X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מיוחדים ברשת
נשיא ארה"ב חושף את תוכנית הענק להשקעות

ביידן: 2 טריליון דולר ב-15 שנים

בין הסעיפים המרכזיים: 600 מיליארד דולר לבניית תשתיות; 300 מיליארד דולר לתמיכה בייצור מקומי; 200 מיליארד דולר לתשתיות דיור; 174 מיליארד דולר למכוניות חשמליות; 400 מיליארד דולר לטיפול ביתי בקשישים ומוגבלים; 100 מיליארד דולר לפס רחב באינטרנט מתכנן לממן את התוכנית על-ידי העלאת המיסים על חברות ובעלי הכנסות גבוהות התוכנית זקוקה לאישור הקונגרס וביידן יצטרך לעמול קשות כדי להשיג אותו
▪  ▪  ▪
ביידן. "התוכנית תממן את עצמה" [צילום: אוון ווצ'י, AP]
נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, יציג היום (יום ד', 31.3.21) תוכנית להשקעת 2 טריליון דולר במשק האמריקני ב-15 השנים הקרובות. היעד הרשמי של התוכנית הוא ליצור מקומות עבודה והיא נושאת את השם American Jobs Plan. בפועל, מדובר בצעדים שמטרתם לחולל מהפכה בשורה של תחומים - החל מהתשתיות, דרך איכות הסביבה וכלה בעבודת נשים. הבית הלבן פרסם את עיקרי התוכנית לקראת נאומו של ביידן בפיטסבורג, בה יציג אותה רשמית.
מקור מימון מרכזי של התוכנית אמור להיות הכבדת נטל המס על חברות ועל בעלי הכנסות גבוהות, תוך ביטול חלקים משמעותיים מרפורמת המס שהעביר הנשיא דונלד טראמפ בשנת 2017. בין היתר יועלה מס החברות מ-21% ל-28%, שיעור המס המינימלי ליחידים יועלה מ-13% ל-21%, יבוטלו הטבות מס לחברות המפיקות דלקים מוצקים (נפט ופחם) ותוגבר האכיפה כלפי חברות.
התוכנית זקוקה לאישורו של הקונגרס, וביידן יצטרך לעמול כדי לקבל את אישור הסנאט, בו הוא תלוי בקול המכריע של סגניתו, קאמלה האריס. הממשל יצטרך להבטיח תמיכה מלאה של 50 הדמוקרטים (כאשר באגף השמאלי של המפלגה נשמעות טענות לפיהן היא אינה מספקת בתחום שינויי האקלים), להצמיד את החקיקה הדרושה לחוק התקציב או לשנות משמעותית את כללי הפיליבסטר המאפשרים לרפובליקנים לתקוע כל הצעת חוק. ההתנגדות העיקרית של הרפובליקנים תהיה בתחום המיסים, שכן הם סבורים מסורתית שיש לקצץ מיסים כדי לעודד את הפעילות הכלכלית.
על-פי התוכנית, 500,000 נקודות להטענת מכוניות חשמליות ייפרסו בכל רחבי ארה"ב עד 2030; כל הצינורות הדולפים במדינה יוחלפו; לכל האמריקנים תהיה בסוף העשור גישה לאינטרנט בפס רחב; 2 מיליון בתים ודירות ייבנו או ישופצו. לדברי הבית הלבן, התוכנית תממן את עצמה, משום שהשינויים במיסים ייוותרו על-כנם גם אחרי השלמתה; הדבר תלוי כמובן בכך שממשלים עתידיים לא ישנו אותם. ביידן צפוי לפרסם בחודש הבא תוכנית כלכלית נוספת, אשר תכלול הרחבה של ביטוח הבריאות, סובסידיות למעונות יום ולימודים חינם בקולג'ים קהילתיים.
