לפני כחודש נעצר מוחמד מורתג'א, מנהל סניף של ארגון סיוע טורקי ברצועת עזה, והועמד לדין באשמה של ניצול תפקידו והעברת מיליוני שקלים לחמאס. כעת נחשפים פרטים נוספים על המקרה ועל ניסיונות הזרוע הצבאית של חמאס להתעצם כלכלית ומבצעית.
מחקירתו של מורתג'א עלה, שהוא גויס בשנת 2008 לחמאס ועבר הכשרה בזרוע הצבאית של הארגון. בחקירתו אמר שהחמאס מעוניין לחדור לכל הארגונים ההומניטריים הבינלאומיים הפועלים ברצועה, כדי לקחת מהם משאבים לזרוע הצבאית שלו. גורם ביטחוני הסביר שהחמאס משתמש בפעילות אזרחית לגיטימית כדי לקדם את האינטרסים שלו, כמו למשל נטילת מארזי מזון שיועדו לנזקקים.
עוד עלה בחקירה שמורתג'א לקחת חלק פעיל בארגון ה-IHH, אותו ארגון שיזם את משט המרמרה בשנת 2010. תחילה סירבו פעילי הארגון לסייע לחמאס, אולם לאחר מכן החלו לסייע וניסו להעביר לארגון מפות מתקדמות על-מנת לסייע לארגון לבצע ירי רקטי לעבר ישראל. בחקירה עלה, כי הועברו גם מזוודות כסף לבכירים רבים בחמאס.
כל מה שמעניין את החמאס הוא להתעצם. הארגון עושה כל שביכולתו כדי לחזק את כוחו ולפגוע בישראל. תושבי הרצועה הם בעיניו כלי שרת, שכל ייעודם הוא להיפגע ולסבול ובכך להאשים את ישראל. מדינות העולם המעבירות כספים לרצועה צריכות להכיר מקרה זה ועוד רבים אחרים, כדי לראות את הפנים האמיתיות של החמאס.