X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
כץ. לא "סופרים" את הכנסת [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
יו"ר ועדת הכנסת מזהיר:
משרד שלא ישתף פעולה עם הכנסת, לא יזכה לשיתוף פעולה
דיון בוועדת הכנסת על הקשיים בפיקוח הכנסת על הממשלה מנהלת מרכז המחקר והמידע של הכנסת: "כשצריך לקבל מידע ממשרד הביטחון, אנחנו מראש מודיעים לחה״כ שהסיכוי לקבל את המידע הוא קלוש" ח"כ טור פז: חקיקת חוקים ללא מידע אמין היא כמו יציאה למבצע צבאי ללא מודיעין

ועדת הכנסת קיימה (יום ב', 26.6.23) דיון מיוחד בנושא הקשיים במימוש חובות הפיקוח של הכנסת על הממשלה וקביעת חובות הדיווח של הממשלה על-פי חוק לכנסת ולוועדותיה. סעיף 64 לחוק הכנסת קובע כי על גוף ציבורי למסור "ללא דיחוי" למרכז המחקר והמידע של הכנסת מידע, מסמכים ודוחות שמרכז המחקר והמידע דרש ממנו. כמו-כן, לפי סעיף 21 לחוק יסוד: הכנסת ועדה רשאית לדרוש מנושא משרה מידע, מסמכים ודוחות שבתחום סמכותו ודרושים לוועדה למילוי תפקידיה. על עובד שהתבקש למסור מידע להעבירו 24 שעות לפני פתיחת הישיבה.
יו"ר הוועדה ח"כ אופיר כץ פתח ואמר כי "כדי שחברי הכנסת יבצעו את תפקידם, קריטי עבורם לקבל מידע ונתונים מהממשלה. בכנסת הקודמת ביקשתי נתונים ממשרד המשפטים, וקיבלנו מענה שלא ניתן לפלח את הנתונים, ומספר ימים אחר כך אותו מידע פורסם בידיעות אחרונות, וזה לא המקרה היחידי לצערי. כדי שחבר כנסת יקדם חקיקה שהוא מאמין בה, הוא מסתייע במחלקת המחקר והמידע של הכנסת, ומסתבר שהממ"מ פשוט רודפים אחרי משרדי הממשלה. לא הגיוני שמשרדי ממשלה לא 'יספרו' את הכנסת. לכן נקבע נוהל ברור, ומשרדי הממשלה שלא יעמדו בו, יופעלו עליהם עיצומים".

החלטת ועדת הכנסת בעניין דיווח שרים לוועדות / החלטה
ההחלטה התקבלה לפי סעיף123(ז)(2) לתקנון הכנסת, והיא לפי הרכב הממשלה ה-37 בכנסת ה-25
ישיבת הוועדה בנושא "קשיים בהעברת מידע לוועדות הכנסת ולממ"מ על ידי משרדי הממשלה" / נייר עמדה
מספר נקודות שהן תוצר של מחקרים אותם ערכתי וכן עשור של עבודה בכנסת וסביבתה
אי מתן מענה סביר למרכז המחקר והמידע בכנסת / נייר עמדה
לאור הטענות העולות מהנהלת הממ"מ על כך שבשנים האחרונות התרבו המקרים שבהם לא ניתן מענה ראוי לבקשות המידע של הממ"מ מצד חלק ממשרדי הממשלה, אנו מציעים לבחון את האפשרות להפעלת סנקציות על משרדי הממשלה שאינם עומדים באופן סביר בהנחיות הקבועות בחוק – אם כי, בשלב זה, סנקציות רכות בלבד
קשיים במימוש חובות הפיקוח של כנסת על הממשלה וקביעת חובות הדיווח של הממשלה על פי חוק לכנסת ולוועדותיה / סקירה
סקירה קצרה של יועמ"ש הכנסת לגבי הבעיות שהכנסת, ועדותיה וחברי הכנסת נתקלים בהן לאורך השנים במילוי תפקידי הפיקוח ובעבודתם מול משרדי הממשלה (33 עמ')
[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מנהלת מרכז המחקר והמידע של הכנסת, עו"ד הודיה קין: ״יש משרדים שמבחינה אידיאולוגית לא משתפים פעולה עם הכנסת, זה כבר הפך למנעד קבוע. למשל משרד הביטחון". קין נתנה כדוגמה את נושא התאבדויות וניסיונות התאבדות בצה"ל. "כשמדובר במקרים בהם צריך לקבל מידע ממשרד הביטחון, אנחנו מראש מודיעים לחברי הכנסת שהסיכוי לקבל את המידע הוא קלוש". עוד הוסיפה קין כי "יש משרדים ששיתוף הפעולה הוא תלוי-שר. יש לנו שת"פ נהדר עם מרבית משרדי הממשלה, כמו משרד הרווחה. לעומתם, בנושא דיור ציבורי נאלצנו לסגור שלוש פניות מול משרד השיכון".

