ארצות הברית, מצרים וקטאר פרסמו (יום ה', 8.8.24) הצהרה משותפת בקריאה ליישום הסכם המסגרת שיאפשר לטענתן הפסקת אש ברצועת עזה ושחרור החטופים הישראלים שנמצאים בידי חמאס.
"הגיע הזמן להגיע להסכם הפסקת האש בעזה ולשחרר את החטופים והאסירים. עבדנו במשך חודשים כדי להגיע להסכם מסגרת, והוא כעת על השולחן - ורק פרטי היישום חסרים. אנו, כמתווכים, מוכנים להציג הצעה סופית לפתרון המחלוקות הנותרות הקשורות ליישום, באופן שיענה על ציפיותיהם של כלל הצדדים", טענו מנהיגי שלוש המדינות המעורבות במשא-ומתן בין ישראל לחמאס. בשל כך, קראו לחידוש המגעים בין ישראל לחמאס במפגש שיתקיים ב-15 באוגוסט בדוחא שבקטר או בקהיר שבמצרים.
מלשכת ראש הממשלה,
בנימין נתניהו, נמסר בתגובה כי בעקבות הצעת ארה"ב והמתווכחות, ישראל תשלח ב-15 באוגוסט את משלחת המשא-ומתן למקום שייקבע "כדי לסכם את הפרטים ליישום הסכם המסגרת", כלשון התגובה.