X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
שיח האחדות נהיה מאוס [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
לצעוד קדימה
זו זכות גדולה לשרת את המדינה תמיד זו בושה גדולה שהממשלה מעודדת השתמטות השירות שלנו הוא למען המדינה ולא בגלל הממשלה
זו תמונת המצב: הדרג הפוליטי מנסה לשמר את עצמו. להלחם במשימה הלאומית - תיקון המדינה. לא גיוס חרדים, לא ועדת חקירה לא הכרעה בשדה הקרב. שנה ושלושה חודשים מתחילת המלחמה, היחידים שמובילים תיקון אלה אנשי צו 8 - המילואימניקים ואנשי החברה האזרחית. יוזמות פרטיות ומאורגנות, מתנדבים במדים ועל אזרחי. הם מתקנים בתים בצפון ובדרום, מתקנים את החברה ומתקנים את הביטחון.
אף ממשלה לא שולחת אותם, הם שולחים את עצמם. הדרג הפוליטי, לעומת זאת, עושה רק דבר אחד - מנסה לשמר את הקיים. זו לא שמרנות מדינית אלא שמרנות אישית. בדומה למפא"י של אחרי מלחמת יום הכיפורים. הממשלה היא המטרה ולא הכלי. ומכיוון שהיעד הוא הקפאת מצב ולא תיקון התקלות שהובילו ל-7.10, אין להם אפשרות לגעת בכלום. אי-אפשר "להחליף את כולם" - כי הם לא מוכנים להתחלף. אי-אפשר לבחון את הצבא, כי אז בוחנים אותם.
התנגדות לתיקון המדינה, בריחה מלקיחת אחריות, היעדר דוגמה אישית - כל הרפש הזה הוא תוצר של הדחקה והכחשה. ניסיון לשמור עוד קצת על הכוח והשררה. לא על המדינה. כך, שנה ושלושה חודשים אחרי האסון, הצבא חוקר את עצמו במקום שוועדת חקירה עצמאית תחקור אותו ואת הדרג המדיני. עניין בלתי מתקבל על הדעת.
קונספציית הצבא הקטן נשארה בדיוק כפי שהיה לפני המלחמה. המון הצהרות נגד אבל בפועל מסכלים כל מאמץ של גיוס חרדים והרחבת השורות. אין להם שום פתרון לעומס שמוטל על המילואימניקים, לירידה בסד"כ של 13,500 פצועים, אלפי חיילים שנשרו מלחימה ועוד מספר כואב להחריד של הרוגים.
שוב אומר: זו זכות גדולה לשרת את המדינה. תמיד. זו בושה גדולה שהממשלה מעודדת השתמטות. השירות שלנו הוא למען המדינה ולא בגלל הממשלה.
שנה ושלושה חודשים מתחילת המלחמה, משאיות סיוע עמוסות עוברות לעזה בלי שהתקיים דיון על הפעלת לחץ. קו הפרימטר בעזה, שהייתה עליו הסכמה רחבה בצד הימני של המפה, נותר כשהיה. לא הפכו אותו לשטח חקלאי ישראלי, לא בנו בו יישובים. למעשה, אפילו לא התקיים דיון בנושא.
ההסכם עם לבנון משמר את הקונספציה שיש על הגבול "אזרחים" לבנונים. לא משנה איך שופרות הממשלה יציגו את זה, כך נראה ההסכם. קונספציית ההרתעה חזרה בכל כוחה. והכי חמור, חזרה הקונספציה שמדינה כמו שלנו יכולה להתנהל ולהיות בטוחה כשהחברה שלה נקרעת לגזרים, כאילו לא ראינו מה קרה ב-7 באוקטובר בעקבות ניצול האויב את השבר בחברה הישראלית.
