X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
תומכי המועמד לנשיאות רוברט פ' קנדי ??ג'וניור סמוך למתחם הביטחוני ליד מתחם אולפני CNN באטלנטה, מקום העימות הנשיאותי [צילום: פבלו מרטינז מונסיבאיס/AP]
העימות הנשיאותי: מבחן הערנות של ג'ו ביידן
העימות הנשיאותי בין ביידן לטראמפ חשוב במיוחד מכיוון שהוא מוקדם מאוד ויכול להשפיע על סיכויי ההצלחה של ביידן בבחירות ביידן בן 79, ורבים מודאגים מיכולותיו הקוגניטיביות. העימות יהיה מבחן עבור ביידן, והוא יצטרך להוכיח שהוא כשיר לתפקיד. אם ייכשל, ייתכן שיוחלף על-ידי מועמד אחר. האם יועציו של ביידן דחפו אותו להשתתף בעימות כדי לבחון את יכולותיו?

ב-8 בנובמבר 2016, אתר התחזיות הסטטיסטיות 538 נתן לדונלד טראמפ 16% סיכוי לנצח בבחירות במדינת ויסקונסין. הוא נתן לו סיכוי גדול יותר, אך עדיין לא גדול מספיק, לנצח בבחירות. טראמפ ניצח בבחירות. הוא ניצח בוויסקונסין, במה שאנשי האתר מכנים "ההפתעה הגדולה ביותר". כלומר - הפער המשמעותי ביותר בין התחזית הסטטיסטית לבין המציאות.
מי ינצח בבחירות 2024 בנובמבר הקרוב? התחזית של 538 - המדוברת ביותר, הנחשבת ביותר, גם כיום, לאחר שכשלה בבחירות 2016, וצדקה, לפחות ביחס למנצח, בבחירות 2020 - קובעת שוויון. ממש שוויון. האתר משתמש בנתוני הסקרים ובנתונים כלכליים כדי להריץ סימולציות. מתוך 1000 סימולציות, ביידן ניצח ב-501, טראמפ ב-495. בארבעה מקרים לא הייתה הכרעה - שוויון ב"אלקטורל קולג׳". זו תוצאה אפשרית, אבל נדירה מאוד. מי שלא מאמין בסימולציות מורכבות, ומעדיף שקלול קצת פחות מורכב (אם כי עדיין מורכב) של נתוני הסקרים, מקבל תחזית די דומה: במדד הסקרים של 538 ביידן מוביל בשתי עשיריות האחוז. במדד הסקרים הנחשב של RCP טראמפ מוביל ב-0.9 אחוז. ובמילים אחרות: שוויון.
זה הנתון, והוא הבסיס לכל מחשבה על מה שיקרה השבוע בעימות הנשיאותי באטלנטה, בלילה שבין חמישי לשישי. עימות חשוב מאוד. וזה לא דבר שגרתי, כי רוב העימותים חשובים הרבה פחות מכפי שנדמה. רוב העימותים הם הרבה מהומה תקשורתית ומעט השפעה אלקטורלית. הפעם, מדוב באירוע שונה משתי סיבות עיקריות: בגלל שהוא מוקדם מאוד, ובגלל שהוא ישמש מבחן קריטי ליכולתו של ג׳ו ביידן לשכנע את הציבור שמצבו המנטלי תקין. הרבה מאוד בוחרים באמריקה מודאגים מהאפשרות שביידן המבוגר כבר אינו כשיר, או ספק כשיר, לתפקיד. זה כולל גם לא מעט בוחרים שהצביעו לו בבחירות 2020. העימות יהיה המבחן שלו. המבחן החשוב ברגע חשוב.
הוא יהיה לבד על הבמה, בלי יועץ שילחש לו, בלי פתקיות לקרוא מהן, בלי טלפרומפטר, בלי ברק אובמה שיאחז בידו. לבד על הבמה, מול יריב תוקפני ומול עיתונאים שיבקשו להוכיח שאינם עושים לו הנחות. מול אומה שתצפה בו במתח. האם יקפא, האם יגמגם, האם יתבלבל, האם ייראה חד וערני, האם יגיב לעניין. ביידן יידרש לתפקד ברמה טובה. זו תהיה ההזדמנות שלו לקעקע את מה שיריביו ומתנגדיו מפיצים כל העת בשמועות וברשתות.

