X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
פינדרוס. החליף את רוטמן [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
שמעון שטרית על הצעת דניאל פרידמן: "חסימת ביקורת שיפוטית רק לפי נושא אינה נכונה"
יועמ"ש ועדת החוקה טוען שהצעת החוק אינה מתייחסת לביקורת על החלטות פרטניות שקיבלו שרים ומעוררת חשש מהשפעה אפשרית על אינטרסים של הפרט העותר בבג"ץ המיגון בעוטף לביקורת השיפוטית חשיבות גם במקרים של החלטות שגויות ח"כ משה סעדה: מכיר בנחיצות הביקורת השיפוטית אך מי קובע מה סביר

ועדת החוקה המשיכה (יום ג', 27.6.23) להכין לקריאה ראשונה את התיקון לעילת הסבירות בהצעת חוק יסוד: השפיטה. את מקומו של היו"ר הקבוע מילא ח"כ יצחק פינדרוס, כאשר חלק גדול מהדיון לא נגע ישירות להצעת החוק אלא לוויכוחים פוליטיים.

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

"אין חולק על כך שנחוצה ביקורת שיפוטית ויש לנו עילות כאלו כמו החלטה שרירותית או ממניעים זרים", אמר ח"כ משה סעדה (הליכוד). "עילת הסבירות מורכבת - נודע לאחד האזרחים שהולכת להיות תקיפה במדינה זרה, יילך לבית המשפט ויטען שזה לא דבר סביר ערב בחירות. מי קובע מה סביר ומה היה קורה אם ב-1981, שלושה שבועות לפני הבחירות, היו רצים אזרחים לבית המשפט בטענה זו. במקום לשוחח על הדברים הללו לעומק רואים עוד הסתה ושריפת צמיגים. לא סביר שאנשים שמדברים בשם הדמוקרטיה מסיתים לעבור על החוק. התנהלות היועמ"שית לא סבירה, עד היום היא מאפשרת בקריצת עין מעבר על החוק ואנרכיה. בדיון אתמול על חסימות הכבישים עלה שעד היום נחקרו למעלה מ-600 אנשים והוגשו 4 כתבי אישום. בעולם ערכי, בעולם של מוסר, יש חוק והוא המצפן הערכי, אין מצמוץ מול החוק ומגישים כתבי אישום מכל הצדדים של הקו הירוק. הגיע הזמן שתשמרו על החוק".

יועמ"ש הוועדה, עו"ד ד"ר גור בליי, אמר כי "התזה בבסיס הצעת החוק לא נותנת מענה לשאלת הביקורת על החלטות אינדיבידואליות של שרים. התזה של השופט סולברג שעומדת בבסיס הצעת החוק אומרת שבד"כ נבחרי ציבור מקבלים החלטות בנושאי מדיניות ופקידים בנושאים פרטניים, ולכן אפשר להפריד בין הדרג הנבחר לדרג הפקידותי. אבל הפרדה על בסיס זהות מקבל ההחלטה היא חיתוך גס מדי. תשובת השופט סולברג אליה התייחס גם יו"ר הוועדה היא שיש את נושא המידתיות אך זו תשובה חלקית. כשהשר מקבל החלטה אינדיבידואלית על הפקעה, יש פגיעה בקניין של אדם ויכול להיות שזה ייתקף דרך המידתיות, אבל זה לא לוקח בחשבון שיש הרבה החלטות של שרים שמשליכות על אינטרס הפרט ואתה לא בהכרח יכול למצוא זכות שנפגעת. למשל הענקת היתרים, זכיונות, רשיונות, החלטת שר האנרגיה להיתר ייצוא גז טבעי, החלטת שר התקשורת על רישיון רט"ן ועוד, במקרים האלו קשה לדבר על זכות שנפגעת, לאזרח אין זכות מוקנית לקבל רישיון או היתר מהממשלה, ועילת הסבירות היא עילה מרכזית בהגנה עליו. לכן, גם אם הולכים עם הרציונל של השופט סולברג או לפי הצעת החוק בנוסחה הנוכחי, נשאר פה חלל שלא מקבל מענה ולכן אציע שגם אם נשארים עם כיוונים אלו, יש להחריג כל החלטה שמשליכה ישירות על הפרט בין אם זו זכות של הפרט או אינטרס שלו".

