X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
בסוריה מספרים שפוטין הציע לבשאר מחשב חדיש שיפלוט את תוצאות הבחירות 10 דקות אחרי סיומן בשאר הודה לפוטין ואמר לו: "אנו יותר מתקדמים מכם בתחום זה, המחשב שלנו מספק תוצאות 3 חודשים לפני קיומן
▪  ▪  ▪
אסד. אין מתנגדים...[צילום: AP]
בלי בושה
כצפוי, אין הפתעות. נשיא סוריה בשאר שוב זוכה בבחירות כפי שהיה במרוצת 2 עשורים. 95.1 אחוזים הצביעו בעדו. בנוסף ל-95 אחוזים יש גם עשירית וזאת למען הדיוק. זה קצת צנוע יותר מהתוצאות שהשיג אביו במרוצת 3 עשורים: 99.99 אחוזים.
בנוסף לבשאר היו עוד 51 מועמדים לנשיאות. הם זכו לתמיכה וחתימות יותר מ-35 חברי מועצת העם כתנאי למועמדות. היכן נעלמו? גם השקר הגס ביותר מחייב קורטוב של הגיון.
בסוריה מספרים שפוטין הציע לבשאר מחשב חדיש שיפלוט את תוצאות הבחירות 10 דקות אחרי סיומן. בשאר הודה לפוטין ואמר לו: "אנו יותר מתקדמים מכם בתחום זה. המחשב שלנו מספק תוצאות 3 חודשים לפני קיומן.
סיפור הבחירות בסוריה מזכיר סיפור דומה עם סדאם חוסיין. ערב הדחתו בשנת 2003 קיים בחירות שתוצאותיהן הגיעו ל-100 אחוזים. ממשלת עירק פירסמה הודעה שהתוצאות אינן מדויקות וכי הן צריכות להיות 100 אחוזים פלוס קול אחד, ומדוע? כי כשהמחשב פלט תוצאה של 100 אחוזים, התמלא התפעלות וגם הוא הצביע בעד.
גם סורים צמאים
שלטונות סוריה הודיעו לאחרונה שטורקיה עוצרת את זרימת מי הפרת לאדמות סוריה. הפרת הוא מקור המים העיקרי לסוריה. לפני הצעד הטורקי, זרמו 200 קוב מים בשניה, 12,000 קוב לדקה לסוריה. מובן מאליו שהצעד הטורקי יצמצם גם את כמות המים המגיעה לעירק. סוריה אינה משתמשת במי החידקל למרות שהם עוברים בארצה.
החידקל עובר בצפון מזרח סוריה לאורך קילומטרים בודדים לפני שנכנס לאדמות עירק, אך הסורים אינם מנצלים את מי החידקל כי הנהר עובר בין 2 רכסים שגובהם 900 מטר, ולסורים אין עדיין הטכנולוגיה לשאוב את המים לגובה הנ"ל.
חוסיין תמך במלחמה נגד אירן
העיתונאי עורך עיתון "אשרק אלאוסט" ג'סאן גרבל, פרסם לאחרונה ספר בשם "ביקורים אצל הפצעים של עירק". המחבר מספר, כי שמע משר החוץ העירקי, חאמד אלג'בורי, כי המלך חוסיין עודד את הנשיא סדאם חוסיין להכריז מלחמה נגד משטרו של חומייני באירן.
בין השאר, מספר שר החוץ העירקי דאז, כי ביום הכרזת המלחמה נגד אירן 22.9.1980, הגיע המלך חוסיין לעירק, ונסע עם סדאם לגבול עם אירן. שניהם עלו על טנק ולחוסיין ניתן הכבוד לירות את הפגז שפתח את המלחמה ובירך את מארחו. מוסיף המספר, כי סדאם האמין שהכרזת מלחמה נגד אירן, תהפוך אותו לאיש ארה"ב במזרח התיכון.
בין סוריה ללבנון אין גבול
המשטר הסורי ממשיך להתכחש ללבנון כמדינה עצמאית וכזו שאיננה חלק אינטגרלי של סוריה. נשיא לבנון, מישל עוון שוב פנה לנשיא הסורי בשאר להיכנס למו"מ על קביעת גבולות מוכרים בין שתי המדינות וכי יש צורך בכך כדי למנוע הברחת חומרי יסוד מסובסדים מלבנון, כפי שהסביר נשיא לבנון.