או שיתברר שהיריבים צודקים, ושביידן אכן מתקשה להיות חד וערני. צריך לקחת בחשבון שהנשיא הוא אדם מוגן מאוד, עטוף ושמור. ייתכן מאוד שהשמועות על מצבו המנטלי של ביידן הם לא יותר מקמפיין השמצה אופייני לזמננו. ייתכן מאוד שהשמועות על מצבו המנטלי של ביידן נכונות. כמובן - הכי סביר שהאמת איפשהו באמצע. הוא כבר לא במיטבו, אבל גם רחוק מאוד מהדימוי העלוב שהיריבים מנסים להדביק לו. האמצע הזה הוא מקום מסוכן. בעיקר במצב של עימות. האמצע ייבחן על פני שעה וחצי בעמידה על הבמה, שעה וחצי לאור הזרקורים. מעידה משמעותית אחת תהיה אירוע קריטי. מעידה משמעותית אחת תהיה מכה קשה לקמפיין של ביידן, שנמצא במגמה של עלייה קלה.
לא תמיד זה כך. מועמדים יכולים למעוד בעימות ולנצח בבחירות. נכון, המעידות שלהם הופכות לסוג של אגדות משעשעות לחובבי טריוויה נשיאותית, אבל האמת היא שעל החשיבות שלהם אפשר להתווכח. ואם להיות קצת יותר נחרץ: רוב המחקרים לא מצאו סימנים להשפעה ברורה של עימותים על תוצאות הבחירות. דוגמה: בוש (האב) המציץ בשעונו במהלך העימות. זה חיזק את הרושם שבוש הוא מועמד קצת עצי. אבל לא בגלל זה הוא הפסיד בבחירות (הוא הפסיד בגלל הכניסה של רוס פרו למרוץ). דוגמה: מייקל דוקאקיס הפגין קרירות אדישה מול שאלה מה היה עושה לו אשתו הייתה ״נאנסת ונרצחת״. זה חיזק את הרושם שדוקאקיס הוא מועמד טכנוקרטי, חסר כריזמה. אבל האם בגלל זה הפסיד? ספק גדול. המועמד מולו היה בוש, שגם הוא היה מועמד טכנוקרטי, חסר כריזמה. מתי לרגע כלשהו בעימות אולי הייתה חשיבות? כאשר רונלד רייגן, במשפט הומוריסטי אחד, הסיר מסדר היום את שאלת הגיל שלו (בעימות מול וולטר מונדייל ב-1984). אבל גם במקרה הזה, ולנוכח התוצאות החד-משמעיות, קשה להעלות על הדעת ניצחון של מונדייל, עם או בלי הרגע הנפלא בעימות (צפו כאן).
מה יכול לקרות בעימות השבוע? אם טראמפ יאמר בעימות דבר מה שאיננו אמת עובדתית צרופה, זה לא יוסיף או יגרע הרבה מסיכויי ההצלחה שלו. מדוע? כי כולם כבר יודעים מי הוא טראמפ ומה יחסיו עם האמת העובדתית. אמירה כוזבת של טראמפ לא תגלה לבוחרים שום דבר חדש. היא לא תאמת עבורם את החשד שטראמפ לא תמיד מקפיד על העובדות - כי זה לא חשד, זו ידיעה. במקרה של ביידן המצב אחר: הבוחרים באמת לא יודעים כמה הוא חד, ערני, כמה הוא בעניינים. הם נחשפים לחשדות, לשמועות, ללחישות לשמצות. אין להם מידע. העימות יספק להם מידע. הוא יספק מידע בנושא הכי קשה לביידן בבחירות האלה: היכולת לשכנע שהוא בשליטה.
והוא יספק את המידע הזה בזמן מוקדם ללא תקדים. העימות הנשיאותי המוקדם ביותר בתולדות אמריקה. עד כדי כך מוקדם, שהוא קודם אפילו לועידות המפלגות של הקיץ. וכן, גם זה חשוב. זה מאפשר למפלגות להחליף מועמד. נכון - התסריט לא נשמע סביר, או כזה שצריך להניח שיקרה. אבל הוא אפשרי. בעיקר אם יתברר שהשמועות נכונות. בעיקר אם הציבור יקבל את הרושם שביידן, כאשר הוא ניצח לבד על במה, לשעה וחצי, ברגעים של לחץ, מול שאלות קשות, אינו מתפקד היטב. וכמובן - צריך להניח שזה לא יקרה. סביר להניח שלו היה חשש שזה מה שעלול לקרות, ביידן ויועציו היו נמנעים מעימות. אלא אם…
אלא אם גם היועצים מוטרדים. אלא אם גם חלקם מראשי המפלגה רוצים לבחון את מצבם בטרם יתחייבו על מועמדות של מי שלא מצליח להיראות מרשים על במות. הנה, חזרנו לעולם השמועות והרמזים, שלא קל לברור בו את המוץ מהבר. את ההצעה הזאת שמעתי ממישהו שמכיר היטב את וושינגטון, שכיהן בממשל בתפקיד בכיר, איש רציני, שדיבר איתי לפני כמה ימים. אולי - אמר - היועצים של ביידן לא ידעו איך לומר לו שהוא צריך לפרוש. אולי הם הבינו ששום אמירה לא תשכנע אותו. אז הם החליטו להעמיד אותו על במה. לתת לו הזדמנות להצטיין, או להיכשל. לתת לו הזדמנות לפרוש בזמן, מספיק מוקדם כדי להציב במקומו מועמד (כנראה מועמדת) אחר. בחמישי בלילה נדע יותר.