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

הפרופסור שמעון שטרית אמר: "בישראל כל העילות הדיוניות כולן משפט מקובל לפי פסיקה. אין לנו חוק הביקורת השיפוטית לא על סדרי מנהל ולא על ביקורת שיפוטית מהותית. אם הוועדה רוצה לעשות עבודה נכונה הייתה מחוקקת חוק הביקורת השיפוטית שידון בעילות ביקורת דיוניות וגם במהותיות וכמובן גם בסוגיות סמכות.
"אבל כרגע עוסקים בנושא אחד שנלקח מ-75 שנות משפט במדינה ויש בכך בעייתיות. בידוד של דבר אחד מתוך מכלול בלי התייחסות למערכת הכוללת, זו פגיעה בהרמוניה של מערכת משפטית ראויה. חסימה של ביקורת שיפוטית רק לפי הדרג המחליט לא נכונה. חסימה של ביקורת שיפוטית רק לפי נושא כמו שניסה פרידמן גם אינה נכונה. הדרך הנכונה היא לפתח קריטריון שאומר לביהמ"ש 'תשקלו אם אתם יכולים להתערב או לא' בנימוק של שיבוש משמעותי בין יחסי הרשויות - בית המשפט לעומת הכנסת או הממשלה, ואין לעניין קשר האם שר או פקיד מקבל את ההחלטה, שכן זה מבחן טכני מאוד. נושא העילות לא הוסדר באופן חקיקתי וכולנו מרגישים שיש לכייל באופן מדויק את תחומי הטריטוריה השיפוטית, טריטוריית האקזקוטיבה, וטריטוריית הרשות המחוקקת. הקריטריון שמכוון את ביהמ"ש לשיקול חובה זה, זו התחלת הדרך שביהמ"ש ירגיש שהוא לא יכול לקבל החלטות ללא גדרות והוא יפתח את הגדרות הללו כשם שעשה את ההרחבות".

עו"ד אדוארדו ווסר שהגיש את עתירת "בג"ץ מיגון עוטף עזה": "המדינה ידעה שיש בעיה במיגון. כאשר נפל טיל בביה"ס, הילדים הונחו להיכנס מתחת לשולחנות והמדינה חשבה שיש לפתור את הבעיה והתקבלה החלטה לעבור לשיטת המרחבים המוגנים כשלילדים יש 15 שניות להגיע אליהם. הגשתי את העתירה ואליה הצטרפו מי שהיום ראש עיריית שדרות, ובג"ץ לא מיד קבע אי-סבירות. הוא ביקש מהמדינה לבדוק ונערך ניסוי לראות האם הילדים מספיקים להגיע למיגון. במקרה הקיצוני ביותר, 72% הגיעו, כך שאם נופל טיל 28% לא מוגנים. המדינה עמדה על דעתה. אני מצטט מההחלטה: 'אין זה סביר להעמיד הורים בדילמה של זכות הילדים לחינוך אל מול ההגנה על חייהם'. אתם חייבים לשלוח את הילד לביה"ס ויש 28% שהוא לא מוגן, אם מישהו מכם יאמר שהוא שולח - זה לא סביר.
"הגשתי הרבה עתירות שברובן בג"ץ אומר שלא יתערב, כי זה לא מספיק קיצוני. אם היינו מגישים את העתירות על שרירותיות ולא על סבירות, לא היינו עוברים את הסף. יש פה החלטת ממשלה נכונה אבל לא סבירה, היא לא שרירותית".
מ"מ היו"ר, ח"כ פינדרוס: "אם יש משהו אחד שגורם לי להרהורים בנושא עילת הסבירות - זה בג"ץ עוטף עזה, אבל לצערי השימוש בעילת הסבירות אינו רק במקרים כאלו, ולכן צריך למצוא פתרון לכך שתהיה זכות עמידה. הדוגמה שאתה מביא - שם כן צריך לעצור נבחרי ציבור שפעלו ממש-ממש לא נכון".
עו"ד אהרן גרבר מפורום קהלת: "נשמעות טענות כאילו מדובר על ביטול הביקורת השיפוטית כשלמעשה יש המון עילות נוספות, חלקן פותחו במהלך השנים כמו עילת המידתיות. ביטול עילת הסבירות ביחס לנבחרי ציבור כמוצע, הוא לא ביטול הביקורת השיפוטית ויש לו משמעות גדולה לשאלה מהו המשפט הציבורי ומה תפקיד ביהמ"ש. חשוב מאוד לדייק ולהבין מהי עילת הסבירות - היא עילת-סל המאפשרת בכל מקרה לייעוץ משפטי או לביהמ"ש להחליט שהחלטה מסוימת בלתי חוקית. זה דבר בעייתי מאוד, כי בשיטת המשפט שלנו יש שורה ארוכה של עילות. להחזיק בעילה שמאפשרת לומר על כל דבר שמשהו לא נראה לי והוא לא חוקי - זה בעייתי. האם רוצים שיטת בית משפט שבה צריך להוכיח דברים, או כזו שעל כל נושא אפשר לומר 'לא סביר'. במקרים בהם יש חשש לפגיעה בזכויות יש את עילת המידתיות ואיש לא מערער עליה".

