X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
פוטין בנאום השנה החדשה [צילום: AP]
אחרי 25 שנה בשלטון, פוטין מרגיש שהרוח נושבת לטובתו
למרות האבידות הקשות ברוסיה, למרות הקשיים הכלכליים – פוטין מעצב מחדש את החברה הרוסית, בטוח שניצח את המערב ושואב עידוד מבחירתו של טראמפ, מסביר וושינגטון פוסט
כאשר בוריס ילצין, נשיא רוסיה הראשון שנבחר באופן דמוקרטי, התפטר ב-1 בינואר 2000, הוא ביקש מהיורש אותו בחר, ולדימיר פוטין, "להשגיח על רוסיה". רבע מאה מאוחר יותר, פוטין טוען שזה בדיוק מה שעשה ואף הרחיק את רוסיה מפי התהום אליו איים המערב להשליך אותה לאחר קריסת בריה"מ, והבטיח את עצמאותה ואת שמירת האינטרסים שלה.
אבל בפועל, מנתח וושינגטון פוסט, מצבה של רוסיה קשה בהרבה מכפי שפוטין מציג אותו. כוחותיו אומנם מתקדמים באיטיות באוקראינה, אך במחיר של מאות אלפי פצועים והרוגים. אוקראינה עודנה מחזיקה חלק ממחוז קורסק שברוסיה ובחודש שעבר חיסלה את מפקד כוחות הגרעין הרוסיים, הגנרל איגור קירילוב. כלכלתה כורעת תחת העיצומים, עם אינפלציה של 10% וריבית של 21%. נפילתו של בשאר אסד מאיימת על מעמדה במזרח התיכון, והפלת המטוס האזרי בשבוע שעבר גרמה נזק כבד לעיר גרו'זני, בירת צ'צ'ניה.
מאז 2022 משתמש פוטין במלחמה באוקראינה כדי לשנות את פניה של רוסיה, תוך בניית חברה ומערכת חינוך מיליטריסטיות, השתלטות על התרבות, פגיעה בזכויות הנשים ואינדוקטרינציה של הנוער. שינויים אלו התעצמו בחודשים האחרונים, ובטחונו של פוטין בניצחון באוקראינה גבר עם בחירתו של דונלד טראמפ. החרטה היחידה שהביע פוטין במסיבת העיתונאים שלו לסיום השנה הייתה על שלא פלש מוקדם יותר לאוקראינה.
בחודש ספטמבר הונהגו בבתי הספר שיעורי חובה ב"יסודות הגנת המולדת", כולל שימוש ברובי קלצ'ניקוב. חיילים רוסים, ובהם פושעים ששוחררו ונשלחו לחזית, מוזמנים לדבר עם הילדים כגיבורים לאומיים. תפקידי החלומות, אומרים כיום לצעירים, אינם בתוכנה אלא בכטב"מים.
פוטין מתמודד עם אוכלוסייה מצטמקת והצורך לשלוח רבבות צעירים לחזית, וכעת יש לו קיבעון חדש: קידום כל יוזמה אפשרית לעידוד הילודה. במחצית הראשונה של 2024 נולדו 599,600 ילדים – המספר הנמוך ביותר מאז 1999 ונתון שלדברי הקרמלין הוא "קטסטרופלי". בבתי הספר הונהגו "לימודי משפחה", עם מסרים בדבר חובתה של האישה לציית, דמוניזציה של ההפלות והתעלמות מאלימות במשפחה כדי למנוע גירושין.
בשנות ה-2000 הוצגה בטלוויזיה הרוסית התוכנית "בת 16 ובהריון" במטרה למנוע הריונות של בנות עשרה. כעת היא ממותגת מחדש כ"אמא בת 16" ומציגה את אתגרי גידול הילדים כדרך לשפר את גיל העשרה תוך הדגשת "היופי של האימהוּת". בכמה מן המחוזות מובטחים מענקים של 2,000-1,000 דולר לסטודנטיות הרות מעבר לשבוע ה-12, המועד החוקי האחרון להפלות; כמה מחוקקים הציעו להוריד את הרף לתשעה שבועות.