לצערי, שיח האחדות נהיה אצל רבים מדי מאוס, לא רלוונטי. להפך - כולם שונאים את כולם. בכנסת, בתקשורת, ואין כמובן שום אחריות לממשלה ולמי שעומד בראשה. למעשה, המקום היחיד שבו נוהגים אחרת הוא במילואים ואצל אזרחים שהחליטו לעשות מעשה. הם מובילים את התיקון. בשטח, לא בתיאוריה. אם מצאתם את עצמכם יושבים בבית, כועסים, רוטנים, מיואשים - אתם בצד הלא נכון של קו פרשת המים. ככה שומרים על המחדל האדיר שהיה.
הבחירות יגיעו, המערכת הפוליטית תתיישר לרצון העם. עד שזה יקרה יש לנו מדינה מופלאה שצריך לשמור עליה. יש עם מדהים עם סיפורי גבורה, נחישות ומסירות. מגיע לו שיובילו אותו קדימה, במקום אלה שבכנסת אשר בורחים מהמציאות ומתבזים.
פורסם בדף ה-X של יועז הנדל
Author
יושב-ראש | RNDC | דוא"ל
רס"ן במילואים בשייטת 13. חבר כנסת לשעבר. יו"ר דירקטוריון RNDC ודירקטור בחברות נוספות. מוביל תנועה אזרחית של ימין ליברלי.
תאריך:  05/01/2025   |   עודכן:  05/01/2025
+השר סמוטריץ': 7 באוקטובר היה מחדל, לא הפקרה 22:48 05/01/25  |  עידן יוסף
בפגישה עם משפחות חטופים ונרצחים, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר: "לא הייתה שום הפקרה. מדינת ישראל לא הפקירה". האמירה נאמרה במהלך דיון על השבת גופות חטופים בתמורה למחבלים, כאשר סמוטריץ' הבהיר כי "על הגופות אני לא מתכוון לשלם מחיר. שום מחבל לא יחזור על גופה". הדברים עוררו תגובות נזעמות מצד בני משפחות, שאחד מהם טען: "הבת שלי הופקרה על-ידי המדינה".
בבוקר 7 באוקטובר אמר סמוטריץ' בדיון במשרד הביטחון: "עוד 48 שעות יקראו לנו להתפטר בגלל המחדל, והם צודקים". בתגובה לדברים מסר סמוטריץ': "מה שקרה ב-7 באוקטובר הוא מחדל עצום שנמשך שנים, אך הפקרה היא פעולה שנעשית בכוונה תחילה - וזה לא מה שקרה".
+חוסל מפקד פלוגה בג'באליה: המחבל שהשתתף בטבח ב-7 באוקטובר נוטרל ע"י לוחמי גבעתי 21:43 05/01/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
במהלך פעילות מבצעית בלב ג'באליה, לוחמי חטיבת גבעתי חיסלו את סאאד סעיד זכי דחנון, מפקד פלוגה בארגון הג'יהאד האיסלאמי, שהוביל פיגועים ותכנן מארבים נגד כוחות צה"ל
לוחמי צק"ח גבעתי בלב ג'באליה [צילום: דובר צה''ל]
+האמת תצא לאור 20:50 05/01/25  |  יזהר שי   |   לרשימה המלאה
כשתדרוש חקירה כנגד מי שבעטו בראשו של האב השכול גדי קדם, נגד מי שהסיתו לאלימות כנגד משפחות החטופים, נגד מי שבירכו על כך שהבן שלי נהרג והביעו צער על כך שלא הרגו לי עוד בני משפחה תהיה לך הזכות המוסרית לטעון את השטות הזו
מגל. "לוחם הצדק" [צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
+צה"ל תקף מתחם פיקוד ושליטה של חמאס ומחבל מהג'יהאד האיסלאמי במרחב ההומניטרי בעזה 19:25 05/01/25  |  עידן יוסף
כלי טיס של חיל-האוויר תקפו (א') מתחם פיקוד ושליטה של חמאס במרחב ההומניטרי בח'אן יונס, ששימש את הארגון לתכנון והוצאה לפועל של פיגועי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל.