התוכנית הנוכחית כוללת למעלה מ-600 מיליארד דולר לבניית תשתיות, כולל נמלים, מסילות, גשרים וכבישים בין-עירוניים; 300 מיליארד דולר לתמיכה בייצור מקומי; ולמעלה מ-200 מיליארד דולר לתשתיות דיור. 100 מיליארד דולר יושקעו בתשתיות למכוניות חשמליות ובמתן הקלות מס למשתמשים באנרגיה נקייה. עוד 174 מיליארד דולר יופנו במישרין למגזר המכוניות החשמליות. צעד נוסף בתחום שינויי האקלים יהיה הצעת חוק שתקבע יעדים פרטניים לצמצום השימוש בדלקים מוצקים; ביידן כבר הציב את 2035 כתאריך היעד להפסקה מוחלטת של פליטת גזי חממה מתחנות הכוח. לצד זאת, יוחלפו 50,000 כלי רכב להסעות המונעים בדיזל, ולפחות 20% מהאוטובוסים הצהובים של בתי הספר יהיו חשמליים.
100 מיליארד דולר יופנו ליצירת פס רחב לאומי, מודרניזציה של תחנות הכוח, שדרוג של בתי ספר ומתקני חינוך, השקעה במו"פ והבטחת איכות המים. 400 מיליארד דולר יופנו לטיפול ביתי בקשישים ומוגבלים - צעד שיאפשר ליותר נשים לצאת לעבודה (זו גם מטרת הסובסידיה המתוכננת למעונות יום). הבית הלבן גם קורא להעביר את החוק שיבטיח את זכות העובדים להתאגד.
10 מיליארד דולר יופנו להקמת Civilian Climate Corps אשר יעסיקו עובדים בשיקום הנוף ובסיוע להכנות להתמודדות עם פגעי שינויי האקלים. 45 מיליארד דולר ישמשו להחלפת צינורות דולפים ולהפסקת דליפות מים ב-400,000 בתי ספר ומעונות יום. המדינות והרשויות המקומיות יקבלו 56 מיליארד דולר במענקים ובהלוואות בריבית נמוכה כדי לשדרג מערכות מים מתיישנות. 10 מיליארד דולר ישמשו לניקוי מים מכימיקלים. תוכניות שיכון יתוקצבו ב-200 מיליארד דולר, כולל 40 מיליארד דולר לדיור ציבורי.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  31/03/21   |   עודכן:  31/03/21
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ביידן: 2 טריליון דולר ב-15 שנים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
יש לנו שופר ביידני חדש
פלג א  |  31/03/21 17:28
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משבר האקלים
ד"ר כרמית ולנסי, ד"ר שירה עפרון, קים נח
הגפרור שהצית את המלחמה לפני עשר שנים היה פוליטי-חברתי, אך חבית חומר הנפץ התמלאה במצוקה כלכלית בשל בצורת קשה, ניהול לקוי של משק המים ופגיעה בחקלאות    המקרה הסורי הוא איתות ברור לסכנות המדיניות והביטחוניות שנושאים עימם שינויי האקלים, כולל בשכנותיה של ישראל
איתמר לוין
יועציו של הנשיא מסיימים לגבש שורה של צעדים שבמרכזם עומדים התשתיות, החינוך והבריאות - אך העברתם בקונגרס לא תהיה קלה, מנתח ניו-יורק טיימס
איתמר לוין
ממשל ביידן מרחיב למגזר הפיננסי את פעילותו בנושא שינוי האקלים - אם כי בינתיים יש הרבה מאוד הצהרות ומעט מעשים, מדווח וושינגטון פוסט
איתמר לוין
ארה"ב רוצה להנהיג את המאבק בשינויי האקלים, אך תתקשה בכך - במיוחד מול סין    ביידן גם יצטרך להעביר מדיניות פנימית ממשית בתחום, מסביר אקונומיסט
איתמר לוין
סופות חורפיות קשות הופכות לשכיחות יותר, במקביל לצורך להפחית את השימוש בדלקים מזהמים בתחנות הכוח ולעבור לאנרגיה ירוקה - מסביר ניו-יורק טיימס    שינויי האקלים מאיימים להפוך גלי חום, שטפונות, מחסור במים ועוד לתופעות נפוצות יותר. כל אלו עלולים ליצור סכנה אמיתית למערכת החשמל האמריקנית כולה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il