שר התרבות והספורט, מיקי זוהר: "בכל דיון שקשור למשרד שלי אני משתדל להגיע. הכנסת היא הגוף הפרלמנטרי החשוב בישראל. לא סביר ששר לא יגיע לדיון הרלוונטי למשרדו, זו לא פחיתות כבוד. צריכה להיות סינרגיה בין הגופים. על הממשלה לדעת ליצור שיתוף פעולה עם הכנסת".
ח"כ משה טור פז: "חקיקת חוקים ללא מידע אמין היא כמו יציאה למבצע צבאי ללא מודיעין. חברי הכנסת חייבים לקבל בעזרת הממ"מ מידע אמין ממשרדי ההמשלה לטובת עבודתם השוטפת".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ח"כ ואליד אל הואשלה: "הגשתי בכנסת הנוכחית למעלה מתשעים שאילתות, על יותר מחצי מהן לא קיבלתי תשובה. חלקן נשלחו לפני ארבעה וחמישה חודשים".
היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד שגית אפיק: "כשנכנסתי לתפקידי, גיליתי שהכנסת מתקשה למלא את תפקידיה בגלל חוסר בנתונים אובייקטיבים ועניינים שאותם מקבלים חברי הכנסת ממרכז המחקר והמידע. ללא קבלת נתונים, זה בלתי אפשרי ולא מאפשר לכנסת למלא את עבודתה. כשמשרד ממשלתי נותן לוועדה את הנתונים במלואם ובזמן אמת, זה מסייע ותורם לאותו משרד לקדם את הנושאים הנמצאים באחריותו. חשוב לנו לדעת מי הנציג בכל משרד שעובד מולנו, כך נוכל לסייע בפתרון לבעיות כמו עניין העומס. במהות, יש עדיפות למתן מידע לכנסת על פני גופים אחרים".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ראש היחידה לתיאום ממשקי ציבור, משרד הביטחון, סיגל רקנטי: "מכירים בחשיבות העבודה מול הכנסת כגוף מבקר. מגבשים בימים אלה, יחד עם צה"ל, מנגנון שייעל את התהליך כולל סד זמנים להעברת המידע".
ישי גוטויליג, ראש מטה מנכ"ל, המשרד לביטחון לאומי: "עושים מאמץ לענות לכל הבקשות המגיעות אלינו למשרד. יש מקרים רבים שנציגי המשרד שחוזרים מהוועדות בתחושת תסכול וזלזול מצד חברי הכנסת ויושבי ראש הוועדות, כמו נאשם על ספסל נאשמים. בכל רגע נתון יש לנו 4-3 נציגים מהמשרד בדיוני הוועדות. פעמים רבות הזימון מגיע אלינו יום קודם בלבד".
מנכ"ל המשרד לפיתוח הנגב והגליל, אלעזר בן הרא"ש: "מדבר בשם כל משרדי הממשלה הקטנים, יש לנו שישה עובדים בסך-הכל, וריבוי הדיונים דורש לשלוח מספר נציגים לכנסת בו-זמנית. זה משבית לנו את המשרד".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

המשנה למנכ"ל משרד השיכון, יעקב שנרב: "מבינים את חשיבות העבודה מול הכנסת. יש פניות מצד חברי כנסת שעוסקים במקרים פרטניים ואישיים, שמורכבים יותר. המשרדים לעיתים רבות מתבקשים להעביר מידע ונתונים שבלתי אפשרי לספק אותם".
ראש תחום נתונים בפרקליטות המדינה, חגי בנימין: "כל תחום הנתונים בפרקליטות מונה אדם אחד בלבד".
מנהלת קשרי ממשל במשרד הבריאות מירי כהן: "מאז חודש מאי, הוזמנו לכ-196 דיונים בוועדות הכנסת. ישנם מקרים רבים של כפילויות ודיונים חופפים".

