע בה כי חברת החשמל תחבר את השכונות והיישובים בהתיישבות הצעירה ביהודה ושומרון לרשת החשמל, ותקים לשם כך את התשתיות הנדרשות.
ח"כ לוין: "ביקרתי במאהל של ההתיישבות הצעירה. 20,000 ישראלים שעושים מילואים, משלמים מיסים, חיים בלי אספקת מים וחשמל נורמלית, רק בגלל הססנות של הממשלה. נמאס להם מהבטחות הסרק של ראש הממשלה. הם אינם אזרחים סוג ב'. אשרו להם כבר היום חיבור חשמל".
השר מתן כהנא השיב בשם הממשלה: "האירוניה מתהפכת בקברה. אין דבר שמפחיד את הליכוד - יותר מאשר הסדרת ההתיישבות הצעירה. כל התקדמות במה שקשור בהתיישבות הצעירה תהיה מבחינת הליכוד אסון פוליטי. לכן מה שאתם רוצים כאן זה לעשות הכל כדי למנוע כל התקדמות בהסדרת ההתיישבות הצעירה. אתם הרי יודעים היטב שהדרך לטפל בנושא ההומניטרי הזה עוברת דרך חיבור חוק החשמל על-ידי צו אלוף, ולא באמצעות הצעות חוק מטרילות".

+אם לא נעביר את החקיקה על הדואר נגיע לפשיטת רגל
15:35 09/02/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת הכלכלה לשר התקשורת: "הוועדה בודקת כל פרט ברפורמה ותעביר אותה רק אם תהיה טובה לציבור"  ▪  ח"כ אזולאי בנושא רפורמת הטלפונים הכשרים: "זה ייהרג ובל יעבור"; השר הנדל ענה: "אם תהיה תחרות בטלפונים הכשרים האזרח החרדי יקבל יותר, ואף ילד לא ייחשף לתוכן בניגוד לדעת ההורה"

ביטון, הנדל ואבישר [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+בטרומית: חובת יידוע נפגעי עבירה בדבר זכויותיהם
14:29 09/02/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק זכויות נפגעי עבירה (תיקון - חובת יידוע נפגעי עבירה בדבר זכויותיהם), התשפ"א-2021 של חבר הכנסת גלעד קריב, אליה הוצמדה הצבעה של ח"כ אבתיסאם מראענה. 53 חברי כנסת תמכו לעומת 44 שהתנגדו וההצעה תועבר לוועדת הכנסת.
מוצע בה לקבוע חובת יידוע ביחס לנפגעי עבירה בדבר זכויותיהם בכתב ובעל פה ובשפה שמובנת להם.

+בטרומית: שינוי מועד יום ציון פועלם של אסירי ציון וקביעת פעולות לציונו
14:21 09/02/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק תגמולים לאסירי ציון ולבני משפחותיהם (תיקון - שינוי מועד יום ציון פועלם של אסירי ציון וקביעת פעולות לציונו), התשפ"א-2021 של חברי הכנסת אלכס קושניר, יבגני סובה, יוליה מלינובסקי. 20 חברי כנסת תמכו בהצעה מול 2 מנגדים והיא תועבר לוועדת הכנסת.
מוצע בה לשנות את מועד ציון פועלם של אסירי ציון הקבוע בחוק, כך שבמקום שיחול ביום ה' בתמוז בכל שנה, הוא יחול ביום י"א בסיון שהוא היום שבו אירע "מבצע חתונה". שינוי המועד נובע מהעובדה שהוא חל לאחר סיום שנת הלימודים ובתקופה בה רבים מהתושבים נמצאים בחופשה שנתית, ולכן כמעט ואינו מצוין.
בנוסף, מוצע לקבוע בחוק פעולות מיוחדות לציון יום ציון פועלם של אסירי ציון, כך שיצוין, בין היתר בדיון בכנסת, בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, בישיבת ממשלה, בבית הנשיא, במערכת החינוך, בצבא הגנה לישראל ובמשטרת ישראל.

+בטרומית: הרחבת סמכות ביהמ"ש בנושא עברייני מין קטינים
14:19 09/02/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק מגבלות על חזרתו של עבריין מין לסביבת נפגע העבירה (תיקון - הרחבת סמכות בית המשפט בנושא קטינים), התשפ"ב-2021 של חברת הכנסת מירב בן ארי, והצעה דומה של ח"כ עידית סילמן. 23 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכנסת.
מוצע בה לאפשר לבית המשפט להטיל מגבלות על עבריין מין קטין שהושם במעון פתוח, בדבר מקום מגוריו, עבודתו או לימודיו אם אלו מצויים בסמוך למקום המגורים, העבודה או הלימודים של נפגע העבירה.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל רוזין / Michal Rozin  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מיכל שיר סגמן / Michal=Shir Segman  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תקופת ההתיישנות בעבירות מין תוארך גם לתביעות צד ג'
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
יו"ר ועדת הכלכלה לשר התקשורת: "הוועדה בודקת כל פרט ברפורמה ותעביר אותה רק אם תהיה טובה לציבור"    ח"כ אזולאי בנושא רפורמת הטלפונים הכשרים: "זה ייהרג ובל יעבור"; השר הנדל ענה: "אם תהיה תחרות בטלפונים הכשרים האזרח החרדי יקבל יותר, ואף ילד לא ייחשף לתוכן בניגוד לדעת ההורה"
מירב ארד
איתן פרנס ציין: "ישנה סטייה חמורה בין המציאות לבין הנתונים המוצגים לכנסת" הזהיר: "לא מתכננים תחנות כוח של גז טבעי וחוסמים את האנרגיה המתחדשת    רשות החשמל תספק ארכה יזמי האנרגיה המתחדשת נוכח העיכובים שיצר האומיקרון
מירב ארד
אפליה בשכר, בקידום ובמלגות, למרות שוויון בותק    לעומת 40% נשים באקדמיה באירופה - בישראל האחוז עומד על 20 בלבד,    יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום: אנחנו פה עובדות קשה לאורך זמן כדי שלכל אחת תהיה את האפשרות לנפץ תקרות זכוכית, לחלום, להעז ולהצליח
מירב ארד
הוועדה תדון בשלושת הצעות החוק הפרטיות של חברי הכנסת שמחה רוטמן, צבי האוזר ואבי דיכטר, והצעת החוק שהוגשה מטעם הממשלה, ותכין את ההצעה לקריאה שנייה ושלישית
עידן יוסף
בדיון ועדת הכלכלה אמר מנכ"ל משרד השיכון: אין פתרון אחד, זה כל הפתרונות ביחד    יו"ר הוועדה: "על משרד השיכון לשמור על היקף השיווקים שנראה בשנת 2021 ולהאיץ את נושא התכנון למציאת פתרונות דיור עבור הציבור החרדי"    ח"כ אשר: "השקיעו בתוכניות לחרדים מיליונים ובסוף זורקים אותן לפח כי מישהו החליט שלא טוב שחרדים יהיו שם"    ח"כ מקלב: במבחן התוצאה החרדים גרים בדירת 15 מ"ר בלי חלון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il