בנוסף, תקף חיל-האוויר מחבל מארגון הג'יהאד האיסלאמי הפלשתיני, שפעל להוציא לפועל מתווי טרור מהמרחב ההומניטרי בדיר אל-בלח. צה"ל הדגיש כי ננקטו צעדים לצמצום הפגיעה באזרחים, כולל שימוש בחימוש מדויק ואיסוף מודיעין מקדים.
+עשרות מחבלי חמאס שנשבו בבית החולים כמאל עדואן טופלו בבתי חולים בישראל 18:56 05/01/25  |  עידן יוסף
כ-60 מחבלי חמאס, מתוך 240 שנעצרו במהלך הפשיטה על בית החולים כמאל עדואן בבית לאהיא שבצפון רצועת עזה, הועברו לטיפול רפואי בבתי חולים בישראל.
בקרב העצורים ישנם מחבלים שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר. צה"ל ממשיך לפעול במבצע ממוקד לסיכול תשתיות הטרור ולמעצר פעילי חמאס המעורבים בפיגועים נגד אזרחי ישראל (חדשות 12).
+ועדת החוץ והביטחון סיירה בצפון: "חיזוק הגולן והצפון – אינטרס לאומי" 18:53 05/01/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
חברי ועדת החוץ והביטחון ערכו סיור בצפון, נפגשו עם ראשי רשויות ומועצות אזוריות, התרשמו מתערוכת אמש"ט וקיבלו סקירה ביטחונית מאלוף פיקוד הצפון. ראשי הרשויות הדגישו: יש לשמר את תחושת הביטחון ולפתח את האזור כאינטרס לאומי
אורי גורדין, יולי אדלשטיין [צילום: דוברות ועדת חוץ וביטחון]
+לוחם גבעתי נפצע קשה בקרב בצפון הרצועה 18:38 05/01/25  |  עידן יוסף
לוחם בגדוד צבר של חטיבת גבעתי נפצע (א') באורח קשה במהלך קרב בצפון רצועת עזה. הלוחם פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, ומשפחתו עודכנה.
+הדברים הנסתרים מהעין 18:28 05/01/25  |  ארווין קליין   |   לרשימה המלאה
+שר החוץ כינס ועדת משנה של הקבינט הביטחוני לדיון בהגנה על ישראלים ויהודים בעולם 17:46 05/01/25  |  עידן יוסף
שר החוץ גדעון סער כינס דיון של צוות השרים מהקבינט המדיני-ביטחוני לנושא הגנה על יהודים וישראלים בעולם. זאת, לאחר שסער עסק באופן אישי בטיפול שהוביל ליציאתו של חייל ישראלי מברזיל במהלך סוף השבוע.
בדיון השתתפו שר הנגב והגליל יצחק וסרלאוף, שר החקלאות וביטחון המזון אבי דיכטר, ושר התפוצות עמיחי שיקלי. כמו-כן, השתתפו נציגים מהנהלת משרד החוץ, משרד המשפטים, משרד התחבורה, שב"כ, המטה לביטחון לאומי והמוסד.
זהו הדיון הראשון בסדרת דיונים מתוכננת, שהתמקדה בשיפור שיתוף הפעולה בין כלל הגורמים הרלוונטיים לצורך התמודדות אפקטיבית עם האתגרים הנוגעים לביטחון יהודים וישראלים ברחבי העולם.
[צילום: מרדכי גורדון/משרד החוץ]
+דיווח: ראש המוסד צפוי להגיע לקטר לדון בעסקת החטופים 17:19 05/01/25  |  עידן יוסף
לפי ערוץ אל-חדת' הסעודי, ראש המוסד דדי ברנע צפוי להגיע מחר לקטר לדיונים על עסקת החטופים. על-פי הדיווח, קיימת מגמה חיובית לקראת השלמת העסקה, אך אין לכך אישור ממקור רשמי נוסף.