יו"ר הוועדה, ח"כ כץ, סיכם: "אשב עם יושבי ראש ועדות הכנסת ונייצר יחד מנגנון שיעקוב אחר החומרים אותם מבקשים ממרכז המחקר והמידע, ונקבע כללים שיופעלו עיצומים במקרים שלא יהיה שיתוף פעולה. נקים פורום עם אנשי מקצוע מהממ"מ, מהייעוץ המשפטי, מהקואליציה והאופוזיציה, איך מטפלים באותם משרדים שלא משתפים פעולה, ולא מעבירים חומרים מסיבות לא מוצדקות. משרד שלא ישתף פעולה עם הכנסת, הכנסת לא תשתף פעולה איתו".

תאריך:  26/06/2023   |   עודכן:  26/06/2023
+סופית: הוארכה הוראת השעה המסדירה את מערך השיטור העירוני
23:37 26/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לייעול האכיפה והפיקוח העירוניים ברשויות המקומיות (הוראת שעה) (תיקון מס' 10), התשפ"ג-2023. 12 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים.
יוארך תוקפה של הוראת השעה המסדירה את מערך השיטור העירוני ברשויות המקומיות, עד ליום 31 בדצמבר 2023.

+תוארך בשנה הוראת השעה המאפשרת הכללת טביעות אצבע במאגר הביומטרי הלאומי
23:16 26/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה את צו הכללת אמצעי זיהוי ביומטריים ונתוני זיהוי ביומטריים במסמכי זיהוי ובמאגרי מידע (תיקון הוראת שעה) (הארכת מועד), התשפ"ג-2023. הצו מבקש להאריך בשנה את תקופת הוראת השעה המאפשרת הכללת טביעות אצבע במאגר הביומטרי הלאומי, על-פי חוק הכללת אמצעי זיהוי ביומטריים ונתוני זיהוי ביומטריים במסמכי זיהוי ובמאגר מידע.
בשנת 2017 נקבע כי המאגר הביומטרי יכיל תמונות פנים בלבד. במקביל, התקבלה הוראת שעה לחמש שנים, הניתנת לחידוש בצו שר הפנים, ולפיה ימשיך המאגר לכלול גם טביעות אצבע. הארכת תוקף הוראת השעה מבוקשת על-מנת לאפשר הכנסה של מערכת ביומטרית חדשה המתבססת על תמונות פנים בלבד ותחליף את זו הקיימת.
15 חברי כנסת הצביעו בעד אישור ההארכה, ללא מתנגדים או נמנעים.

+בקריאה ראשונה: הגברת ההרתעה מפני ביצוע הפרות בחוק הגנת הצרכן
23:15 26/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 67) הפרה בנסיבות מחמירות, התשפ"ג-2023. מדובר בהצעה ממשלתית אליה הוצמדה הצעה פרטית של חברי הכנסת מירב כהן, אורנה ברביבאי ודוד ביטן. 15 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת הכלכלה.
מוצע בה לשנות את ההגדרה "נסיבות מחמירות" לעניין עיצום כספי שהממונה על הגנת הצרכן והסחר ההוגן מוסמך להטיל על עוסק, ולכלול בה גם הפרה שבוצעה כלפי צרכן שהוא אזרח ותיק, עולה חדש, קטין, אדם הנתון במצב של חולשה שכלית, נפשית או גופנית, או אדם שניכר כי אינו שולט בשפה בה נקשרה העסקה במידה מספקת לשם הבנת העסקה.