יש לציין, שמאז הוכרזה לבנון כמדינה עצמאית בשנות הארבעים של המאה הקודמת, סוריה מסרבת להכיר בגבולות כל שהם בין שתי המדינות. כמו-כן, מסרבת לחילופי שגרירים. שר החוץ הסורי לשעבר וליד אלמועלם, אמר פעם "כששואלים אותי מדוע נמנעת סוריה מלמנות שגריר ביירות, דמעות זולגות מעיני. זה נשמע כמו דרישה למנות שגריר לסוריה בעיר סורית כמו חלב".
קידוש הקברים
מרוב המתים מהקורונה, יש מחסור בקברים בבתי הקברות המבוקשים באירן. בטהרן יש בית קברות על שם בתו של הנביא מוחמד "גן אלזהרא" שם נוסף לבת הנביא. השלטונות החלו לקבור בארבע קומות תחת האדמה. זה מעשה ללא תקדים המעורר תדהמה. ידוע שהאיסלאם השיעי מקדש את הקברים ועושה מהם אתרי תפילה.
באירן קיימים כאלפיים קברים שנחשבים מקודשים ונוהגים לבקר בהם המונים שמבקשים ישועה לחוליהם ומפלט ממצוקותיהם, ואילו האיסלאם הסוני נוהג פשטות לגבי הקברים אפילו אם הם ממעמד גבוה ביותר, וזאת ברוח האמרה: "מן העפר בא ואל העפר ישוב".
מי בעד פצצה גרעינית?
"ישראל חיבלה במתקן להעשרת אורניום. על כך הגיבה אירן בחוכמה. היא תעשיר אורניום עד 60 אחוז" [ג'מאל זחלקה חבר כנסת לשעבר, אלקודס אלערבי 15.4.2021]. הערה: ידוע שהעשרת אורניום מעל ל-20 אחוז, אין לה שימוש מלבד פצצה גרעינית. זחלקה יצטרך לאחל לשליטי אירן, שהערבים בישראל יהיו חסינים בפני פצצה כזאת.
זה מזכיר סיפור: כשסדאם חוסיין הכריז לפני כ-3 עשורים שהוא מתכנן לשרוף חצי ישראל, הגיעה לבגדד משלחת של נכבדים ממזרח ירושלים. שאלו את סדאם האם הוא לוקח בחשבון שבישראל חיים כמיליון וחצי ערבים?
השיך אלג'מל ממסגד אל-אקצה סיפר, כי סדאם השיב להם: יש כאן משימה לאומית עליונה. מה אתם רוצים, שאעשה סינון?
תאריך:  28/06/2021   |   עודכן:  28/06/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות העולם הערבי
איתמר לוין
זה יהיה ארוך, זה יהיה קשה, יהיו הרבה מתנגדים - אבל תבוסת דאעש והשקט היחסי נותנים תקווה שעירק תוכל ליצור ממשלה מתפקדת    שלושת תנאי היסוד הם פירוק המיליציות החמושות, אספקת השירותים החיוניים לאזרחים וצמצום הסובסידיות הנדיבות לאנרגיה
ירון פרידמן
איך הגיעו לאזורנו מנהגי העישון? מדוע עוררו התנגדות דתית ופוליטית? ומה מצב העישון בעולם הערבי בימינו?
יוני בן-מנחם
מתיחות חריפה התגלעה בין מצרים לרש"פ על-רקע המאמצים לשקם את הרצועה ולפייס בין חמאס לפתח. גורמים ברש"פ אומרים כי מצרים מאמצת חלק מעמדות חמאס בגלל האינטרסים של הביטחון הלאומי המצרי על חשבונה של הרש"פ וכי מחמוד עבאס לא יאפשר פגיעה במעמד אש"ף
יורם אטינגר
הביצועים המרשימים של "כיפת ברזל" מגבירים את פוטנציאל היצוא למדינות שונות כגון קוריאה הדרומית, יפן, סינגפור, הודו, פולין, המדינות הבלטיות ואמריקה הלטינית, ותורמים להרחבת היצוא הביטחוני ובסיס התעסוקה של ארה"ב.
יואל גוז'נסקי, קים נח
יורש העצר מנסה להפוך את ארצו למובילה גם בתחום הסביבה, כחלק מן הגמילה מנפט    היוזמה שאפתנית ואולי מופרכת – אבל על ישראל לשים לב אליה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il