עוד נטען כי ההסכם המסתמן יהיה זמני ויימשך כחודשיים עד שלושה חודשים, ויכלול סעיף המבטיח חסינות לבכירי חמאס מפני תקיפות ישראליות. בנוסף, לפי הדיווח, מדינות ערביות ומדינות המערב צפויות לקחת חלק בניהול רצועת עזה יחד עם קבוצות פלשתיניות נוספות. יועצו הבכיר של ביידן ברט מקגורק הגיע לקטר לשיחות על המגעים לעסקת חטופים.
בלשכת ראש הממשלה מכחישים את הדיווח פיו חמאס העביר רשימת חטופים, אך לא ציין בה מי חי ומי מת, ואומרים כי לא הוגשה כל רשימה.
+השר מיקי זוהר: אני וחברי הממשלה מסיעת הליכוד נתמוך בעסקה להחזרת החטופים 13:27 05/01/25  |  מירב ארד
שר התרבות והספורט מיקי זוהר: "אני וחברי הממשלה מסיעת הליכוד נתמוך בעסקה שמוביל ראש הממשלה נתניהו שתחזיר הביתה את אחינו ואחיותינו משבי החמאס ותבטיח את ביטחון חיילנו. ‏טוב יעשו כל חברי הממשלה אם יתמכו בנתניהו בעסקה החשובה הזאת. ‏זו חובתינו המוסרית ואין מצווה גדולה יותר מפדיון שבויים."
+שר הביטחון הגרוע ביותר בתולדות הציונות כולה 11:55 05/01/25  |  חיים רמון   |   לרשימה המלאה
מי שציפה שלפחות בנאום התפטרותו גלנט יכה על חטא וייקח אחריות על מחדליו הרבים כשר ביטחון, כנראה עדיין לא מכיר את האיש  ▪  גלנט הסתפק באמירה נטולת כל משמעות שהוא אחראי "לכל מה שקרה" בתקופת כהונתו, כאילו טבח שבעה באוקטובר היה בסך-הכל תאונת אימונים עם פצוע קל או שניים
גלנט. לא לוקח אחריות [צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
+שאיפות משותפות 11:08 05/01/25  |  שי גולדשטיין   |   לרשימה המלאה
התוכניות של חמאס זה להרוס את החברה הישראלית  ▪  הוא אומנם נכשל בזה צבאית אבל הוא מתכוון בכל זאת להשיג ניצחון כלשהוא על-ידי פילוג העם
"קפלניסטים" [צילום: איתי רון/פלאש 90]
+בפסגת הר החרמון הסורי: תיעוד האמל"ח שאותר במרחב 11:03 05/01/25  |  מירב ארד
כוחות צק"ח 'ההרים' (810) השלימו בשבועות האחרונים מבצע חטיבתי במרחב החרמון הסורי, במסגרתו פשטו הכוחות על נקודות שולטות במטרה לחזק את ההגנה על אזרחי מדינת ישראל ותושבי רמת הגולן בפרט. בפשיטות ממוקדות סרקו הלוחמים מבנים צבאיים ונקודות שולטות במרחב בהם איתרו, החרימו והשמידו מצבור אמצעי לחימה ואמצעי מודיעין. בהם: מוקשים, מטענים, טילי נ"ט, רקטות ומשגרים.
+אסור לרמוס את חיילי המילואים 10:25 05/01/25  |  נפתלי בנט   |   לרשימה המלאה
כל עוד הייתה מלחמה עצימה, אפשר וחובה לדרוש מצעירי ישראל לעזוב הכל ולהילחם על חיינו  ▪  הממשלה עכשיו אומרת לנו שזה המצב הקבוע החדש, אך לא עושה דבר כדי להרחיב את השורות ולהקל על העומס
קורסים תחת הנטל [צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90]
+המלחמה תשושה ממלחמה!