+בקריאה ראשונה: הארכת הוראת המעבר לגופים המוכרים בשירות האזרחי
23:13 26/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה את הצעת חוק שירות אזרחי (תיקון מס' 5), התשפ"ג-2023. 15 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת העבודה והרווחה.
מוצע בה להאריך עד יום 31 באוגוסט 2025 את הוראת המעבר הקבועה בסעיף 112 לחוק שירות אזרחי, לפיה גוף מוכר שקיבל הכרה כגוף מוכר ערב יום התחילה של החוק לפי תקנות הביטוח הלאומי (בנות בשירות לאומי בהתנדבות), התשס"ב-2002 יראו אותו כגוף שהוכר לפי סעיף 48 לחוק גם אם אינו מקיים את תנאי אותו סעיף. הארכת תקופת המעבר נדרשת כיוון שטרם הושלמה התקנת התקנות לפי סעיף 48, וזאת על-מנת לשמור על רציפות פעילותם של הגופים המוכרים ולמנוע פגיעה בזכויות המתנדבים.

+בקריאה ראשונה: שינוי תנאי הכשירות למינוי עוזר בטיחות באתרי הבנייה
23:12 26/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הפיקוח על העבודה (תיקון מס' 13), התשפ"ג-2023. 17 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת העבודה והרווחה.
מוצע בה להוסיף לחוק ארגון הפיקוח על העבודה שתי חלופות נוספות בעניין תנאי הכשירות למינוי עוזר בטיחות באתרי הבנייה, וזאת על-מנת להרחיב את מעגל הכשירים שניתן למנות לתפקיד זה.
החלופה הראשונה - לאפשר למנות לעוזר בטיחות אדם שאינו בעל ניסיון מוכח בביצוע עבודות בנייה או עבודות בנייה הנדסית, ובלבד שעבר בהצלחה הכשרה ייעודית לעוזרי בטיחות בהיקף שעות רחב יותר מהקבוע היום בחוק. החלופה השנייה - לאפשר למנות לעוזר בטיחות אדם שהוא מהנדס או הנדסאי בענף ההנדסה האזרחית.

+"חוק טבריה" אושר בקריאה ראשונה
21:44 26/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הרשויות המקומיות, בחירות, (תיקון מס' 54 ) הזכות להיבחר, התשפ"ג-2023, המכונה "חוק טבריה". 47 חברי כנסת תמכו בהצעה מול 41 שהתנגדו והיא תוחזר לוועדת הפנים.
הצעת החוק מבקשת לבטל את ההוראה בחוק הקובעת כי ראש ועדה קרואה, אשר מונה על-ידי שר הפנים, יידרש לתקופת צינון של קדנציה אחת לפני שיתמודד בבחירות באותה רשות בה כיהן.
ח"כ טלי גוטליב טענה שמדובר בחוק פרסונלי ומושחת שהיא מתנגדת לו, אך ההיא מקוזזת ולכן לא תצביע בעדו. בקואליציה מתכוונים להביא את החוק כבר בשבוע הבא גם בקריאה השנייה והשלישית.

+נתניהו נזף בדנון: "אתה לא יותר חכם מאיתנו!"
20:40 26/06/23  |  עידן יוסף

רה"מ נתניהו נזף בישיבת סיעת הליכוד על ח"כ דני דנון שמתח ביקורת על הטיפול בטרור: ‏"אהיה תקיף, חד וקצר: אתה יושב בישיבות קבינט? אתה נחשף למה שאנחנו יודעים או מחליטים בחדרי חדרים? החיים והמוות ביד הלשון! אתה לא יותר חכם מאיתנו! אם אינני טועה, גם לפני המבצע האחרון בעזה דיברת. מציע לכל המדברים, לא רק לך: אם אין לכם מושג על מה אתם מדברים אז עדיף - פחות. גם לגבי הבנייה, יש דברים שצריך פשוט לעשות בשכל, לא לדבר - לעשות!" (עכשיו 14).

+נתניהו: "אתם באמת רוצים להיכנס לסטטיסטיקה של מי נופל בקרב?"
19:55 26/06/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה אמר כי הוא מחויב לשמור על מודל צבא העם, אך יש לעדכן את המודל כך שישקף את הדמוגרפיה המשתנה של ישראל  ▪  לפיד: נתניהו לא עושה מספיק כדי להגן על מודל צבא העם

נאום ראש הממשלה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+נתג"ז תוכל לפעול גם ברשת חלוקת הגז הטבעי

15:32 26/06/23  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

היו"ר ביטן: זה צעד מתבקש אחרי 14 שנה שבהם חיבור המשק לגז טבעי לא מתקדם; ההצעה צורפה לבקשת הממשלה לתקן את החוק ולאפשר לשרי האנרגיה והאוצר להאריך את רישיון ההולכה של נתג"ז ב-15 שנים נוספות

