בנאומו ביד ושם בליל יום השואה הכריז בנימין נתניהו: "נילחם לבד אם נצטרך". הוא גם תקף בחריפות את המתרחש בזירה הבינלאומית, החל מן ההתנגדות הבינלאומית להתקפה ברפיח, דרך האנטישמיות בקמפוסים וכלה באיום של צווי מעצר מבית הדין בהאג. הנאום הזה מדאיג משתי סיבות שהן בעצם אחת: התעלמות מן המציאות.
ישראל אינה יכולה להילחם לבד. נקודה. היא צריכה נשק תוצרת חוץ, בעיקר מארה"ב. היא צריכה מימון למערכות ההגנה האוויריות, שוב בעיקר מארה"ב. היא צריכה לקוחות שירכשו את הנשק מתוצרתה כדי לממן את פיתוחו עבור צה"ל. היא צריכה נפט ודגנים וברזל ורכבות ומטוסים שכולם מיובאים. היא צריכה גיבוי דיפלומטי שימנע עיצומים. היא צריכה את שוקי ההון כדי לגייס את המימון למלחמה. היא צריכה קואליציה בינלאומית נגד אירן. בהנחה שנתניהו לא נדבק במשיחיות ההזויה של הימין, הוא יודע זאת היטב – ובכל זאת הוא זורק ססמאות נבובות ומופרכות.
המצב הבינלאומי הקשה של ישראל איננו גזירת גורל. נכון, חלק ממנו נובע מצביעות שתמיד שוברת שיאים כאשר מדובר ביהודים, וחלק ממנו נובע מסיבות פוליטיות פנימיות. אבל חלק ממנו, אולי המשמעותי ביותר, הוא תוצאת המדיניות של נתניהו וממשלתו: הסירוב העיקש לדון בעתיד הרצועה, העיכובים והקשיים בסיוע ההומניטרי, ההתקפות הגסות על ארה"ב וג'ו ביידן. אפילו ההחלטה לשלוח את השגרירה ברוסיה סימונה הלפרין להיות כמעט הנציגה המערבית היחידה
בהשבעתו של הרודן הרצחני ולדימיר פוטין, במה שנראה כאילו מישהו מתעקש להפוך אותנו למצורעים ולהיראות כבעלי בריתו של מנהיג שנגדו כבר יש צו מעצר בינלאומי. נתניהו יודע גם זאת היטב – ובכל זאת הוא מפריח האשמות.