הד"ר גיא לוריא מהמכון הישראלי לדמוקרטיה: "מדובר על נוסח קיצוני מאוד, ואפשרות רחבה מאוד לביטול עילת הסבירות, זה הרבה יותר קיצוני מהנוסח, כי לא מדובר רק על נבחרי ציבור שלא תחול עליהם ביקורת שיפוטית בגין עילה זו, אלא יש נטייה להעביר החלטות של הפקידים לשרים שעליהם אין תחולת הסבירות. זה יעודד עיוות של העברת החלטות כאלו במעלה ההיררכיה כדי להימנע מעילת הסבירות. המהלך יבטל בנוסף את חובת הרשות לפעול בסבירות. הוא הולך להיות הרסני במשרדי הממשלה פנימה וגם ברשויות המקומיות ויאפשר החלטות שרירותיות. בפועל, בית המשפט ממעט להתערב ולא נכנס לנעלי הרשויות המקומיות למעט במקרי קיצון. הטענה שעילות אחרות יחליפו אותה בעייתית, שכן עילות אחרות כמו ניגוד עניינים או שיקולים זרים קשה להוכיח. עילה יותר אובייקטיבית מאפשרת ביקורת שיפוטית. היעדר עילת הסבירות משמעותו הגדלת יכולת השלטון לפגוע בצורה בלתי מוצדקת בזכויות פרט שונות לרבות חרות ושוויון וכבוד אנושי או באינטרסים ציבוריים. גם אם היו החלטות שגויות לא צריך להשליך את הביקורת השיפוטית הזו. הוזכרה הסכנה בנושאים כמו מינויים בכירים בשירות הציבורי, העברת היועמ"שית מתפקידה, החלטות של ממשלות מעבר ועוד.
"גם אם היו החלטות שגויות, אין לשפוך את התינוק עם מי האמבט - וזה מה שאתם עושים. יש לבדוק את ההשלכה על סוגי החלטות השונות שהממשלה מקבלת כגון הקמת ישובים, שוק העבודה והעסקת עובדים זרים, תקצוב החלטות ברשויות המקומיות ואיזה דברים יבוטלו".