ביטן. "צעד מתבקש אחרי 14 שנה" [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+הגנה על חושפי שחיתויות גם מהמשטרה והשב"ס
13:47 26/06/23  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

החוק של ח"כ מירב בן ארי קובעת שמבקר המדינה יוכל להעניק צו הגנה על חושפי שחיתויות מתוך המשטרה והשב"ס בדומה לזה הקיים לשאר עובדי המדינה

הוועדה לביקורת המדינה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+ח"כ כסיף: "ממשלה מופרעת, מטורללת, פרועה ותומכת טרור"
12:32 26/06/23  |  מירב ארד

ח"כ עופר כסיף בדיון בוועדת חוקה נגד הממשלה כשברקע ההתפרעויות האחרונות באיו"ש: "ממשלה מופרעת, מטורללת, פרועה ותומכת טרור". הוסיף: "פוגרומיסטים שלא היו מביישים את פרעות קישיניב וחמלניצקי ופולשים, שורפים, יורים ושוברים בתים ושדות של פלשתינים שלווים".

+בן-גביר: "מהרגע הראשון סימנו אותי כשר שצריך לפגוע בו"
11:22 26/06/23  |  מירב ארד

"התקשורת לא נתנה דקה אחת של חסד, מהרגע הראשון סימנו אותי כשר שצריך לפגוע בו" - כך אמר \(יום ב') השר איתמר בן-גביר על היחס מצד התקשורת בסקירה שהציג השר על פעילות משרדו בוועדה לביטחון לאומי


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אופיר סופר / Ofir  Sofer  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בצלאל סמוטריץ' / Bezalel  Smotrich  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חיים כץ / Haim Katz  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טור פז משה  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יעקב טסלר / Ya'akov  Tessler  יעקב מרגי / yaakov Margi  יצחק גולדקנופ / Yitshak  Issaschar Goldknop  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי אליהו / Amichay  Eliyahu  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון דרמר / Ron Dramer  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
משרד שלא ישתף פעולה עם הכנסת, לא יזכה לשיתוף פעולה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
מירב ארד
החוק של ח"כ מירב בן ארי קובעת שמבקר המדינה יוכל להעניק צו הגנה על חושפי שחיתויות מתוך המשטרה והשב"ס בדומה לזה הקיים לשאר עובדי המדינה
עידן יוסף
יועמ"ש המשרד לשירותי דת הסבירה כי לא ניתן למנות רבנים בפרק זמן קצר    מנכ"ל המשרד: "מבקשים להחזיר את המועד לתאריך המקורי ולקיים בחירות נקיות ללא לחצים פוליטיים. לא הסכמנו לגעת בחוק לא בגיל ולא בשום סוגיה אחרת"   מתן כהנא: "קומבינה לא ראויה לבחירת הרב הראשי לירושלים"
עידן יוסף
יו"ר ועדת החוקה: "היום חברי יש עתיד משתיקים אותי בבריונות; הציבור נחשף לכך שכל מטרתכם בשיחות לא הייתה להגיע להסכמות, אלא לייצר טריגר לפיצוץ הבא"    יועמ"ש הוועדה: "הגבלת עילת הסבירות על הדרג הנבחר עלולה להוביל למתן פטור בפועל מביקורת שיפוטית על החלטות מינהליות מסוימות, בהן לא מתקיימת אחת מעילות הביקורת האחרות, כגון שיקולים זרים או מידתיות"
עידן יוסף
הממשלה תומכת עקרונית בהצעת חוק של ינון אזולאי לפיה הבנקים יחויבו לשלם ריבית על יתרות עו"ש בשיעור של 0.1% מתחת לריבית בנק ישראל    המטרה: תמריץ למחיקת יתרות החוב של משקי הבית ולהרוויח ריבית על יתרות העו"ש שלהם
עידן יוסף
ועדת השרים לחקיקה תומכת בהצעת חוק להגדלת הפיצויים העונשיים לקורבנות טרור, בהצעת חוק להפללת תמיכה או הזדהות עם טרור ובהצעת חוק לאיסור הוראת תוכנית לימודים פלשתינית המסיתה לטרור
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il