X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
פוטין במפגש עם טרמאפ הצהיר בדיוק כמו שרצה נתניהו, שהמצב ברמת הגולן יחזור להיות כמו ב-1974 בעקבות הסכם הפרדת הכוחות עם סוריה הבעיה של ישראל היא בכלל לא עם הצבא הסורי, הבעיה שלה היא עם טרור בחסות אירן מרמת הגולן הסורי
▪  ▪  ▪
מפגש טרמאפ-פוטין [צילום: פבלו מונסיביאס, AP]
מה היה לנו במפגש טרמאפ-פוטין בהקשר לישראל ורמת הגולן, לפי ההצהרות הפומביות? ראשית, שניהם דיברו על ביטחון ישראל כנושא מרכזי, ודומני שזאת פעם ראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל שדבר כזה קורה. טראמפ אף הפליג בדבריו בראיון תקשורתי על משהו "חזק" לטובת ישראל. ושנית, פוטין דיבר על ביטחון ישראל במובן של "חזרה למצב שהיה בשנת 1974, דהיינו הסכם הפרדת הכוחות. זה יביא לשלום ויחסים שלווים בין מדינת ישראל וסוריה, יעזור לביטחון ישראל".
זאת למעשה העמדה של נתניהו, של ממשלת ישראל. פוטין מקבלה כלשונה. מה הפלא שבירושלים התמוגגו. דעתי שאין באמירה הזאת של פוטין, שטראמפ כמובן מקבלה, שום בשורה, שום כלום. נותנים לנו מתנה חסרת ערך שבין כה וכה יש לנו אותה. האם מישהו העלה לרגע אחד בזירה האזורית או העולמית את הרעיון שהסורים לא יקיימו את ההסכם? האם היה כביכול מעין איום כזה? ישראל צריכה שיבטיחו לה שצבא סורי מסכן לא יכנס לאזור החיץ? שהוא יכניס לאזור הדילול יותר טנקים מכפי שמותר על-פי הסכם ההפרדה? יש לנו בכלל בעיה עם הצבא הזה שאת כל "ניצחונותיו" בדרום סוריה עשו למענו הרוסים, והם אלו שנשאו ונתנו עם המורדים בכל כפר וכפר?
אין לנו שום בעיה עם הצבא הסורי הסדיר. הבעיה שלנו היא בעיית הטרור הפוטנציאלי מרמת הגולן שיופעל על-ידי חיזבאללה, מליציות שיעיות ודומיהן, כשהן מוסוות, והכל בחסות אירן.
אילו לאמירה של פוטין הייתה נלווית אמירה פשוטה האומרת: שלמען ביטחון ישראל "לא אשלים אם שום מעשה טרור וחתרנות מרמת הגולן" - דיינו! יכולים כמובן לבוא ולפרש את דברי פוטין על "חזרה למצב שהיה ב-1974", כמצב שבו ברמת הגולן הסורית היה רק צבא סורי, ולא היה אז חיזבאללה ולא הייתה אירן והמליציות שלה. כלומר, שבדרך עקיפה פוטין אמר למעשה שברמת הגולן אין מקום לאף גורם צבאי, אלא רק לצבא הסורי.
אולי!? אבל, נניח שיש בזה משהו, מי הוא הגורם שיבדוק זאת, שיוודא שאין ברמת הגולן תאי טרור וחתרנות מטעם אירן? הרוסים כמובן יבטיחו לנו שרק צבא סורי יהיה ברמת הגולן ואף גרורה אירנית. אבל מי יבדוק ויוודא זאת באורח תמידי, לאורך זמן?
כאשר מדובר היה בהסכם ההפרדה ברמת הגולן ב-1974, נקבע גוף מיוחד שתפקידו היה לבדוק שהצבא הסורי והצבא הישראלי עומדים בהסכם. מי יבדוק עכשיו, לא את הצבא הסורי, אלא את עשרות הכפרים ברמת הגולן ותאי הטרור שיתמקמו שם? רמת הגולן הסורי עלולה להפוך לזירת טרור. אירן החתרנית, הפעלתנית, תדאג לכך. בשל רצונה שלא לסבך את חיזבאללה בפעילות מלבנון, יהיה לה עניין מיוחד לפעול מרמת הגולן הסורי.
אנחנו מצויים עכשיו בזירה הסורית בתקופה מעצבת גבולות. בימים אלה מעוצב הגבול של סוריה עם ירדן לכל אורכו, למעט באזור של דרום רמת הגולן הסורית ליד הירמוק, שם עדיין מחזיק כוח של דאעש. הגבול בין ישראל לסוריה (כאשר ישנה מעין הכרה מעצמתית דה-פקטו שרמת הגולן היא בשטח מדינת ישראל) עומד להתעצב בקרוב. אם בתהליך עיצובו הקרוב לא נשכיל ליצור מצב בו יהיה איסור מעצמתי על נוכחות ברמת הגולן של כל גורם הקשור במישרין או בעקיפין לאירן - יהיה קשה מאוד בעתיד לשנות את המצב.
תאריך:  22/07/2018   |   עודכן:  22/07/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מתנה חסרת ערך
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
לא מדויק
אלטע קאקער  |  23/07/18 22:17
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בעז שפירא
מי הפסיכי שאישר הרצאה כזו של מחבל מורשע בפני המפקדים הצעירים? האם כך מנחילים רוח קרב ומורשת? האם זו הדרך הנאותה לתדרך ולהכין מפקדים לשירות בגזרה בה יש פעילות פח"ע נרחבת? ובכלל, מי המטורף המהין עוז בלבו לקבל מחבל בן למשפחת מחבלים כ"מרצה" בתוך בסיס צבאי ואל מול חיילים ומפקדים?
רון בריימן
יש לומר באופן הברור ביותר: דת "השלום" היא דת לכל דבר, עם מנהגים ופולחנים משלה, עם אדמו"רים משלה, עם תורה משלה, עם כפייה וחוסר סובלנות משלה    לקשת יש שני קצוות ולא אחד בלבד    קצה אחד משניא את היהדות והקצה האחר משניא את השלום
איתן אראל
תגובה למאמר של פרופ' אמנון רובינשטיין, חוק הלאום: ההבדל בין מתנחלים לחרדים, ישראל השבוע, 13.7.2018, א' באב תשע"ח
אסתר שניאורסון גרי
בתודעת הדורות ציין חורבן בית המקדש השני את ראשית גלות עם ישראל, גלות בת אלפיים שנה. בכול שנה בליל ט' באב היהודים מבכים את חורבן המקדש    בליל הכלולות, מתחת לחופה, נהוג שהחתן שובר כוס - זכר לחורבן, תזכורת לכך שהחיים אינם שלמים עד שייבנה המקדש
איתן קלינסקי
ערב תשעה באב קראתי בספר ירמיהו במיוחד את הפרקים כ-כ"ט ושמעתי קולות שמאוד מוכרים לי מימים אלו ברחובות ישראל    נותרתי רק עם תפילה, שלא נגיע לימים האפלים של שנת 586 לפני הספירה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il