מ"מ היו"ר, ח"כ פינדרוס, הגיב לשאלת ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד), ששאלה "באיזו עילה היית פוסל בו הממשלה רוצה לפטר את היועמ"שית ללא שום סיבה מקצועית?", ואמר: "הייתי מפטר את היועמ"שית אם היא מונתה על-ידי ממשלה אחרת. שאלתי כל אמריקני האם סביר שג'וליאני, שהיה יועץ משפטי של טראמפ, יחליט אם ביידן כשיר להיות נשיא. באיזו מדינה זה היה מתקבל חוץ מבמדינה ההזויה הזו ישראל. באיזו מדינה יועמ"שית שמונתה ע"י האויב מספר 1 של רה"מ, יריב פוליטי, גדעון סער, באיזו מדינה בעולם זה היה מתקבל שהיא תחליט האם נתניהו כשיר או לא?
ח"כ אביחי בוארון (הליכוד): "אנחנו לא נוגעים במידתיות או בחוקיות החלטות. אנחנו רוצים להחזיר את הכוח לעם. התחושה של ציבור גדול שנציגיו לא יכולים להוביל מדיניות שהוא מאמין בה, ופה באים נציגי ציבור ואומרים שלא יכולים להוציא לפועל את האג'נדה".
ח"כ נעמה לזימי (העבודה): "לעילת הסבירות אין תחליף וההצעה דה-פקטו משמעותה סירוס העילה. על בסיסה לא הרחיבו את בז"ן ולא בנו על קרקע מזוהמת. זו עילה המשמשת פעם אחר פעם לאינטרס הציבורי נטו. גם במשפט דיני עבודה משמשת עילת הסבירות - אם בפסיקה של מורת האולפנה שפוטרה כי הביאה ילד ללא זוגיות, או בפסיקה של דר-רחוב שחויב בארנונה 10 שנים לאחור. בית המשפט קבע שהדברים הללו לא סבירים. בביטול הביקורת השיפוטית על הדרג הפוליטי נגלגל אליו כל החלטה. יש דרג פוליטי שחושב שהקהילה הגאה יותר גרועה מדאעש".
ח"כ יואב סגלוביץ' (יש עתיד): " יש להפסיק לקרוא לחוק הזה ״עילת הסבירות״. זהו חוק שמשחרר את נבחרי הציבור מהחובה לשקול שיקולים עניינים. אני מציע לקרוא לזה 'החוק לעיגון שרירות הלב'. אתם מנסים להציג את זה כמשהו קטן, הציבור לא מטומטם והוא אומר את דברו בכל מקום".

תאריך:  28/06/2023   |   עודכן:  28/06/2023
+בטרומית: מועמד לראשות מוא"ז לא יוכל לקבל תרומה מישוב שיתופי
15:18 28/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הרשויות המקומיות (מימון בחירות) (תיקון - איסור קבלת תרומות מיישוב שיתופי), התשפ"ג-2023 של חבר הכנסת נסים ואטורי. 22 חברי כנסת תמכו בהצעה, לעומת 10 שהתנגדו, והיא תועבר לדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה.
מוצע בה לקבוע איסור על מועמד לראש מועצה אזורית לקבל תרומה מישוב שיתופי הנמצא בתחום המועצה האזורית שבה הוא מועמד.

+בטרומית: יוסדרו הבחירה של רבנים וכן מעמדם של רבנים בהתיישבות
15:17 28/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק שירותי הדת היהודיים (בחירות רבני עיר, רבנים אזוריים, רבני יישוב ורבני שכונות), התשפ"ג-2023 של חברי הכנסת ארז מלול ושמחה רוטמן. 47 חברי כנסת תמכו בהצעה, לעומת 41 שהתנגדו, והיא תועבר לדיון בוועדת החוקה.
מוצע בה להסדיר בחקיקה ראשית בחירתם של רב של עיר, של יישוב או של מועצה מקומית. כמו-כן, מוצע לקבוע את מעמדם של רבנים בהתיישבות הכוללים רבנים אזוריים, רבני יישובים ורבני שכונות.

+בטרומית: תיאסר הפרדה בין אחים ביולוגיים במסגרת הליך אימוץ
15:15 28/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק אימוץ ילדים (תיקון - איסור הפרדה בין אחים בהליך אימוץ), התשפ"ג-2023 של חברת הכנסת פנינה תמנו וקבוצת חברי כנסת. 33 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים ונמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת החוקה, חוק ומשפט.
מוצע בה לעגן בחוק האימוץ הגנה של הקשר בין אחים במסגרת הליך אימוץ באמצעות איסור הפרדה בין אחים ביולוגיים במסגרת הליך אימוץ, זאת לאחר שבית המשפט שמע חוות דעת ממגוון גורמים וביניהם המאומצים עצמם, בני משפחתם, המשפחה המיועדת לאימוץ, עובד סוציאלי המלווה את הליך האימוץ ופסיכולוג או פסיכיאטר שמונה על-ידי בית המשפט.

+לוין: בבחירות דמוקרטיות חשוב שיתנהלו בתנאי שוויון
14:34 28/06/23  |  מירב ארד

שר המשפטים יריב לוין מברך את הצעת החוק של ח"כ נסים ואטורי שאוסרת על מועמד לראש מועצה אזורית לקבל תרומה מישוב שיתופי הנמצא בתחום המועצה שבה הוא מועמד: "הדבר החשוב ביותר כדי שבחירות תהיינה בחירות דמוקרטיות אמיתיות, הוא שהבחירות תתנהלנה בתנאים של שוויון".