תאריך:  27/06/2024   |   עודכן:  27/06/2024
+העימות הנשיאותי הראשון: ביידן נראה עייף וגמגם, טראמפ התחמק ושיקר
06:33 28/06/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

שני המועמדים התווכחו על השאלה מי היה הנשיא הגרוע ביותר בתולדות ארה"ב  ▪  ביידן טעה מספר פעמים והגיב ברפיון על התקפותיו של טראמפ - אשר פברק נתונים והציג תרחישי אימים בדויים  ▪  ביידן: נתתי לישראל הכל חוץ מפצצות חצי טון; טראמפ: לאפשר לישראל לסיים את המלאכה  ▪  מקורות דמוקרטיים לאחר העימות: יש לנו בעיה

בלי לחיצת ידיים ובלי קשר עין [צילום: ג'רלד הרברט, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
העימות הנשיאותי: מבחן הערנות של ג'ו ביידן
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות בארה''ב 2024
איתמר לוין
כמי שהתעמתה עם שניהם ותומכת לחלוטין בביידן, קלינטון אומרת - במאמר בניו-יורק טיימס - שיש לשים לב לשלוש נקודות עיקריות    "לא משנה מה יקרה בעימות; זו בחירה קלה"
איתמר לוין
ביידן ירצה לחדד את הסכנה הנשקפת מטראמפ ויצטרך להתמודד עם גילו; טראמפ יצביע על כשליו של הנשיא ויצטרך להתייחס לעתיד הדמוקרטיה    ניו-יורק טיימס לקראת העימות השבוע
איציק וולף
דיויד פרידמן, שהיה שגריר ארה"ב בישראל בתקופת ממשל טראמפ, טוען כי הנשיא לשעבר המתמודד על הנשיאות בנובמבר ישלח חימושים לישראל ללא הגבלה אם תפרוץ מלחמה עם חיזבאללה
איתמר לוין
רק 35% אומרים שביידן כשיר מבחינה גופנית ונפשית; טראמפ מקבל 50%, ממש לא תמיכה גורפת    אקונומיסט אומר שהדמוקרטים צודקים בתהייתם מדוע הפשלות של טראמפ אינן עושות כותרות כמו אלו של ביידן
איתמר לוין
ביידן וטראמפ ייפגשו השבוע לעימות הראשון, המתקיים בתנאים שהציב ביידן ובלא חסותה של ועדת העימותים הדו-מפלגתית    אקונומיסט מסביר מה השתנה לעומת בחירות קודמות ומדוע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il