בירושלים, כולם שווים. כך לדוגמה, כשירד שלג כבד והעיר הייתה סגורה ומסוגרת, כולם סבלו במידה שווה. כל כל התרגשו מקצת שלג, דבר של מה בכך בכל מקום אחר בעולם.
ירושלים היא המקום היחיד בו חופש הדת הוא מוחלט והמקומות הקדושים מוגנים. בכל רחבי המזרח התכון ויבשת אפריקה, מיעוטים נרדפים, נאנסים, נמכרים לעבדות, מוענים ונרצחים. כנסיות כמו גם מסגדים נהרסים - אין מקום קדוש, אין דבר מוגן ואין איש מגן. העולם עומד בדחילו ורחימו ושותק. אין אומר מילה מול זעקת הקופטים או היזידים, בריחת הנוצרים או מעשי הזוועה נגד הכורדים או הבהאים. היכן, לדוגמה, האפיפיור? היכן הם כל ראשי הדת המוסלמים שכה ששים להטיף לנו - במערב ובישראל - איך להתנהג (״קופים וחזירים״ אנחנו - היהודים והנוצרים - עבורם).
מציאות לחוד, והעולם בשלו, כי קל להצביע ולהאשים את החף מפשע: ישראל אשמה! חייבים להוציא את הר-הבית משליטתה של ישראל ולשלוח לשם משקיפים בינלאומיים! אין המקום שייך לישראל או ליהודים, ואפילו לא נוצרים. מקום מקודש הוא למוסלמים, ואך ורק להם, ומי שמעז להוציא דיבת האיסלאם, אחד דינו לפי חוק ולפי מעשה: מוות מיידי!
עצם הקיום של מדינת ישראל מפריע לכולם, והעולם לא ינום ולא ישן עד שיגיע הפתרון הסופי-סופי אחת ולתמיד. בינתיים אנחנו מפריעים להם, אז צריך לעשות מעשה.
שוטים ומשונים הם היהודים והישראלים. הם עצמם עוזרים לעולם: הנה, חמישים שנה לשחרורה ואחודה של עיר הבירה שלהם, מושא כל כיסופיהם, ומה הם עושים? קוראים לכולם אל הדגל, לצאת להפגין נגד!
לכן, דוקא הרצון של אותו רופא בכיר לטפוח לאבי על השכם, לעודד אותו ולהגיד: ״אני לצדכם, אני אתכם״ הוא אינו דבר של מה בכך. כך הרופא, כך גם הנוצרים (בעיקר האוונגליסטים). הם תומכים בנו בפומבי, כשאחרים מהססים או מסרבים. הם גאים במעשיהם, הדבר הנכון לעשותו. הם מעלים את נס ירושלים באופן קבוע, ומהללים את שם האלוהים, ואילו אנו - אנחנו בשלנו.