+גלנט על ניסיון שריפת הבתים ביו"ש: "תופעה חברתית מסוכנת שצריך להילחם בה"
14:15 28/06/23  |  מירב ארד

שר הביטחון, יואב גלנט בתשובה לשאילתא בנוגע להתפרעויות האלימות ונסיון שריפת הבתים והרכבים מצד יהודים ביהודה ושומרון: "המתיישבים ביהודה ושומרון הם אזרחים שומרי חוק, לצד זאת יש קבוצה של פורעי חוק וסדר. חלק ניכר מהם לא תושבי יהודה ושומרון, מדובר על קבוצה מאוד מסוכנת שמוקעת על ידי ההתיישבות והנהגתה אך הקבוצה הזאת גדלה. לא רק אני מודאג מזה, כך גם ראש הממשלה וכך גם הרמטכל וראש השב"כ. אני לא אאפשר מצב שנתדאג כמו האויבים שלנו, זאת לא הדרך שבה עם הספר צריך להתנהג. יש לנו פה תופעה חברתית מסוכנת שצריך להילחם בה.

+עברה בקריאה טרומית: דחיית היטל השבחה לזוגות גרושים
13:20 28/06/23  |  מירב ארד

הצעת חוק התכנון והבניה (תיקון גביית תשלום היטל השבחה אגב גירושין) של חה"כ מירב בן ארי עברה (יום ד') בקריאה טרומית במליאה. בהסבר להצעת החוק נכתב: בדומה לדחיית תשלום מס רכישה ומס שבח, בהצעת החוק מוצע ליצור דחייה גם בתשלום היטל השבחה. כיון שבמקרה השבחה, כמו במקרה מס שבח או מס רכישה, הנכס נותר עדיין בידי המשפחה שרוצה רק לחלק את הרכוש בין בני המשפחה, לא מתקיים אירוע מכירה. לפיכך אין לגבות גם במצב זה דמי היטל על ההשבחה.

+הנגיד הזהיר מפגיעה בעצמאות הבנק המרכזי, ונתניהו יבלום את החוק
21:36 27/06/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

נגיד בנק ישראל טוען כי הצעת החוק שתעלה מחר בטרומית בכנסת מתערב בשיקולי הריבית של הבנקים במקום הבנק המרכזי, וראש הממשלה השתכנע ויבלום את החקיקה  ▪  שר האוצר יקיים דיון בחקיקה אחרת להגבלת כוחם של הבנקים

השר בצלאל סמוטריץ' והנגיד אמיר ירון [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+בקריאה ראשונה: שירות טלפוני לביטול עסקה עם חברת תעופה
20:49 27/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 68) שירות טלפוני לביטול עסקה עם חברת תעופה, התשפ"ג-2023 של חברת הכנסת חוה אתי עטייה. 5 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים והיא תוחזר לוועדת הכלכלה.
מוצע בה להחיל הוראות החוק לעניין מתן שירות טלפוני חינם גם על חברות התעופה הישראליות כפוף לכמה תנאים: מוצע כי החובה להפעיל שירות טלפוני חינם תחול רק לעניין מתן מענה לפניות בנושא ביטול עסקה שנעשתה ישירות מול חברת התעופה וכי ההוראה המאפשרת חריגה מזמן ההמתנה למענה לא תחול לגבי חברות תעופה. כמו-כן מוצע לקבוע כי משך זמן ההמתנה המירבי לקבלת מענה אנושי יהיה שמונה דקות.

+בקריאה ראשונה: העלאת אחוז החסימה בבחירות לוועד המקומי במוא"ז
20:47 27/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק לתיקון פקודת המועצות המקומיות (מס' 79) אחוז החסימה בבחירות לוועד מקומי, התשפ"ג 2023 של חברי הכנסת שרן מרים השכל וניסים ואטורי. 4 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים והיא תוחזר לוועדת הפנים.
מוצע בה לקבוע כי בחלוקת המקומות בוועד המקומי ישתתפו רק רשימות המועמדים שקיבלו, כל אחת, מספר קולות כשרים שאינו פחות מ־60% מהמכסה - שהיא המספר הכולל של הקולות הכשרים בבחירות, המחולק במספר חברי הוועד העומדים לבחירה. עוד מוצע לקבוע את אופן חלוקת המקומות בבחירות לוועד מקומי בהתאם לאחוז החסימה כאמור.