10:10 05/01/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
המשך והרחבת מבצעים צבאיים של הרס בתים וגירוש תושבים עלול לרדוף אותנו ואת ילדינו דורות קדימה, וזה עלול להנציח במדינתנו מציאות חיים מדממת של מלמה רודפת מלחמה
מלחמה שלא נגמרת [צילום: אריק מרמור/פלאש 90]
+בג"ץ מאשרר שוב החזקת גופות מחבלים ישראלים למיקוח מול חמאס 09:35 05/01/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
דחה עתירה נגד החלטת הקבינט בחודש דצמבר, להאריך בשלושה חודשים את החזקת הגופות  ▪  מינץ: חובתו של הקבינט להתאים את המדיניות לנסיבות המשתנות; שיקולי המו"מ גוברים על הפגיעה בכבוד המת
זירת הפיגוע בכרמיאל בחודש יולי [צילום: דוברות מד"א]
+הדלפה חמורה 08:22 05/01/25  |  ארז תדמור   |   לרשימה המלאה
אי אפשר אפילו לנסות ולהעריך כמה נזק היה נגרם לביטחון ישראל אם היה מתברר שארגון ביון זר פרץ לנייד של ברגמן והשיג את ראשי הפרקים של התוכנית הישראלית בטרם ביצועה
רונן ברגמן [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+חייל צה"ל שביקר בברזיל הצליח להימלט לפני שנכלא בעקבות תלונה פלשתינית 08:12 05/01/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
ארגון פלשתיני המנטר פרסומי חיילים ברשתות חברתיות הגיש נגד החייל תלונה על פיצוץ בית ברצועת עזה  ▪  ארגון 'אמא ערה': רואות בראש הממשלה וברמטכ"ל אחראים בלעדיים להסרת הסיכון המשפטי מעל ילדינו
החייל שרד במסיבת הנובה והשתתף בלחימה [צילום: דובר צה"ל]
+חיל-האוויר תקף יותר מ-100 מטרות חמאס; עשרות מחבלים חוסלו 07:18 05/01/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
התקיפות בוצעו בפעילות משותפת של חיל-האוויר ופיקוד הדרום, בהכוונה מודיעינית של אמ"ן ושב"כ, על-ידי מטוסי קרב וכלי טיס  ▪  צה"ל תקף נקודות שיגור רקטות שמהן נורו רקטות לעבר עוטף עזה
"ננקטו צעדים לצמצום הסיכוי לפגיעה באזרחים" [צילום: עבד אל כרים האנה/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
חיים רמון
מי שציפה שלפחות בנאום התפטרותו גלנט יכה על חטא וייקח אחריות על מחדליו הרבים כשר ביטחון, כנראה עדיין לא מכיר את האיש    גלנט הסתפק באמירה נטולת כל משמעות שהוא אחראי "לכל מה שקרה" בתקופת כהונתו, כאילו טבח שבעה באוקטובר היה בסך-הכל תאונת אימונים עם פצוע קל או שניים
שי גולדשטיין
התוכניות של חמאס זה להרוס את החברה הישראלית    הוא אומנם נכשל בזה צבאית אבל הוא מתכוון בכל זאת להשיג ניצחון כלשהוא על-ידי פילוג העם
נפתלי בנט
כל עוד הייתה מלחמה עצימה, אפשר וחובה לדרוש מצעירי ישראל לעזוב הכל ולהילחם על חיינו    הממשלה עכשיו אומרת לנו שזה המצב הקבוע החדש, אך לא עושה דבר כדי להרחיב את השורות ולהקל על העומס
איתן קלינסקי
המשך והרחבת מבצעים צבאיים של הרס בתים וגירוש תושבים עלול לרדוף אותנו ואת ילדינו דורות קדימה, וזה עלול להנציח במדינתנו מציאות חיים מדממת של מלמה רודפת מלחמה
איתמר לוין
דחה עתירה נגד החלטת הקבינט בחודש דצמבר, להאריך בשלושה חודשים את החזקת הגופות    מינץ: חובתו של הקבינט להתאים את המדיניות לנסיבות המשתנות; שיקולי המו"מ גוברים על הפגיעה בכבוד המת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il