ארגון נפגעי הטרור, 'אלמגור', מדווח (יום ו', 25.1.08) על עלייה דרמטית במספר פיגועי הירי בתקופה האחרונה וקורא לראש הממשלה ולשר הביטחון להחזיר את כל המחסומים והגבלות התנועה לפלשתינים, בצירים רגישים, שהוסרו לאחרונה במסגרת ההקלות והמחוות שניתנו לאבו-מאזן.
לטענת 'אלמגור', ישנה עלייה דרמטית במספר פיגועי הירי, מאז ניתנו ההקלות והן גדלים בהתאמה לגידול בהקלות. חלק גדול מהאירועים כלל לא מגיעים לידיעת הציבור, אומרים ב'אלמגור', מפני שהם מסתיימים ללא כל פגיעה או מפני שסוכלו ברגע האחרון, על-ידי כוחות הביטחון.
ב'אלמגור' טוענים כי "הפלשתינים צוחקים עלינו כל הדרך בדרכם לפיגוע הבא. הם מנצלים את ההקלות, בציניות מחרידה, לפגוע בישראלים ואחר כך מייללים, בשיטת 'הקוזאק הנגזל'.
על ממשלת ישראל להחליט שהיא מעדיפה את שמירת חיי הישראלים, על פני איכות החיים של הפלשתינים".
גורמים בארגון 'אלמגור' גם מנפקים מספר דוגמאות לטענותיהם, בעניין התגברות פיגועי הירי, ומזכירים, בין היתר, את רצח עידו זולדן, שנרצח על-ידי שוטרים פלשתינים, ואת הרצח של דוד רובין ואחיקם עמיחי, שנרצחו בפיגוע ירי ליד חברון. ואלו הן רק הדוגמאות שכללו נפגעים בנפש.