X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי והפעם - יורים, איום חדש, שלילה, מעורבות והזמנות מועדים לשמחה
▪  ▪  ▪
הגנה עצמית [צילום: U.S. Navy]
א. הגנה עצמית
ארצות-הברית אינה מסוגלת לקבוע מי ירה טילים על ספינות - משחתת וספינות-עזר אמריקניות וספינה אזרחית של איחוד האמירויות - ששייטו בים האדום, אמר פיטר קוק, דובר הפנטגון.
בתגובה ירתה המשחתת האמריקנית ניצֶה שלושה טילי שיוט טומאהוק על מתקני מכ"ם, שהנחו את הירי על הספינות, ונמצאים בחופי תימן. הדובר אמר, כי הטילים נורו משטח, שמוחזק בידי המורדים השיעיים בתימן (החות'ים), שנתמכים על-ידי אירן. החות'ים הכחישו את מעורבותם בירי על הספינות, ששייטו בנתיב בינלאומי מצפון למצר באב אלמנדב, שהוא הפתח הדרומי לים האדום.
בינתיים על המשחתת מייסון נורו שוב טילים - כנראה, מאותם המקורות בחופי תימן.
נגיב שוב באש, אמר קוק, אם יסכנו ספינות בים האדום ובמצר באב אלמנדב. מטרת התקיפות האמריקניות להרתיע כל ירי נוסף על כלי-שיט אמריקניים, אמר דובר בבית הלבן האמריקני, שהגדיר את ירי טילי השיוט כתגובה של הגנה עצמית. הדובר קוק נמנע מלהתייחס לדיווחים על הצבת שתי ספינות אירניות במפרץ עדן שבדרום תימן.
במקביל להתקפה על הספינות האמריקניות, נורו טילים לעבר הבסיס האווירי טאיף בצפון סעודיה, שבו מוצבים סגלי הדרכה אמריקניים. המעורבות האמריקנית במלחמת האזרחים בתימן - באישור הבית הלבן - באה לאחר היסוסים רבים. וושינגטון נמנעה מלסייע לסעודיה, שתקפה מהאוויר את החות'ים, אך לא גינתה את ההפצצות, שהסבו הרבה נפגעים.
ב. צפויות מתקפות כטב"מים
מחבלים ישתמשו בכטב"מים זעירים כדי לתקוף את ארצות-הברית - צפתה סדנה למדע ולמדיניות טכנולוגיה, שכינס היועץ למדע וטכנולוגיה בבית הלבן. בסדנה השתתפו נציגים של חברות טכנולוגיה, של אנשי ממשל ושל אנשי אקדמיה, שדנו בעתיד טכנולוגיית הכטב"מים.
כטב"מים אזרחיים קטנים - רחפנים - מציפים את ארצות-הברית ואת העולם, ואין שום פיקוח על מכירותיהם ועל טיסותיהם. הרשות הפדרלית לתעופה מסרה, כי אלפי טיסות של כטב"מים מאותרות מדי חודש בקרבת נמלי תעופה גדולים.
כך, הופכים רחפנים לנשק, שמחבלים ישתמשו בו. אחד ממושבי הסדנה הציעה לפנות למשתמשים ברחפנים, כדי שיאמצו סטנדרטים, שימנעו חקיקה, למרות שברור, שנדרש פיקוח על התחום. לדעת המשתתפים בסדנה, ארצות-הברית לא הותקפה עדיין ברחפנים, אך התקפה כזו צפויה, ועליה לבסס אמצעי-נגד למניעתה ואת המסגרת החוקית לתגובה על האיום.
כצעד מסוים של מניעה הוכרז בחודש יולי המרחב האווירי של וושינגטון הבירה - ברדיוס של 24 ק"מ מנמל-התעופה ריגן - כאזור שאסור לכניסת כטב"מים. בחודש דצמבר הוכרז שטח ברדיוס 50 ק"מ בדרום מדינת מרילנד ובצפון וירג'יניה שליד הבירה כאסור לכניסת כטב"מים.
בסדנה נמסר, כי הנשיא אובמה הקצה 35 מיליוני דולר בחמש השנים הקרובות למחקר בנושא באמצעות הקרן הלאומית למדע.
מצד שני הציע לוטננט-ג'נרל בן הודג'ס, מפקד הצבא האמריקני באירופה, כי ארצות-הברית תפרוס באירופה מערכות-נשק שונות, כולל כטב"מים, שיעצרו מתקפה רוסית.
מחקר של הצבא האמריקני, שפורסם בתחילת השנה שעברה, העריך, כי אין נשק קל, המסוגל להתמודד עם כטב"מים. הצבא האמריקני בוחן אפשרות להשתמש למטרה זו בטכנולוגיות מתקדמות - למשל, שילוב של שידור קרני רדיו עם איתור מוקדם של הכטב"מים במערכות מכ"ם מתקדמות.