גם כאשר ראשי המגזר העסקי מתלוננים שהאינפלציה חונקת את ההשקעות והאזרחים רוטנים על יוקר המחיה. פוטין מתעקש שרוסיה חזקה ובמצב טוב יותר מאשר אי-פעם, שהיא מעצבת מחדש את הסדר העולמי ומנצחת באוקראינה.
"שכנע את המערב שהוא מספיק משוגע"
האינפלציה הגיעה ל-10%, הריבית עומדת על 21% [צילום: אלכסנדר זמליינצ'מנקו, AP]
"נראה שהוא חושב שניצח במלחמה", אמר לפוסט העיתונאי מיכאיל זיגאר, שכמו רבים ממתנגדיו של פוטין חי בגלות. "הוא טוען שתבוסת הדמוקרטים בבחירות בארה"ב מלמדת על תבוסת המערב. הוא מחכה לטראמפ, שנראה כמי שמסמל את קיצו של העולם הישן ומחסל את האידיאולוגיה הליברלית-דמוקרטית".
למרות שטראמפ הצביע על נפילת אסד כסימן לחולשתה הצבאית והכלכלית של רוסיה, פוטין מנפנף את הביקורת ואומר שהוא מוכן לעבוד איתו. בימים האחרונים הוא גם התרברב ב"אוֹרֶשְניק" – טיל היפרסוני חדש בו השתמשה רוסיה באוקראינה בתגובה להחלטתו של ג'ו ביידן לאפשר לקייב להכות בעומק השטח הרוסי בנשק אמריקני.
הטיל לא הפחיד את המערב כפי שקיווה פוטין, מציין הפוסט, שכן מומחים מטילים ספק ביכולותיו וביכולתה של רוסיה לייצרו בצורה המונית. עם זאת, הטיל נתן לפוטין נקודות בזירה הפנימית. העיתונאי מתנגד המשטר מיכאיל פישמן טוען, שפוטין עיצב מחדש את רוסיה בשלוש דרכים: דבק חברתי בדמות הפחד מהשמדת העולם בנשק גרעיני, המלחמה באוקראינה והבוז לזכויות אדם ולחיי אדם. "מה הכוח של הדמוקרטיה אם טיל 'אושרניק' יכול להרוס בונקר בעומק של ארבע קומות?", הוא תוהה.
פרשנים זרים צופים ש-2025 תהיה שנה מוצלחת לפוטין, למרות הבעיות. "הוא הצליח לשכנע את המערב שצריך לפחד ממנו ושהוא מספיק משוגע כדי לגרור את נאט"ו למלחמה", קבע לאחרונה המרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים בוושינגטון. "בעלות הברית אפשרו לחשש מפני הסלמה לגבור על אסטרטגיה לניצחון צבאי. כתוצאה מכך, פוטין רואה שהרוח נושבת לטובתו".
הכתבה המלאה
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  02/01/2025   |   עודכן:  02/01/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אחרי 25 שנה בשלטון, פוטין מרגיש שהרוח נושבת לטובתו
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
מירב ארד
יואב יצחק
כיממה לאחר שגורמים בארה"ב הצביעו על רוסיה כמי שאחראית להפלת המטוס, התנצל נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בפני נשיא אזרבייג’ן בעקבות הפלת מטוס הנוסעים בשמי רוסיה    38 נהרגו באסון    פוטין נמנע מלקיחת אחריות רוסית ישירה לאירוע
איציק וולף
הטלגרף הבריטי מדווח על עיכוב של שלוש שנים בהפשרת כספי הרווחים ממכירת קבוצת הכדורגל צ'לסי, שהוקפאו על-ידי ממשלת בריטניה    גורם בריטי: הכספים לא ישוחררו עד שיובטח שישמשו באופן שקוף ונכון
איתמר לוין
נתוני המקרו של אוקראינה טובים בהרבה מאלה של רוסיה, מנתח אקונומיסט, אך כעת היא נכנסת לשלב המסוכן ביותר של המאבק - עם מחסור באנרגיה, בעובדים ובכסף ועם צילו של דונלד טראמפ
איתמר לוין
שני הצדדים קרובים לתשישות, טראמפ ילחץ והמערב לא ימשיך לסייע באותו היקף    התחזית של The World Ahead 2025 של אקונומיסט: אוקראינה תוותר על שטח ניכר תמורת ערבויות ביטחוניות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il