ארגון "רבני תורת הארץ הטובה", שעליו נמנים רבנים בולטים בציונות הדתית, מפרסם מכתב הדוחה את טענות רבני שס וקובע כי לעסקת שבויים באופן המוצע אין דבר וחצי דבר עם מצוות פדיון שבויים, שעליה ציוותה התורה.
הם הביעו את התנגדותם הנחרצת למתווה הנוכחי לעסקת חטופים. "העסקה מסכנת את כל אזרחי המדינה", כתבו. בין החתומים על המכתב, הרבנים יעקב אריאל, דוב ליאור, שמואל אליהו, דוד חי הכהן, יעקב שפירא, איתן איזמן, אליקים לבנון, חיים שטיינר, איסר קלונסקי ו
אריה שטרן.
במכתבם, קריאה למנהיגי המדינה, "למצוא פתרונות שיבטיחו את שלומה וביטחונה של מדינת ישראל, יחד עם הצלת השבויים". לדברי הרבנים, "למרות שמצוות פדיון שבויים היא מהגדולות והחשובות בתורה", המחירים הנדרשים לשחרור החטופים מסכנים את כלל אזרחי המדינה.
"שחרור כל המפלצות המסוכנות על-מנת שיוכלו לשקם את צבא החמאס המתמוטט, נסיגה מאזורים אסטרטגיים, הפסקת הלחימה לפני הכנעת החמאס - בכל אלו ודומיהם, אין הציבור יכול לעמוד", דברי הרבנים.