ג. הכחשה
להחלטה המוקיונית של אונסקו, ששללה את הקשר בין העם היהודי להר-הבית ולירושלים, יש משמעות דתית עמוקה - היא מכחישה לא רק את קשר היהדות לירושלים, אלא גם את קשר הנצרות לעיר.
השאלה היחידה היא מה עשה משרד החוץ כדי להסביר את ההיבט הזה למדינות אירופה ולמדינות אחרות, שתמכו בהחלטה.
ד. ייזום
ככל שעובר זמן, מתברר חלקה של מחלקת המדינה האמריקנית במימון פעילות הסברה אנטי-ישראלית באמצעות ארגונים שונים ל"זכויות אדם", ובמימון פעילות ארגון וי-15, ששם לו כיעד את הפלת בנימין נתניהו בבחירות.
שני הדברים חמורים ביותר - ובעיקר, ייזום התעמולה החתרנית למען האויב (באמצעות מימון הפעילות של 'בצלם' ושל ארגונים דומים).
אחרי מלחמת העולם השנייה שפטו האמריקנים את איווה טוגוּן דאקינו, הידועה כ"שושנת טוקיו" - קריינית רדיו, שעשתה במלחמה תעמולה למען היפנים, ושלחו אותה למאסר.
ה. התעצמות ימית
חמישה כלי-שיט חדשים נבנים עתה עבור חיל-הים האמריקני במספנת באת במיין - ביניהם נושאת-המטוסים ג'ראלד פורד, המשחתת החמקנית אלמו זומוואלט והמשחתת רפאל פראלטה.
כלי-שיט אחרים נבנים במספנות בג'ורג'יה, באלאבמה, במיסיסיפי ובווירג'יניה; ובנוסף נמשכת בניית הספינות ללוחמת חופים, למרות התקלות בחמש הספינות הראשונות, שהשביתו אותן.
המשחתת פראלטה יצאה בשבוע שעבר למבחני-ים ראשונים בתום בנייתה, שהחלה לפני כשש שנים. באותו הזמן הושקה בנמל בולטימור המשחתת זומוואלט, ובמקביל החל ייצורן של עוד שתי משחתות מדגם זומוואלט. כך, למספנת באת יש כעת עומס עבודה רצוי, המספק עבודה ראויה ל-6,000 עובדיה, למרות שלא זכתה במכרז משמר החופים. צפוי כי חיל-הים האמריקני יזמין עוד עשר משחתות, ומנהל המספנה מקווה, שחלקן ייוצר במספנתו, שמתמחה בכלי-שיט גדולים.
עקרונית, נציגי מדינת מיין בבית-הנבחרים ובסנאט דואגים, שהמספנה לא תישאר ללא הזמנות, גם לנוכח צמצום תקציבי חיל-הים, ומול התחרות מול מספנת האנטינגטון אינגאלס. להזמנות דואגת גם חברת ג'נרל דיינמיקס, שמספנת באת הנה חברה-בת שלה. לפיכך, נדרשות המספנות האמריקניות להתייעל, ולהציע מחירים תחרותיים מאוד.
תאריך:  23/10/2016   |   עודכן:  23/10/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
תרצה הכטר
מי מקים יותר "רעש" סביבתי: טראמפ או קלינטון? זאת השאלה החשובה כעת, כשבועיים לבחירות לנשיאות ארה"ב 2016    צודקים מי שטוענים כי עדיין ייתכנו תנודות חזקות במטוטלת האישית של כל בוחר בעד או נגד אחד המועמדים לנשיאות
אליהו קאופמן
היום - שישים שנה לאחר טבח כפר קאסם, אי-אפשר עוד להסתיר כי הכול היה מתוכנן וכי לא היו כאן "חריגות מהנהלים" או "גורמים קיצוניים שפעלו על דעת עצמם"
משה חסדאי
אנשי ונשות האו-או רואים את העולם בשחור לבן    יש הגדרה ברורה לטוב והגדרה ברורה לרע, יש הבחנה ברורה בין הרעים לבין הטובים, יש טומאה ויש טהרה, יש חיים ויש מוות
ציפי לידר
בשולי הכותרות: ברכת כהנים מחזה אדיר    מסע יחסי ציבור של רגב לתרבות הפלשתינית    מר ביטחון בשינוי אדרת    איפה חשבון הנפש של שלומי לחיאני?    ולקינוח פסוקו
גרשון אקשטיין
מדוע לוחצים על כך שישראל צריכה ליזום מהלך מדיני? מה רע בהובלה ומדוע יש להימנע מיוזמה להובלת תהליך? מדוע שלא יבוצע משאל עם על עתידינו? מה הן האופציות העומדות לפנינו ומדוע יוזמה של "תנועת מפקדים למען ביטחון ישראל" היא יוזמה אפשרית ומתקבלת על הדעת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il