+בקריאה ראשונה: הרחבת הגדרת הסחיטה באיומים וגביית דמי חסות
20:43 27/06/23  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק העונשין (תיקון מס' 149) הוספת עבירה של גביית דמי חסות, התשפ"ג 2023- של חבר הכנסת יצחק קרויזר והצעה דומה של ח"כ ניסים ואטורי. 7חברי אנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים והיא תוחזר לוועדת חוקה.
מוצע בה לתקן את עבירת הסחיטה באיומים ולהוסיף כי איום או הטלת אימה עשויים להתבצע גם בדרך של יצירת מצג הנובע ממעמדו של המאיים או של האדם בשמו פועל המאיים או באמצעות מסרים שהועברו לאדם אליו מכוון האיום או לאחר המצוי בנסיבות דומות ובאותו מצב של הקורבן. כמו-כן, מוצע לקבוע חזקה לפיה אדם שמקבל טובת הנאה באופן קבוע מבעל עסק אולם אינו מספק תמורה הולמת ומבלי שסיפק הסבר שיניח את הדעת, יראו אותו כמי שאיים על המשלם. עוד מוצע לקבוע עונש מינימום של שלוש שנים על ביצוע העבירה ולהגדיל את עונשי המקסימום הקבועים בחוק.

+מבוכה במליאה: ח"כית עלתה לנאום עם תינוקת
20:13 27/06/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ח״כ שרן השכל התבקשה לרדת מדוכן הנואמים לאחד שעלתה לנאום כשבתה על המנשא  ▪  יועמ"ש הכנסת קבעה כי עלייתה כך מנוגדת לתקנון  ▪  השכל: זו החלטה שמוסורה לשיקול דעת היו"ר

השכל. בניגוד לתקנון [צילום: ערוץ כנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דאעש / ISIS  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  דניאל פרידמן  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / yoav  segalovich  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק זאב פינדרוס / Yitzhak Ze'ev Pindrus  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  ממשלת ישראל / Israel Government  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה סעדה / Moshe Saadda  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניגוד עניינים  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עובדים זרים  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שמעון שטרית על הצעת דניאל פרידמן: "חסימת ביקורת שיפוטית רק לפי נושא אינה נכונה"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
למקטרים יש הצעות אלטרנטביות? ל"ת
מתעניינים  |  28/06/23 13:03
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
עידן יוסף
נגיד בנק ישראל טוען כי הצעת החוק שתעלה מחר בטרומית בכנסת מתערב בשיקולי הריבית של הבנקים במקום הבנק המרכזי, וראש הממשלה השתכנע ויבלום את החקיקה    שר האוצר יקיים דיון בחקיקה אחרת להגבלת כוחם של הבנקים
עידן יוסף
ח״כ שרן השכל התבקשה לרדת מדוכן הנואמים לאחד שעלתה לנאום כשבתה על המנשא    יועמ"ש הכנסת קבעה כי עלייתה כך מנוגדת לתקנון    השכל: זו החלטה שמוסורה לשיקול דעת היו"ר
עידן יוסף
יו"ר הוועדה לביטחון לאומי בסיור בלוד: "אתמוך בקידום תמרוץ והתאמת הכוח המשטרתי והשיטור העירוני בלוד"    ראש העירייה רביבו: "לוד היא מיקרו קוסמוס למדינה. מה שקורה בלוד יתפשט גם לשאר חלקי המדינה"
מירב ארד
השקעות הון סיכון ברבעון הראשון של השנה הסתכמו ב-1.9 מיליארד שקל בלבד - ירידה של כ-70% לעומת הרבעון המקביל אשתקד    הכלכלן הראשי בחברת SNPI, ד"ר אסף פתיר: חלק מן ההאטה נגרם כתוצר מהמצב הפוליטי    הזהיר: זו אינה העת לקצץ בתקציב רשות החדשנות
עידן יוסף
ראש הממשלה אמר כי הוא מחויב לשמור על מודל צבא העם, אך יש לעדכן את המודל כך שישקף את הדמוגרפיה המשתנה של ישראל    לפיד: נתניהו לא עושה מספיק כדי להגן על מודל צבא העם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il